Beschuldigingen van misbruik: geen Nobelprijs voor Literatuur dit jaar

Screenshot_23

(Vertaling: E.J. Bron)

Stockholm – Dit jaar zal er geen Nobelprijs voor Literatuur worden uitgereikt. Zoals de jury vrijdag meedeelde, zou het schandaal rondom de beschuldigingen van misbruik en vriendjespolitiek in de Zweedse Academie de reden voor deze beslissing zijn.

Junge Freiheit

De Zweedse Academie, die de Nobelprijs voor de Literatuur uitreikt, was in de afgelopen maanden voorpaginanieuws geworden. Volgens berichten in de media zou de man van een lid van de Zweedse Academie meerdere jaren lang vrouwelijke leden van het instituut, hun dochters, medewerksters en de Zweedse kroonprinses seksueel geïntimideerd en deels ook misbruikt hebben. Op grond van deze ontwikkelingen zouden meerdere leden van de Zweedse Academie hun functies hebben neergelegd, bericht AFP.

Onderzoek wegens corruptie

De echtgenote van de vermeende seksdader zou bovendien meebeslist hebben over subsidies, die aan de cultuurvereniging van haar man zouden zijn betaald. Intussen zou de Dienst voor economische criminaliteit een onderzoek wegens corruptie zijn gestart, schrijft de “Welt”.

“Wij beschouwen het als noodzakelijk tijd te investeren om het vertrouwen van het publiek in de Academie weer te herstellen, voordat de volgende prijswinnaar verkondigd kan worden”, aldus Anders Olsson, interim-voorzitter van de Academie. De Nobel-stichting verklaarde in een eigen persmededeling deze stap te ondersteunen.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", Barbarisme, corruptie, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Rotzakken, Seks, verloedering. Bookmark de permalink .

4 reacties op Beschuldigingen van misbruik: geen Nobelprijs voor Literatuur dit jaar

 1. Harry zegt:

  Stop maar helemaal met die onzin !
  Toen een stuk vullis als Arafat en die verraderlijke islamitische zwarte aap uit het witte huis een Nobelprijs kregen , was het hele ding inmiddels gedegradeerd tot een poedelprijs .
  Optiefen met die nep-vertoning !

  Geliked door 4 people

  • koosv8 zegt:

   Daar ben ik het helemaal mee eens, het is weer typerend dat de academici met de mooie en dure maatpakken een op seksueel gebied zeer zieke geest hebben. Niet allemaal maar toch…misschien een band met Clintens.

   Like

 2. Eric zegt:

  Alsof corruptie en schandalen nieuw zijn binnen die elitebeunhazerij ! Obama kreeg een vredesprijs waarna hij tal van nog steeds durende oorlogen startte. Wanneer gaat men hem zoals Armstrong zijn lauwerkrans terugvragen en hem als president diskwalificeren? Heel dat Zweedse cabaret kan zich beter voorgoed ontbinden. Zelfs de door haar toegekende literatuurprijzen stellen zelden wat voor. Ik denk niet dat Houellebecq, de belangrijkste schrijver van de laatste decennia, enige kans maakt wegens te weinig politiek-correct.

  Like

 3. Republikein zegt:

  Wordt wel uitgereikt, nml. in 2019 2x.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s