In memoriam Pim Fortuyn (19-02-1948/06-05-2002)

Screenshot_90

“Ik haat de islam niet. Ik beschouw hem als een achterlijke cultuur. Ik heb geen zin om de emancipatie van vrouwen en homoseksuelen nog een keer over te doen.”

(Vertaling: E.J. Bron)

Na een ongeëvenaarde hetze-campagne door gevestigde politici en de politiek correcte pers in Nederland tegen de bekennende homoseksueel, patriot, islamcriticus en vrijheidsactivist Pim Fortuyn, werd deze door een fanatieke linkse extremist op straat doodgeschoten. Fortuyn´s waarschuwingen zijn nu, 16 jaar na zijn moord, realiteit.

journalistenwatch

In augustus 2001 werd Fortuyn in het “Rotterdams Dagblad” als volgt geciteerd: “Ik ben ook voor een Koude Oorlog met de islam. Ik beschouw de islam als een buitengewone bedreiging, als een vijandelijke samenleving.”

Verschillende organisaties deden onder verwijzing naar de Nederlandse antidiscriminatie wetgeving aangifte tegen hem. De aangiftes waren echter niet succesvol, omdat Fortuyn´s uitspraken werden gedekt door het fundamentele recht op vrije meningsuiting. Op 9 februari 2002 zei hij in een interview met het links-liberale dagblad “De Volkskrant” dat Nederland met 16 miljoen inwoners niet nog meer mensen zou kunnen opnemen en dat 40.000 asielzoekers per jaar onacceptabel zouden zijn. Bovendien zei hij dat het beter zou zijn om het eerste artikel van de Nederlandse Grondwet te schrappen (“Niemand mag gediscrimineerd worden”) dan de vrijheid van meningsuiting te beperken.

Op 6 mei 2002 werd Pim Fortuyn op een parkeerplaats in het Nederlandse Hilversum door een militante linkse extremist doodgeschoten. De politicus was enkele maanden daarvoor als uit het niets tot de ster van de Nederlandse politiek opgeklommen en bijna minister-president van Nederland geworden. Hij voorspelde voor Europa een oorlog van de waarden tegen de islam en wilde de grenzen voor moslims sluiten. Zijn moordenaar, Volkert van der Graaf, werd in het jaar 2014, onder opgelegde voorwaarden, vroegtijdig uit de gevangenis ontslagen.

Nu is al hetgeen Pim Fortuyn destijds had voorspeld al lang realiteit geworden en is er nog steeds geen oplossing voor het probleem van de gestaag toenemende islamitische parallelsamenleving – niet alleen in Nederland.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, Censuur, demoniseren, establishment, Islamisering, Islamkritiek, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Overheid, Patriottisme, Pim Fortuyn, political correctness, politici, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

14 reacties op In memoriam Pim Fortuyn (19-02-1948/06-05-2002)

 1. Visje zegt:

  Zijn woorden waren zó waar!
  Maar hij heeft zijn mening met de dood moeten bekopen,
  – nu wordt ons ’n emancipatie door de trot geduwd!!
  die wij hier al hebben gehad,

  -niks mis mee, met hen ( moslim) emancipatie, maar aub wel daar waar het thuis hoort, dit is echt niet onze verantwoordelijkheid .

  mvg visje.

  Geliked door 1 persoon

 2. Statler & Waldorf zegt:

  “Pim Fortuyn destijds had voorspeld.”

  Voorspellen is natuurlijk een onzinnig woord, gelijk met hem zagen honderdduizenden mensen hetgeen er zou gaan gebeuren en nu de werkelijkheid is.
  Dus dicht de heer Fortuyn nu geen profetische gaven toe alsof hij toentertijd de enige was die zag wat er werkelijk in het verschiet lag.

  Pim, als ik zo vrij mag zijn hem bij zijn voornaam te noemen, zag het haarscherp.
  Maar profetisch?
  Nee.

  R.I.P.

  Like

 3. BertG. zegt:

  Vind dit 100x prettiger lezen dan dat langdradige verslag, wat over van alles en nog wat gaat, maar wat verder weinig met een verslag te maken heeft die met de herinnering aan Pim te maken heeft.

