HEIMWEE…

Screenshot_279

(Door: “Driek”)

Het is alles heimwee wat aan mij knaagt. Heimwee, naar dien vroeger tijd, toen menschen nog naar grammofoonmuziek luisterden, meisjes gebloemde jurkjes en jongens een plusfour droegen, blondgelokte vrouwen versluierde blikken wierpen en in flatteuze japonnen argeloos flaneerden. Bekoorlijke feeën. Toen, lang geleden, was Nederland een vredig schoon land. Schemerlampjes en schemeruurtjes, achter spiegelende vensterruiten, eenvoudig geluk, blijheid.   Straten zonder geweld. Kom daar nu eens om. Tierende uitzinnige mensenmassa’s, vernielingen, glasgerinkel, etalages met rolluiken, betonblokken, pistool– en geweerschoten, messentrekkers, gebedsoproepen, donkere huiveringwekkende gestalten in doodsgewaad. Lafhartigheid, onbenullige televisieprogramma’s. Maar gelukkig is den Koning populair.

Onnozele overheidsdienaren zonder enig verstand en een misleid volk waar schrikaanjagende nachtmerries werkelijkheid geworden zijn, waar doodsangst zijn ijzeren klauwen uitstrekt naar onschuldig naïeve burgers, die zich van alles op den mouw laten spelden. Heimwee, naar een toen wolkeloos blauwe hemel die ons land overhuifde, toen helder en vrolijk de middagzon scheen en men des middags thee dronk uit een porseleinen servies.

Edoch, spitse lezer van “E.J. Bron”, ik heb geen mededogen, want den ongeïnteresseerde burger heeft zijn stem uitgebracht op dien vileine zielloze Staatslieden, knakenpoetsers, gauwdieven, die zonder blikken en blozen hun geldkluizen vullen, die nooit genoeg hebben om hun onbenullige persoonlijkheid op te vijzelen ten koste van braaf belastingbetalende burgers. Die inhumane nitwit Frans Timmermans, die maandelijks dertigduizend euro opstrijkt. Verradersloon. Judas was er niks bij.

Straks, nog even, dan zal den verschrikkelijke aanblik der steden en dorpen ons de gelaatstrekken doen verstarren. Uitgeputte, krachteloze menschen, gebukt onder den gesel der ‘Machtigen der Aarde’, die ons leven ruïneren en die ons dwingen zal den knevel der slaafsheid te aanvaarden. Dan worden wij als onderhorige behandeld en misbruikt onder dwang van een wrede onmenselijke ideologie. Maar, let wel, een troost voor dat linkse schorem: misschien, heel misschien wordt Femke Halsema wel burgemeester van Amsterdam. Want in dit verdoemde land is alles mogelijk.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

44 reacties op HEIMWEE…

 1. ReaGluurder zegt:

  ‘Had u in 2017 neveninkomsten, bijvoorbeeld door het verhuren van uw eigen woning in de vakantieperiode of in de weekends?’ ‘Had u in 2017 contant geld, bijvoorbeeld in een ouwe sok of in een conservenblikje onder het bed?’

  Geliked door 2 people

  • Ruud. zegt:

   Hier gaat u de fout in,met die oude sok,want,en dit heb ik van een inspectuer van de belastingen,als men de vraag stelt,hebt u contant geld in huis,dan pak je je portemonee,kijkt er in,en misschien zit er wat klein geld in,dan hoef je dat niet op te geven.En zo is me dat gezegt door de officiele instantie,de belasting dus.

   Like

  • Oeps48 zegt:

   @ ReaGluurder (3 mei 2018 om 07:09)

   Dames en Heren.

   Nee, ik heb geen neveninkomsten.
   Nee, ik kwam nooit in aanmerking voor riante bonussen.
   Nee, ik kan mijn woning niet tijdens vakanties of week-enden niet verhuren. Ik kan het me namelijk al jarenlang niet meer veroorloven om er even tussenuit te gaan.
   Ik heb geen contant geld in een oude sok of een conservenblikje onder het bed. Ik hou namelijk aan het eind van mijn AOW en pensioen steeds meer mand over. De rek is uit mijn budget.

   Ja, ik ervaar, dat alles alsmaar duurder wordt en dat mijn AOW daar geen gelijke tred mee houdt. En mijn pensioen wordt al jarenlang niet meer aangepast en dreigt zelfs lager te worden..
   Ja. ik merk ook, dat de roverheid steeds ruttiger in mijn zakken zit te graaien.
   Ja, ik heb belastingaanslagen liggen, waarvan ik niet weet hoe ik ze moet betalen.
   Ja, mijn huishuur stijgt per 1 juli weer maximaal (ruim 38% sinds 2006). Ik bewoon sinds 2006 een uitgeleefde huurwoning, die in 1970 is gebouwd voor ca. HFL 70.000 (ca € 34.500). Aan huishuur heb ik inmiddels ruim € 99.700 betaald. Ik heb in 12,5 jaar deze woning dus al bijna 3 keer opgebracht. Over woeker gesproken !!!

