Eenzijdige ontwapening

Screenshot_160

(Door: Wim van Schaik)

Er was een tijd dat in ons land iedereen voor eenzijdige ontwapening was. Nou ja, iedereen. Zeg maar alle ‘vooruitstrevende Nederlanders’. In 1981 stonden ze eensgezind te demonstreren tegen het plaatsen van nieuwe kernwapens in Europa: ’Alle kernwapens de wereld uit, te beginnen met Nederland’. Oktober 1983 was het weer raak: 550.000 demonstranten tegen kruisraketten op de been samen met het IKV, de FNV, Pax Christi, Stop de Neutronenbom, de Vereniging van Dienstplichtige Militairen en de politieke partijen PvdA, D’66, CPN, PPR en PSP.

Aanjager was steeds het Interkerkelijk Vredesberaad, IKV, dat eenzijdig doorbreken van de bewapeningsspiraal voorstond. Dat het dan wel eens gedaan kon zijn met onze vrijheid besefte het IKV ook wel. Maar liever slaaf dan dood. Bovendien – ze zeiden het niet met zoveel woorden – vonden ze het communisme zo slecht nog niet.

Het IKV had de wind mee, doordat in de jaren zestig een stroming in de theologie opkwam die een politieke interpretatie van het Evangelie aanhing. Het Westen werd afgeschilderd als de grote boosdoener, een kapitalistische wereld, waarin de armen verdrukt worden en het militarisme hoogtij viert. Vrijheidszin was maar egoïsme. Zich eventueel moeten schikken naar de druk van een ander was het ergste niet. Christenen moesten tot dat offer bereid  zijn (martelaarschap).

Waarom dit verhaal? Ik moest eraan denken toen ik Gert Jan Segers (CU) weer eens hoorde beweren dat wij niet op kunnen komen voor christenen die door de islam onderdrukt worden als we de ruimte die we voor christenen elders verlangen zelf niet aan de islam geven. Segers wil de islam hier niets in de weg leggen, in de hoop dat moslims wereldwijd dan wat aardiger tegen christenen gaan doen. Ondertussen is het Midden-Oosten niet alleen “Judenrein”, maar ook hard op weg van christenen gezuiverd te zijn.

De strategie van Segers c.s. werkt niet. De islam wordt in het Westen al decennia lang in de watten gelegd. Moskeeën mogen als paddenstoelen uit de grond schieten. Ramadan, iftar, halal en hoofddoek krijgen gratis promotie op scholen en op TV. Wat moslims onwelgevallig kan zijn, een kruis, een afbeelding of zelfs een simpel glas wijn op tafel, wordt uit voorzorg (‘om niet te kwetsen’) verwijderd. En schreeuwt er weer eens een ‘verwarde man met baard en mes’ Allahu Akbar, dan wordt dat zorgvuldig buiten de publiciteit gehouden. Niets dan goeds van deze ‘mooie religie’. Diep bukken voor de islam. Heeft het christenen in Irak, in Egypte, in Syrië, in Indonesië iets opgeleverd? Niets. Totaal niets.

Nummer één op de lijst van volkenmoordenaars schrapt heus de meer dan 200 moordbevelen van Allah tegen ‘ongelovigen’ niet uit de koran. En ook het verbod om ‘ongelovigen’ tot vrienden te maken (o.a. soera 5:51) niet. Driehonderd miljoen slachtoffers  in naam van Allah is kennelijk nog niet genoeg. Het moorden gaat maar door. Sinds 9/11 zijn er wereldwijd dertig duizend terreuraanslagen gepleegd met als gevolg honderdduizenden doden en een veelvoud daarvan aan gewonden…

Toch blijft Segers zijn mantra herhalen. Gaat het over de islam, dan reageert hij met holle frasen, vage algemeenheden en zinloze voornemens. Als politicus – en hij is niet de enige – wil hij het probleem islam niet analyseren. Deed hij dat wel, dan zou hij inzien dat de islam totale sociale en politieke invloed opeist met religie als machtsmiddel: bekeert u tot de islam en gij zult vrede hebben. Ja, vrede door totale overgave aan de islam en door vernietiging van wat zich niet onderwerpt. Vrede zoals we die kennen van het communisme en nazisme.

