Israël bewijst velen een dienst

Screenshot_132

Israëlisch raketafweersysteem “Iron Dome” op de Golan-hoogte. 

(Door: Aviel Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

Gisteren, kort na middernacht, kreeg ik van iemand op de Golan-hoogten een bericht: “Het is begonnen!” De Iraanse Quds-brigade vuurde vanuit Syrië 20 raketten (model Grad en Fadjar-5) op Israël af, die allemaal op tijd en buiten de Israëlische grenzen door het Israëlische raketafweersysteem “Iron Dome” konden worden onderschept. Daarop hebben Israëlische gevechtsvliegtuigen talrijke steunpunten en raketbunkers van de Iraniërs in Syrië aangevallen.

Israel Heute

De bewoners van de Goland werden opgeroepen hun veilige ruimtes te openen en gereed te maken. Mijn vrind Boaz uit Aloni Basjan op de Golan-hoogte schreef me via WhatsApp dat er om 03.00 uur ´s nachts op slechts 200 meter van zijn huis een Iraanse raket door Iron dome werd onderschept. Israël waarschuwde al langere tijd voor de Iraanse bewapening aan de noordelijke grens van Israël, vooral in Syrië en in Libanon. In de afgelopen maanden had de Israëlische luchtmacht al meerdere keren Iraanse bases en raketkonvooien in Syrië gebombardeerd. De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu benadrukte vaak dat vanuit Israëlisch oogpunt een confrontatie met Iran beter nu dan later zou kunnen plaatsvinden. Gisteren was Netanyahu overdag nog in Moskou om met zijn Russische gastheer Vladimir Poetin de situatie in Syrië en in Libanon te bespreken. Netanyahu benadrukte dat slechts 73 jaar na de Jodenvernietiging in de Holocaust de Iraniërs spreken van een nieuwe vernietiging van de staat Israël. “Daartegen moet Israël zich verdedigen, hoe eerder, hoe beter”, aldus Netanyahu.

Hier dient gezegd te worden dat de luchtaanvallen van Israël op de Iraanse steunpunten in Syrië gunstig zin voor alle spelers in de regio. Ten eerste voor de soennitische regeringen in Riyad, Amman en Caïro, die een existentieel gevaar zien in de Iraanse atoombewapening en daarom Israël achter de schermen volledige rugdekking geven. Waarschijnlijk storen de russen zich ook niet erg aan de Israëlische inspanning om de Iraniërs in Syrië kwijt te raken, nadat zij het Syrische regime van Assad in de langjarige burgeroorlog tegen de ISIS-Jihadisten mede hadden gered. Niet alleen de Russen verzetten zich niet tegen de Israël´s luchtaanvallen op de Iraanse steunpunten in Syrië, maar zelfs niet eens het Syrische leger. Israël bewijst de Russen en de Syriërs wellicht een grote dienst om de Iraanse militie en raketten uit Syrië te verjagen, zodat Syrië het verwoest eland weer kan opbouwen. Net zoals de Iraniërs in de afgelopen jaren een noodzakelijke hulp voor het overleven van Assad waren, zijn ze nu eerder een belasting. Om deze reden bemoeit zich niemand met Israël´s aanvallen. In verschillende kringen in Jeruzalem is men niet verbaasd dat Israël herhaaldelijk het vuile werk voor velen in de regio doet en als enige de Iraniërs in Syrië bestrijdt. Zelfs in de Arabische netwerken worden Israël´s aanvallen op de Iraanse steunpunten in Syrië geprezen.

In de Arabische regio zijn alle regeringen zich er van bewust dat de Iraniërs voor de chaos in het Midden-Oosten verantwoordelijk zijn en in talrijke landen zoals Jemen, Marokko, Syrië en Libanon een vinger in de pap hebben. Bij de jongste verkiezingen in Libanon heeft de sjiitische Hezbollah gewonnen en veroverde 67 van de in totaal 128 parlementszetels. Libanon was ooit een christelijk land in het Midden-Oosten en nu verandert het dankzij de Iraanse financiering in een radicaal sjiitisch land. Dat is een godsdienstoorlog tussen sjiieten en soennieten en heeft niets met Israël te maken. Daarover schrijven de Arabische media in het Midden-Oosten: Israël´s hardnekkigheid tegenover Iran is in het belang van de Arabische (soennitische) omgeving. En daarom is er in de Arabische media nauwelijks kritiek op Israël.