   Ja, ik heb heimwee naar die goeie ouwe tijd !!!
   De goeie ouwe tijd, toen we nog geen computers, geen smartphones, geen smartmeters, geen ledlampen, geen EU, geen islam-ellende, geen klimaatakkoord en zo hadden, maar wel eens per jaar op vakantie gingen, het touwtje nog uit de brievenbus kon hangen, het leven betaalbaar was, we nog een spaarbankboekje hadden, de mensen nog een praatje maakten in de winkel, we alles nog mochten eten en drinken en de mens ook 80 jaar werd. Toen waren we nog heel gewoon gelukkig en en blij met wat het leven ons schonk.

   Geliked door 1 persoon

 2. hendrikush zegt:

  Hoe komt het toch dat deze foto opnieuw mijn morele en rationele opstandigheid aanwakkert.
  Omdat de truttigheid en bekrompenheid er vanaf spat?

  Geliked door 5 people

  • theresageissler zegt:

   Zoiets, ja! Je kunt wel sentimenteel doen over de ‘goeie ouwe tijd’, maar in de praktijk is het niets om naar terug te verlangen.

   Geliked door 1 persoon

  • Wim zegt:

   Uiteindelijk heeft niet de spruitjeslucht de meeste schade toegebracht, maar de wietlucht…

   Like

   • BertG. zegt:

    Jezus en ze vrienden rookte ook al wiet, hadden ze ergens ontdekt uit die tijd met opgravingen en onderzoeken.
    Wiet werd in alle tijden gerookt, ook tijdens VOC en die andere piraten.
    Veredelde hennep is het, meer niet.
    Dat ze dat vergeten zijn om in de bijbel even er bij te vermelden, daar kan ik niks aan veranderen.

    Like

   • BertG. zegt:

    Want dat van die zuip partijen met ze vrienden, en reken er maar op dat je daar veel van heb, als je water in wijn kan veranderen.
    Dat zijn ze nou weer even niet vergeten om te vermelden.
    Dan is het toch de hele dag feest met al je vrienden.
    Logisch dat die club zo groot geworden is.

    Like

  • fleckie zegt:

   Dat was gewoon … ‘DE…TIJDGEEST’, ..(..men wist niet beter).

   Geliked door 1 persoon

   • hendrikush zegt:

    Het was de standen-, rangen-, zuilen- maatschappij waarin je gedachten, opleiding en werk werden ingeperkt door anderen. Waar een dubbeltje nooit een kwartje mocht worden. Waar je angstvallig in de gaten werd gehouden bij afwijkende meningen en gedragingen. Waar je een levenlang werd afgerekend bij een “moetje”.
    “Wat zullen de mensen daar wel niet van zeggen” als leidraad voor gedrag.
    Groot voordoen naar buiten; kleingeestig roddelen en zwartmaken naar binnen.

    Like

  • Taljaard zegt:

   @hendrikush
   Ze moeten die bakelieten platen ook niet bovenop elkaar op de vloer leggen.
   Dan komen er krassen op…. 🙂

   Geliked door 1 persoon

   • hendrikush zegt:

    Dat konden wij helemaal niet betalen. Dat stomme kind heeft ook nog eens alle papieren platenhoezen weggegooid. “Schande”.

    Like

 3. kampersrene zegt:

  Volgende maand wordt ik 74 jaar jong .Ik en mijn leeftijdgenoten hebben die gelukkige naoorlogse tijd mogen meemaken .De rampen die op komst zijn zullen wij niet meer meemaken. Spijtig voor de nieuwe generatie weldenkende vredelievende mensen

  Geliked door 4 people

 4. Thoth zegt:

  Heimwee, naar dien vroeger tijd, toen menschen nog naar grammofoonmuziek luisterden, meisjes gebloemde jurkjes en jongens een plusfour droegen, blondgelokte vrouwen versluierde blikken wierpen en in flatteuze japonnen argeloos flaneerden. Bekoorlijke feeën. Toen, lang geleden, was Nederland een vredig schoon land. Schemerlampjes en schemeruurtjes, achter spiegelende vensterruiten, eenvoudig geluk, blijheid. (..)

  Zo was het in mijn tijd. Mooi geschreven, Driek.