  Like

  • theresageissler zegt:

   Je vermeldt niet, welk “langdradig verslag” je daar dan wel precies mee bedoelt.
   Mocht je misschien het mijne bedoelen: Appels en peren in dat geval.
   Kwestie van de intentie in het oog houden, waarméé iets geschreven is:
   Behelst die intentie het weergeven van het leven, de werken en het erfgoed van Fortuyn, óf simpelweg het weergeven van het verloop van de herdenkingsdag? That’s the question.
   Het is natuurlijk mogelijk, dat het laatste zich niet in jouw interesse mag verheugen; dat kan gebeuren.
   Maar vergelijken laat het zich niet.

   Like

   • BertG. zegt:

    Elke reactie van jou op mij kan je zien als totaal nutteloos.
    Ik ga nergens meer op in om elke confrontatie met jou te vermijden.
    Ik reageer enkel op een artikel.
    En wie het geschreven heeft, zal mij een rot zorg zijn.
    Dat is de enige manier om hier de vrede te bewaren.
    Dus bespaar je de moeite. mocht je iets van mij tegenkomen.

    Like

 4. Oeps48 zegt:

  Dames en heren.

  Pim Fortuyn had begrepen welke politiek er achter de politiek schuil ging. Daar wilde hij wat aan doen. Daarom is hij vermoord. De kogels kwamen van links.

  Behalve Volkert van der Gr. .f was er nog een andere schutter, die NIET is opgepakt. Er zijn namelijk hulzen ter plaatse gevonden, die niet uit het wapen van Volkert kwamen.

  https://www.wanttoknow.nl/politiek/het-pim-fortuyn-moordcomplot-zo-ging-het/

  Geliked door 1 persoon

 5. guusvelraeds zegt:

  15 jaar geleden had je het probleem met de islam nog fatsoenlijk kunnen oplossen. Kortom zonder geweld. Nu kan dat niet meer en op Europees grondgebied zullen binnen afzienbare tijd geweld explosies plaatsvinden met en door moslims veroorzaakt. De Europeaan kan lang tolerant zijn en afwachten in de hoop dat alles ten goede keert. Tot het moment dat hij beseft het komt nooit meer goed het wordt alleen maar erger. Op dat moment wordt de Europeaan meedogenloos en zal vechten voor zijn continent. Niet voor de EU maar voor Europa. De EU zal samen met de islam van de Europese grond geveegd worden door de Europese burger na decennia gemaltraiteerd te zijn door het politiek correcte schorem en haar beschermeling de islam.

  Geliked door 1 persoon

 6. kampersrene zegt:

  De moordenaar van Pim is die nog opgesloten of loopt die al vrij rond ? Tenslotte hij pleegde zijn moord in een staat van opperste verwarring en dus hulpbehoevend. Pim was zeer populair , hij wilde zijn land beschermen .Wilders doet hetzelfde , maar hoe komt het dat hij nog geen minister president is ? of is een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking …verward…?

  Like

 7. Pietersen zegt:

  Onder Pim hadden we deze ellende niet mee hoeven maken. Jammer dat zijn moordenaar nog vrij rondloopt zonder een centje pijn…

  Like

 8. Aegolius cs zegt:

  Ondanks al de onderzoeken en boeken/video’s hierover (koningsmoord), blijft het fenomeen op welke wijze Pim Fortuyn door het politieke establishment werd afgebrand een open vraag en de dader wandelt na “straf”vrolijk rond.

  Pim Fortuyn zou in staat kunnen worden geacht als premier, het Nederlands Koningsbelang/erfgoed wellicht tot een republiek om te buigen. Vandaar dit ongemeen politiek verzet.

  Het kan zijn dat ik te hoog grijp……

  Like

 9. de Kruisvaarder zegt:

  Pim Fortuyn is niet vermoord door Volkertje. Dat is een leugen. Hij is vermoord in opdracht van de Elite. Maar Volkert is als zondebok gebruikt. Zie de artikelen van Micha Kat et al maar.
  Wij worden in dit land geregeerd door de Elite. Die beslissen wie premier wordt en wie niet.
  Net als in Duitsland ……

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s