EENVOUD SIERT DEN MENSCH…

Screenshot_99

Een eenvoudig man (€ 30.000,-  per maand).

 (Door: “Driek”)

Voor tal van hardwerkende burgers is den troosteloos grauwe tijd aangebroken van werken en sloven voor het levensonderhoud en den Dictatoriale Zegeningen der Machtigen in Brussel ondergaan als een schrede naar den Apocalyptische afgrond. Wolken van bloed en ijzer verdonkeren ons eens zo schone polderland. Begerige knekelhanden strekken zich alreeds uit om ons den laatste penning afhandig te maken. De serene wateren van stil geluk zijn ons niet beschoren, want de ontwikkeling gaat niet meer in den richting van beschaving en cultuur, doch naar die van chaos en geweld. Geen nieuwe vergezichten meer die opzien baren. Potschraper Frans Timmermans en alcoholist Jean Claude Juncker, dikhuidige ijdeltuiten, die ons met harde hand leiden naar armoe en slavernij, leven als gewetenloze Maffiabazen en worden bewierookt en bejubeld door onnozele minkukels die poep in hun ogen hebben. En die poep weigeren ze hoe dan ook te verwijderen.

Wijl het volk in diepe sluimer verzonken is, op Koningsdag ontwaakt en zich stort in helse muziekfestivals alsof er wat te vieren valt, leugens verspreidende televisieprogramma’s den naïef lichtgelovige burgers een oor aannaaien – naderen sluipenderwijs den troosteloze ketenen der slavernij. Willoos, machteloos zien wij toe hoe straten verpauperen, buurten waar de sharia de dienst uitmaakt en rondzwervende, uitgeprocedeerde asielzoekers onze schaarse woningen kraken. Op klaarlichte dag worden onschuldige menschen neergestoken of vermoord door lieden die levenslang achter ijzeren tralies behoren. En onze Regering aanschouwde dien verwording en zag dat het goed was.

Screenshot_100

Het Nederland van Frans Timmermans en Jean-Claude Juncker.

Mijn gedachten dwalen vaak naar vroeger. En hoewel sommige spitse lezers van dezen site mijn hunkering naar die tijden van weleer dwaas vinden, vind ik dat dien naoorlogse jaren zeer vredig waren. Goed, er was geen televisie, geen mobiele telefoon en andere nieuwerwetse vindingen. Reizen met een vliegmachine was toen voor veel menschen iets bijzonders. Edoch, nu zijn er donker getinte gelukszoekers die oude menschen beroven en vrouwen verkrachten. Het is maar wat je een fijne tijd noemt. Dan veel liever dien vroeger tijd van zacht geruis van een zijden japon, het gerinkel van theeservies in een bloeiende voorjaarstuin en waar diefstal en teugelloze losbandigheid verontwaardiging wekt. Want, lezer, let wel, eenvoud siert den mensch.

Soms, wanneer de duisternis tot in de donkerste hoeken van mijn bovenkamer is ingetreden en mijn slaapvertrek bevolkt met vreeswekkende schaduwen, zit ik tobbend op de rand van mijn legerstede. Mijn vervallen gelaatstrekken zijn dan verwrongen door zwartgalligheid. Hoe kan het ook anders? Moskeebezoek van schoolkinderen. De hoge geestelijkheid heult met den vijand. Wanneer wordt de koran verplichte kost? Want er staat moord en doodslag in geschreven. Ik leef in een angstaanjagende wereld.

Jongelieden, die hun leegheid vullen met onbenullige muziekfestivals, die amper het nieuws volgen of een boek lezen, hun stem uitbrengen op GroenLinks en andere nutteloos geld verkwistende Kneuspartijen die ons land rijk is. Het woord Racisme is inmiddels verworden tot een mantra van idioten. Ik vind dat geen vooruitgang. Dat wil ik hier toch even gezegd hebben.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", gezond realisme. Bookmark de permalink .

