Nederlandse bedrijven verdacht van meebouwen aan Krimbrug

Screenshot_7

(Door: Joris Gerritsen en Niek Opten)

Justitie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar zeven Nederlandse bedrijven die vermoedelijk meegeholpen hebben met de bouw van een brug van Rusland naar de Krim (foto). Het gaat onder meer om een bedrijf uit Milsbeek en een bedrijf uit Dodewaard. Het Functioneel Parket startte het onderzoek naar aanleiding van publicaties in deze krant.

Zowel de bedrijven als de leidinggevenden zijn als verdachte aangemerkt. De bedrijven leverden machines, onderdelen daarvan,  en zorgden voor installatie en onderhoud van de machines. Het Functioneel Parket wil niet zeggen om welke zeven bedrijven het gaat, maar bronnen hebben aan De Gelderlander bevestigd dat het bedrijf uit Milsbeek en het bedrijf uit Dodewaard er bij zitten. Dematec Equipment uit Dodewaard leverde een krachtige heihamer die gebruikt werd bij de aanleg. Biljard Hydrauliek uit Milsbeek leverde belangrijke onderdelen voor die heihamer.

De 19 kilometer lange Krimbrug is het Westen een doorn in het oog. In maart 2014 “nam Rusland de Krim in” [aanhaling door webmaster]. Daarvoor was het schiereiland onderdeel van Oekraïne. De annexatie van de Krim was tegen de zin van Europa en de Verenigde Staten. Sindsdien zijn er zware sancties ingesteld voor het gebied.

Lees verder>>>
(h/t “Klaas”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Nederland, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

26 reacties op Nederlandse bedrijven verdacht van meebouwen aan Krimbrug

 1. Johan zegt:

  Belachelijk, die ‘sancties’. Waarom zouden Nederlandse bedrijven niet met Rusland mogen samenwerken ? Doe dan alles of doe helemaal niets. Maar dit selectieve miereneuken is waanzin. Hou dan ook maar gelijk op met het ISS ( International Space Station).

  “Ooh, U levert schroevendraaiers aan Rusland ? Ja, die 100 duizend zijn goed, maar die ene, daar hebben ze een schroefje van die brug mee aangedraaid naar Oekraïne. U bent dus bij deze schuldig aan het overtreden van de sancties. “

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Johan, dit is niet belachelijk maar misdadig gedrag van de Nederlandse regering die horig is aan de EU en aan de daarachter manipulerende financiële machten.

   Like

   • abouneenee zegt:

    Het hele spelletje van sancties jegens Rusland noemen we in Nederland misbruik van recht. Het dient namelijk geen ander doel dan Rusland te beschadigen omdat het westen zich niet kan vinden in de middels een referendum afgedwongen grensverschuiving.

    Hoe ook artikel 50 van het verdrag van Lissabon een farce is bleek toen Puidgemont de onafhankelijkheid, via een referendum net als bij de Krim, en precies zoals dat volgens de geest van artikel 50 moet, wilde doorvoeren van Catalonië.

    Ons wordt een rad voor ogen gedraaid met allerlei beloftes, maar wanneer het menens wordt valt het op dat deze beloftes en zekerheden hol en leeg zijn, puur bedoeld kennelijk om de burger volgzaam te houden.

    Rutte staat voor minder ondernemingsvrijheid en centralisatie van de macht… in Brussel. Al die domme ondernemers met hun grote ogen als het om geld gaat, hebbers dus, die bereid zijn alles overboord te gooien wanneer zij enkel het vermoeden hebben er financieel wel bij te varen, hebben in ieder geval een hele grote vinger in de pap als het gaat om de verkwanseling van het eens zo grootse en machtige Nederland, juist omdat zij kennelijk omkoopbaar zijn. In Nederland krijg je niets echt, je krijgt enkel de wortel voorgehouden die je in een richting beweegt.

    Als een IQ-test een verplicht onderdeel van het sollicitatieproces voor politicus zou zijn, waarbij je een minimale score zou moeten behalen tussen de 120 en 135, dan zaten alleen mensen zoals Martin Bosma in de kamer. IQ’s daarboven zijn meestal sociaal niet vaardig en daaronder zijn het misschien wel aardige mensen, maar hebben ze het niet in zich een leider te zijn en echt een verschil te maken. Dan kom het al gauw neer als de huidige samenstelling van de staten generaal met stemvee in een nepparlement.

    De Staten generaal dient te worden afgeschaft in de trias politica en vervangen te worden door het volk die via referenda aangeeft wat het wil. De Staten Generaal is bedacht om het volk z’n stem te ontnemen en die stem over te hevelen naar minderheidsgroeperingen en grote bedrijven en ‘sociale partners’, opvallend vaak voorgezeten door ex-politici.

