Zweden: Politiek-correct mediafront brokkelt af

Screenshot_118

(Vertaling: E.J. Bron)

In Zweden brokkelt langzaam maar zeker het front van de politiek-correcte “vluchtelingenverslaggeving” af. Nu al de tweede krant publiceert een onderzoek, dat over het verband tussen de toenemende verkrachtingscijfers en buitenlandse daders bericht.

journalistenwatch

Weken nadat een Zweedse mainstream krant een onderzoek had gehouden, waaruit bleek dat migranten de meerderheid van de wegens groepsverkrachting veroordeelden uitmaken, heeft “Aftonbladet” nog een onderzoek gepubliceerd, dat deze resultaten bevestigt. Het nieuwe onderzoek, dat zich bezighield met 112 mannen en jongens die schuldig werden bevonden aan groepsverkrachting, toonde aan dat de overwegende meerderheid van de 82 veroordeelden in een ander land werd geboren, aldus “Breitbart”.

Terwijl groepsverkrachtingen slechts een klein deel van de gevallen van verkrachting uitmaken – 29 van 286 verkrachtingsslachtoffers in het jaar 2016 gaven aan door meerdere mannen verkracht te zijn – bevestigt het nieuwe onderzoek een eerder bericht van de krant “Expressen”, die erachter kwam dat 32 van 43 veroordeelde groepsverkrachters zogenaamde migranten waren.

Een van de grootste onthullingen van het onderzoek van “Aftonbladet” is dat de groepsverkrachtingen de afgelopen vier jaar dramatisch in aantal zijn toegenomen. In het jaar 2013 werden 11 personen veroordeeld, vorig jaar 29.

Volgens de krant waren veel deskundigen niet geschokt dat buitenlanders in massale verkrachtingsgevallen zo oververtegenwoordigd zijn.

“Ik ontken niet aan dat er sprake is van een duidelijke oververtegenwoordiging. Ik kan ook niet uitsluiten dat er culturele verschillen bestaan. Maar speelt dat een rol? Slechts weinig culturen keuren zo´n gedrag goed”, gist de professor in de criminologie, Henrik Tham.

Jerzy Sarnecki, eveneens professor in de criminologie, beweert zelfs dat de reden voor het feit dat er zoveel buitenlanders wegens groepsverkrachting veroordeeld werden de discriminatie door het Zweedse justitiesysteem zou zijn.

Zweden vormen met 43 veroordeelden op het eerste gezicht de belangrijkste groep daders, gevolgd door Afghanen, Irakezen en Somaliërs. Maar slechts 27 van hen werden in Zweden geboren en slechts 13 van hen hadden Zweedse ouders.

Het onderzoek bevestigt wat veel Zweden, die in het justitiesysteem en de strafvervolging werken, in het jongste verleden steeds weer beweerd hebben en daarvoor met openbare “kritiek” werden bedolven, zoals de politieman Peter Springare, die bekendmaakte dat migranten de meeste zware misdaden plegen, die een ware politiek-correcte shitstorm over zich heen kreeg.

Ondertussen probeert de politiek-correcte zijde met alle middelen de verbanden verder te versluieren en de bevolking in het ongewisse te laten. Jongste zaak: de politie is op zoek naar drie mannen, die een minderjarig meisje op weg naar school overvallen en verkracht zouden hebben. Maar de politie wil geen omschrijving van de daders bekendmaken. Het minderjarige meisje werd om 15.00 uur op een begraafplaats in Östervåla aangevallen, een plaatsje met 1600 inwoners in Uppsala, bericht “SVT”.

Het bericht van de publiekrechtelijke zender wijst erop dat “minstens” een van de mannen haar verkracht heeft. De rechercheur Daniel Nilsson bevestigde dat de autoriteiten er “een duidelijk beeld van hebben wat er gebeurd is en dat de misdaad heeft plaatsgevonden op de begraafplaats.”

De Zweedse regering was een van de meest enthousiaste ontvangers van zogenaamde vluchtelingen op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis, en oppositiepartijen zoals de Zwedendemocraten hebben dit voor de duidelijke toename van het aantal verkrachtingen en andere seksuele misdaden in het Scandinavische land verantwoordelijk gemaakt.

De Zweedse regering weigert nog steeds koppig om informatie over de etnische achtergrond van criminelen prijs te geven en deze data in een statistiek op te nemen.