Segers maakt de grondfout Bijbelse aansporingen voor een goed contact met je buurman (geduldig zijn, vergevingsgezind zijn, ook eens de minste willen zijn, kwaad met goed vergelden, kortom zoveel mogelijk met iedereen vrede houden) te lezen als handleiding voor het besturen van een land. Maar daar zijn deze regels voor het interpersoonlijke verkeer helemaal niet voor bedoeld. Trouwens, de Bijbel gaat helemaal niet uit van de goede bedoelingen van de mens, laat staan van hen die ons naar het leven staan.

Die eenzijdige ontwapening van Segers  leverde nog nooit iets op en maakt ook geen indruk op de islam, waarvan de kern vernietiging is  en volslagen gebrek aan empathie. Hoe meer ruimte de islam krijgt, des te meer eisen er gesteld worden. Goedwillende gebaren worden vertaald als zwakheid en bevorderen alleen maar de islamisering van Nederland.

Die kruisraketten kwamen er niet, omdat Reagan en Gorbatsjov in 1987 het INF-verdrag tekenden. Inmiddels heeft Mient Jan Faber, eens drijvende kracht achter de strijd tegen de kernwapens, zich gedistantieerd van de acties die ooit Nederland op zijn kop zetten. Nu zegt hij: ‘Dat was allemaal romantiek. Het idee van een kernwapenvrije wereld is flauwekul, daar zal nooit iets van terechtkomen.’

Wie weet komt Segers ook nog eens tot inkeer en geeft hij dan toe dat eenzijdig de islam tegemoet komen een waanidee was, verpakt in valse Bijbelse argumenten. Maar voorlopig zie ik dat nog niet gebeuren. Hoe stom kun je zijn, om niet tegen islamisering van Europa te zijn en de rode loper uit te rollen voor de veroveraars?

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, Demografie, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Europa, Historie, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, moralisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

52 reacties op Eenzijdige ontwapening

  • Gerrit zegt:

   Huuuh..ik snap het niet, zijn het islamitische jachtluipaarden..?

   Like

  • Statler & Waldorf zegt:

   En dan twee ‘deskundigen’ die er nog een flinke schep bovenop doen en e.e.a. vergoelijken.

   —————————–
   Toch is het te kort door de bocht om te vitten op de moeder die haar kleine kind rond “Ze dachten wellicht dat het getemde dieren zijn” laat lopen in een omgeving met jachtluipaarden, vindt psycholoog Jeffrey Wijnberg. „Mensen houden zich zelden aan de regels. Ze zullen gedacht hebben dat dit getemde dieren waren in een gecontroleerde omgeving. Mensen interpreteren en hebben hun eigen werkelijkheid.”

   „Mensen zien de wereld als een soort Efteling”, analyseert psycholoog Irene Verweij. Bezoekers kopen een kaartje en verwachten veiligheid. „Ze kennen wilde dieren van de televisie en hebben er geen enkel gevoel bij.”
   ———————————

   En eigenlijk hebben ze nog gelijk ook en tonen er meteen de complete debilisering van de maatschappij mee aan.

   Geliked door 3 people

   • paulzwueste zegt:

    Hoe is het mogelijk dat ze zoiets kunnen schrijven.
    Overal staan borden met waarschuwingen.
    Bij de ingang krijg je documentatie waarin strikte veiligheidsregels staan.
    Maar ja, het is ook nooit goed of het deugt niet.

    Ik hoop dat dat krapuul zal worden opgespoord en een enorme boete zal krijgen voor het in gevaar brengen van hun kinderen!!!
    Op die manier kun je alles wel recht praten wat hartstikke krom is.
    Typisch van deze tijden.
    Geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel, dadelijk gaan ze het dierenpark nog aanklagen voor het gevaar wat ze hebben moeten doorstaan.
    Typisch de decadente linkse mentaliteit van deze tijd!!!

    Geliked door 1 persoon

  • Elisah zegt:

   Tsja, ze dachten zeker dat het een petting farm of kinderboerderij was, wat een domme mensen.
   Gelukkig is een jachtluipaard niet zo agressief tegenover mensen als bijv een leeuw of tijger.
   Ooit, jaren geleden, heb ik foto’s in een tijdschrift gezien van een man die in een safaripark in Duitsland meende uit te kunnen stappen om een paar kiekjes te maken van de leeuwen…hij werd helemaal verscheurd.
   Gruwelijke dood, ik had spijt dat ik in der Stern had gebladerd…..