  Geliked door 3 people

 5. BertG. zegt:

  Ouderen die zijn blijven hangen in de goede oude tijd, en niets anders doen dan daar naar terug verlangen, hebben na die die tijd nooit echt meer iets leuks mee gemaakt.
  Maar gelukkig ken ik zat ouderen die normaal met hun tijd zijn mee gegaan zonder daar moeite mee te hebben.
  Anders zouden ze nauwelijks met hun kleinkinderen kunnen praten of iets uitwisselen.
  Lijkt mij ook erg vervelend als je oma en opa altijd maar blijven zeuren over vroeger.

  Geliked door 1 persoon

  • theresageissler zegt:

   Mijn Grootmoeder, hoewel een lief mens, dééd dat nog. En mijn ouders leefden ook behoorlijk in het verleden!
   Maar die mentaliteit onder de ouderen is toch definitief aan het uitsterven: De “babyboom” generatie wordt nu op een andere manier oud, gelukkig!

   Like

  • Kees van Kesteren zegt:

   Wat zal jij blij zijn dat jij nog van alles mee zal gaan maken!
   Van mij mag je het allemaal van heel dichtbij meemaken…..

   Like

  • Ruud. zegt:

   Je moet eens zien,hoe die oma en opa weer geliefd worden,als ze hun einde zien naderen,het huisje verdelen en de inboedel,en de spaarcentjes,Ooooo,wat zijn opa en oma dan weer lief voor de (klein)kinderen

   Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Natuurlijk zijn er genoeg ouderen die met hun tijd zijn meegegaan, die een magnetron hebben, een mobieltje, een elektrische fiets en een computer. Die dus heel goed in staat zijn om te vergelijken. En juist omdat ze zijn meegegaan met hun tijd (is het wel HUN tijd?) al die zegeningen van deze tijd op waarde, of gebrek eraan, weten te schatten. Materie is het enige dat nog telt. Maar wij waren gelukkig en tevreden, terwijl we eigenlijk niks of zo goed als niks hadden. Dát is het waar Driek aan refereert. Een tijd zónder Facebook, Twitter en Internet op je mobiel. Toen weinig nog genoeg was.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 6 people

   • Cathja zegt:

    @J.C.Th. Köhler

    Goed onder woorden gebracht, heer Köhler. Ik denk dat veel ouderen op deze manier in het leven staan. Ze vergeten de goede dingen van ‘toen’ niet…

    Geliked door 1 persoon

  • Peacepipe zegt:

   Wat is er verkeerd aan om terug te denken aan vroeger als een fijne periode? Dat sluit toch niet uit om ook over de positieve én negatieve dingen van de huidige tijd na te denken. Automatisch ga je dan vergelijken. Morgen wordt weer de jaarlijkse doden herdenking gehouden. Maar ook die dreigt verstoord te worden door geweld. We mogen kennelijk géén enkele traditie meer in ere houden. Zijn al die merendeels jonge mannen voor niets gestorven? Niet om ons opnieuw te onderwerpen aan welke politieke of godsdienstige stroming toch?

   Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   @BertG.

   Je hoeft de tijd van vroeger echt niet te verafgoden, maar als je het ‘toen’ vergelijkt met ‘nu’, dan slaat ook bij mij de balans door naar ‘toen’.
   Mijn grootouders gingen echt wel een beetje met hun tijd mee, hadden ook moderne voorzieningen in huis, maar onze lesboeken van school waren meestal te hoog gegrepen voor hen. Geen wonder, als je rond 1890 geboren bent.

   Het grote verschil met nu is dat ouders en grootouders toen veel meer tijd voor hun kinderen en kleinkinderen hadden. Burenhulp bijvoorbeeld was een vanzelfsprekendheid. Tegenwoordig komt het heel vaak voor dat mensen hun buren amper kennen. Beiden werken, kinderen in het dagverblijf etc.

   Gelukkig is ons dit bespaard gebleven. Mijn moeder stond voor haar kinderen klaar. We hebben het enorm gewaardeerd! Ik heb wel eens medelijden met al die kleintjes, die enkele maanden na hun geboorte al ‘gedumpt’ worden in het kinderdagverblijf!

   Ik voel wel met Driek mee, al heeft hij zijn betoog wel een beetje aangedikt. Maar de sfeer van vroeger was gezelliger dan de sfeer van nu. Dat ben ik van harte met hem eens.

   P.s.: Dit is mijn persoonlijke mening.

   Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   @ BertG. 3 mei 2018 om 08:48

   Met je tijd meegaan, is prima maar die ‘nieuwe tijd’ moet dan wél perspectief bieden op een veilig gevoel, op een leven zonder armoede en op een rustige ‘oude dag’ zonder zorgen en zonder mohammedaanse parasieten.
   Ik denk dat de mensen die terug verlangen naar ‘vroeger’, vooral terug verlangen naar het gevoel van veiligheid, van ‘geborgenheid’.

