De Oriënt is geen kinderboerderij

Screenshot_190

Onlangs in de islamschool…

(Door: Wolfgang Prabel – Vertaling: E.J. Bron)

Enkele dagen geleden stond er in de “Welt” een artikel over het leed van leraressen in Berlijn: “Kinderen uit clanfamilies, Treed daar maar eens als vrouw tegen op”. Cornelia Hendrich had Heidrun Quandt, cheffin van een Berlijnse lerarenvereniging, geïnterviewd:

journalistenwatch

Wat we allemaal al lang weten, werd nu eindelijk met de nodige vertraging aangeboden aan de lezers van een zogenaamde “kwaliteitskrant”:

De cijfers van een nieuwe peiling hebben velen gealarmeerd: op de helft van alle scholen worden leraren beledigd, uitgescholden en bedreigd.

Van de oorzaken van de problemen heeft de lerarenfunctionaris Quandt gewoon überhaupt geen idee, zoals onderstaande passage uit het interview laat zien:

“Welt”: Sommigen houden de leerlingen met migratieachtergrond voor de schuldigen. U werkt al jarenlang als lerares in Berlin-Neukölln. Hoe ziet u dat?

Quandt: Ik heb ook fantastische jongens en meisjes die als migranten naar Duitsland kwamen. Maar daar zit wel iets in. Bij leerlingen met een migratieachtergrond is dat een ander soort ruzie. Het escaleert sneller en heftiger. Wellicht ligt het er aan dat zij door de vlucht traumatische ervaringen hebben meegemaakt…

Nee, mevrouw Quandt, in het Midden-Oosten is het gebruikelijk om de familie-eer te verdedigen. Ook tegen leraren. Het verbreiden van geweld heeft überhaupt niets te maken met vlucht. Er is bijna geen Arabisch ziekenhuis, waarin geen in elkaar geslagen leraren behandeld worden. De Duitse pedagogen hebben op dit moment nog geluk. Ze komen vaak ongedeerd uit netelige situaties tevoorschijn, omdat zij ertoe neigen concessies te doen. Maar als er nog meer clientèle uit de Oriënt komt, dan kunnen de leraressen hun botten alvast gaan nummeren. En de leraren ook.

Er was eens een film, waarin de Arabische hulponderwijzer M´Barek de nogal onrustige klas van de mislukte pedagoge Uschi Glas overnam. Hij bewapende zich met een pumpgun en hield eerst eens opruiming. Het publiek van deze film waren bijna allemaal leraressen. Anders zou de bioscoop bijna leeg geweest zijn. Het pedagogisch personeel droomde van het gebruik van zware wapens, was mijn indruk. Droom lekker verder!

De leugenmedia schetsen voor ons het beeld van een autoritair Midden-Oosten, waarin de politieagent en de leraar autoriteiten zijn. En hier in het land zouden de “vluchtelingen” getraumatiseerd zijn door oorlog. Dat zijn echter domme, door zogenaamde “journalisten” bedachte bakerpraatjes. De staat heeft in het Midden-Oosten weinig autoriteit, omdat hij de macht moet delen met grote families en imams. Daar waar de staatsautoriteit eindigt – in de machtsnevel van de families – begint de zogenaamde “Arabische justitie” – ook sharia genoemd – zich te ontplooien. De werkelijk belangrijke juridische geschillen – dat zijn in het Midden-Oosten zaken betreffende het privérecht tussen families – worden door deze religiejustitie geregeld.

Geschillen tussen leraren en de broers van leerlingen zijn gevechten tussen de clan van de leraar en die van de leerling, dus uiteindelijk privéoorlogen om de eer. De eer kan bijvoorbeeld gekwetst worden door slechte beoordelingen en niet uitgereikte getuigschriften. Ik heb zo´n fatale situatie een keer meegemaakt bij een bezoek aan het Heilige Land. De leraar was na een geweigerd getuigschrift rijp voor het ziekenhuis.

Het gunstigste geval is dat een krenking ”over het hoofd gezien” wordt. Wat men niet merkt, hoeft in de Levant ook niet bestraft te worden. O wee echter als de belediging zo duidelijk was dat een grote familie zijn gezicht zou verliezen als hij niet adequaat op deze uitdaging reageert.

Nog even over het begrip van de staat in het Midden-Oosten. De staat bestaat in de rechtsorde van de islam niet, alleen het kalifaat bestaat. In werkelijkheid bestaan er echter overal staten. Veel staatsbestuurders halen hun legitimering uit de afstamming van een metgezel van de profeet. Dat is in ieder geval zo in Jordanië, maar ook in enkele andere monarchieën. De afstamming levert een soort vervangend kalifaat op. Als je bedenkt dat het aantal metgezellen van de profeet op ongeveer 40.000 wordt geschat, dan moet het aantal nakomelingen tegenwoordig in de miljoenen lopen.