   Like

 1. Jan altena zegt:

  Steengoed artikel!

  Like

 2. Gerrit zegt:

  Segers is nou zo een typisch voorbeeld van een nep Christen, en alle zo genaamde christenen met hem in De Haag, en iedere christen die pro-islam is.. Want in de Bijbel staat het heel duidelijk om schreven.

  In 2 Johannes 1:7-9 staat het volgende: “Want er zijn vele misleiders uitgegaan in de wereld, die de komst van Jezus Christus in het vlees niet belijden. Dit is de misleider en de antichrist. Let op uzelf, dat gij niet verliest wat wij verricht hebben, maar uw loon ten volle ontvangt. Een ieder, die verder gaat en niet blijft in de leer van Christus, heeft God niet”
  2 Joh 1:10-11
  10 Als iemand bij u komt en deze leer niet brengt, ontvang hem niet in huis en begroet hem niet.
  11 Want wie hem begroet, die heeft deel aan zijn slechte werken.

  Hier zegt de Bijbel duidelijk als iemand de leer van De Vader en de Zoon niet brengt ONTVANG hem niet in u huis!
  En kijk wat ze ALLEMAAL doen die nep-christenen. Al meer dan veertig jaar rollen ze de rode loper uit voor een fascistische veroveringsideologie waarvan ze weten dat in hun boek word opgeroepen om alle Joden, Christenen, en een ieder met het zwaard te doden die hun god niet aanvaard.

  “Ik zal terreur zaaien in het hart van de ongelovigen. Slaat hun het hoofd af, verminkt hen in alle ledematen.” [8:12]
  grijpt hen en brengt hen ter dood waar ge hen maar vindt.” [4:89
  Het bekende “vers van het zwaard” luidt : “Doodt de afgodendienaars waar ge hen maar vindt, neemt hen gevangen en belegert hen en bereidt hun alle soorten hinderlaag.” [9:5]
  “Strijdt tegen hen. Allah zal hen door uw handen straffen en hen vernederen.” [9:14]
  “Wanneer gij de ongelovigen tegenkomt, houwt dan in op hun nek en wanneer gij onder hen een bloedbad aangericht hebt, bindt hen (= de overlevenden) dan in de boeien.” [47:4]

  http://www.ex-moslims.nl/
  Wanneer je jezelf dan verder inleest en gaat “zien” dat het rijk van de antichrist een wereldwijd islamitisch kalifaat gaat worden ga je ook de illegale massa immigratie begrijpen, en omdat die politieke partijen, media, koningshuis,EU iedereen dit weet en faciliteert van u belasting centen gaat u begrijpen dat achter de coulissen van het grote politieke wereld toneel de grootste genocide word voorbereid die de mensheid ooit heeft getroffen en zal treffen.En dat dit vervolgens ook nog tot in detail in de Bijbel word voorspeld. (Harry denkt aan je pilletjes)
  De toekomst ziet er angstaanjagend uit:

  Dan komt de dag van de HEER, groot en ontzagwekkend. Dan zal ieder die de naam van de HEER aanroept worden gered (Joël 2:31-32, Hand 2:20-21).

  Ik kan er niks anders van maken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Tistochwat zegt:

  @ Gerrit 11 mei 2018 om 20:04

  Het zou heel mooi zijn als het dit weekend nog gebeurde, zijn we eindelijk van de ellende af.

  Dit is toch wat u bedoelt?

  Geliked door 1 persoon

  • Gerrit zegt:

   @Tistochwat, ik kom hier morgen avond na negen uur nog op terug, hou nou Sabbat.
   Een dag voor bezinning en studie. Mvg. Gerrit.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Als je het maar laat Gerrit!!!
    Jij komt nergens op terug.
    We hoeven hier niet geïndoctrineerd te worden door zo’n mallotige zendeling als jij.