    Geliked door 2 people

 2. VarAway zegt:

  Dat hele Krim verhaal stinkt ernstig.
  Kijk eens naar de historie.
  Na de Ottomanen werd de Krim in 1783 deel van Rusland tot 1954.
  Toen gaf Premier N.Krushchev het in een dronken bui aan de Sovjet deel reubliek
  Nikita K. was zelf ook uit de Ukraine….
  Driekwart van de bevolking is Russisch overigens.
  Er zijn verkiezingen geweest en de bevolking koos royaal voor aansluiten tot Rusland.
  Wie zijn wij, de EU, de VN dan wel om zo een kabaal te maken….
  Horen we iemand over Tibet, West Sahara, Zuid Chinese Zee eilanden….
  Die Russen bouwen een BRUG.
  Geen slagschip, fregat, oorlogstuig, maar gewoon een BRUG.
  Wel of niet met NL vernuft.
  Get Real.
  Next….

  Geliked door 3 people

  • Jules Vismale zegt:

   Je vergeet alleen de belegering van de Duitsers tijdens WO II van Sebastopolop de Krim door maarschalk Erich von Manstein.
   Hitler’s invasie van de Sovjet-Unie in 1941 liep toen voor het eerst tegen fel verzet bij de Zwarte Zee havens van Odessa en Sebastopol, waar elite brigades van marine-infanterie verbeten vochten om de Duitsers en Roemeense troepen tegen te houden.
   In Sebastopol ontstond er een bloederige en lange belegering, wat er voor zorgde dat de Duitsers enkele van de grootste kanonnen ooit gebruikt naar het front brachten zoals de Schwerer Gustav (kaliber 200–800 mm). Ondanks dat de slag altijd overschaduwd wordt door de slag om Stalingrad was dit voor beide kampen een extreem belangrijke slag en waarbij ook kan worden vermeld dat talloze Krim-Tartaren met de Duitsers collaboreerden en hen meehielpen om daar vele duizenden joden, zigeuners, partizanen e.a. uit te moorden!

   Like

 3. Nederlandse bedrijven verdacht van meebouwen aan Krimbrug. Nou en?

  Geliked door 1 persoon

 4. Elisabeth zegt:

  Shell heeft er anders geen moeite mee om zaken te doen in Rusland ondanks de sancties. Waarom zij wel?

  Geliked door 1 persoon

 5. Stef zegt:

  Ik vertrek a.s. Zondag uit dit achterlijke Nerderig land. Voorgoed naar Polen. Ze zien hier maar waar het schip strandt.

  Geliked door 3 people

  • koddebeier zegt:

   Succes !! Zeer verstandig.

   Like

  • Taljaard zegt:

   Wilde dat wij uw voorbeeld konden volgen.
   Maar oud, invalide en met kinderen en kleinkinderen.
   Wanneer wij een jaar of 30 jonger waren zouden we het el weten.
   Polen lijkt mij een prachtig land om te ondernemen en je vleugels te kunnen uitslaan.
   Importfirma voor landbouwwerktuigen, tractoren en onderdelen bijvoorbeeld.

   Like

   • abouneenee zegt:

    Praktisch lijkt het me niet, maar ongeacht leeftijd, lichamelijke gesteldheid of familiebanden… waar een wil is, is een weg.

    Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Gelukkige!
   Doe alle Polsniche damen tussen de 18 en 35 jaar de groeten.

   Like

  • tinekevanschagen zegt:

   @Stef
   Heel veel geluk en voorspoed gewenst in je nieuwe thuisland!
   Tineke

   Geliked door 1 persoon

 6. abouneenee zegt:

  Ik ben trots op de Nederlandse bedrijven!

  Geliked door 3 people

  • VarAway zegt:

   Dank G.de Boer,
   Ik had niet alle info direct klaar liggen, citeerde een beetje uir mijn herinneringen.
   Goed dat ik het een en ander duidelijk kan leze in uw archief nu.

   Bijna 20.00 uur, nu even naar buiten en de WW2 overpeinzen…met gepaste eerbied.

   Geliked door 1 persoon

 7. VarAway zegt:

  LezeN natuurlijk!

  Like

 8. Harry zegt:

  Wat een zwerm mongolen zijn het toch bij de Nederlandse justitie !

  Iedere zwarte of islamitische niksnut kan hier haast straffeloos stelen , ongelukken veroorzaken , aanranden , verkrachten en vaak komen ze met moord ook nog goed weg !
  Hoeveel van die pinautomaatkrakers zijn er nou helemaal gepakt ?
  Kinderen verkracht ; “oh mag dat hier niet ” ? Tja hoe kun je dat weten als analfabeet ?
  Waarschuwing : niet meer doen , hoor !
  Doodrijders die elkaar beschuldigden van het bestuurder zijn tijdens dat gebeuren , werden niet gestraft omdat men de dader niet aan kon wijzen . Dan maar wegens gebrek aan bewijs allebei op vrije voeten .
  Inbreken in bewoonde huizen , kraken van andermans bezit , allemaal geen probleem voor justitie .