De Zweedse Nationale Raad voor het tegengaan van misdaden (Brå), die zich bezighoudt met criminele statistieken, heeft verklaard dat het verzamelen van data over de criminaliteit van migranten geen deel zou uitmaken van zijn taken.

De regering heeft zelfs voorgesteld om de toegang tot Lexbase, dat juridische documenten archiveert, tot leden met juridische beroepen en door de regering goedgekeurde journalisten te beperken om onafhankelijke media en onderzoekers er aan te hinderen zich een beeld te vormen van de gevolgen van de massa-immigratie.

Uit een van deze onafhankelijke onderzoeken bleek dat bij 85% van de verkrachtingen mannen met een migratieachtergrond een rol speelden.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "omvolking", "Rapefugees", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, politie, publieke omroep, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, socialistisch idealisme, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

69 reacties op Zweden: Politiek-correct mediafront brokkelt af

 1. Gerrit zegt:

  Wanneer dat werkelijk het geval is, dan is het Coudenhove-kalergi plan uitgevoerd. Dan word het nu tijd voor de volgende fase, om de inhoud van de brief van Albert Pike aan Mazzini ten uitvoer te brengen. De “noodzakelijke chaos” die moet komen van waaruit de antichrist zal herrijzen, een een wereldreligie,een wereld leger. de NWO Draag je via de Heer Yeshua/Jezus op aan GOD, YHWH.
  De enige twee waar hoop en verlossing ligt. Geloof je het niet? Onderzoek de Bijbel. Als je het dan nog wilt verwerpen weet je tenminste wat je verwerpt.

  Like

  • BertG. zegt:

   Wat levert dat nou op, om hier de hobby dominee uithangen.
   Krijg je dan een extra ouweltje of een slok wijn.

   Like

   • Statler & Waldorf zegt:

    @BertG.

    “hobby dominee”

    Haha, uitstekende omschrijving Bert.

    Ik dacht nog zal ik inhoudelijk reageren maar dat is zinloos, net zo zinloos als inpraten op een moslim.

    Like

   • BertG. zegt:

    Harry heeft het bedacht, hobby dominee.

    Like

   • Nachtkaarsje zegt:

    Je huis staat in de brand en jij zit in de woonkamer te luisteren naar de mensen die je pogen te waarschuwen. En je smaad en hoont ze. Sterkte met wat komen gaat. Het is allemaal voorspeld 2000 jaar geleden en zal allemaal uitkomen.

    Like

   • BertG. zegt:

    Kut dat het hemelvaartdag is vandaag.
    Kan ik mooi geen vis halen vandaag bij mijn Urker viskraam.

    Like

   • Gerrit zegt:

    In wereldse zin levert mij dat niks op, alleen spot en hoon. Wat een ouweltje is weet ik niet. En alcohol drink ik niet meer na twintigjaar gevangenis straf voor geweldsdelicten gerelateerd aan drank en drugs.

    Like

   • BertG. zegt:

    Dat is zo’n koekje die ze uitdelen in RK kerken.
    Het lichaam van christus, zeggen ze er dan bij als je ‘m ophaalt en ‘m opvreet.
    Een soort van symbolische katholieken kannibalisme.

    Like

   • boorzalf zegt:

    Ik denk dat Gerrit dit een beetje bedoelt:

    De mensen zien niet dat een vreemde godsdienst hun leven binnen sluipt. Het is als in de achtste eeuw toen de christenen in het oosten toentertijd hetzelfde overkwam. De Byzantijnse geleerde Johannes van Damascus (circa 675-750) vertelde dat ook toen. De Islam werd gezien als een andere manier van God aanbidden en niet als antichristelijk. Nu dat hebben ze geweten, binnen korte tijd was er niets over van de kerk. Ook in onze tijd is een debat over de werkelijke islam niet mogelijk, zonder voor racist en haat-zaaier te worden uitgemaakt.
    Trouw en geborgenheid gaan steeds meer verdwijnen. Banden met andere mensen, ook met familie worden steeds meer en meer door gesneden. Kinderen laat men gemakkelijk achter in een ander gezin. De liefde tot elkaar zal verkillen zegt Jezus.
    In de laatste tijd zal ook de leugen een grotere rol gaan spelen. Mensen zien er in de eindtijd geen been in om elkaar te bedriegen en zijn er trots op als dat bedrog lukt. Ook dit fenomeen zien we toenemen.
    Ook is het een kenmerk van de laatste tijd dat de gehele mensheid in onrust verkeert, men voelt de dreiging maar men weet niet wat er aan zit te komen. Heel veel mensen zijn depressief en slikken medicijnen. Overspannenheid is een normaal verschijnsel geworden. De mens wordt de ene angst na de andere aangepraat. Is het niet de ozon laag dan wel de globale opwarming, (wie bepaald trouwens wat de juiste gemiddelde temperatuur is) of het dreigende energie-tekort of de financiële crisis. Allerlei zekerheden vallen weg, zorgen zijn er over werk, economie, dreiging van terreur.

