Nederland, bananenland

Screenshot_58

(Door: René M.)

Als lezer van de zogenaamde “alternatieve nieuwssites” kom je steeds vaker berichten tegen waaruit blijkt dat ons rechtssysteem behoorlijk de weg kwijt is. Je neemt het voor waar, je roept “waar gaat het heen” en je gaat weer door. Totdat het jezelf overkomt, of eigenlijk, mijn vrouw.

20 februari. Een onverlaat die ’s morgens met zijn verkeerde been uit het bed stapte, vond dat ze te snel reed, ze arriveerde juist bij een thuiszorgcliënt om 7:30 uur in de ochtend. Hij besloot voor haar auto te springen en met een ferme klap de voorruit aan diggelen te meppen.

Tja, als vrouw alleen in een auto schrik je je niet alleen wezenloos, maar je staat doodsangsten uit. Zeker als de gast ook nog eens agressief tegen de auto aan gaat staan en je de huid vierkant vol staat te schelden. Uitstappen durft ze uiteraard niet meer.

Toen zijn rant ten einde kwam, liep hij weg, tussen de huizen door.

In totale paniek belde ze mij, dus ik spring in de auto en ga op zoek naar de man. Ze had een vrij duidelijke omschrijving van hem, maar helaas, geen succes. Omdat ze haar werk moest voortzetten, ben ik gaan bellen met de politie, er moest immers aangifte gedaan worden. “U kunt een afspraak maken, overmorgen kunt u terecht op kantoor….” WTF??? Overmorgen? Hallo, ruit kapot, agressie op straat! Dit kan toch niet? Jawel, dit kan niet alleen, dit is wat het is……

Ondertussen gaat het verhaal het dorp rond en al snel komen de Facebook pagina’s tevoorschijn met, jawel: de dader! Bingo! We hebben een naam! Geen geliefd persoon hier in de buurt, dat bleek al snel, hij scheen al meerdere akkefietjes te hebben gehad met omwonenden.

Ik besluit wederom het politiebureau te bellen, ik zeg dat de dader bekend is, mijn vrouw helemaal van de kaart en dat ik EIS dat er NU aangifte gedaan kan worden en deze heer een bezoekje krijgt. Warempel, een paar uur later draait er een blauw/rood gestreept busje de oprit op. 2 agenten komen een verklaring opnemen. HA! De rechtsstaat is nog niet verloren!

Ze toonden een foto op een smartphone met de vraag: “Was het deze man?” Yep, dat is hem. Zaak opgelost, dader krijgt een berisping, voorruit wordt door hem vergoed (want niet voor verzekerd) en we houden toch nog een beetje vertrouwen over in de onderneming Nederland! Denk je dan.

Maar nee. In tegenstelling tot alles wat de agenten opnoemden; openbare geweldpleging, vernieling andermans eigendom, spelen voor eigen rechter etc., etc. kreeg dit verhaal plots een hele nare wending… “De man heeft niet ontkend dat hij dit gedaan heeft, hij is ook bereid om op het bureau zijn verhaal te komen doen, we nemen contact op!”, aldus de plaatselijke gendarmerie. Verklaren deed hij, een week later, want druk…..

Dat komt wel goed! Denk je dan. Weken gaan voorbij. Ergens half april informeren we maar eens hoe het met de zaak zit. “Het OM wil de zaak in behandeling nemen, er zijn teveel ernstige feiten gepleegd om dit even vlug af te handelen”. Helemaal goed! Denk je dan.

Welnu, 1 mei. Een brief van het Openbaar Ministerie. “Er komt geen strafzaak, er is te weinig bewijs, u kunt wel nog contact opnemen met het slachtofferloket”.

BAM! Te weinig bewijs! Ik drong die dag aan op afname vingerafdrukken van de auto, die stonden er genoeg op, maar “dat doen we alleen bij een moordzaak”. We zitten met een kapot geslagen voorruit en een thuiszorgmedewerkster die die buurt nauwelijks meer in durft te rijden. Dader is bekend, heeft niet eens ontkend……

Slachtofferloket. Alleen het woord al. Moet ik dan mijn frustratie botvieren op een medewerker dezes via een geperforeerd raampje?

De FRUSTRATIE is enorm. Ik wil hem opzoeken en helemaal verrot schoppen. Ik wil het uitschreeuwen. Mijn vrouw zit verbouwereerd naar het briefje te kijken…

DIT KAN TOCH NIET??

