Trump op NRA-conventie: “Als er tijdens aanslagen in Parijs één burger was met een wapen, hadden we een heel ander verhaal”

Screenshot_31

De Amerikaanse president Donald Trump en vicepresident Mike Pence zijn niet gewonnen voor een strengere wapenwet. Dat verklaarden ze vandaag in Dallas op de jaarlijkse conventie van de National Rifle Association (NRA), de Amerikaanse wapenlobby. Hun uitspraken kwamen er amper drie maanden na de schietpartij op de school in Florida die aan zeventien mensen het leven kostte.

Naar schatting 80.000 wapenliefhebbers, waaronder vicepresident Mike Pence, zijn dit weekend in Dallas, Texas bijeengekomen voor de jaarlijkse NRA-conventie. Ironisch genoeg mogen de gasten die de toespraken bijwonen geen wapens dragen volgens de veiligheidsvoorschriften van de Amerikaanse Geheime Dienst. In de overige zalen van het congrescentrum zijn vuurwapens wel toegestaan.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres” en “Trucker”)
HLN Be.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, VS. Bookmark de permalink .

9 reacties op Trump op NRA-conventie: “Als er tijdens aanslagen in Parijs één burger was met een wapen, hadden we een heel ander verhaal”

 1. abouneenee zegt:

  Zo’n beeld schets ik ook altijd als we in een discussie verzeild raken over wapens. Heel effectief, want waar. Criminelen weten altijd aan wapens te komen, altijd. De enige die er nadeel van ondervindt is de (vredelievende) burger. De overheid vind het echter maar eng dat burgers behalve met een grote mond zichzelf ook nog op een andere manier kunnen verdedigen. Propaganda op TV en onbekendheid met wapens zorgt ook dat de burgers zelf geneigd zijn wapens af te wijzen, dit is een psychologische ontwapening. Kijk naar de Mocromaffia, zij schijnen wapendepots te hebben. Deze islamitische kansenparels zullen maar het idee krijgen dat zij ongelovigen om moeten brengen of als martelaar moeten sterven, zoals in Parijs. Zou je op dat moment, als ouder van kinderen zeker, niet jezelf willen verdedigen?

  Ik snap de eenzijdige hang naar geweldloosheid van veel mensen, maar die hang is niet realistisch in een wereld waar in ieder geval één persoon adem haalt die over de andere wenst te domineren.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan zegt:

  In Londen zijn aanvallen met een mes aan de orde van de dag, en ja, die moslimgek wil messen verbieden
  Gun control? London’s Muslim Mayor Sadiq Khan bans knives
  https://www.washingtontimes.com/news/2018/apr/9/gun-control-londons-muslim-mayor-sadiq-khan-bans-k/

  Like

 3. Elisah zegt:

  Als er geen moslim-extremisten waren….dan waren er geen aanslagen geweest.

  Like

  • abouneenee zegt:

   De ETA en IRA en dergelijke groepjes zeker vergeten? Steeds lijkt het erop dat bepaalde lieden terrorisme een gat in de markt vinden, daar waar ze hun zin niet krijgen en de overheid erg autoritair is. In Nederland is het relatief rustig en in België ook, misschien ook dankzij de AIVD. In NL zeikt men over alles en in BE zeiken de Walen over de Vlamingen en vice versa (dat laatste is terecht). Ik heb soms het gevoel dat we door het zeiken en de hoge belasting zo druk bezig gehouden worden dat excessen hier weinig voorkomen, ook die van moslims komen vooral in het buitenland tot hun recht en gelukkig niet in NL, alhoewel de AIVD wel 4 of 5 aanslagen schijnt te hebben per jaar. Daarbij moet wel worden aangetekend dat we echt een immigratiestop nodig hebben voor moslims omdat het anders de spuigaten uitloopt en dan is het hier in Hollandistan niet meer zo fijn vertoeven.

   Like

  • Elisah zegt:

   In Frankrijk had ik erbij moeten zetten?

   Like

 4. fleckie zegt:

  Dan krijgt ZIJN. SOORT.. meer kans om ‘witten’ te elimineren!

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Er komen in de EU steeds meer wapens binnen – van wie zouden die nu wel zijn? – en ondertussen mogen wijzelf NIETS hebben om ons te verdedigen.

  Wij zijn – dankzij onze regering – overgeleverd aan het islamitisch geweld.

  Like

 6. Wachteres zegt:

  https://fenixx.org/2018/05/05/vrijheid-begint-met-het-recht-op-zelfbescherming/

  Vrijheid begint met het recht op zelfbescherming

  De wetenschap dat een gewapend mens zichzelf en anderen hun leven kan beschermen is ook bij regeringen aanwezig. Gezien dat veel regeringen hun burgers verder en verder ontwapenen wil dus gewoon zeggen dat uw veiligheid en dat van anderen volledig moet worden weggenomen. Feitelijk mag u dus dood gaan maar niet uzelf of anderen beschermen.

  Like

  • Trucker zegt:

   eu HQ brussel en hun marionetten in de niet meer soevereine staten zijn als de dood voor burgers die bewapend zijn.
   Waarom denk je dat er in belgie een lijst is met (alle) wapens die (alle) burgers bezitten en een heel strenge (voorafgaande) doorlichting waar ze elke mogelijk benutten om te pogen het verkrijgen van het aangevraagde wapen te kunnen weigeren.
   Heb het al vaker gepend wie nu geen wapen heeft zal steeds meer moeilijkheden tegenkomen om één te kunnen kopen.
   eu HQ brussel en hun marionetten (bis) zijn als de dood voor (na)denkende burgers die bovendien bewapend zijn.
   Second Amendment, dan waren er geen islamieten die denken met een mes zomaar random slachtoffers te maken, blijft natuurlijk wel dat er toch (behoorlijk) wat training nodig is om het (goed) te kunnen gebruiken

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s