    Geliked door 2 people

   • Elisah zegt:

    Gerrit, een ouweltje is een hostie die is nl van ouwel gemaakt.

    Like

   • BertG. zegt:

    Elisah, een hostie is enkel bekend in RK kerken.
    Als je niet weet wat een ouweltje is, dan weet je dat ook niet.
    Of zijn er nog meer kerken die iets met een hostie doen.

    Like

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   @ Gerrit 9 mei 2018 om 21:58:

   Als god werkelijk bestaat zal ie heus niet accepteren dat atheïsten zich op het allerlaatste moment bekeren; die zijn dan alleen maar christen geworden omdat dat hen het beste uitkomt op dat moment. Moet ie niks van hebben.

   Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    De duidelijkste aanwijzing dat god niet bestaat is de Holocaust. 6.000.000 slachtoffers onder “het uitverkoren volk”.
    “Alzo lief had god de wereld, dat hij zijn eniggeboren zoon heeft gegeven”. (Joh. 3: 16)
    6.000.000 doden. Hoeveel zouden het er geweest zijn als die “god” de wereld niet had liefgehad?

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Geliked door 1 persoon

   • Republikein zegt:

    Ik denk dat ie Ezekiel aanhaalt, Gog en Magog.

    Like

   • Nachtkaarsje zegt:

    Dus jij beslist even voor de Almachtig Machtige wat Hij moet doen. Wat denk je heb je gelijk? Naast Jezus hingen twee misdadigers. De ene hoonde Jezus en de ander verdedigde Hem. Wie werd er gered?

    Like

   • Gerrit zegt:

    Bekering en vergeving is mogelijk, tot dat het besluit komt van dit samenstel van dingen, dan is het, zo als de Fransen zeggen: rienne va plu..

    Geliked door 1 persoon

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    “Naast Jezus hingen twee misdadigers. De ene hoonde Jezus en de ander verdedigde Hem. Wie werd er gered?”

    Jezus niet, in ieder geval. Die ging hartstikke dood.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

  • Mario Schettini zegt:

   @Gerrit
   als u zo nodig het sprookjesfiguur JC er bij wilt halen: van mij mag u. echter voordat u ‘op hol’ slaat, probeer dan de echte ‘boodschap’ van de Bijbel te begrijpen. wat ‘bennurklaarmee’ schrijft is ozo waar.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Mario Schettini, Jezus Christus is geen sprookjesfiguur want historisch onderzoek heeft allang bewezen dat hij heeft geleefd.

    Like

  • LafSchaap zegt:

   Even die brief gelezen, of wat er van over is nadat hij “kwijt” is geraakt. Het islamitisch leger wandelt al door de straten, het Christendom verliest aanhangers. Althans: de kerken verliezen aanhangers, en dat is niet hetzelfde, tenminste dat hoop ik.

   Like

 2. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  “De Zweedse regering weigert nog steeds koppig om informatie over de etnische achtergrond van criminelen prijs te geven…..”

  Nou dan weten we genoeg.

  Geliked door 3 people

 3. Haksteeg Anton zegt:

  Ja Gerrit en Zweden is het eerste moslim land in Europa. Engeland is het volgende en Nederland?

  Like

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   @ Anton: na GB Frankrijk en dan België denk ik.

   Like

  • tinekevanschagen zegt:

   @Haksteeg Anton
   Nederland een goede derde plaats schat ik zo in?

