Israël vergeldt raketbeschieting Iran op Golan

Screenshot_122

JERUZALEM – Iran heeft volgens het Israëlische leger ongeveer twintig projectielen afgevuurd op doelen op de Golan-hoogvlakte. Die beschieting vanuit Syrië werd volgens dat land niet veel later door Israël beantwoord met raketten op Syrische doelen.

Ook voerde Israël aanvallen met gevechtsvliegtuigen uit op doelen nabij de Syrische stad Baath. Bij de tegenaanvallen van Israël werd een radarinstallatie en een brandstofdepot getroffen. Er zijn geen berichten van slachtoffers. Het Syrische persbureau SANA meldt dat de vliegtuigen door het afweergeschut onder vuur werden genomen. Bij de stad Homs zijn volgens Syrië ook Israëlische raketten uit de lucht geschoten.

De Telegraaf

Volgens een zegsman van het Israëlische leger zijn er door zijn land „een paar” raketten, afgeschoten uit Syrië, onderschept. Er is beperkte schade aan Israëlische posities. Eerder in de nacht van woensdag op donderdag (plaatselijke tijd) waren luchtalarmen op de Golan-vlakte te horen.

De aanval is mogelijk een vergelding op een Israëlische raketaanval op een Iraanse legerbasis in Syrië woensdag. Daarbij vonden volgens het Syrische Observatorium voor Mensenrechten acht Iraniërs de dood.

De beschietingen kwamen enkele uren nadat de Amerikaanse president Donald Trump had bekendgemaakt dat zijn land de overeenkomst over het nucleaire programma van Iran opzegt.

Bron:
www.telegraaf.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Iran, Israël, Syrië. Bookmark de permalink .

15 reacties op Israël vergeldt raketbeschieting Iran op Golan

 1. boorzalf zegt:

  (Christendom vs islam actualiteit nu, van 8 mei 2018)
  Het Israëlische leger verkeert daarom al drie weken lang in de allerhoogste staat van paraatheid, mede omdat ook 15 mei eraan komt, de Palestijnse ‘Naqba’ dag, waarop er meestal met veel geweld ‘getreurd’ wordt om het feit dat de Joden in 1948 hun eigen landje weer terugkregen.

  Israëlische satellieten hebben in Libanon en Syrië voorbereidingen waargenomen voor een raketaanval op doelen in Israël. Men verwacht dat de raketten vooral op legerdoelen worden gericht, maar sluit niet uit dat ze ook in dorpen en steden terecht zullen komen, waardoor er grote aantallen burgerslachtoffers kunnen vallen.

  ​Mocht uw tank bijna leeg zijn, dan adviseren wij u om deze voor de zekerheid nog even vol te gooien. Bij een eventuele oorlog zal de toch al fors gestegen benzineprijs namelijk exploderen.

  Like

  • Thomasson zegt:

   @boorzalf. Raketten en bommen vallen altijd ook in plaatsen waar burgers wonen. Sommige aanvallers richten hun wapentuig tegen voornamelijk burgers. Dat hebben de Duitsers in mei 1940 bij de bombardement op Rotterdam en later dat jaar bij de bombardement op Coventry duidelijk gemaakt. Anderen leggen de nadruk op militaire doeleinden, maar door omstandigheden worden ook burgers geraakt. Goede voorbeelden zijn de bombardementen op Nijmegen (Amerikanen), Bezuidenhout in Den Haag (Engelsen) en de herhaaldelijke bombardementen op Den Helder (beide). Israël wil de installaties van Iran in Syrië vernietigen. Zij heeft geen interesse in de Syrische bevolking. Waarom zou ze?

   Like

  • hslot4 zegt:

   Hij staat al op 1,75 de liter hahahaha ohh correctie ik zie net 1,77 http://www.benzine-prijzen.info

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Ben ik even blij dat ik diesel rij dus.

   Like

 2. Eigen volk eerst zegt:

  Goed zo! Oog om oog, ta d om tand. Dat begrijpen moslims.

  Geliked door 1 persoon

 3. GT zegt:

  Israel keihard terug slaan, het moet af gelopen zijn om onze Joods christelijke afkomst te vernietigen wat wereldwijd gebeurt door die Islam, ik zeg totale vernietiging het moet af gelopen zijn voor eens en altijd! Laat de Wereld maar schudden en beven!

  Shalom

  Geliked door 1 persoon

 4. spoorinmiddelsbijster zegt:

  Een klein land met ontiglijk veel vijanden maar ze laten niet met zich sollen door niemand niet en al zeker niet door die klote mohammedanen. Ik zou zo ongelofelijk trots zijn op mijn land!

  Geliked door 2 people

 5. Klaas zegt:

  Like

 6. Petra DeBoer zegt:

  Helaas fakenieuws want Israël begon afgelopen nacht en het was niet Iran wat bommen op Israël afvuurde maar Syrië.

  Like

 7. Thomasson zegt:

  Dit bericht laat weer zien dat Trump gelijk heeft de overeenkomst over het nucleaire programma van Iran op te zeggen. Iran is een gevaarlijk land met leiders die lijden aan hoogmoedwaanzin. In de naam van hun bloeddorstige god Allah zijn ze bereid miljoenen van mensen te vermoorden. Hen kernprogramma is precies voor dit doel bestemd. Het gaat niet enkel om Israël, maar ook om Europa. .Europa had geluk gehad dat in 2006 werd de ondergrondse Iraanse Atlantik-Wall langs de grens met Israël ontdekt. De Iraniërs hebben nog steeds een plan om Libanon (en Syrië) als een for-office voor oorlogsdoeleinden te gebruiken. Zij zouden het laatste type lange afstandsraketten Shihaab met kernkoppen naar Europa schieten. De toen bestaande Shihaab 3 raketten konden doelen bereiken in Oost Europa en zelfs Rome bombarderen. De nieuwe (toen) nog te ontwikkelen raketten, zouden zelfs Straatsburg bereiken. Over zulke opties denkt EU madammeke Margharini niet. Haar collega’s aan de top zijn te druk bezig om naar Gall & Gall te rennen als hun voorraad drank op is, bezoekjes bij toprestaurants, 5-sterren hotels en 5-sterren hoeren enz. Ze zijn ook drukbezig met bezoeken bij topadvocaten en financiële specialisten die voor hen off-shore rekeningen moeten zorgen. Voor hen geldt maar een slagzin: SAMEN VOOR ONS EIGEN en de rest KAN DE TYFUS KRIJGEN.

  Geliked door 1 persoon

 8. Petra DeBoer zegt:

  Even een voorbeeld van fake nieuws van afgelopen nacht.

  Een filmpje wat in Syrie werd genaakt en waar boven staat: Syrië reageert op Israëlische artillerie.

  Een uur later is het filmpje misbruikt en staat er boven: Iran quds forces in Syrië vuurden 20 bommen af.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s