  De Krim was altijd Russisch .
  Alleen heeft een van de voorgangers van Putin , Chroesjtsjov , dat eiland aan die corrupte Oekraïners geschonken met z’n dronken harses .
  Door acties van de EU en de Navo dreigde Oekraine zich bij de EU aan te sluiten , Putin kon weinig anders dan het terugpakken .
  Oekraine heeft dat eiland uitgebuit , boeren verjaagd en de mooiste plekken gewoon in beslag genomen om er bungalows te bouwen voor de corrupte smeerlappen van de overheid .
  Ik geef Putin groot gelijk .
  Anders was ie ook z’n haven aan de Middellandse zee-kant kwijt !

  Waar bemoeit justitie zich mee ?
  Met de buitenlandse politiek ?
  Met die debiele sancties waardoor de benzine ook weer onbetaalbaar dreigt te worden ?
  We zijn hier in het westen zó ongelofelijk stom en onnozel , dat we ons steeds voor het karretje van een ander laten spannen en daarvan steeds zelf de dupe zijn .
  Als we straks ook geen gas meer krijgen van Rusland , wat dán ?
  Terug naar de middeleeuwen ?
  Nóg meer olie kopen van die geitenneukers ?

  Maar een aantal Nederlandse bedrijven , die hun best doen om dingen te produceren en te exporteren , die zullen ze wel even aanpakken !
  En de drugshandel ?
  Die woekert vrolijk voort .
  Sorry , te weinig personeel !

  Zoals ik al; zei : mongolen , maar dan zo erg dat ze geen prioriteiten weten te stellen .

  Geliked door 1 persoon

  • abouneenee zegt:

   Volkert van der Graaf heeft ook een lullig strafje gekregen wegens het ontwrichten van het democratische proces. De straf was slechts nodig voor de bühne en meneer loopt nu zelfs zonder enkelband vrij rond in Nederland. Vooropgezet plan, begeleid door D66-rechters…

   Het zijn geen mongolen, maar criminelen daar bij Justitie…

   Geliked door 1 persoon

 9. delamontagne zegt:

  Werken voor het hoofdkantoor van de islam, de ideologie die, als alles doorgaat zoals ’t nu aan de gang is, iedereen en alles zal overheersen, is natuurlijk helemaal niet erg.
  Het is enslotte een bevrind land, Saudie Barbarije.
  En voor geld doet men een hoop……….
  * * *
  Werknemers bekeerd voor klus
  Werknemers van de Nederlandse kranenbouwer Rusch zijn bekeerd tot de ISLAM om een grote klus in Mekka te kunnen doen.
  //
  De eigenaar van Rusch, Ruud Schreijer, vond de mannen voor een vergoeding van ruim …..10.000 EUROS per maand. “Echt Hollandse jongens”, vertelt Schreijer aan het FD. “Eentje is daar zelfs op zijn KLOMPEN heen gegaan.”
  Schreijer zelf wilde geen moslim worden en is dan ook niet bij de werkzaamheden in Mekka geweest.
  De werknemers moesten een certificaat halen. “Je prevelt het zinnetje ‘Allah is groot en Mohammed is zijn boodschapper’ en klaar ben je”, aldus een van de monteurs.
  BRON:
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/955363/werknemers-bekeerd-voor-klus

  Like

 10. Mary zegt:

  “In 2014 nam Rusland de Krim in”, naar mijn weten is er door de overwegend Russische bevolking gestemd met een uitslag van 96,6% (en opkomst van 85%) voor aansluiting bij Rusland en afscheiding van de Oekraïne, dat het de oorlogszuchtige (anti Rusland) Obama regering en de EU niet beviel doet niet ter zake. Prima dus dat Nederlanders mee hebben gewerkt aan het zo geliefde “bruggen bouwen” voor de Krim bevolking (LOL)

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   DOOR de. KENNIS , van de .’..OOSTERSCHELDEWERKEN’ ( BROUWERSDAM! OOSTERSCHELDEBRUG,) etc. Is NEDERLAND ( vooral) internationaal ‘bekend’ geworden……………WAAROM is MEN! niet tevreden, blij, dat deze kennis ‘benut’ mag worden, in een ANDER LAND? …….( waartegen men zich…..vijandig opstelt? ( die vijandigheid wordt automatisch! ..gewoon in stand gehouden, ten koste van o.a. bijv. de AGR….middenstand, die er de GEVOLGEN van ondervindt.!!

   Like

 11. fleckie zegt:

  Wanneer worden we eens op de hoogte gebracht, in WELKE KRINGEN zich de. AANDEELHOUDERS (INVESTERRDERS ) van WAPENFABRIEKEN …THUISHOREN’?! In bijv. NEDERLAND!?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s