De vlag van Guatemala in Jeruzalem

Screenshot_65

(Door: Yossi Aloni – Vertaling: E.J. Bron)

De voorbereidingen voor de opening van de ambassade van Guatemala in Jeruzalem draaien op volle toeren. De ambassade zal tijdelijk gevestigd worden op de derde verdieping van het Technologiepark in het stadsdeel Malcha van Jeruzalem. Later zal zij haar intrek nemen op de 11e verdieping van het naburige gebouw.

Israel Heute

Ter plaatse werd al de vlag van Guatemala gehesen, de kamers werden gerenoveerd en aangepast aan de behoeften van de ambassade. De president van Guatemala, Jimmy Morales, zal op 13 mei in Israël aankomen en deelnemen aan de feestelijke opening van de nieuwe ambassade op 16 mei, twee dagen na de opening van de Amerikaanse ambassade. Morales zal ook deelnemen aan de feestelijke ontvangst op het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, die de huidige minister van Buitenlandse Zaken en minister-president Benjamin Netanyahu voor de hele Amerikaanse delegatie n.a.v. de opening van de Amerikaanse ambassade zullen houden.

Netanyahu schreef op zijn Twitter-account dat hij heel ontroerd zou zijn om de vlag van Guatemala in Jeruzalem al voor de opening van de ambassade te zien wapperen.

Screenshot_66

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de contractbreuk door Guatemala betreffende haar ambassadegebouw in Rishon LeZion op zich genomen. Het zou gaan om een bedrag van $ 300.000,-

Israël werkt er nu aan om andere landen ertoe te bewegen hun ambassades in Jeruzalem te openen. De president van Paraguay, Horacio Cartes, verklaarde van plan te zijn de ambassade van zijn land voor het einde van zijn ambtsperiode midden augustus naar Jeruzalem te verplaatsen. Ook de president van Honduras, Juan Orlando Hernández, zei erover na te denken de ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen, nadat het parlement van zijn land hiertoe besloten zou hebben. De Tsjechische president verklaarde dat hij de ambassade gefaseerd naar Jeruzalem zou verplaatsen, maar op dit moment heeft hij daarvoor nog niet de goedkeuring van de regering. In Roemenië veroorzaakte het initiatief van de Roemeense minister-president om de ambassade te verplaatsen naar Jeruzalem een politieke crisis en de Roemeense president maakte gebruik van zijn vetorecht.

Bron:
www.israelheute.com
Door: Yossi Aloni

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Israël, Jeruzalem. Bookmark de permalink .

7 reacties op De vlag van Guatemala in Jeruzalem

 1. ReaGluurder zegt:

  Moet je mee aankomen bij die LandverradersClub in Sufkuttenlandje (vm. Nederland)!! Am Israel Chai!!

  Like

 2. Cathja zegt:

  Fantastisch voor Israël! Dat vele landen dit goede voorbeeld mogen volgen.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Wat waren de pantoffelhelden er snel bij toen in Nederland een stickertje uitgebracht werd. Maar de Ambassade verplaatsen naar Jeruzalem gaat te ver voor het kleffe islam uit de wind houdende zooitje. Ze willen zo graag verbinden.

  Like

 4. Haksteeg Anton zegt:

  Zo hoort het en alle landen moeten dat voorbeeld volgen maar Rutte heeft bij voorkeur een palestijnse (zgn) in zijn regering, die idioot.

  Geliked door 1 persoon

 5. Haksteeg Anton zegt:

  Dank je Marlies ik ben een eindje verwijderd van Nederland en we hebben 7 uur tijdsverschil.

  Like

 6. Wolf zegt:

  Dat zou je niet verwachten van een paaps landje die die extreem linkse katholieke verdoemde kwaadaardige ROT paus vereerd. Zal wel met Handel, Geld en andere belangen te maken hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s