   Like

  • mahoog zegt:

   ….Een provincie van Duitsland,welk het 3e moslimland is

   Like

  • Gerrit zegt:

   Europa is al verloren (lees: verraden) aan de islam, het zal pas echt duidelijk worden wanneer dat door de ‘elite’ gewenst is. Niets gebeurd bij toeval, en niets is wat het lijkt. 14 Mei a.s word Israel 70 jaar, een mijlpaal in de menselijke geschiedenis. Geen enkele generatie heeft dat moge aanschouwen de afgelopen 2000 jaar. En het is deze generatie die de tweede wederkomst
   van De Heer Yeshua/Jezus zal gaan mee maken. Zo als hij dat zelf openbaar maakte in Mattheus 24:32 Leert nu van de vijgenboom als illustratie het volgende; Zodra zijn jonge tak zacht word en in het blad schiet , weet gij dat de zomer nabij is. 33 Zo ook gij, wanneer gij al deze dingen ziet , weet dan dat Hij nabij is, voor de deur. 34 Voorwaar ik zeg u dat dit geslacht geenszins zal voorbijgaan voordat al deze dingen geschieden. (Israel is de vijgenboom) Het rijk van de antichrist word een wereldwijd islamitisch kalifaat. Ook ik was een atheist in hart en nieren, uit onwetendheid en arrogantie. Maar door pure genade en onverdiende goedheid heb ik geloof verkregen, ik wens het alle mensen toe. Wie islam zaait, zal sharia en jihad oogsten. Meneer Hans Jansen, rust zacht.

   Like

   • BertG. zegt:

    Krijgen we nou bij elke reactie van jou een stukje evangelisatie er in verweven.
    Ga lekker je eigen omgeving treiteren met je fantasie vriendje.
    Of zijn ze daar al knetter geworden van je gezeik.

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Da’s ook toevallig, onze lieve heer heet óók Gerrit. Je bent het toch niet zelf, Jezus?

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • I.K. Bennurklaarmee zegt:

    Ik hoop voor je dat je je tijdig hebt bekeerd want koninkrijk gods is geen reisbureau waar je een “last minute” kunt boeken.

    Like

   • Harry zegt:

    Goed zo , Gerrit !
    Heel leerzame bijdragen , hoor !
    Maar je weet toch ook wel dat het ontwikkelingsniveau van de autochtone mensheid geleidelijk groeit en mensen steeds minder in sprookjes , mythen en sagen geloven ?
    Er wordt steeds meer bekend , steeds meer aangetoond , steeds meer onderzocht .
    We krijgen ook steeds meer toegang tot allerlei informatie dankzij de computer .
    Daarom loopt het aantal gelovigen terug .
    Er gaan steeds meer ogen OPEN !

    En dat jij na een nogal onstuimig leven , als ik het goed begrijp , nu het licht gezien hebt , is natuurlijk fantastisch !
    Beter een geloofswaanzinnige dan een gewelddadige crimineel , natuurlijk .

    Zélf heb ik ook het licht gezien , maar het ging meteen weer uit !
    Achteraf bleek dat de bliksem ingeslagen was op de sleepboot waar ik toen op voer .
    Lagen we daar in Thailand met een black-out !
    Allejezus , wat was dat donker dáár !

    En dat jij ineens bekeerd bent , dat zien we vaker .
    Voormalige criminelen hebben daar soms ook last van , ineens vinden ze een ander soort ” houvast ” . Worden ze christelijk ! Of erger nog .
    Maar dat is niet meer dan een terugslag , hoor !
    Soms komt het toch nog goed .

    Maar , waarom val jij óns daar nou mee lastig ?
    Er zitten er hier nog wel een paar die het helemaal met jou eens zullen zijn .
    Maar dan kun je aan ons onvolprezen opperhoofd hun mailadres vragen en buiten ons om je god proberen te paaien .
    Probeer Petra DeBoer eens !
    Of zo . Reuze leerzaam , ook .

    Persoonlijk tob ik met hoge bloeddruk , probeer dat nou niet erger te maken , dat is onchristelijk .
    Als ik dood ga , roepen ze jou daarover ter verantwoording .
    God is niet mild , hoor !
    Hou dat soort oprispingen toch achter de voordeur .
    Geniet van je belevenissen , maar doe dat in stilte .

    Zag dat je op latere leeftijd door het geloof geraakt bent .
    Mooi hoor , maar het is geen garantie voor iets .
    Dementie komt ook vaak later , ik noem maar wat .
    Schizofrenie begint vaak wat vroeger .

    Maar gelukkig ben je nu een christen , uit onwetendheid en arrogantie .
    Oh nee , uit pure genade en onverdiende goedheid !
    Of moet het zijn : uit pure waanzin en onverbloemde gekheid ?

