Was Kosovo het voorspel tot de ondergang van Europa?

Screenshot_158

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

De site “Philosophia Perennis” heeft onlangs gewezen op christen-vijandige delicten in Duitsland. In het ergste geval gaat het echter alleen maar om het topje van de ijsberg van geweld langs etnische of religieuze breuklijnen.

philosophia perennis

Kosovo is het hart van de Servische geschiedenis en cultuur. En tot de eenzijdige onafhankelijkheidsverklaring van 15 augustus 2008 was Kosovo duidelijk een deel van Servië. In Servië leefde sinds lang een Albanese minderheid, vanwege het hogere geboortecijfer van de Albanezen werden de Serviërs echter zelf de minderheid in Kosovo. Met deze demografische verandering namen de spanningen tussen christelijke Serviërs en islamitische Albanezen toe. Er kwamen steeds meer berichten over lichamelijke verwonding en misbruik van Serviërs door Albanezen, wat op zijn beurt het vertrek van Serviërs forceerde en het proces nog bespoedigde. Op grond van het slechtere onderwijs en opleidingen van de Albanezen in Kosovo en omdat de infrastructuur de toenemende behoeften van het bovengemiddelde geboortecijfer van de Albanezen kon bijhouden, werd Kosovo een netto-ontvanger van de Joegoslavische inkomsten. Tijdens dit proces eisten de Kosovo-Albanezen concessies van de regering in Belgrado. Ze eisten van de Serviër een Albanees sprekende universiteit, autonomie, daarna meer autonomie en uiteindelijk zelfstandigheid.

De resterende Serviërs werden in Kosovo weldra geconfronteerd met de UÇK, die zijn doelen met geweld vervolgde en daarom door de binnenlandse veiligheidsdienst als terreurorganisatie geregistreerd werd. Maar de toenmalige president Slobodan Milošević lukte het niet de situatie te de-escaleren en bij gebrek aan bewijzen van het VN-tribunaal voor oorlogsmisdaden in Den Haag was dit vermoedelijk zijn ware falen. Op het hoogtepunt van de spanningen begon de NAVO een oorlog tegen de Federale Republiek Joegoslavië, die tot de afsplitsing van Kosovo leidde. Een oorlog die plaatsvond onder de aanname van een vermeende humanitaire catastrofe, een vergissing die later werd toegegeven door de OVSE:

“De humanitaire catastrofe in Kosovo ontstond pas door de luchtaanvallen van de NAVO.”

De oorlog was dus tegen het volkerenrecht en de NAVO-strijdkrachten deinsden er zelfs niet voor terug om radioactieve uraniummunitie te gebruiken. Dientengevolge trad Slobodan Milošević af als president, werd voor het VN-tribunaal voor oorlogsmisdaden in Den Haag gesleept en verklaarde Kosovo zich eenzijdig onafhankelijk. Dit vond plaats tegen de Slotakte van Helsinki van de OVSE in, zonder referendum onder deelname van de bevolking en tegen VN-resolutie 1244 in, die de territoriale integriteit van de Federale Republiek Joegoslavië en dus ook van Servië bevestigt.

Als bedankje verwoesten de Albanezen in Kosovo nu exact datzelfde erfgoed van de Servische geschiedenis en cultuur door honderden kerken en kloosters te vernietigen.

De gebeurtenissen in Kosovo zijn niet het enige geval in de geschiedenis waarin het tot conflicten langs etnische of religieuze breuklijnen gekomen is. Het verval van Joegoslavië gebeurde ook daardoor en mondde uit in meerdere etnisch en religieus homogenere staten. In het begin van de 20e eeuw kwam het tot spanningen tussen Polen en Oekraïeners in Wolynië, Oekraïne. En het lot van de Duitsers in Sudetenland, Tsjechië, kent iedereen vermoedelijk nog. Ondanks alle zondagse praatjes en beste bedoelingen leert de geschiedenis ons dat migratie ook een gevarenpotentieel in zich bergt.

Helaas oefenen onze politici zich maar al te vaak in de verbale structuurverandering van de identiteitspolitiek en van het politiek-correcte taalgebruik. Zo kunnen  ze, tegenover diegenen die zich niet correct uitdrukken, permanent verontwaardigd zijn. Denkverboden verhinderen echter het stellen van vragen en het oplossen van problemen.