Bron:
www.israelheute.com
Door: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Hezbollah, Iran, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Libanon, Midden-Oosten, sjiieten, soennieten, Syrië. Bookmark de permalink .

17 reacties op Israël bewijst velen een dienst

 1. paulzwueste zegt:

  De vijand van mijn vijand is mijn vriend…!

  Like

  • hendrikush zegt:

   Met de ramadan in aantocht zijn soennitische keelsnijders uit Egypte ook alvast aan de slag gegaan in een sjiitische moskee in Zuid Afrika. Vrede (taqqiya voor oorlog) alom.

   Like

 2. Marian zegt:

  Zoals gewoonlijk hebben zij het altijd bij het rechte eind.

  Like

 3. ieznogoedh zegt:

  Hulde aan Israël en de Iron Dome.
  Hoewel het vijandige raketten uit de lucht haalt, heeft het toch wel een tekortkoming, maar wellicht bouwt Israël daar nog aan.
  Het is pas een volledig systeem als het vaststelt waar de onderschepte raketten vandaan komen en direct een aantal “bedankjes” afvuurt zodat de afzenders van raketten voor eens en voor altijd uitgeschakeld zijn.

  Geliked door 2 people

 4. Cathja zegt:

  Goed werk van Israël!
  Het is veelzeggend dat ook islamitische landen amper kritiek laten horen. Laten we hopen dat Iran met deze Israëlische aanval voldoende gewaarschuwd is, want met het Israëlische leger valt niet te spotten.
  De wereld zou massaal achter Israël en zijn regering moeten staan.

  Nederland, wanneer gaat onze ambassade in Jeruzalem open?
  Erken dat deze stad de hoofdstad van Israël is.
  Beken eindelijk eens kleur!

  Geliked door 1 persoon

  • Haksteeg Anton zegt:

   Cathja je hebt meer dan gelijk. Israel verdient alle steun en zeker niet het zgn. palestina met die vliegtuigkoper abbas (mede dankzij geld van ons via onze palestjnse minister en haar vriendin mogherini uit Brussel.

   Like

 5. Als Hezbollah denkt Israël aan te vallen met duizenden raketten ,dan zal Libanon met zekerheid worden teruggeworpen naar de middeleeuwen wat de rest van de wereld er ook van denkt ,doet dan niet meer ter zake!Met dank aan de VN = United Nonsens .Shalom van Léon van Duren.

  Like

 6. Peter zegt:

  Iran heeft graag een atoombom ,zou zeggen gooi er een op ,en willen ze er twee ,gewoon nog even ‘ n belletje geven . Gelijk rust in de tent .

  Geliked door 1 persoon

 7. Eigen volk eerst zegt:

  Goed zo ISRAËL!! Help ons.

  Like

 8. Jan zegt:

  Op een ochtend zullen wij lezen dat Israël en Amerika de aanval hebben ingezet op Iran om eens en voor altijd met dit land af te rekenen.
  En passant Damascus met de grond gelijk maken zou ook mooi zijn

  ‘De stad Damascus zal niet meer bestaan, het zal een bouwval, een ruïne worden. (…) Efraïm heeft zijn vesting verloren en Damascus zijn koninkrijk.’
  Jesaja 17, 1-3

  Like

  • Kees van Kesteren zegt:

   Beste Jan,
   Helemaal goed!
   Dat we wat geschreven staat, misschien wel van dichtbij mee gaan maken……

   Heel veel succes Israël, Shalom!

   Like

  • Asgard zegt:

   Na mijn weten, Jan,…is Damascus in de geschiedenis nog nooit met de grond gelijk gemaakt,ook niet gevallen,..dus we wachten het rustig af met deze profetie.

   Like

 9. jannema zegt:

  Na jaren provocatie en illegale acties in syrie slaan iran en syrie terug. Dat is de realiteit. Op de golan krijgt het SA tuig gewoon munitie en medische hulp van israel. Elke partij in dit conflict verdiend ¨regime change¨.

  Like

 10. Alex Delarge zegt:  Like

 11. Interessante analyse. Nu ISIS zo goed als verslagen is, kan ook Assad er niet rouwig om zijn dat de Iraanse militaire aanwezigheid in Syrië een halt wordt toegeroepen. Syrië zal economisch en militair wel verzwakt zijn en de dreiging bestaat dat de buurlanden (en de Koerden) stukken land zullen afknibbelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s