    Één ding weet ik wel , ik word er onderhand óók gestoord van !

    Like

 4. Klaas zegt:

  Like

 5. We kunnen niet beweren van niks geweten te hebben…

  Geliked door 1 persoon

 6. edwin vissers zegt:

  Wanneer dat werkelijk het geval is, dan is het Coudenhove-kalergi plan uitgevoerd. Dan word het nu tijd voor de volgende fase, om de inhoud van de brief van Albert Pike aan Mazzini ten uitvoer te brengen. De “noodzakelijke chaos” die moet komen van waaruit de antichrist zal herrijzen, een een wereldreligie,een wereld leger. de NWO Draag je via de Heer Yeshua/Jezus op aan GOD, YHWH.
  De enige twee waar hoop en verlossing ligt. Geloof je het niet? Onderzoek de Bijbel. Als je het dan nog wilt verwerpen weet je tenminste wat je verwerpt.

  Like

  • Anneke zegt:

   Inderdaad, zoek Genade bij de God van Israel/ God van Jacob. Van de satanische allah, zal men géén genade ontvangen. Die afgod levert alleen maar verderf!!!

   Like

   • Harry zegt:

    Waarom ben jij niet in staat om het te snappen , Anneke ?
    We hebben het hier over politieke en godsdienstwaanzinnige kwesties .
    Op één of andere manier kunnen sommige christelijke mensen de drang niet weerstaan om dan hún godsdienstwaanzin wereldkundig te maken .
    Beperk je nou toch eens tot de realiteit , niet tot je droomwereld .

    Goden , afgoden , maangoden ………… , allemaal dezelfde onzin !
    Dat jullie daar zélf nou niet gék van worden .
    Voor zo ver je het al niet bent , dan .

    Like

  • Harry zegt:

   Waarom zouden wij de bijbel gaan bestuderen ?
   Dat soort onzin kost járen !
   Wil je alleen tijd rekken ?

   Had vroeger een Joodse mede student .
   Die was nogal bijbels opgevoed , maar ook lekker kritisch .
   Die vond de bijbel een raar abstract boek , waar je álles wat je zoekt in kon vinden , maar óók het tegendeel .
   Ergo , laten we die fase dan maar overslaan , niet ?

   Like

 7. koddebeier zegt:

  De Zweedse regering bestaat uit een stel linkse idioten die in een krankzinnige inrichting thuis horen !!

  Geliked door 1 persoon

 8. Thomasson zegt:

  Kennelijk ruikt de Zweedse media onheil. Men weet dat media-consumenten steeds minder waarde hechten aan de reguliere kranten en nieuws op de TV. Het groeiende wantrouwen brengt een dikke laag cynisme naar de oppervlakte. Degenen die de krant moeten kopen, gaan geen geld uitgeven voor een Völkische Beobachter of een Pravda look-a-like. Zij weten dat in de Pravda (waarheid) is geen Izvestia (nieuws) en in de Izvestia- geen Pravda. Consumenten gaan voor nieuws naar blogs op het internet. Leugens, trivializering en verzwijging is, misschien, een houding die past (voorlopig) perfect bij de overheid, maar kan funest worden voor de media. Vandaar het voorzichtige ommekeer naar de waarheid en de realiteit.

  Like

 9. Gerrit zegt:

  De laatste dagen
  ‘En weet dit dat in de laatste dagen zware tijden zullen aanbreken. Want de mensen zullen liefhebbers zijn van zichzelf, geldzuchtig, grootsprekers, hoogmoedig, lasteraars, hun ouders ongehoorzaam, ondankbaar, onheilig, zonder natuurlijke liefde, onverzoenlijk, kwaadsprekers, onmatig, wreed, zonder liefde voor het goede, verraders, roekeloos, verwaand, meer liefhebbers van zingenot dan liefhebbers van God’ (2 Timoteüs 3:1-4).

  Like

  • BertG. zegt:

   Fijn hé Bert, al dat godsdienst gezever.
   Echt een goede aanvulling op het artikel, daar kunnen we wat mee.
   En het is nergens voor nodig, het levert enkel ergernis op.
   Niet iedereen zit hier op te wachten.
   Meer dan evangeliseren is het niet, maar mij maak je niet meer wijs dat je niks met een geloof heb.
   Pas wanneer het weer een nieuwe discussie oplevert die uit de hand loopt, dan pas maak jij er een opmerking over.
   Maar dan moet het wel heel erg uit de hand lopen.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    @Bert

    Nee, ik heb niets met welk geloof dan ook. Waar jij jezelf wellicht beter in zou kunnen trainen, is niet meteen als een bok op de haverkist te springen wanneer zo´n soort comment geplaatst wordt . . .

