Amerikaanse ambassadeur in Duitsland: “Donald Trump is anders, hij maakt politiek anders, hij zegt wat hij denkt, en doet wat hij zegt”

Screenshot_165

(Vertaling: E.J. Bron)

De nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Berlijn beschouwt president Trump in Duitsland als onbegrepen. Grenell zegt: “Donald Trump is anders, hij maakt politiek anders. Hij zegt wat hij denkt, en doet wat hij zegt.” De nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Duitsland, Richard Grenell, heeft zijn bekritiseerde Twitter-boodschap verdedigd, waarin hij had opgeroepen tot de terugtrekking van Duitse ondernemingen uit Iran.

epoch times

“Wilt u zaken doen met een bedreiging?”, vroeg Grenell in de “Bild-Zeitung” van vrijdag. “Dan moeten nu alle ondernemingschefs, die dat willen, nu opstaan en zeggen: ´Wij willen zaken doen met de moellahs´”, voegde hij er aan toe. Ondertussen vindt hij dat de Amerikaanse president Donald Trump in Duitsland niet begrepen wordt.

Kort na de beslissing van Trump om het atoomakkoord met Iran op te zeggen en de herinvoering van sancties tegen het land had Grenell dinsdag in een tweet Duitse ondernemingen er onverbloemd toe opgeroepen hun Iran-zaken “direct” te verminderen. Diezelfde dag was hij begonnen aan zijn functie als Amerikaans ambassadeur in Berlijn.

“Diplomaat zijn, betekent voor mij duidelijke taal spreken”

Tegen de kranten zei Grenell vrijdag over de kritiek op zijn tweet: “Ik heb een andere stijl. Ik wil heel eerlijk zijn.” Hij benadrukte: “Diplomaat zijn, betekent voor mij duidelijke taal spreken – juist tegenover vrienden.”

Zijn tweet zou “geen bevel, geen voorschrift” geweest zijn, zei hij tegen “Bild”. “Natuurlijk” zou ieder land soeverein” zijn en “voor zichzelf over acties kunnen beslissen”. Anderzijds zeiden Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië echter zelf dat Iran een bedreiging zou vormen.

Tegen de kranten zei Grenell dat hij tegen groepsdenken in de diplomatie zou zijn. “als men oorlog wil vermijden, kan men beter over diplomaten beschikken die bereid zijn hard te zijn”, voegde hij er aan toe. “Dat is mijn taak. Ik wil niet graag mislukken”.

De VS zouden het met Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië eens zijn dat Iran een probleem zou vormen. Het atoomakkoord zou “veel te zwak” zijn, benadrukte Grenell. “Zelfs wanneer Iran zich woord voor woord aan het akkoord houdt, kan het altijd nog atoomwapens ontwikkelen.”

Het zou het doel van de VS zijn om “de Iraniërs aan de onderhandelingstafel terug te krijgen”, zei Grenell tegen de “Bild-Zeitung”. “wij willen dat onze Europese vrienden daarbij aan onze kant staan, net zoals Rusland en China.”

“Donald Trump zegt wat hij denkt, en doet wat hij zegt”

Grenell zei bovendien dat hij Trump beschouwde als in Duitsland grotendeels onbegrepen. “Donald Trump is anders, hij maakt politiek anders. Hij zegt wat hij denkt, en doet wat hij zegt”, zei Grenell. Hij benadrukte dat Trump geen ideoloog zou zijn. “als Trump werkelijk een conservatieve ideoloog zou zijn, zoals zo vaak gezegd wordt, dan had ik deze functie hier niet. Ik ben homoseksueel”, zei de ambassadeur.

