Linz: Poolse organiseert demonstratie “tegen communisme en socialisme”!

Screenshot_11

(Door: Johannes Schüller – Vertaling: E.J. Bron)

Na een aanval op een informatiestand van de rechtse “Identitaire Beweging” kwam het gewelddadige links-extremisme korte tijd in het middelpunt van de belangstelling te staan. Hoewel de daders inmiddels uitermate gewelddadig waren en het niet om een incident ging, reageerde de politiek echter nauwelijks. In plaats daarvan wordt de 200e geboortedag van de stichter van het communisme, Karl Marx, partijoverstijgend gevierd.

Blick

Tot 100 miljoen dodelijke slachtoffers

De in Oberösterreich wonende Poolse Yvette Sara Malczewska-Höfler (27, foto beneden) is het bagatelliseren van de ideologie, die volgens internationale deskundigen tot 100 miljoen dodelijke slachtoffers heeft geëist, zat. Vandaag organiseert ze samen met de pro-Poolse organisatie “Idź pod prąd Austria” een “Demonstratie tegen communisme en iedere vorm van socialisme”. De demonstratie begint vandaag om 16.00 uur bij de Linzer Volksgarten (plein voor het Muziektheater). In principe kan iedereen er aan deelnemen, aldus de organisator.

“Goddeloze, moorddadige ideologie”

De “Wochenblick” heeft de jonge vrouw naar de achtergronden gevraagd. In het interview is Malczewska-Höfler duidelijk boos over het dulden van het links-extremisme in Oostenrijk en legt zij de motieven van de demonstratie in bij de Volksgarten uit!

Screenshot_12

Yvetta Sara Malczewska-Höfler: Wij zijn Bijbel-getrouwe christenen en vertegenwoordigen dienovereenkomstig conservatieve, Bijbelse waarden. Behalve missionering is politieke betrokkenheid een heel belangrijk deel van het christendom en heeft tot doel een werkelijk rechtvaardige, vrije staat op te bouwen.

Met het oog op het alomtegenwoordige bagatelliseren, of beter nog, de verbreiding van de goddeloze, moorddadige communistische ideologie hebben we besloten met onze demonstratie een signaal af te geven en op haar gevaren te wijzen.

Op grond van dezelfde wortels richten we ons ook tegelijkertijd tegen iedere vorm van fascisme en socialisme, dus ook tegen het nationaalsocialisme, wat alleen al blijkt uit de naam van onze demonstratie “Demonstratie tegen communisme en iedere vorm van socialisme”.

“Daden zeggen meer dan woorden”

“Wochenblick”: Het bondgenootschap “Linz tegen Rechts” heeft tot nu toe niet nadrukkelijk en expliciet afstand genomen van het links-extremisme, ook bij de SPÖ en de Groenen ontbreekt het tot nu toe aan het ondubbelzinnige, heldere afstand nemen. Zou de samenleving een duidelijker standpunt tegen links-extremisme moeten innemen?

De politiek is heel nauw met de samenleving verweven. Of de samenleving links-extremisme überhaupt als iets slechts beschouwt, waag ik sterk te betwijfelen. Zolang de media, het genationaliseerde en gepolitiseerde (!) onderwijssysteem, de politiek maar ook de kerken en hun vertegenwoordigers – vooral paus Franciscus – het Marxisme verheerlijken, zal daaraan niets veranderen.

Het alleen maar afstand nemen zou ook niets opleveren, het komt op daden aan, want daden zeggen meer dan duizend woorden. Je kunt heel veel zeggen.

Karl Marx geldt als ideologisch oprichter van het communisme, dat onlangs vreselijke sporen in Oost-Europa heeft achtergelaten. Hoe voelt u zich als Poolse van geboorte wanneer u nu moet meemaken dat Karl Marx weer gevierd wordt n.a.v. zijn 200e geboortedag?

Dat Karl Marx gevierd wordt, vind ik schandalig, echter met het oog op de maatschappijpolitieke situatie in Oostenrijk helemaal niet verrassend. Door de hierboven al genoemde indoctrinatie en het idee als een “tegenhanger” van zijn naaste familielid, het nationaalsocialisme, dat huichelachtig aan de rechterkant wordt toegedicht, hoewel het als een vorm van socialisme heel duidelijk aan de linkerkant is toe te rekenen, wordt het communisme door de samenleving als iets positiefs gezien.

Screenshot_13

Onder het bloedige schrikbewind van het communisme in de Sovjet-Unie werden andersdenkenden en minderheden naar kampen gestuurd, om daar vaak onder gruwelijke omstandigheden te sterven.

Als Poolse, die geschiedenis kent, weet ik wat communisme is en welke gevolgen het heeft. Het choqueert me dat mensen nog steeds geloven dat het communisme zou kunnen functioneren en dat het “verkeerd begrepen” zou zijn, terwijl we toch levende voorbeelden hebben hoe communisme functioneert,bijvoorbeeld in Rusland, China of Noord-Korea.

Bron:
www.wochenblick.at
Door: Johannes Schüller

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in burgermoed, Communisme, gezond realisme, Links fascisme, Marxisme, nationaalsocialisme, Oostenrijk, Polen, socialisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op Linz: Poolse organiseert demonstratie “tegen communisme en socialisme”!

 1. theresageissler zegt:

  Ik had liever gezien, dat jonge Realísten – een jongerenafdeling van de FPÖ of zo – dit ter hand hadden genomen.
  Die jonge, “orthodoxe christenen”….ik weet het niet:
  Tegen Communisme en socialisme, ja, maar wat krijg je er voor fanatici voor terug…?

  Like

  • fleckie zegt:

   Ze zijn en blijven doelmatig arm( gehouden),…….waarom zijn er anders Poolse mensen ‘ werkzaam’ in WEST-Europa, tot in.IERLAND toe. ( die vrouw heeft het over missionairing , dat klopt, …….ONDER. de. POOLSE. Paus wilde ..MEN. POOLSE ( missionarissen) priesters AAN …NEDERLANDSE ‘gemeenten’ ……..laten deelnemen!!!

   Like

   • theresageissler zegt:

    Inderdaad, de Poolse Katholieke kerk is een echte missie-kerk.
    Zag je ook aan de missie-ijver van Johannes Paulus II (Karol Woytyla.)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s