    E.J.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Waarom is het nodig, meer vraag ik mij niet af.
    Ik ga hier ook geen complete gitaar lessen plaatsen omdat ik zou vinden dat je dan een beter mens bent.
    Wedden dat dat nou juist mensen dan heel snel zou irriteren, als ik dat zou doen.

    Like

   • Anneke zegt:

    Bert G…Jij kan er anders ook wat van….Jouw gezever, jouw veroordelingen naar een gelovige medemens. Wat ‘menselijk’ / – humaan; zeg. “Heel kinderachtig, op z’n zachtst gezegd”.

    Like

   • BertG. zegt:

    Weet je wat kinderachtig is.
    Volwassen mensen die in een fantasie vriendje geloven. dat is pas kinderachtig.
    Na sinterklaas dacht ik dat de meeste daar toch wel over heen waren.
    Mooi niet dus, ze blijven op een kinderlijke manier in iets geloven, omdat anders hun fantasie bedenksel wereldje in de war wordt.
    En dat is toch knap zielig als je ouder dan 6 jaar bent, maar toch je fantasie vriendje niet wil opgeven.
    Dan ben je gewoon ziek in je kop.

    Like

   • BertG. zegt:

    Bert, als er weer 1 uit ze pan gaat over godsdienst, dan zie je zelf bij Xandernieuws dat de moderator even vermeld of je hier over door wil gaan op het geloof forum.
    Misschien een idee om boven in de balk ook een geloof forum te openen.

    Zelfs bij Xandernieuws letten ze er op dat het niet verzand in een geloof discussie.
    En dat is toch wel de site voor mensen die bijna bezetten zijn van een godsdienst.
    Jij laat het er op aankomen, en we zien wel waar het eindigt.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Yep, so be it!

    Like

   • BertG. zegt:

    mij best, dan gaan we er voor.
    Uitroken dat tuig.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Dat was nu niet exact wat ik bedoelde!

    Like

   • BertG. zegt:

    Wie zien wel waar het eindigt.
    Vrijheid van meningsuiting valt het dan ook onder.
    Zolang we niet beledigend worden, is er niks aan de hand, voor zo ver ik het begrijp.
    Dat is het gevolg van wat jij misschien niet helemaal zo bedoelde.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    “E.J. Bron” is nog een van de weinige site/blogs waar je (meestal) nog ongegeneerd je mening kwijt kunt. Dat geldt voor alle meningen, behalve voor die in de blogregels staan aangegeven.

    Like

   • BertG. zegt:

    Dan nodig ik bij deze iedere gelovigen uit in heel Nederland, om hier volledig los te gaan met elke denkbare bijbel tekst, kerk ervaringen en alles wat jullie maar kunnen bedenken.
    Om wel zo ontzettend je best te doen om de evangelisatie hier uit te storten die je maar kan bedenken om zoveel als mogelijk de kerk in te lullen.
    En dat dan net zolang volhouden zodat er geen enkele ruimte meer is voor welke reactie dan ook.
    Maak er dan maar een godsdienst blog van.
    Het liefst de hele dag door aan 1 stuk.
    Ik weet dat jullie het kunnen, dus doe je best.
    Mij zal je er niet over horen.
    Net zolang dat het Bert volledig ze strot uit komt.
    Ik reken op jullie.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Alweer verkeerd begrepen Bert. Missionering wordt hier niet getolereerd, van welke “religie” dan ook!

    Like

 10. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  @ BertG. 10 mei 2018 om 18:59:

  Toch zal ik dan gaan missen hoe Harry gehakt maakt van die comments. 😆

  Like

 11. tinekevanschagen zegt:

  @BertG. 10 mei 2018 om 21.54

  “Dan ben je gewoon ziek in je kop”

  Bert,.zoals je inmiddels wel weet heb ik me nog nooit in een geloofsdiscussie gemengd.
  Maar om te zeggen,dat als je gelooft je “ziek in je kop zou zijn” komt bij mij zeer kwetsend over.
  Dat het jou ding niet is,weet de hele site inmiddels wel.
  Jij stoort je eraan,en dat mag.
  Maar andersom ?…….kunnen sommige uitspraken ook wel een tandje minder.
  “uitroken dat tuig”
  Serieus?