    Like

  • Gerrit zegt:

   @Tistochwat, Heb de film nogmaals bekeken, en dit is inderdaad voor 90% waar ik naar verwijs in mijn reactie, en paar uitzonderingen daar gelaten. Ik kan het niet bevestigen nog ontkennen of de vrouw op het wilde beest Saudi arabie is, mijn kennis heeft zijn beperkingen net zo als mijn intelligentie. Het Bijbel boek Openbaringen is het moeilijkste boek om te lezen en te begrijpen ook omdat het niet allemaal in een chronologische volg orde staat. Maar sommigen dingen ook weer wel.Maar even terug naar het Boek Daniel, dat is ongeveer 530 Jaar voor Christus geschreven. Daniel kreeg dromen over gebeurtenissen die betrekkingen hadden ver in de toekomst, (onze tijd!) Deze dromen/visioenen beangstigde hem zo dat hij de slaap niet meer kon vatten, dat wat hij zag moest gruwelijk zijn geweest! Maar wat belangrijk is hieraan is het feit dat een Engel tegen hem zei: je hoeft het niet te begrijpen, schrijf het nou maar gewoon op en verzegel het. Deze dingen zullen pas in de eindtijd begrepen worden. Dus in de eindtijd komt het achtste en tevens het laatste wereld rijk, het rijk van de antichrist. Nu wij in onze tijd met onze eigen ogen kunnen aanschouwen dat Europa, en de rest van de wereld in sneltreinvaart geislamiseerd word begrijpen wij de profetie van Daniel. U schrijft:

   Het zou heel mooi zijn als het dit weekend nog gebeurde, zijn we eindelijk van de ellende af.
   Ik begrijpt wat u bedoeld, ik voel het ook zo. Wanneer je ontwaakt kom je in deze wereld alleen te staan, familie, vrienden en kennissen kunnen en willen je niet begrijpen. Het is te beangstigend en dan treed cognitieve dissonantie in. En toen ik mij ook nog bekeerde en Jezus/Yeshua en GOD wilde volgen haakte iedereen af. Maar als ik u ongevraagd attent mag maken op de website van: https://www.franklinterhorst.nl/
   Dit is de enige Bijbel getrouwe Christen op het internet die ik al meer dan vijftienjaar lees en nog nooit op een onwaarheid heb betrapt. En nog een kort filmpje waarom wij in de eindtijd leven. Normaal heb ik niet zoveel met Amerikaanse evangelisten maar voor deze man maak ik graag een uitzondering: https://www.youtube.com/watch?v=tRL83VxZTSI
   Verder geloof ik niet dat de twin towers een islamitische aanslag was maar duidelijk een inside job om de oorlog te beginnen in het midden oosten.https://youtu.be/ermHx3akejc
   Mvg. Gerrit.

   Like

   • BertG. zegt:

    Goed zo Gerrit, zet ‘m op.
    Je kan nog veel beter, je hebt het in je zitten.

    En ik zou graag wat meer over het boek Daniel willen weten.
    verras mij eens.

    Like

   • BertG. zegt:

    Gerrit, laat maar. Ik heb ‘m al gevonden.
    1 van mijn lieveling teksten, ik ken ‘m bijna uit me hoofd.

    Daniel 9

    1 In het eerste jaar van Darius, den zoon van Ahasveros, uit het zaad der Meden, die koning gemaakt was over het koninkrijk der Chaldeeën;

    2 In het eerste jaar zijner regering, merkte ik, Daniël, in de boeken, dat het getal der jaren, van dewelke het woord des HEEREN tot den profeet Jeremia geschied was, in het vervullen der verwoestingen van Jeruzalem, zeventig jaren was.

    3 En ik stelde mijn aangezicht tot God, den Heere, om Hem te zoeken met het gebed, en smekingen, met vasten, en zak, en as.

    4 Ik bad dan tot den HEERE, mijn God, en deed belijdenis, en zeide: Och Heere! Gij grote en verschrikkelijke God, Die het verbond en de weldadigheid houdt dien, die Hem liefhebben en Zijn geboden houden.

    5 Wij hebben gezondigd, en hebben onrecht gedaan, en goddelooslijk gehandeld, en gerebelleerd, met af te wijken van Uw geboden, en van Uw rechten.

    6 En wij hebben niet gehoord naar Uw dienstknechten, de profeten, die in Uw Naam spraken tot onze koningen, onze vorsten en onze vaders, en tot al het volk des lands.

    7 Bij U, o Heere! is de gerechtigheid, maar bij ons de beschaamdheid der aangezichten, gelijk het is te dezen dage; bij de mannen van Juda, en de inwoners van Jeruzalem, en geheel Israël, die nabij en die verre zijn, in al de landen, waar Gij ze henengedreven hebt, om hun overtreding, waarmede zij tegen U overtreden hebben.

