Lesbos: Politie tegen woedende burgers!

Screenshot_25.png

Inwoners van het Griekse eiland Lesbos protesteren tegen de migratiepolitiek van de Griekse regering.

(Vertaling: E.J. Bron)

Op het Griekse eiland Lebos verliezen de inwoners met het oog op duizenden zogenaamde vluchtelingen hun geduld. Woensdag protesteerden ze ertegen dat de illegale immigranten daar vastzitten en kregen prompt met de politie te maken.

journalistenwatch

Meer dan een uur lang vond er een botsing plaats tussen woedende Griekse burgers en de politie. De politie zette traangas in. Er zou geen informatie zijn over gewonden of arrestaties, bericht de “Deutsche Welle”.

De protesten van woensdag maakten deel uit van een algemene staking op het hele eiland tegen het in 2016 tussen de EU en Turkije overeengekomen akkoord, dat eigenlijk onder het betalen van miljoenen de repatriëring van illegale immigranten naar Turkije ten doel had. In plaats daarvan zitten er nu 15.000 zogenaamde vluchtelingen op de Griekse eilanden Lesbos, Chios, Samos, Leros en Kos vast, die wachten op de verwerking van hun asielaanvragen.

De inwoners eisen, gezien de overvolle kampen, van de regering de immigranten elders onder te brengen. “dit alles gaat te ver. Elke dag komen er nieuwe bussen vol migranten aan. De regering moet ze hier wegbrengen en elders onderbrengen”, eist de demonstrant Yannis Vaxevanis.

Het aantal nieuwkomers is de afgelopen weken weer sterk toegenomen. Per week zouden er 500 op Lesbos aankomen. De verzorging zou niet meer gegarandeerd kunnen worden en in de kampen zou het steeds opnieuw tot geweld komen, klagen vluchtelingenwerkers van Artsen zonder Grenzen.

Tijdens zijn bezoek aan Lesbos woensdag zorgde de Griekse minister-president Alexis Tsipras voor ergernis, toen hij opmerkte dat het er zonder akkoord “nog driemaal zo erg op het eiland zou uitzien”.  Drie jaar geleden zouden er per slot van rekening nog 4000 tot 5000 per dag zijn aangekomen, aldus Tsipras, die toegaf dat de situatie voor migranten in inwoners “moeilijk zou zijn”. Hij beloofde extra personeel om de aanvragen sneller af te kunnen handelen. In de tussentijd landden er nog eens 53 illegale immigranten met een jacht op een afgelegen strand in het noordoosten van Griekenland.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Brussel, cultuurrelativisme, Demografie, Eurabië, EUSSR, gezond realisme, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, landverraad, Multiculti, Overheid, politici, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turkije, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Lesbos: Politie tegen woedende burgers!

 1. Statler & Waldorf zegt:

  De autochtone bevolking daar en in de rest van Europa moet niet zeuren.
  Even een jaar of tien/twintig door de zure appel heen bijten en dan is de omvolking een feit en gaan de grenzen dicht.
  Zo’n chrislam/multiculti maatschappij komt niet vanzelf en de nodige offers zijn noodzakelijk maar daar krijgt u dan wel het paradijs op aarde voor terug.

  Liked by 4 people

 2. Peter zegt:

  Terugbrenboten moeten er komen !!
  Dit in plaats van meer geld naar de volgevreten Timmermans en de iedereen aflebberende Juncker.

  Liked by 1 persoon

 3. Eigen volk eerst zegt:

  Waarom zien wij dit niet in het nieuws? Waarom mogen wij dit niet weten?

  Like

 4. koosv8 zegt:

  Er komt een dag dat ze terug geschoten worden. Dit komt nu niet en nooit niet goed.
  Of zijn er alleen nog racistische Grieken op die eilanden, nee natuurlijk niet. Maar de Mensen zijn deze onkunde spuug zat, het moet gewoon stoppen. Dus stem niet op watjes die alles willen pamperen. Want van emotionele gedrochten hebben we er al veel te veel!!

  Liked by 2 people

 5. jungleelephant zegt:

  99% is geen vluchteling!Niemand meer binnen laten;nergens!

  Liked by 1 persoon

 6. Marijke zegt:

  Ik dacht dat er nauwelijks nog vluchtelingen kwamen…

  Like

  • Nemesis zegt:

   Daar heb je gelijk in, want diegenen die daar allemaal Europa binnen komen dobberen, vliegen of hoe dan ook, zijn geen vluchtelingen.
   Maar ik denk, dat je het zoniet bedoelde 😀

   Liked by 1 persoon

  • Henk der Niederlander zegt:

   Dat klopt inderdaad Marijke
   Je geeft ze namelijk in Griekenland of elders een I.D. kaart en het zijn Europeese burgers.
   De gekken in Brussel lopen zelfs nu al met het idee om ze in het land van herkomst het Europees staatsburgerschap te geven, dus op dat moment zijn ze al geen vluchteling meer.

   Like

 7. kraftavilqa zegt:

  Blijkbaar heeft men niet door dat sultan erdolf de Griekse eilanden overspoelt met ‘vluchtelingen’ teneinde de Grieken te verzwakken zodat hij die eilanden straks zonder slag of stoot kan innemen wetende dat het zwakke verpolicorde Europa hoogstens hum,hum zal zeggen maar geen militaire tegenactie zal kunnen/willen uitvoeren. Op die dag zullen de realisten (Orban, Wilders,AfD en identitairen) zeggen “told you so, but you didn’t want to hear it” en “bedankt merkel, brussel en antifa” en “jullie noemden ons het gevaar van ‘extreem-rechts’ maar kijk eens wat er nu door jullie straten marcheert”.

  Like

 8. ildiko zegt:

  De EU zorgt niet voor eigen burgers, dat meer geld wat de EU commissie van de liedstaten eist is weggegooid geld omdat deze illegale immigratie zullen ze met al dat geld nooit stoppen wel investeren om EUROPA tot EURABIE te hervormen. Geldkraan dicht en gaskraan open blijven,

  Like

 9. Steven zegt:

  Tegen de eigen bevolking weet men overal wél op te treden..hoe groot de groep ook is. Maar als er 200 Afrikaantjes bonje gaan maken..dan rijdt de politie gewoon weer met de staart tussen de benen WEG!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s