  Wie bestrijden we nu eigenlijk op deze site………….
  Groet,
  Tineke

  Like

  • BertG. zegt:

   Als ik naar de dokter ga, en vertel dat ik in een kaboutertje geloof die mij de hele dag helpt en ik zie als het beste wat mij ooit is overkomen, overal om mij heen aanwezig is mijn grootste steun in mijn leven is.
   En dat dit zich tussen mijn oren zich allemaal afspeelt, dus voor niemand zichtbaar.

   Dan weet ik wel zeker dat ik daar pilletje voor krijg voor geschreven + de nodige uitnodigen bij een psycholoog of psychiater om daar aan te werken.
   En dan tevens mij kabouter boodschap vertel tegen iedereen die ik tegenkom.

   Hoe denk jij dan dat ze mij noemen?
   Een profeet, een ziener, een kabouter deskundige?

   Like

  • BertG. zegt:

   En als je mijn ervaringen zou hebben met gelovigen, zou je er precies zo over denken.
   Mijn hele familie hebben ze gesloopt met haat, nijd, afgunst en stoken.
   Zelfs emotionele chantage om de kleinkinderen dan maar niet meer te kunnen zien, als ze geen partij kozen tegen alles wat er anders over dacht.
   En dan raak je toch een gevoelige snaar bij oma’s en opa’s, maar daar hadden ze geen enkele moeite mee verder.
   Tuig is het, waar ze alles inzetten om hun zin door te drijven.
   En dan zal ik je mijn andere ervaringen maar besparen, daar lusten de honden werkelijk geen brood van.
   Ik kan er wel een boek over schrijven.

   Wie ik bestrijd? Elke godsdienst.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    Een jongen die door zijn vader mishandeld was zag daarna elke man die op zijn vader leek als een gevaar en bejegende hun als uitschot. De jongen zijn onmacht en frustratie ten opzichte van zijn vader werd op andere mannen geprojecteerd omdat hij zijn trauma niet verwerkt had. Daardoor bleef de agressie in hem zitten en dat kwam er later als volwassene als een ongeleid projectiel uit en vermoorde hij een onschuldige man die op zijn vader leek.

    Like

   • tinekevanschagen zegt:

    @ BertG
    Dank je wel voor je reactie.

    Dat daar je woede/pijn zit (uit voortkomt) heb ik allang tussen de regels door gelezen/begrepen.
    Mijn punt was/is alleen,moet je dan maar elke gelovige op deze site afbranden…..
    En er misschien wat genuanceerder/neutraler naar kijken,ondanks je eigen slechte ervaringen.
    Niet iedereen is het zelfde .das alles.
    Tineke

    Like

   • BertG. zegt:

    Het zijn gelovigen die andere uitsluiten in bijna alles, ik niet.
    Maar kom er wel elke keer weer opnieuw achter.

    Zo zit ik hier verder op lekker muziek met een buurman een tijdje terug, waar de bijbel op tafel lag.
    Iets wat mij werkelijk niet uitmaakt wat iemand op tafel heeft liggen.
    Of ik daar mee bezig was, was zijn vraag.
    Daarna heb ik nooit meer iets van ‘m gehoord, omdat mijn antwoord was dat het mij niet boeide.
    En dit is niet de 1ste keer dat ik zo iets meemaak onder muzikanten.
    Ze komen hier wel om hun gitaar te repareren, waar ze dan bij vermelden dat ze in de kerk spelen waar ze die nodig hebben.
    Daar ben ik dan weer wel weer goed voor.

    Nog meer voorbeelden Petra.

    Like

   • BertG. zegt:

    En als jij kinderen hebt, dan zal jij het je kinderen net zo geleerd hebben.
    Om niets, maar dan ook niets te ondernemen met ongelovigen.
    Want al die verschillende mensen zullen het niet van zichzelf hebben.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @BertG, ik sluit ongelovigen nooit uit omdat ze ongelovig zijn (zo ben ik niet opgevoed) en heb het uitsluiten van ongelovigen dus ook niet doorgegeven. Ik denk zelfs dat ik meer met ongelovigen omga dan met christenen want ik heb familieleden die niet geloven maar ook vriendinnen, kennissen en buren. Qua werk heb ik vast ook met vele ongelovigen van doen. Iedereen moet zijn eigen keuze maken en ik kijk alleen naar het gedrag van mensen waar ik ze op beoordeel. Narcisten die ik meestal op afstand ruik, ga ik uit de weg en zo zijn er natuurlijk nog meer figuren die ik uit de weg ga omdat ik wel aanvoel dat het beter voor me is maar dat is niet op basis van wel of niet christen zijn.