   Geliked door 2 people

  • Hendrik M. zegt:

   Lijkt me heel gewoon, de huidige toestanden, verloedering en islamisering beziend, naar de tijd te verlangen dat Zwarte Piet gewoon zwart was, een neger een neger, een moslim een zeldzaam verschijnsel.
   We nog zeggenschap hadden in eigen land, zeg maar voor het landverraad van Balkenende.Gelukkig mag u er (nog) anders over denken…

   Geliked door 1 persoon

  • willie zegt:

   @BertG Opa en Oma dienen alleen nog als baby-sit bij hun met-de-tijd-meegegane burgers , die hebben t druk met centen te rijven om hun moderne levens(???)wijze te kunnen betalen, enne dan kunnen ze ALLEEN(zonder hun kroost) op vakantie
   Dit is modern , maar geef mij ook maar het door Driek geschreven scenario, VEEEEL beter dan die moderne Highway to Hell

   Like

  • Taljaard zegt:

   @BertG.
   Gisteren heeft deze zestigjarige een Saab 95 2.3 Turbo Aero (260 PK) uit 2008 door inruil weten te verkrijgen. Heb dat liever dan een Italiaans onding als die Maseratti (geen schrijffout) van @Harry. Zit een gecertificeerde fabrieksnieuwe motor met 36.000 km in. Ga dus wel met mijn tijd mee waar het auto’s betreft.
   Saabs worden niet meer gemaakt, maar het zal mijn tijd wel duren.

   Geliked door 1 persoon

  • Eva110 zegt:

   Ik ben het deels met deze stelling eens, maar hoe je er ook tegenaan kijkt, het land was destijds schoner en mooier en men kon toen nog ongestoord s,avonds als vrouw op een donker landweggetje fietsen of vanuit de stad naar huis toe lopen zonder een of andere buitenlander in je nek te krijgen.

   Geliked door 2 people

 6. ReaGluurder zegt:

  ‘Die goede oude tijd’, bestaat niet. Elke tijd heeft zijn mooie en minder mooie kanten. Soms veel moois, vaak heel veel lelijks. In de zgn. gemoedelijke jaren ’50/60 was er veel ‘stil leed’ wat niet naar buiten kwam. Ogenschijnlijk pais en vree, maar als de gordijnen dicht waren, hommeles. Ook nogal eens gehoord; als scheiden toen net zo “gemakkelijk” ging als nu, waren wij waarsch. gaan scheiden. Ook waren er veel vrouwen met een PND waarvan ze het bestaan niet van wisten. En dan had je nog de kerk en de sociale controle etc etc. Die gemoedelijke jaren ’50/60 bestaan alleen op foto’s en in bijgeschaafde herinneringen!

  Geliked door 1 persoon

 7. Statler & Waldorf zegt:

  Vroeger had je geen verkeersdrempels, alleen maar kuilen in de weg.

  Geliked door 1 persoon

 8. Karel Dokter zegt:

  Tsja, toen was geluk heel gewoon…

  Geliked door 2 people

 9. Republikein zegt:

  Als ze me missen…
  Ga ff bloemen kopen, mijn moeder is jarig, 97!

  Geliked door 1 persoon

 10. christdus zegt:

  Beste Driek , gelukkig hoef ik niet geh

  Like

 11. christdus zegt:

  Beste Driek , gelukkig hoef ik niet geheel terug te verlangen naar toen , zo’n interieur als op
  de foto , ik leef er nog iedere dag in !
  Toen heel Nederland massaal dat eiken en Delfts blauw enz. meende te moeten dumpen ,
  ben ik het altijd trouw gebleven , FUCK de mode !
  Alleen die kut-iSSlam , daar moeten we vanaf…

  Like

 12. Bob Fleumer zegt:

  Zeuren over vroeger zou niet gebeuren als het nu beter was, maar als je als burger van dit land de rotzooi ziet die dagelijks over ons wordt uitgestort dan wordt het je zwaar te moede.

  Geliked door 1 persoon

 13. tinekevanschagen zegt:

  Ik durf zeker niet te stellen,dat het vroeger zoveel beter was,
  Maar een stuk overzichtelijker was het zeker wel!https://youtu.be/Jq3F4YUORj8

  Like

 14. Merel zegt:

  Ik ken een meisje uit Afghanistan, vriendin van mijn dochter van school,, na jaren kwam ze in mijn huis en toen zei ze ooh ik zie helemaal mijn jeugd voor me, ik was met stomheid geslagen, dacht veel later, inderdaad, deze sfeer zag ze in haar jeugd, heel raar

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s