Slapeloze nacht. Frustratie. Het enige dat ik kan doen, is berusten in het feit dat karma een bitch kan zijn en dat boontje ooit om zijn loontje komt.

Ik stam uit de jaren ’60. Ik heb in mijn jonge jaren ook wel eens een akkefietje met de politie gehad. Verbinden heette dat toen, beide partijen uitnodigen op kantoor, nú, geen week wachten. Meteen afhandelen. Daadkracht leidde in die tijd tot tevredenstellende resultaten voor zowel slachtoffer als dader. Lik op stuk. IJzer smeden als het heet is.

Dáárom doet niemand meer aangifte, schiet er door me heen. Wij vanaf nu ook niet meer. Dat scheelt frustraties en slapeloze nachten.

Nederland is slap geworden. Traag. Onverschillig. De slechten worden in bescherming genomen en de goeden zijn het haasje. Je leest het zo vaak……. Nu weet je het. Bananenland.

Door:
René M.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Justitie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Nederland, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

25 reacties op Nederland, bananenland

  • paulzwueste zegt:

   Helemaal juist wat René schrijft.
   Niet alléén dat die schoft vrijuit gaat… maar het slachtoffer krijgt ook nog eens een emotionele dip van heb ik u daar omdat de politie niks doet.
   Je gaat namelijk uiteindelijk jezelf schuldig voelen.
   Ik heb het een paar jaar geleden ook meegemaakt.
   Het was zogenaamd niet mogelijk om aangifte te doen van een geweldsdelict waarvan ik minimaal 10 getuigen had…vond de de Brigadier.
   “Daar ging hij de officier van politie niet mee lastig vallen…!”
   En ik was nog zo onervaren dat ik dat allemaal pikte.
   Nu zou ik een aangifte hebben afgedwongen…
   Maar wat schiet je er mee op.
   De overheid is bezig met een belijd waardoor er straks een enorme wetteloosheid zal ontstaan, omdat het volk terecht het recht in eigen handen zal nemen…
   Met alle gevolgen van dien…

   Geliked door 3 people

   • Eigen volk eerst zegt:

    Wat is het hier toch een slap gedoe geworden. Ik zou me als agent DOODSCHAMEN!

    Like

   • Lot zegt:

    Als je dat doet, zorg dan wel dat je niet gepakt wordt. Als er veel wetteloosheid komt, ook in duitsland, dan zorgen dat je het in het geniep doet. Het is mogelijk dat ze door de wetteloosheid weer hard gaan optreden en kampen gaan openen..

    Like

 1. Elisah zegt:

  In Nederland zijn ook geen terroristische aanslagen, want ze worden anders genoemd…

  Geliked door 3 people

 2. spoorinmiddelsbijster zegt:

  Als ‘gewone’ Nederlander ben je inmiddels vogelvrij verklaard door compleet krankzinnige Nederlanders. En die Zwarten en mohammedanen maken maar wat graag gebruik van de rechten die ze van deze krankzinnigen hebben gekregen. Ik geloof er er echt helemaal niet meer in dat dit zonder burgeroorlog opgelost gaat worden.

  Geliked door 3 people

 3. Steven zegt:

  Hij had in dit geval bij mij mettertijd ook nog wel iets aan schade kunnen verwachten…
  Als de politie er dan toch NIKS aan wil doen, dan moeten we het zelf maar ooit weer een keer goedmaken. Want de schade van het voorruit kwam waarschijnlijk ook op de schouders van het slachtoffer.
  Hij had aan mij een goeie gehad die sukkel!

  Geliked door 1 persoon

 4. Edgy Veggie zegt:

  Te triest voor woorden, maar helaas geen op zichzelf staand verhaal (https://www.ad.nl/binnenland/ruim-de-helft-van-alle-aangiftes-gaat-de-prullenbak-in~a6d0024b/). Je kunt een artikel 12 procedure opstarten (https://www.om.nl/contact/klachten/klacht-vervolging/),maar liever had je natuurlijk gezien dat het OM je zaak gewoon in behandeling had genomen.

  Geliked door 1 persoon

 5. BertG. zegt:

  En zo wordt Nederland steeds een stukje veiliger, op papier.
  We hebben het er gewoon niet meer over, dan is er ook niks gebeurt.