    8 O Heere! bij ons is de beschaamdheid der aangezichten, bij onze koningen, bij onze vorsten, en bij onze vaders, omdat wij tegen U gezondigd hebben.

    9 Bij den Heere, onzen God, zijn de barmhartigheden en vergevingen, alhoewel wij tegen Hem gerebelleerd hebben.

    10 En wij hebben der stem des HEEREN, onzes Gods, niet gehoorzaamd, dat wij in Zijn wetten wandelen zouden, die Hij gegeven heeft voor onze aangezichten, door de hand van Zijn knechten, de profeten.

    11 Maar geheel Israël heeft Uw wet overtreden, met af te wijken, dat zij Uwer stem niet gehoorzaamden; daarom is over ons uitgestort die vloek, en die eed, die geschreven is in de wet van Mozes, den knecht Gods, dewijl wij tegen Hem gezondigd hebben.

    12 En Hij heeft Zijn woorden bevestigd, die Hij gesproken heeft tegen ons, en tegen onze richters, die ons richtten, brengende over ons een groot kwaad, hetwelk niet geschied is onder den gansen hemel, gelijk aan Jeruzalem geschied is.

    13 Gelijk als in de wet van Mozes geschreven is, alzo is al dat kwaad over ons gekomen; en wij smeekten het aangezicht des HEEREN, onzes Gods, niet, afkerende van onze ongerechtigheden, en verstandelijk acht gevende op Uw waarheid.

    14 Daarom heeft de HEERE over het kwade gewaakt, en Hij heeft het over ons gebracht; want de HEERE, onze God, is rechtvaardig in al Zijn werken, die Hij gedaan heeft, dewijl wij Zijner stem niet gehoorzaamden.

    15 En nu, o Heere, onze God! Die Uw volk uit Egypteland gevoerd hebt, met een sterke hand, en hebt U een Naam gemaakt, gelijk hij is te dezen dage; wij hebben gezondigd, wij zijn goddeloos geweest.

    16 O Heere! naar al Uw gerechtigheden, laat toch Uw toorn en Uw grimmigheid afgekeerd worden van Uw stad Jeruzalem, Uw heiligen berg; want om onzer zonden wil en om onzer vaderen ongerechtigheden, zijn Jeruzalem en Uw volk tot versmaadheid bij allen, die rondom ons zijn.

    17 En nu, o onze God! hoor naar het gebed Uws knechts, en naar zijn smekingen; en doe Uw aangezicht lichten over Uw heiligdom, dat verwoest is; om des Heeren wil.

    18 Neig Uw oor, mijn God! en hoor, doe Uw ogen op, en zie onze verwoestingen, en de stad, die naar Uw Naam genoemd is; want wij werpen onze smekingen voor Uw aangezicht niet neder op onze gerechtigheden, maar op Uw barmhartigheden, die groot zijn.

    19 O Heere, hoor! o Heere, vergeef! o Heere, merk op en doe het, vertraag het niet! Om Uws Zelfs wil, o mijn God! Want Uw stad, en Uw volk is naar Uw Naam genoemd.

    20 Als ik nog sprak, en bad, en beleed mijn zonde, en de zonde mijns volks van Israël, en mijn smeking nederwierp voor het aangezicht des HEEREN, mijns Gods, om des heiligen bergs wil mijns Gods;

    21 Als ik nog sprak in het gebed, zo kwam de man Gabriël, dien ik in het begin in een gezicht gezien had, snellijk gevlogen, mij aanrakende, omtrent den tijd des avondoffers.

    22 En hij onderrichtte mij en sprak met mij, en zeide: Daniël! nu ben ik uitgegaan, om u den zin te doen verstaan.

    23 In het begin uwer smekingen is het woord uitgegaan, en ik ben gekomen, om u dat te kennen te geven; want gij zijt een zeer gewenst man; versta dan dit woord, en merk op dit gezicht.

    24 Zeventig weken zijn bestemd over uw volk, en over uw heilige stad, om de overtreding te sluiten, en om de zonden te verzegelen, en om de ongerechtigheid te verzoenen, en om een eeuwige gerechtigheid aan te brengen, en om het gezicht, en den profeet te verzegelen, en om de heiligheid der heiligheden te zalven.