27 reacties op EENVOUD SIERT DEN MENSCH…

 1. Klaas zegt:

  Like

  • delamontagne zegt:

   De Heer Wilders had ’t niet beter kunnen verwoorden……….
   / / /
   Eric Zemmour:”De oorspronkelijke Fransen zijn de voorsteden ontvlucht en hierna gevolgd door ontelbare Joden,de steden gezuiverd achterlatend, ONTDAAN van alle niet islamitische onreinheden”.
   * * *
   Gedurende 30 jaar beleeft Frankrijk een INVASIE en in de Franse voorsteden waar talloze jonge meisjes gesluierd door ’t leven gaan, vindt een strijd plaats om ons grondgebied geheel te islamiseren.

   Geliked door 3 people

  • hendrikush zegt:

   Laten de Fransen maar oppassen.
   Erdogan komt ze binnenkort de benen breken omdat ze net zoals de rest van het Westen islamofoob, turkofoob, xenofoob en racistisch zijn. De Janitsaren komen er weer aan.
   http://www.hurriyetdailynews.com/erdogan-slams-france-over-quran-proposal-131497

   Like

 2. flo zegt:

  Prachtig verwoord weer! Maar ook om zeer verdrietig en WOEDEND door te worden…..

  Geliked door 1 persoon

 3. Kees van Kesteren zegt:

  Schitterend en duidelijk beschreven!

  Onze samenleving wordt bestuurd door waanzinnigen voor waanzinnige doelen. Ik denk dat ik aansprakelijk ben om als waanzinnige te worden opgesloten door dat te zeggen. Dat is het waanzinnige. (John Lennon).

  Geliked door 1 persoon

 4. Qvic zegt:

  De basis van vroeger zijn ze halverwege de jaren ’70 begonnen onderuit te schoffelen. De hippies van toen eind jaren ’60, begin jaren ’70, hebben de rotsvaste basis afgebroken met hun zogenaamde liefde voor alles en iedereen. Zij hebben de weg vrij gemaakt voor lieden die met list en bedrog alles omver gooide, want alles moest anders volgens hen. We zien nu wat daar de gevolgen van zijn geweest, alles is super duur geworden voor veel minder kwaliteit. In alles speelt nu “geld” de hoofdrol, zo wordt nu alles in geld/waarde uitgedrukt. Vanaf die tijd zijn er enorm veel belastingen bij verzonnen, om zo veel mogelijk geld bij de burgers weg te kunnen plukken. Maar als de belastingen hoger worden, wordt de flow steeds minder en met gevolg dat er steeds minder belastingen binnen komen. Alleen dat begrijpen vele lieden dat niet, hoe dat nou kan. We worden ook steeds meer in de gaten gehouden en we worden door de overheden behandelt als of we allemaal kleine kinderen zijn. Dat betuttelen van het volk, is een vorm van angst bij de zelfde overheden. Want die zijn bang dat zij hun macht beginnen te verliezen over het volk, vandaar dat zij steeds erger paranoïde worden. Zo wordt bij de vrije verkiezingen al door grove fraude van hun kant ervoor gezorgd dat zij altijd blijven winnen, om maar hun macht te kunnen behouden over het volk. Want zij zijn nog niet klaar om alle netten en vallen te plaatsen om zo het volk in zijn wurggreep te kunnen (be)houden. Zodat zij de macht over het volk voor eeuwig kunnen uitoefenen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Japio zegt:

  Mooi verwoord Driek, ook bij mij is regelmatig een gevoel van onbehagen te bespeuren. Voor mijn werk zit ik veel op de weg. Ik kom in steden en dorpen. Overal zijn de uitingen van de islam aanwezig. We worden met behulp van die NSBers in Den Haag en Europa overspoeld door dat rapaille. Om boos van te worden zeg maar gerust woedend.

