Genocidewatch – OM: Cowboys- en indianenfeest is niet strafbaar

Screenshot_10

(Door: Bas Paternotte)

Staande magistratuur houdt hoofd koel na aangifte extreemlinkse beroeps gekwetsten.

Het cowboys- en indianenfeest dat TivoliVredenburg vorig jaar juni organiseerde, was niet strafbaar. Dat concludeert de officier van justitie in Utrecht na aangifte van de actiegroep De Grauwe Eeuw. De aangifte wordt verder niet behandeld.

Post online

Kinderen die het feest bezochten hadden het verzoek gekregen zich te verkleden als cowboy of indiaan. Dat ging volgens de actiegroep om racistische stereotyperingen. “Ook zou Tivoli bij kinderen hiermee de associatie oproepen dat volkerenmoord iets leuks is”, omschrijft het Openbaar Ministerie (OM) de aangifte.

De verkleedpartij kan niet worden gezien als negatieve stereotypering van cowboys of indianen, oordeelt het OM. Evenmin is te bewijzen dat het de bedoeling was om een groep te beledigen of volkerenmoord tot iets ‘leuks’ neer te zetten. “Als kinderen zich verkleden dan is dit een spel en houdt dat geen goedkeuring van geweld tegen enige groep in.”

TivoliVredenburg heeft inmiddels besloten geen cowboys- en indianenfeesten meer te geven.

Bron:
http://nieuws.tpo.nl
(h/t “Elisah”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Genocidewatch – OM: Cowboys- en indianenfeest is niet strafbaar

 1. J. C. Th. Köhler zegt:

  “TivoliVredenburg heeft inmiddels besloten geen cowboys- en indianenfeesten meer te geven.”

  Dus hebben de idioten van De Grauwe Eeuw alsnog gewonnen.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • Peter zegt:

   Köhler heeft gelijk, maar wellicht kan een ander evenementenbureau hierop inspringen en met de wet aan hun zijde een daverend succes krijgen met het organiseren van cowboy- en indianenfeestjes.
   De fascistoïde grauwe klootzakkenclub moet maar eens gaan uitzoeken of negers muziekinstrumenten mogen gebruiken die door blanken zijn ontwikkeld en uitgevonden.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    @Peter, op mijn middelbare school in de jaren ’80 leerde ik van mijn (ondertussen al lang overleden) muziekleraar dat de Amerikaanse negers juist moesten zingen op plantages om zo hun ellende te vergeten al mochten zij geen trommels bezitten waarmee zij met elkaar konden communiceren. Ze kregen toen een gitaar om muziek mee te spelen en langzamerhand zou hierdoor de beroemde Jazz ontstaan waar later de nazi’s een hekel aan kregen! Adolf Hitler las echter in zijn jeugd Amerikaanse boeken uit de 19de eeuw zoals ‘Old Shatterhand en Winnetou’ (1893), geschreven door Karl Mark en het ging hier inderdaad over een cowboy en een indiaan (!) en zelfs ‘De Negerhut van Oom Tom’ (1852), geschreven door Harriet Beecher Stowe .
    Soms zou ik wensen dat ‘De Grauwe eeuw’ eens het boek ‘De klepel of de klok’ (1979) van Mies Bouhuys hadden gelezen. In dit verhaal probeerden Maarten en Marjan, een broer en zus, steeds via allerlei raadsel een goudschat op te sporen waarbij zij de hulp inriepen van kapitein Arends hoewel hun omgeving ook steeds maar achter schimmen aanjoeg. Ik vond het alleen jammer dat dit niet echt een avonturenboek was hoewel Maarten en Marjan allebei spijkerbroeken droegen en zij zich eveneens als cowboy als indiaan hadden kunnen verkleden.
    Voor al die linkse en huichelachtige actiegroepen geldt anders, als het om een cowboys- en indianenfeest, Zwarte Piet, de dodenherdenking op 4 mei en andere Nederlandse tradities en cultuur gaat, dat zij al tijden de klok WEL horen luiden maar NIET waar de klepel hangt! En ooit zal voor hen eens de doodsklok gaan luiden en er hierna geen fanfare voor hen worden geblazen!

    Like

  • theresageissler zegt:

   Ja, daar komt het wel op neer.
   Die Grauwe Eeuw lacht zich waarschijnlijk rót: Het OM hebben ze in dit land niet eens nodig!