    25 Weet dan, en versta: van den uitgang des woords, om te doen wederkeren, en om Jeruzalem te bouwen, tot op Messias, den Vorst, zijn zeven weken, en twee en zestig weken; de straten, en de grachten zullen wederom gebouwd worden, doch in benauwdheid der tijden.

    26 En na die twee en zestig weken zal de Messias uitgeroeid worden, maar het zal niet voor Hem zelven zijn; en een volk des vorsten, hetwelk komen zal, zal de stad en het heiligdom verderven, en zijn einde zal zijn met een overstromenden vloed, en tot het einde toe zal er krijg zijn, en vastelijk besloten verwoestingen.

    27 En hij zal velen het verbond versterken een week; en in de helft der week zal hij het slachtoffer en het spijsoffer doen ophouden, en over den gruwelijken vleugel zal een verwoester zijn, ook tot de voleinding toe, die vastelijk besloten zijnde, zal uitgestort worden over den verwoeste.

    Geliked door 1 persoon

   • I.K. Bennurklaarmee zegt:

    @ BertG. zegt 12 mei 2018 om 22:54:

    Zeer goed stuk Bert! Nu weet ik eindelijk waar “In zak en as zitten” vandaan komt.

    Wat is je opleiding?
    Wat is je beroep?
    Klassiek gitarist? Flamenco gitarist? Rockgitarist? Of speel je op bruiloften en partijen BZN nummers?

    Geliked door 1 persoon

   • boorzalf zegt:

    BertG.:
    12 mei 2018 om 22:54
    Allemachtig !!!!! BertG Ik wist niet dat U een priester was. Ik zag nog een vacature in het varticaan. Als duivel uitdrijver. Hier een promotie film, veel succes met de solicitatie.

    Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Mij kan je kwijt in elk rock, blues of begeleiding bandje.
    Maar ik denk dat ik mij maar op gospel muziek moet gaan storten.

    Maar ik heb eindelijk het licht gezien, maar dat had je al gemerkt.
    Gezegend zij deze dag.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Gerrit 12 mei 2018 om 22:09

    Dank u voor uw uitleg. Het boek Daniël is mij bekend (in samenhang met Openbaring).
    Daar kunnen mensen nu wel de draak mee steken, maar ik vind het toch opmerkelijk dat er zo veel profetieën vervuld lijken te worden.

    Kent u dit?
    https://www.wingsoftheeagle.com/

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ BertG. 12 mei 2018 om 22:54

    Nou, Bert, je bent helemaal in je element! Je komt goed op dreef.
    Nog even en je plakt hier de hele Bijbel. 😛

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ BertG. 13 mei 2018 om 08:16

    Bert! Ik wist niet dat je het in je had! 😆
    Je bent gewoon een ander mens geworden!
    Misschien is er nu tóch nog hoop voor je.

    Like

   • I.K. Bennurklaarmee zegt:

    Hallelujah! BertG.
    Ben benieuwd wat Harry er van vindt. Weer een hobbydominee erbij!

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Ik ga jullie hier helemaal gek maken met bijbel teksten, iets wat mij als zeer gelovig christen niet onbekend is.
    Net zolang totdat het jullie wel zo ontzettend je strot uit komt, dat je gaat smeken of ik er mee op wil houden.
    Wat uiteraard onmogelijk is voor mij om mijn liefde voor de heer te verklaren en uit te drukken.
    Mijn hart is wel zo ontzettend vervuld na gisteren dat het mij niet lukt om het voor me te houden.
    Ik denk dat ik ook maar een megafoon ga aanschaffen zodat ik in het winkelcentrum kan gaan staan om de boodschap uit te dragen.
    Want de hele wereld zal het weten hoe groot mijn liefde is voor de heer.
    En die 2 boeken zijn wel zo walgelijk dik zodat ik daar een eindeloze hoeveelheid aan kennis uit kan halen om met jullie te delen.