  Geliked door 3 people

 6. Bob Fleumer zegt:

  Timmermans, 30.000 per maand, daar moet een gemiddeld mens 1 JAAR voor werken en die presteert waarschijnlijk meer dan deze opgeblazen klaploper!

  Geliked door 5 people

  • Taljaard zegt:

   @Bob
   Er zijn weinig mensen ter linkerzijde die ik echt haat.
   Maar Timmermans vormt een uitzondering.

   Like

  • Yvonne zegt:

   Heer Bob F, er zijn mensen die daar bijna 3 jaar van moeten leven en niet altijd door hun eigen schuld en die arrogante vetnek krijgt dat per maand en overal gratis buffetten afstruinen en zijn kop nog voller ( vr) eten
   Mijn avondeten was een kop Instant soep en een saucijzenbroodje ,genieten toch?
   Hebben meneer en mevrouw van oranje geen last van die hebben een 3 gangen menu
   Maar geeft verder niet komt ook door de temperatuur dat ik geen trek heb, ach donderdag moeten we weer een jas aan 12 graden minder dus tijd voor erwtensoep

   Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Of je hebt behoorlijk wat schulden, of enorme hoge vaste lasten.
    Ik heb een WAO die lager uitvalt dan de bijstand.
    Toch heb ik zo’n 100 euro in de week om te besteden aan voedsel + mijn 3 katten die ik van voedsel moet voorzien.
    Wat jij schrijft ken ik enkel van mensen die er een zooitje van gemaakt hebben.

    Like

 7. Ruud. zegt:

  Vlak onder die foto van dat vrouwtje,die drie regels,mijn oma zei eens,(ondanksdat ze zes kinderen had),toen er een zwanger vrouwtje aan de deur kwam bedelen,(in oorlogstijd),en verwijten kreeg van haar man en omgeving,Zij,(en haar kind)moeten toch ook te eten hebben,en ze kreeg te eten en nog veel meer,mijn oma was baakster,(zo heette dat toen nog.

  Geliked door 2 people

 8. Jean zegt:

  Wij burgers beslissen in 2019 of die EU misdaadorganksatie in leven blijft of definitief opgeruimd wordt, mij keuze is uiteraard “opruimen” zonder oprotpremies en opsluiten voor de rest van hun leven en dat op water en rood.

  Like

 9. Ik kreeg een blik in de toekomst door dit mooie hartroerende verhaal omdat ik opoe weer kachelhoutjes op de deel hoorde hakken zodat ze niet de lijst met gesneuvelde of gewonde jongens hoefde te horen die Hilversum via de draadomroep oplas. Elke keer om 13.00 uur na het nieuws en de waterstand van Grave beneden de Sluis kwamen die namen. Ze stopte pas met hakken als opa naar haar toeging om te zeggen dat er niemand van bij ons bijzat, dit keer.

  Op een middag schoot opoe overeind uit haar stoel en stuurde ons naar boven. Daar is Marie, zei ze, dus allemaal de moel dicht en naar boven. Opoe was kort van stof en als ze moel zei wist je dat het menens was. Door een zijraam zag ik Marie, die in een boerderij achter ons woonde, schokkend met haar schouders over het grindpad naar opoe lopen. Elkaar ondersteunend liepen ze langzaam door den hofpad.

  Later hoorde ik dat de jongste zoon van Marie gesneuveld was in Korea, een kutland waar we niks te zoeken hadden. Haar oudste zoon kwam knettergek terug uit een ander kutland, Indië, waar we ook niks te zoeken hadden. De arme jongen kroop ’s nachts telkens als ie in een psychose terecht kwam achter in een van de sloten en was dan levensgevaarlijk want hij zag overal Ploppers die ‘m de ogen uit wilden steken. Zelfs zijn eigen moeder durfde hem er niet uit te halen. Opoe liep gewoon naar ‘m toe en zei ‘kom mar jungske’. En dan werd ie rustig.