  Geliked door 1 persoon

 6. Thom zegt:

  Het verwijzen naar slachtofferhulp is gewoon standaard opgenomen in hun afwimpelbriefjes.
  Ik heb ooit aangifte gedaan tegen de gemeente wegens valsheid in geschrifte bij het gebruik van een vals opgemaakt rapport waardoor ze een rechtszaak wonnen bij de Raad van State. Toen schreef de politie dat ze geen goederen hadden aangetroffen en dat ik contact op kon nemen met slachtofferhulp.

  Het was een standaardbriefje alsof het diefstal betrof. Nee je kunt de politie wat dat betreft gewoon vergeten.

  Geliked door 1 persoon

 7. delamontagne zegt:

  Rechtsorde !

  Geliked door 4 people

 8. Eva110 zegt:

  Jammer dat ze hem niet omver heeft gereden, dan had hij misschien een lesje geleerd.
  Mocht je aangehouden worden kun je altijd nog zeggen dat ze van schrik het gaspedaal had ingetrapt.

  Geliked door 1 persoon

 9. koddebeier zegt:

  Nederigland wordt langzaam maar zeker een land waar je niet meer wilt wonen !

  Geliked door 3 people

 10. Elisah zegt:

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/05/Seks-met-10-jarig-meisje-volgens-rechter-geen-verkrachting-als-je-migrant-bent
  Terreuraanslagen die dat niet mogen zijn, want ‘migrant’ en ‘islam’: ‘Verwarde’ man steekt in Den Haag 3 mensen neer

  Geliked door 1 persoon

 11. Lucie zegt:

  Nederland is niet slap geworden maar die hele criminele overheid is slap geworden.
  En dat komt omdat hen dit wordt opgedragen van hogerhand, natuurlijk voor een flinke beloning.

  Geliked door 1 persoon

 12. Tistochwat zegt:

  Machteloosheid en onrecht vreten aan je. Dan is niets zo therapeutisch en heilzaam als zo’n crimineel stuk vreten langzaam aan plakjes snijden.

  Een onverlaat die ’s morgens met zijn verkeerde been uit het bed stapte

  Ging het trouwens om een mohammedaan? Dan was-ie wél vroeg uit z’n nest gekropen.

  Geliked door 2 people

 13. Recht in eigen handen nemen is de enige optie.
  Velen zullen het, met mij zijn en en velen zullen het, tegen mij zijn, echter zijn dit mensen die nooit onmacht gevoeld hebben.

  Like

 14. Qvic zegt:

  Het vertrouwen in de politiek en het overheidsinstanties zakken steeds verder weg bij de autochtonen, omdat zij de islam boven onze wetten stellen, ten nadelen van de autochtonen. Dan moet de overheid niet raar op kijken, als het autochtonen volk zelf voor rechter gaan spelen en de overheid buitenspel gaan plaatsen. Als de overheden toch al het autochtonen volk min of meer vogelvrij hebben verklaart voor de islam.

  Like

 15. leefbarbaar zegt:

  Uw verhaal is nog niet klaar. Straks krijgt u nog het verzoek of u mee wilt doen aan een tevredenheidsonderzoek naar aanleiding van uw aangifte.
  En denk niet dat je je gram dan kunt halen, want je kunt alleen bepaalde zaken invullen. Begin er dus niet aan.
  De politie dient de PvdA, niet het recht, niet justitie en niet het volk. Voor gerechtigheid moet u zelf aan de bak.

  Geliked door 1 persoon

 16. Tistochwat zegt:

  Heel verschrikkelijk allemaal. Gelukkig zitten er aan een banaan ook mooie kanten:

  https://www.moppen.nl/share/23503

  Geliked door 1 persoon

 17. Juan Pan Blanco zegt:

  Schrijf naar Grapperhaus. Aangezien u geen ene flikker doet nemen wij vanaf heden het recht in eigen hand

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Juan Pan Blanco 7 mei 2018 om 00:32

   Dan zit je nog dezelfde dag in de bak. Of in een gesloten psychiatrische inrichting.
   Kijk maar naar de dappere man die uit terechte frustratie een waxinelichtje tegen de ‘gouden koets’ van die hebberige ‘oranjes’ smeet.
   Dat konden de ‘oranjes’ – die ‘zichzelf niet kunnen verdedigen’ -natuurlijk niet over zich heen laten gaan. Die zijn gewend dat ze afgelikt en aanbeden worden.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s