    Geliked door 1 persoon

   • I.K. Bennurklaarmee zegt:

    @ BertG 13 mei 2018 om 15:06:

    Wat zal mevrouw de Boer trots op je zijn! Van atheïst naar christen, 180 graden gedraaid;
    van de linkse kerk overgestapt naar de rechtse kerk!
    Als ik nu weer eens zeg dat ik god een sadist vind krijg ik het zeker flink met je aan de stok? 😳

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    I.K. Bennurklaarmee , zalig zijn de onwetende, zij weten niet beter.
    God heeft hun ziel in eeuwige duisternis opgesloten, zij willen hem niet leren kennen zoals ik ‘m ontmoet mogen hebben.
    Ze weigeren om HEM in hun hart te sluiten, daardoor zijn ze eeuwig verdoemd en zullen branden in de hel waar ze voor altijd vervloekt zullen blijven.

    Maar voor jou wil ik nog een uitzondering maken.

    Geliked door 1 persoon

   • Republikein zegt:

    Congo houdt verkiezingen, 599 partijen doen mee, hoezo shithole contignent.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ BertG. 13 mei 2018 om 16:21

    Heb je al passende bedrijfskleding?

    https://www.e-carnavalskleding.nl/carnavalspak-priester-don-camillo.html

    Geliked door 1 persoon

   • I.K. Bennurklaarmee zegt:

    @ BertG 13 mei 2018 om 16:21:

    Dank je Bert, je bent een barmhartig mens!

    Like

  • Visje zegt:

   aanvulling: http://ezekiel38rapture.blogspot.nl/2011/02/islam-het-kind-van-rome.html
   Het Romeinse Rijk leeft nog steeds door –> Daniel hoofdstuk 2 maar zal wordt verbrijzeld door Gods komende Koninkrijk, vers 44

   mvg visje

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Zo.
    En nu hoop ik dat al die gelovigen hun geloof ’n keer definitief voor zichzelf zullen houden en hier niet langer niet gelovigen zullen proberen te indoctrineren met hun ontzettend vervelende bijbelteksten!!!!
    Dat is toch ’n plaag hier, dat gezeik over wat de Heere allemaal ouwehoerde.

    Ik wilde dat de heer Bron jullie allemaal de smoel snoerde!!!!

    Geliked door 1 persoon

   • Visje zegt:

    ik reageer inhoudelijk, zolang mij die vrijheid wordt gegeven blijf ik dat doen, u kunt ook gewoon verder scrollen, en dit soort berichten die u tegenstaan, negeren.

    Like

 4. Peter zegt:

  Zeer goed stuk van Wim van Schaik !!!

  Like

 5. Peter zegt:

  Graag meer info over Wim van Schaik.
  Wat is zijn opleiding / beroep ?
  Ik heb wel meer goede artikelen van zijn hand gelezen.
  Vandaar mijn vraag.

  Like

 6. A Ruygrok zegt:

  gert jan segers..,ook zo’n zielig figuur..
  A.Ruygrok, Monster.

  Like

  • A Ruygrok zegt:

   Ik bedoel eigenlijk te zeggen wat ben je als land toch diep en diep weg gezonken als je nu niet meer leider kan voortbrengen als dit niveau.
   Niet de persoon an sich, maar de kwaliteit er van.. en niet van hem alleen het is diep triest allemaal.
   A.Ruygrok, Monster.

   Like

 7. Wachteres zegt:

  Ik heb in Assen een lezing van Hans Jansen – God hebbe zijn ziel – bijgewoond, waarin hij het had over de visie op ‘vijanden’ in het Oude Testament.

  Vaak wordt er gezegd dat in het OT net zo over geweld wordt gesproken als in de koran.

  Hij maakte duideijk dat het verschil met de koran daarin ligt dat er in het OT niet opgeroepen wordt om ‘ongelovigen’ te doden.

  Wel wordt het volk Israël opgeroepen om zijn vijand te doden,voor die hem doodt. Een mens hoeft zich dus niet vrijwilig af te laten slachten, zonder zich te verdedigen.
  Logisch toch?

  Het is dan ook waanzin om mensen die Joden en christenen haten, [op grond van de Bijbel] hier binnen te halen.

  Iemand die zo denkt is aardig van de pot gerukt.

  Geliked door 3 people

 8. jungleelephant zegt:

  Segers is een farizeër!En geloof moet strikt gescheiden zijn van politiek,want geloof maakt meer kapot dan je lief is!

  Geliked door 1 persoon

  • A Ruygrok zegt:

   Geloof heeft ook niets met politiek van doen.
   Niet het geloof in God Drieënig maar mensen met vals geloof en vuile politiek maken alles kapot.
   A. Ruygrok, Monster.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s