    Ik weet wel dat er ongelovigen zijn die denken dat ze uitgesloten worden door christenen omdat ze ongelovig zijn maar dat dit uit hun eigen brein ontsproten is en niet de waarheid is. Het kan wel maar is lang niet altijd zo.

    Like

   • BertG. zegt:

    Petra, denk jij dat ik alle voorbeelden hier zit te verzinnen?
    Toevallig dat het mij dan telkens overkomt in contact met gelovigen.
    Ik heb die gasten met van alles en nog wat geholpen, totdat ze je niet meer nodig hebben.
    Tot die tijd zijn ze altijd zeer vriendelijk, noem het uitgekookt.
    Natuurlijk heb je onder mensen die niet geloven ook dit soort mensen die enkel gebruik maken van iemand.
    Maar wat ik met gelovigen mee gemaakt heb, is met geen pen te beschrijven.
    Achterbakse en stiekemer heb ik niet ze nergens aangetroffen, keer op keer.
    Gelovigen zijn nooit eerlijk tegen andere, dat is het punt.
    Wat dat betreft zijn het net mossels.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @BertG, nee, dat zit u niet te verzinnen over uw familie en dat zulk gedrag van christenen erg veel pijn doet is logisch. Dat is ook zo met de jongen die door zijn vader werd mishandeld.

    Ook ik zit niks te verzinnen en ga gewoon met ongelovigen om.

    Dat mensen vaak ondankbare schepselen zijn heeft op zich niks met gelovig of ongelovig zijn van doen. Ik heb ook vaak genoeg mensen geholpen die later niks meer van zich lieten horen en dat waren gelovigen en ongelovigen. Dit soort gedrag heeft vele oorzaken en is niet in een “hokje” te plaatsen. Als u denkt dat alle christenen engelen zijn dan zal ik u uit de droom helpen, dat zijn ze niet. Er zijn ongelovigen die zich meer als een christen gedragen dan vele christenen.

    Wat mij zo verbaasd is het feit dat u steeds weer zegt dat u uitgesloten word door christenen en dus niet uitgesloten wilt worden. U wilt graag contact met christenen en omdat er om de één of andere manier dan een kink in de kabel komt en een contact niet blijft word u elke keer weer bevestigd in het feit dat christenen niet te vertrouwen zijn. Welk aandeel hebt u daar zelf in? Welke rol speelt er in mee dat u juist graag bevestigd wilt worden in uw gedachte dat christenen onbetrouwbaar zijn en uitsluiten.

    Als ik uw reacties hier op de site lees dan wilt u ook graag uitgesloten worden door christenen en zoekt u dat zelf op, zodat u weer kunt zeggen dat het aan de christenen ligt.

    Word het niet eens tijd om dit te doorbreken want uiteindelijk hebt u alleen uzelf ermee. Het gaat u om mensen die u vreselijk teleurgesteld hebben in uw familie en ook ik zou dat vreselijk vinden maar om dan God af te wijzen komt niet in me op. En alle mensen van een bepaalde groep over één kam scheren ook niet.

    Like

  • delamontagne zegt:

   Wie bestrijden we nu eigenlijk op deze site…………. ?

   De meest fanatieken van de fanatiekste fanatieken, de gewelddadige islam.
   Iedereen die tegen Christenen is, zou diezelfde christenen ook kunnen zien als de:”Useful idiots” , als tegenhanger van de verderfelijke islam.
   Maar dat vind ik weer niet netjes t.o.v de Oprechte Christen,[ die uitdrukking], die je dan ook beledigt……………

   Geliked door 1 persoon

   • tinekevanschagen zegt:

    @delamontagne
    En toch………..meneer delamontagne
    Als je al decennia lang de bestsellerlijsten domineert wereldwijd(bijbel)
    geeft aan dat veel mensen zoekende zijn.
    Das toch een knap staaltje,voor iemand die niet bestaat,…..toch?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s