Niemand zou dus in zulke goocheltrucs moeten trappen. Want de huidige ontwikkeling van Duitsland en Europa vertoont angstwekkende gelijkenis met de geschiedenis van Kosovo.

De overweldigende meerderheid van de vluchtelingen/migranten is islamitisch. Daarover alleen al kun je van mening verschillen, de overweldigende meerderheid is ook slechts ontwikkeld respectievelijk opgeleid. Een groot deel bestaat uit analfabeten en een nog groter deel heeft geen enkele beroepsopleiding.

Ze hebben bovendien ook compleet verschillende waarden en normen. De statistieken “The World´s Muslims: Religion, Politics and Society” evenals “Support for Terror Wanes Among Muslim Publics” van “Pew Research” leveren hiervoor het bewijs. Zulke verschillen hebben de conflicten in Kosovo zeker niet verminderd en leiden ook in Duitsland en Europa al tot onenigheden, omdat niet alle samenlevingen met dezelfde regels functioneren. Wie dit niet gelooft, zou dat aan antropologen moeten vragen, die houden ervan om daar over te praten, het is immers hun beroep.

Ondersteuning voor de sharia

Afghanistan (99%), Pakistan (84%), Irak (91%), Egypte (74%)

Ondersteuning voor lichamelijke straffen voor delicten zoals diefstal

Afghanistan (81%), Pakistan (88%), Irak (56%), Egypte (70%)

Ondersteuning voor steniging wegens overspel

Afghanistan (85%), Pakistan (89%), Irak (58%), Egypte (81%)

Ondersteuning van de doodstraf bij afvalligheid van de islam

Afghanistan (79%), Pakistan (76%), Irak (42%), Egypte (86%)

Moet een vrouw altijd haar man gehoorzamen

Afghanistan (94%), Pakistan (88%), Irak (92%), Egypte (85%)

In Duitsland wonen in totaal ongeveer 82.000.000 mensen. Van hen zijn ongeveer 10.200.00, dus 12%, niet-Duitsers, en ongeveer 2.200.000, dus 3%, immigranten. Je mag dus verwachten dat deze percentages dienovereenkomstig in de criminaliteitsstatistiek van de politie terug te vinden zijn. Maar net zoals in Kosovo komen er steeds meer berichten van overvallen op de bevolking. Wie dat nu nog steeds ontkent, wordt geadviseerd om de statistiek “Bundeslagebild Kriminalität im Kontext von Zuwanderung 2016” van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken te lezen. De vluchtelingen/migranten zijn in de criminaliteitsstatistiek zwaar oververtegenwoordigd.

Door immigranten gepleegde delicten

2012 (1,9%), 2013 (2,0%), 2014 (2,5%), 2015 (3,6%), 2016 (9,2%)

Sterke toename van verdachte immigranten uit de individuele landen van herkomst.

“Bij aanschouwing van de absolute aantallen verdachten zijn bijzonder hoge percentuele stijgingen bij de verdachte immigranten uit:

Iran (+296%), Irak (+237%), Syrië (+197%), Afghanistan (+195%)

vast te stellen.”

Delicten tegen het leven met minstens één verdachte immigrant

2012 (3,0%), 2013 (4,2%), 2014 (4,4%), 2015 (8,6%), 2016 (13,0%)

Delicten tegen de seksuele zelfbeschikking met minstens één verdachte immigrant

2012 (1,8%), 2013 (1,6%), 2014 (2,6%), 2015 (4,6%), 2016 (9,1%)

Staatsburgerschap van verdachte immigranten op het gebied van de delicten tegen de seksuele zelfbeschikking – verandering van 2015/2016

Syrië (+318,7%), Afghanistan (+259,3%), Irak (+222,7%), Pakistan (+70,3%), Iran (+329,7%), Algerije (+100,0%), Marokko (+115,7%)

Als Duitsers gelden in de criminaliteitsstatistiek van de politie iedereen met een Duits staatsburgerschap, onafhankelijk van hun herkomst. De evaluatie valt dus ten gunste van de niet-Duitsers en immigranten uit. Desondanks bewijst de statistiek een toename van de criminaliteit door vluchtelingen/migranten.

