Brusselse waanzin: Budgetverhoging voor kleinere EU

Screenshot_2

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De Britten zijn er uit, desalniettemin wil Brussel de financiële middelen voor de EU verder te verhogen. Betalen mogen vooral Duitsland, Oostenrijk, Nederland en andere nettobetalers.

Contra magazine

De eurocraten in Brussel bezitten een merkwaardige logica: wanneer de EU als gevolg van de Brexit krimpt en een nettobetaler kwijtraakt, moeten de financiële middelen voor de begroting gewoon verhoogd worden. Dat klinkt komisch, maar het is echt zo. Dus moeten dan de huidige nettobetalers zoals Duitsland, Oostenrijk en Nederland meer gaan betalen. Iemand moet de wensen en ideeën van de EU-leiding immers betalen, zonder daarbij werkelijk veel inspraak te bezitten.

Je moet je eens bedenken dat de Britten (cijfers van 2016) € 12,76 miljard aan de EU-begroting bijdroegen en € 7,05 miljard terugkregen, waardoor er een gat ontstaat van minstens € 5,71 miljard. Daarbij komen de invoerinkomsten van Groot-Brittannië, die ruim € 4 miljard bedragen. In totaal hebben we het dus over een bedrag van zo´n € 10 miljard dat ontbreekt.

Desondanks moet het budget van de Europese Unie verhoogd worden als het aan de Brusselse eurocraten ligt – en wie nu al meer betaalt, moet nog meer betalen. Duitsland bijvoorbeeld tot € 4 miljard – onder omstandigheden nog meer – extra per jaar. Desalniettemin zal er bezuinigd gaan worden op enkele uitgavenposten (voor agrarische subsidies en structurele hulp), omdat er extra geld moet stromen naar andere terreinen (leger, onderzoek).

Ook de financiële beloning voor de opname van “asielzoekers” behoort tot die punten van de begroting die veel geld zullen verslinden. Daarentegen dienen bijvoorbeeld Polen en Hongarije door middel van financiële kortingen “gedisciplineerd” te worden, omdat zij zogenaamd de “principes van de rechtsstaat” zouden schenden – wat je net zo goed kunt beweren over de EU als politiek totaalconcept.

In totaal wordt het geheel nog een kostbare onderneming, omdat je er, gezien de ontwikkelingen tot nu toe, van uit kunt gaan dat de Brusselse machtsmachine zich in de komende jaren successievelijk nog meer competenties onrechtmatig toe-eigent – wat dan ook extra geld zal kosten. En dat wordt dan ook voor de Duitsers [Nederlanders!] steeds duurder.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Elite, Eurofielen, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Krankzinnigheid, nieuw fascisme, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Brusselse waanzin: Budgetverhoging voor kleinere EU

 1. Cathja zegt:

  Dan is er echt maar één optie: Nederland UIT de EU. Het is straks onbetaalbaar om nog lid te zijn van deze club van waanzinnigen, die zichzelf met goud overladen, en de burgers van de lidstaten beroven van hun eigen geld!

  Smerige ratten zijn het (sorry ratten, jullie deugen wel)!

  Ik hoop dat Rutte doet wat hij heeft gezegd (kunnen we hem nu voor één keer eens geloven?), en GEEN CENT MEER OVERMAAKT DAN 7 MILJARD EURO. Dit bedrag is toch al astronomisch hoog voor zo’n klein land als Nederland is.

  Maar…., de begroting is nog lang niet goedgekeurd door alle 27 lidstaten, dus misschien komen ze in Brussel nog bij zinnen en zien ze in dat ze nu over de schreef gaan.

  Eerlijk gezegd heb ik er heel weinig vertrouwen in.

  Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  De EU uit en wel zo snel mogelijk !

  Like

 3. Peter Bontenius zegt:

  Tijd voor een Nexit want zo kan het niet langer.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Maar zien jullie de grote problemen dan niet?

  De salarissen van de EU-leiding moeten jaarlijks flink worden verhoogd, plus de onkosten vergoeding.

  Men kan niet met de ondergrondse reizen, veel te oncomfortabel. Die is alleen maar goed genoeg voor het gewone volk. Men droomt van een chauffeur-met-auto, of nog beter: een privé-heiicopter.

  Dan moeten er regelmatig nieuwe luxueuze gebouwen bijkomen, om goed te kunnen eten en drinken. De inwendige mens wil toch ook wat, nietwaar? En waarschijn\ijk is een eigen hotel – waar het ‘klootjesvolk’ niet verschijnt – ook niet te versmaden.

  Stel je voor dat ‘Jan met de pet’ Juncker dronken over straat ziet lopen. Daar moeten we toch niet aan denken?

  Waar blijft het respect dan voor onze ‘elite’? Dat is toch al ver te zoeken.

  En wat niet weet, dat niet deert, toch? Zo bouwt men aan een goed fundament en kan via de MSM het vertrouwen in de EU verstevigd worden.

  Wie niet sterk is, moet slim zijn. En slim is de EU! Een boerenslimheid, maar die werkt voor veel mensen blijkbaar wel.

  Like

 5. Hendrik zegt:

  5 liter melk kost 5 euro maar als u slechts 4 liter wil kost dat 8 euro. Logisch toch.

  Like

  • BertG. zegt:

   Helaas klopt dat wel.
   Ga maar boodschappen voor je eentje.
   Als ik van iets minder wil hebben, dan moet ik altijd meer betalen.
   Soms is iets meer kopen en het dan maar weg gooien wat je over houd voordeliger.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s