De etnische appropriatie door vreemd-rassige indringers

Screenshot_115

Laat me raden. Aan Blut und Boden doen we hier niet, dus dit is gewoon een échte Nederlander.

(Door: “eg regs”)

Met een hooghartig soort van medelijden kijken we vaak neer op onze christelijke voorouders. Maakt niet uit dat ze er toch nog in slaagden om aan deze zompige moerasdelta een eerste rangs Grootmacht te ontworstelen… ze waren gewoon beklagenswaardig – zo simpel is dat. Ze wisten natuurlijk ook niet beter, maar toch. Al die loslopende zedenpredikers toen, al dat getuur van achter de vensterbank, al die maatschappelijke dwang -wat een geluk dat we anno 2018 ‘zoveel vrijer’ zijn (da’s een grapje trouwens).Wat wij vooral ook zo zielig vinden, is de ondraaglijke last aan ‘ingebeelde schuldgevoelens’ die deze arme mensen gewoonlijk een leven lang met zich moesten meetorsen. Fijn dus dat we dáár inmiddels eveneens van af zijn… he he he.

Dat wij racisten zijn, dat wij discrimineren en dat wij genetisch besmet zijn door niet één, maar zelfs twee erfzondes (te weten kolonialisme en slavernij), dat was ons al langer bekend. Maar het lijkt wel alsof onze intellectuele heersers er een ziekelijk genoegen in scheppen om ons telkens weer nieuwe schuldcomplexen aan te praten. Heel erg in zwang zijn momenteel bijvoorbeeld de thema’s ‘trans-fobie’,’micro-agressie’ en ‘wit-privilege’. En wat ook te denken van dat andere delict dat onlangs werd opgenomen in het wetboek van politiek-correct strafrecht:culturele toe-eigening.

Wat men hieronder verstaat, kan wellicht het beste beschreven worden aan de hand van enkele voorbeelden. Culturele toe-eigening is onder meer de blanke die een Arafat-sjaal draagt. Het is ook de blanke met een dreadlock-kapsel. Het is de blanke rapper, het is de blanke Madam Butterfly. Het zijn het kroeshaar, de gouden oorringen en de dikke lippen van Zwarte Piet. Kortom, het is het leentjebuur spelen bij de eigenaardigheden en gewoonten van iemand anders.

Nu zal het niemand kunnen verbazen dat deze filosofie zich afspeelt binnen de rigide begrenzingen van een strikt gepolitiseerde eenrichtingstraat. Want mocht bijvoorbeeld een één of andere Afrikaan zich plotseling een driedelig kostuum willen aanmeten, dan zal niemand dit ‘culturele toe-eigening’ noemen. Evenmin wanneer een Arabier in een vliegtuig stapt, wanneer een Chinees penicilline slikt of wanneer een Indiër ergens het licht aandoet. Deze linkse hypocrisie kent echter ook nog een diepere laag; één waar ditmaal een veel ernstiger onrecht verscholen ligt.

Stel dat ik bijvoorbeeld in een winkel een sombrero koop en hem vervolgens opzet. Inderdaad is het geen Nederlandse klederdracht die ik dan aan het dragen ben, maar welk onrecht is het eigenlijk dat ik hiermee verondersteld word te hebben bedreven? Ik heb immers niemand bestolen, heb niemand iets ontzegd en niemand iets onmogelijk gemaakt. Ze kunnen daar in Mexico nog steeds alle sombrero’s op hun hoofd zetten die zij maar willen; mijn eigen keuzes hebben daar niks aan veranderd. Tot zover dan het onderwerp van ‘culturele toe-eigening’; het is een non-onderwerp. Hoe anders echter is het gesteld met de kwestie van ETNISCHE toe-eigening.

Als een Afrikaan of Tunesiër doodleuk (en brutaalweg) verklaart: Ik ben een Nederlander; wat is hier dan eigenlijk aan de hand, wat gebeurt hier dan feitelijk? Toegegeven, hij heeft misschien geen klompen of boerenkiel aangedaan (niet dat daar ook maar één iemand van zou wakker liggen), maar wat hij zich wél heeft toegeëigend is iets van een onmeetbaar veel hogere orde. Het is namelijk niet louter een ‘expressie van culturele identiteit’ die hij geleend heeft, maar het is -welbeschouwd- de identiteit zélf die hij gestolen heeft. Deze volksvreemde zei niet:Ik leen eventjes iets van jou – nee, hij zei: ik ben jou. Dit is met andere woorden identiteitsfraude.

Het fenomeen van de ‘nieuwe Nederlander’ is een afgeleide immoraliteit die rust op de werkzame principes van diefstal en bedrog. En nog afgezien van alle openbaar-financiële en volksrechtelijke repercussies is dit buitengewoon ernstig. Als immers iedereen een Nederlander kan zijn, dan is daarmee tegelijkertijd niemand een Nederlander. Dan kunnen we de tent hier wel opdoeken en Maxima alsnog gelijk geven: de Nederlander bestaat niet.

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "omvolking", "Weg met ons!", Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op De etnische appropriatie door vreemd-rassige indringers

 1. theresageissler zegt:

  Was identiteitsfraude maar officieel strafbaar, dan was Kuzu allang gearresteerd wegens meervoudige recidive!