Opstanden zoals door de UÇK zie ik nog niet, maar met de DITIB is er echter een vereniging actief in Duitsland die zijn destructieve werk ondanks vele schandalen nog steeds ongehinderd kan voortzetten. Bestuursleden van de DITIB hebben in het verleden met radicale islamieten gesympathiseerd. DITIB heeft in het verleden Joden-vijandige teksten verspreid. Ook de martelaarsdood en geweld werden al door DITIB verheerlijkt. Zelfs de volkerenmoord op de Armeniërs ontkent DITIB evenals de Turkse regering. Naar aanleiding van de het volkerenrecht schendende aanvalsoorlog van Turkije tegen Syrië riep DITIB op tot gebed voor een overwinning van Turkije. En de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft zijn mentaliteit in het verleden al laten blijken:

“De moskeeën zijn onze kazernes, de minaretten onze bajonetten, de koepels onze helmen en de gelovigen onze soldaten.”

“De democratie is alleen maar een trein waar we op springen, totdat we het doel bereikt hebben.”

Net zoals bij de verwerking van de geschiedenis moeten we onszelf ook confronteren met de verschrikkelijke zaken. En we kunnen het ons niet veroorloven om de eigen waarden en de via onze beschaving verkregen verworvenheden achter culturele of religieuze gevoeligheden op de tweede plaats te zetten.

Want de geschiedenis kent geen erbarmen met diegenen die alleen maar kunnen relativeren. Anders zouden we ons huidige thuis kunnen kwijtraken.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, gezond realisme, Islamisering. Bookmark de permalink .

10 reacties op Was Kosovo het voorspel tot de ondergang van Europa?

 1. hslot4 zegt:

  Bosnie is al etnisch gezuiverd van christenen en niet moslims er wordt uitsluitend arabisch gesproken en gefinancieerd vanuit Saudi Arabie zowel de oorlog wapens het geld voor de bevordering van de islam . en we gaan hier hetzelfde pad op in NL . http://barenakedislam.com/2011/06/08/exposed-how-kosovo-serbs-were-butchered-by-muslims-for-their-organs/

  Like

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   En dan moeten we nog steeds medelijden hebben met de nabestaanden van de slachtoffers in Sebrenica?

   Like

  • Asgard zegt:

   hslot4,…precies,….de Navo heeft een verschrikkelijke grote fout gemaakt om Servie te bombarderen,…Serviers zijn christelijke soldaten die het recht hadden om zich te verdedigen tegen het barbaars moslimgeweld wat de kop in een keer op stak,..zo zie je waar dat naar toe kan leiden wanneer een minderheid zich superieur gaat gedragen, wat je voornamelijk bij de mossels ziet gebeuren, krijgen ze lik op stuk dan bemoeit de media zich er wel mee hoe zielig ze eigenlijk wel niet zijn, dan word er weer een of andere stichting in het leven geroepen waar men op een zaterdagavond op TV weer miljoenen kan doneren,….fuck it man, oorlog is smerig en we gaan het meemaken, absoluut!!

   Like

 2. Gerrit zegt:

  ‘Wie zijn geschiedenis niet kent, is gedoemd haar te herhalen.’
  George Santayana

  Like

 3. Thom zegt:

  Kosovo is niet de ondergang van Europa. het verstand ofwel het ontbreken daarvan of wat daar voor moet doorgaan van het merendeel van de politici van de laatste 50 jaar is de ondergang van Europa.

  Like

 4. @Thom je snapt m denk ik ffe niet bosnie is de mohamedaanse springplank naar europa . het is al overgenomen door islam en ze stromen vandaar uit met financiering uit saudie arabie door naar europa met hun jihad verovering.

  Geliked door 4 people

  • A Ruygrok zegt:

   Ja klopt, maar Thom doelt er op dat we al sinds jaar en dag geleid worden door visieloze en ruggengraatloze onbenullen die dit alles hebben mogelijk gemaakt.
   A. Ruygrok, Monster.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s