Hij bestreed in de krant tegelijkertijd zinspelingen dat de relatie tussen de Amerikaanse president en Bondskanselier Angela Merkel koel zou zijn. “Ik heb de bondskanselier met de president zien onderhandelen”, zei Grenell. Merkel zou “een geweldige onderhandelaarster zijn, zeer effectief en met zeer veel invloed in Europa. De beide lachen met elkaar, en de president heeft haar zijn privévertrekken op de eerste verdieping van het Witte Huis laten zien. Voor zover ik weet, was ze daar nog nooit eerder geweest”, zei Grenell met het oog op het jongste bezoek van Merkel aan Washington.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Berlijn, Donald Trump, Duitsland, Iran, Merkel, VS. Bookmark de permalink .

17 reacties op Amerikaanse ambassadeur in Duitsland: “Donald Trump is anders, hij maakt politiek anders, hij zegt wat hij denkt, en doet wat hij zegt”

 1. Sabeltant zegt:

  At Your service, in woord en daad!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Grenell heeft 100% gelijk.
   Trump is een verademing in het politieke landschap
   (Hoe zeg ik dit nu weer…?).
   Hij leidt de VS als ’n succesvol bedrijf.
   De enige goede manier om de roeping van politicus te kunnen vervullen.
   Leidt je eigen zaak als ondernemer, als een bedrijf, en je zult succes genereren.
   Wat is het verschil tussen een natie en een bedrijf?
   Helemaal niets.
   Het besef dat je je eigen land als een bedrijf moet leiden, maakt het verschil tussen een frauduleuze politicus en een goede politicus.

   Like

 2. Flo zegt:

  Trump laat de slaapkamer zien aan Merkel ,de rest laat hij wel uit zijn hoofd .

  Geliked door 1 persoon

 3. Marian zegt:

  Lijkt veel op Pim Fortuijn.

  Like

 4. theresageissler zegt:

  Maak u nu maar niet druk, mr. Grenell; uw president doet het hartstikke goed – vinden WIJ althans.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Het heeft lang geduurd om je te overtuigen, maar nu je het licht hebt gezien Theresa ben je ook onverslaanbaar…
   Grapje, Theresa.
   En je hebt gelijk niet een van mijn allerbeste.
   Oh sorry, wat zeg ik nu weer.
   Laat gaan.
   Ik plaag je alleen maar.

   Like

   • theresageissler zegt:

    Eh….doen zal ik je niets, Paul, wees gerust, maar helemaal plaatsen kan ik dit ‘grapje’ ook weer niet:
    Ik het licht gezien? In dít verband?
    Ik was altijd al voor Trump.

    Like

 5. Johan van Vught zegt:

  Applaus voor Trump!

  Geliked door 2 people

 6. aad zegt:

  De tijd van woorden en charismatische praat is over, natuurlijk hebben we er van genoten, maar deze vijand waar we nu mee te maken hebben, daar valt niet beschaafd mee te praten. Hoe groot je good will en inzet ook is.
  Ik constateer dat Trump een goed politiek schaker is, hij denkt Russisch, heeft momenteel allemaal machten aan zich gelinkt van het zelfde kaliber, in deze situatie krijgt hij het bijna op een presenteerblaadje aangereikt, iedereen heeft immers de zelfde vijand. Ik heb geen moeite om hem te volgen.

  Like

 7. jungleelephant zegt:

  Kunnen die oelewappers hier nog wat van leren!

  Geliked door 1 persoon

 8. Wachteres zegt:

  Geen wonder dat de EU-leiding Trump haat:

  De EU zegt meestal niet wat zij denkt en doet niet wat zij zegt.

  Geliked door 1 persoon

 9. dutchdl zegt:

  Dit is op dutchdl herblogd.

  Like

 10. Jan zegt:

  IRANIAN OFFICIALS say: “Yes, we facilitated the passage of 9/11 hijackers”
  ….
  http://barenakedislam.com/2018/06/10/iranian-official-say-yes-we-facilitated-the-passage-of-9-11-hijackers/

  Ik zou zeggen, ga maar met een paar B2’s over de nucleaire installaties en de republikeinse garde

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s