   Like

 2. Elisah zegt:


  Meisje draagt een Chinese prom-dress, dat mag natuurlijk niet….
  Moeten we nu ook kritiek hebben op al die niet-Europese mensen die zich in (witte) Europese kleding vertonen?

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Elisah, heb het gisteren gelezen en is te gek voor woorden. Wat ik me wel afvraag, hoe zit het met kleding wat oorspronkelijk en cultureel van blanken is maar ook gedragen word door zwarten, chinezen e.d. De spijkerbroek bijvoorbeeld. Dat is oorspronkelijk een werkbroek van de Amerikanen en word wereldwijd gedragen door welke cultuur dan ook. Of de lederhose die tijdens het Oktoberfest door andere culturen word gedragen.
   Hoe zit het dan met allemaal andere zaken die cultureel van de blanken zijn en door hun ontdekt, uitgevonden en/of gemaakt zijn. Dan mogen de zwarten, chinezen en andere culturen dat dan ook niet gebruiken of dragen. Wat een zieke bende die cultuur marxisten met hun social justice warriors (strijders voor sociale rechtvaardigheid) en afgekort sjw’s.

   Geliked door 1 persoon

   • Elisah zegt:

    Idd Petra, de waanzin heerst.

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    Petra DeBoer: voor ons hier op E. J .Bron zou moeten gelden; “De morgenstond heeft goud in de mond”, en voor De Grauwe Eeuw moet gelden; “Veel geschreeuw en weinig wol!”. En wat mij betreft gaan die linkse dwazen meteen op het dak van de Eiffeltoren zitten, in extreme kou welteverstaan, met hun misselijke en “racistische” gezeik over cowboys en indianen!

    Like

  • Luna Fay zegt:

   Als mensen geen kleding mogen dragen van een andere cultuur, dan zou dat betekenen, dat wij westerlingen niet in islamitische kledij gedwongen kunnen worden. Want…….cultuur gebonden.

   Like

 3. koddebeier zegt:

  TivoliVredenburg heeft inmiddels besloten geen cowboys- en indianenfeesten meer te geven. Wederom een kinderfeest verpest door een groepje waanzinnige van de “De Grauwe Eeuw” laat deze lieden voor de kosten opdraaien die door het OM gemaakt zijn, dan leren deze idioten zich misschien te gedragen !!
  Links is een ernstige hersenafwijking !

  Geliked door 1 persoon

 4. Sjoe! zegt:

  In plaats daarvan kan men gecostumeerde “Negers-en-Planters-Feesten” of “Turken-en- Armeniërs-Feesten” en zelfs het “SS-Maenner-und-Juden-Festen” geven. Waarom niet? De keuze aan historische alternatieven is grenzeloos.

  Like

 5. Jules Vismale zegt:

  Recent geleden heb ik top youtube een tekenfilmserie over ‘The Lone Ranger’ (1981) opgespoord waarin deze gemaskerde cowboy met zijn hemelsblauwe cowboy-kostuum, gelijk naar Lucky Luke, overal rondzwierf in het Wilde Westen en met zijn indiaanse vriend Tonto in allerlei stadjes het onrecht bestreed.
  In een overigens kleine aflevering, ‘Front Page Cover-Up’ genaamd, probeerden een jonge vrouw (Mary) en haar broer (Jose), die een drukkerij runden, toen de corruptie en criminaliteit in een desbetreffend stadje aan de kaak te stellen waarna zij prompt een hele bende valsemunters op hun dak kregen! Deze schurken namen hen gevangen waarom de Lone Ranger en Tonto naar Mary en Jose gingen zoeken.
  Op de sheriff hoefden ze echter niet te rekenen daar deze oftewel door deze misdadigers onder druk was gezet of anders corrupt was geworden waarbij de twee helden op hun beurt werden gearresteerd. Mary en Jose werden toen in een drukkerij, waar ze geboeid in zaten opgesloten, gevangen gehouden en ze moesten van de leider van de valsemunters hierna uit de stad worden verwijderd.
  De Lone Ranger en Tonto waren daarvoor valselijk beschuldigd van de ontvoeringen waarna zij prompt uitbraken, Mary en Jose bevrijdden en zij onmiddellijk de hele bende, inclusief de sheriff, arresteerden. En toen een bepaalde schurk opeens (gelijk naar velen die de Lone Ranger niet kenden) aan zijn collega’s vroeg: “Wie is die gemaskerde man?” was het antwoord daarna precies hetzelfde: “Het is de Lone Ranger!”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s