  Geliked door 2 people

 2. Peter Rissing zegt:

  “Als immers iedereen een Nederlander kan zijn, dan is daarmee tegelijkertijd niemand een Nederlander.” ! !
  Het ideaal beeld van de Marxistische Links-mensch. Een wereld zonder grenzen. Wir sind alle Brüder. Het land hoort niet aan ons, wij behoren tot de aarde. Enzovoorts.
  Utopische ideeën die keer op keer tot massamoorden en totalitaire regimes hebben geleid.

  Het antwoord: Wees trots maar zuinig op je identiteit en je afstamming als volk. Pas als dat zeker is gesteld kun je hulpbehoevende naar die zelfde weg wijzen of diegenen die willen en volledig kunnen integreren toelaten. Echte Nederlanders bestaan en imitatie Nederlanders ook.

  Geliked door 3 people

 3. koosv8 zegt:

  https://goo.gl/images/yWZezN dit zegt genoeg, maar eigenlijk alles!!!

  Geliked door 2 people

 4. orelius zegt:

  Nederlanders bestaan zeker . Wees er trots op en laat het zien door het rood wit blauw het hele jaar voor je huis te laten wapperen en niet alleen op feestdagen. We zijn met meer dan je denkt laat het dan ook zien.

  Like

  • orelius zegt:

   Buren vragen me waarom ik de driekleur het hele jaar heb hangen. Dan antwoord ik dat ik mijn land uit de jaren 60 en 70 terug wil en trots ben op dat eens zo prachtige land. Wees ook trots .

   Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Culturele toe-eigening is onder meer de blanke die een Arafat-sjaal draagt. Het is ook de blanke met een dreadlock-kapsel. Het is de blanke rapper, het is de blanke Madam Butterfly. Het zijn het kroeshaar, de gouden oorringen en de dikke lippen van Zwarte Piet. Kortom, het is het leentjebuur spelen bij de eigenaardigheden en gewoonten van iemand anders.

  Morgen met een peniskoker door de stad lopen. Bij de Gamma hebben ze plastic buizen die ik kan verzagen. Eerst kijken of ik een passende vind.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Beetje schizofreen onderwerp, wel leuk.

  Like

 7. sensualu zegt:

  Staatsburgerschap moet geworteld zijn in waarden, normen en identiteit maar niet in ethniciteit. Dan kan een Indiër of neger best een Nederlander zijn. Onze voorouders hadden daar nooit problemen mee. Ook in mijn familielijn zijn zowel Joden als Indo’s te vinden maar die zorgden niet voor problemen. Sterker nog ze droegen bij aan het roemrijke koloniale verleden van Nederland. Dat maakt landen als Amerika en Israël ook zo sterk: niet bloed maar waarden verenigen die maatschappijen. Een Europese en Marokkaanse Jood vechten en sterven zij aan zij voor hun vaderland in het Israëlische leger. Dat bepaalde nationalisten de nadruk leggen op ras is enkel om te verbergen dat elke andere grond voor eenheid ontbreekt. Een maatschappij die enkel etniciteit als basis heeft voor de gemeenschappelijke identiteit heeft een groot probleem. Daarom zou ik Nederlanders aanraden om eens te kijken naar het protestantisme wat de vorige generaties Nederlanders zo sterk maakte een verenigde. Maar daar hebben maar weinig mensen zin in…

  Like

 8. Johan zegt:

  Wat is dat voor woord : “ap-pro-prop-riatie “?
  Hebben we daar nou geen fatsoenlijk eigen Nederlands woord voor ?
  Of moeten we dat zo nodig weer uit een andere cultuur of taal lenen, omdat de titel dan zo interessant klinkt ?

  Geliked door 1 persoon

  • Steven zegt:

   Nieuwe woorden vliegen je vandaag de dag om de oren. Misschien is dit een instrument om verwarring te scheppen zodat u het niet meer begrijpt. En het liefst allemaal in het Engels..

   Geliked door 1 persoon

 9. boorzalf zegt:


  Geliked door 1 persoon

 10. kampersrene zegt:

  Volgens mijn bescheiden oordeel ziet een echte Nederlander er anders uit ….Johnny Jordaan was een echte Nederlander…Ik zie geen raakpunten ….zelfs Timmermans , Rutte , Pechtold waren ooit echte Nederlanders en geen negers

  Like

 11. Steven zegt:

  “de Nederlander bestaat niet” …. ze doen er immers ook ALLES aan om de Nederlander uit te wissen..vandaar waarschijnlijk ook de uitspraak..

  Like

 12. Luna Fay zegt:

  Ben er zeker van dat als we een djellaba/ boerka aantrekken, dat je dan de geindoctrineerde gekkies niet zal horen zeggen, dat dit Culturele toe-eigening is. Het zal juist toegejuicht en gewaardeerd worden dat we ons aanpassen aan hen.

  Ik snap er geen jota van. Er wordt van ons verwacht dat wij ons aan andere culturen aanpassen, maar als je dat doet, dan wordt ons verweten dat we cultuur-dieven zijn. Bah!!!

  Like

 13. Elisah zegt:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/05/rancuneuze-volkskrant-traditiehaters-willen-hemelvaartsdag-afschaffen-wordt-het-niet-eens-tijd/
  Rancuneuze Volkskrant-traditiehaters willen Hemelvaartsdag afschaffen: “Wordt het niet eens tijd?!”
  Volgens de Volkskrant is de tijd er rijp voor om Hemelvaartsdag een enkeltje op de boot richting de hemel voor afgeschafte feestdagen te sturen. Het enige argument dat de sociaal-liberale traditieverloochenaars hebben voor die zet is dat ‘de tijd ernaar’ zou zijn.

  Volkskrant mag afgeschaft.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s