  O, die blik in de toekomst? Ik zie ontelbare opoes straks houtjes hakken op de deel zodat ze niet moeten horen of er bij de door ontelbare verwarden, onwelwordingers of suikerspiegelaars afgeslachte nevenbeschadigden misschien ook enkele van bij ons zaten.

  Geliked door 5 people

 10. Guardiaangel zegt:

  U bent een van de weinige nog zeldzame Nederlanders die met hart en ziel iets neerpennen. Uw mening is hier onder ons gedeeld en uw emotie over deze verrotte Staat ook.
  Door hier te schrijven helpen we elkaar te begrijpen waar het echt om draait, wat we aan het verliezen zijn door een nieuwe bezettingsmacht.

  Geliked door 3 people

 11. abouneenee zegt:

  Eenvoud = calvinistisch = NL/DE/CH. In die landen betekend het vaak dat het individu dat geen grote mond heeft of kan betalen (advocaat) wordt overlopen door de overheid, die juist weer geen last heeft van de leugen dat zij ‘eenvoudig’ moet zijn. In CH moet de overheid wel luisteren naar de burger, want de burger heeft het machtigste wapen in handen, een correctief referendum. Daarom mag de burger, behalve een grote mond, in Nederland geen enkel wapen hebben, absoluut geen vuurwapen, in CH mag men meerdere wapens hebben en ook dragen. In Zwitserland is alles rustig, omdat alle geuite grieven omtrent het landsbestuur ook echt gepareerd kunnen worden met de waarheid dat het uiteindelijke besluit democratisch is genomen.
  In Hollandistan weet de kiezer, buiten de PVV om, niet wat hij kiest. Om die reden bekennen andere partijen zo min mogelijk kleur, pappen en houden maar nat, terwijl men juist vanwege de duidelijkheid die de PVV aan de dag legt deze jonge partij het leven zuur probeert te maken. De transparantie van de PVV is iets waar de andere partijen gewoon niet mee kunnen omgaan.

  De meerderheid van Nederlanders is zelf niet zo uitgesproken (omdat ze niet weten wat ze willen) en stemt op een partij die ook niet zo uitgesproken is, zoals CU, D66, VVD, CDA, PvdA, GL die nooit verder komen dan een ‘ander’ geluid, maar waarop het gezegde met borrel, plas en was steeds van toepassing is. En maar blijven zeuren zonder op de PVV te stemmen, het is net een volkssport.

  Geliked door 1 persoon

 12. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Eenvoud kent dit “onmensch” niet, wel meervoud: MEER, MEER, MEER!

  Geliked door 1 persoon

 13. fleckie zegt:

  JUIST , om die riante salarissen HOUDEN…ZIJ… de. EU. In stand, ( en om ‘er bij te horen’, proberen …DIV. mensen …zich ‘ nuttig’ ..te maken!

  Like

 14. kampersrene zegt:

  Timmermans stapt nog eenvoudig uit zijn auto zoals wij allemaal doen…maar binnen afzienbare tijd
  wordt hij opgewacht door een draagstoel die hem verder in het Euro-parlement zullen brengen .
  Vier negers dragen zijn stoel en enkele dankbare asielers voor hun verblijfsvergunning wuiven hem met palmen wat koelte toe zoals in de tijd van de Farao’s….Maar in wezen blijft hij een eenvoudige man

  Like

 15. fleckie zegt:

  De ‘licht- en donker getinten kunnen niet blijven vertellen over de uitbuitingen door onze ‘voorvaderen’, dan moet er maar eens ‘uitgerekend worden HOEVEEL in DE. loop der jaren! aan zogenaamde ..ONTWIKKELINGSHULP …’gesluisd’ is naar hun landen, …PLUS HOEVEEL ‘gastarbeiders’ vanaf de 60 er jaren ontvingen ,+ soc. ‘VOORZIENINGEN’. doorsluisden , voor HUN zog. Bijdrage aan ‘werkzaamheden ‘ …..in onze landen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s