Enkele regimes hebben de macht veroverd door militaire putschen of onafhankelijkheidsoorlogen ten tijde van het Arabisch nationaalsocialisme in de jaren-50 tot de jaren-70. Daartoe behoorden de Assad-clan, Ghadaffi, Saddam Hussein, de Algerijnse en Egyptische heersers en ook de Tunesische leiding van voor de revolutie. En dan zijn er nog de heel wankele door het buitenland gedestabiliseerde staten Afghanistan, Irak en Tunesië. De meest solide Arabische staatsconstructies zijn nog de monarchieën, waar staat en religie in een soort symbiose kruiselings met elkaar verbonden zijn.

De Europese staat kan niet omgaan met eerzuchtige grote families, omdat deze al eeuwenlang niet meer bestaan. De laatste stuiptrekkingen van de eer-verdediging in Europa waren duels. Zij waren echter geen familieaangelegenheden, maar betroffen de persoonlijke eer van edelen. Ze zijn uit de mode. In Europa ontbreekt de juridische omgeving voor de omgang met bloedwraak. Dat is al te zien in het schoolwezen van de Duitse steden. We mogen benieuwd zijn hoe dat afloopt. Mevrouw Dr. Merkel heeft de situatie noch herkend, noch onder controle. Merkel moet weg.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Auteur: Wolfgang Prabel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Incidenten", "Integratie", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Arabieren, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, Berlijn, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Europa, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, kalifaat, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Midden-Oosten, migrantengeweld, moralisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, sharia, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op De Oriënt is geen kinderboerderij

 1. guusvelraeds zegt:

  Mooie analyse. De meer dan gemiddelde Europese burger weet bij lang na niet wat naar binnen gehaald wordt. Maar ik voorspel dat de toekomst van Europa een bloederige wordt. Geen fronten oorlog zoals we gehad hebben maar een diffuse ongrijpbare oorlog met veel slachtoffers vooral aan de kant van de Europese burger. Wat eergevoel betreft zitten de Europeanen aan de andere kant van het spectrum eer waar eer niet meer eer wordt genoemd maar tolerantie. Tolerantie dat uitmond in nihilisme.

  Liked by 3 people

 2. Pingback: Een kleine beschrijving van de moslim gedragingen, die onbekend schijnen te zijn bij de politici | toodlessss

 3. kampersrene zegt:

  Dat bidden tot Allah is dezelfde houding als van een gewillige homo die zich klaarmaakt voor een sexueel feestje

  Like

 4. Sander zegt:

  Het eerzame linkse beroep van onderwijzer(es) is medio de jaren ‘80 verworden tot een soort dagopvang van cultureel en genetische kanslozen. Een ergenis was de verschrikkelijke links naïeve inslag van deze beroepsgroep maar met een flinke dosis antigif vanuit het thuisfront kwam het toch nog goed met mij en veel klasgenootjes na het verplicht bloot te zijn gesteld aan deze linkse indoctrinatie vanuit de rijksoverheid.
  Nu lach ik in mijn vuistje als ik linkse onderwijsgevenden hoor klagen over de linkse vruchten van het zo bejubelde en lustig uitgevoerde beleid.
  Door allerhande achterlijke inzamelingsacties in de jaren ‘70 voor o.a. Afrika hebben we nu Afrika’s ‘wip er maar op los’ nazaten en hun buren in onze klassen, ik lig dubbel en geniet van deze situatie waarin boontje om zijn loontje komt in de jaren welke ik nog te leven heb!

  Liked by 1 persoon

  • mahoog zegt:

   Een brave neef en hoogopgeleide (universiteit)werkzaam in de begeleiding van studenten,Heeft de communicatie enige jaren geleden opgezegd want deze oom komt te negatief over.Er zitten heel wat goed opgeleiden tussen was zijn kreet toen……Ben benieuwd hoe hij er nù over denkt.Toegeven als lnks opgeleide zal hij waarschijnlijk nooit doen.

   Like

 5. hendrikush zegt:

  Een mooie analyse.

  Like

 6. Jean zegt:

  Ik word kotsmisselijk van die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse zwijnerij die ons is opgedrongen door die EU laffe parasieten.
  Die zwijnerij moet eruit met als eindresultaat 0,0% islamieten in ons Europa.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s