Doorbraak: Berlusconi maakt eurosceptische regering in Italië mogelijk

Screenshot_127

(Door: Lars Benthin)

Na een politieke impasse in Italië is er eindelijk een doorbraak gekomen. Silvio Berlusconi, de politieke leider van de rechtse partij Forza Italia, heeft aangegeven dat hij niet in de weg zal staan als Lega een regering gaat vormen met de Vijfsterrenbeweging, een andere eurosceptische partij in Italië.

Omdat M5S en Lega beide sterk anti-Brussel zijn, stevent Italië af op de meest eurosceptische regering die een oprichter van de EU ooit heeft gekend, zegt Marghadi. “Ze gaan zich niet aan de begrotingsregels houden en M5S begon deze week zelfs over een referendum om uit de euro te stappen. Er breken onzekere tijden aan wat betreft de toekomst van Italië in Europa.”

Ondanks de handreiking van Berlusconi is het volgens Marghadi na de afgelopen twee maanden nog lang niet zeker dat de nieuwe regering er ook komt. “Ze kunnen er vandaag uitkomen, morgen of helemaal niet en dan gaan we alsnog stemmen.”

Lees verder>>>
(h/t “Elisah”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU-critici, EUSSR, Italië. Bookmark de permalink .

10 reacties op Doorbraak: Berlusconi maakt eurosceptische regering in Italië mogelijk

 1. Peter zegt:

  Ik hoop op een regering die de uitgeprocedeerde zwerfnegers met grote boten naar Afrika terug zal brengen.
  De gewone Italiaan ziet de overlast in de steden en dorpen van deze lieden.
  Ook hoop ik dat de Italianen niet meer boten van “hulporganisaties “met “vluchtingen” aan land laat komen in Italië, maar dat zij de “hulporganisaties”de mensen terug laat brengen naar Afrika.

  Like

  • Wolf zegt:

   Zwerf negers, Dobber Nikkers, Ziekte verspreidend ongedierte hoort niet in 1 van de beschaafdste landen ooit voordat de linkse roomsen in het romeinse rijk het Rijk ten gronde richtte en nu weer ontwrichten met die rooie roomse rot paus. Weg met katholieken en nikkers. Leve Berlusconi Lega Nord ,Forza Italia en de 5 sterrenbeweging.

   Geliked door 1 persoon

 2. theresageissler zegt:

  Mooi zo: Hoop doet leven, tenslotte.
  Misschien redden die twee het best wel, samen: M5S is officieel “Links”, maar, voor zover waar te nemen valt, níet verbeten-links; eerder….tja, luimig-zuidelijk links.
  Net zoals schrijver Giovanni Guareschi destijds in zijn satirische ‘Don Camillo’ boeken keer op keer moest constateren, dat het Italiaanse communisme, zeker mentaal, hemelsbreed verschilde van het Russische communisme, simpelweg door de verschillende landsaard.
  Dus valt het ieder geval te proberen.

  Like

 3. Steven zegt:

  Klinkt GOED….
  Heeft die Timmersukkel al een ROOD hoofd?

  Like

 4. Benesha zegt:

  Hoe eerder hoe liever gaat het EUSSR gedrocht ten onder.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  De Europese Unie is een zinkend schip, we moeten zo snel mogelijk de reddingsboten in !!

  Geliked door 1 persoon

  • Wolf zegt:

   Nee, eerst dat schip met eurofielen ten onder brengen en met man en muis verzuipen.Anders verlaten de euro ratten het schip en varen met onze reddingsboten weg.

   Geliked door 1 persoon

 6. Jo hoopman zegt:

  Goed zo, er moeten er nog VELE VOLGEN

  Like

 7. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Ja, soms is het verstandig, om praktisch te zijn. Als het niet linksom kan en niet rechtsom, dan kan het misschien wel met een omweg. Waar een wil is, is een weg. First things first. Even de verschillen opzijzetten en samenwerken op punten, waarover je het wel eens bent. Dus nu eerst een regering in elkaar flansen om met een paar referenda de EU op zijn plek te zetten en daarna maar nieuwe verkiezingen uitschrijven. Zo kan het ook.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s