Grote actie voor Noura (19), die de doodstraf krijgt

Screenshot_174

(Door: Elselotte Smink)

Het is een van de laatste strohalmen: de petitie die actievoerders wereldwijd zijn gestart om een poging te doen de 19-jarige Noura Hussein uit Soedan te redden van de doodstraf. De tiener werd daar donderdag toe veroordeeld, omdat zij haar man heeft vermoord, nadat hij haar verkrachtte. Een heftig verhaal.

Jong uitgehuwelijkt

Pas zestien was Noura toen ze door haar familie werd uitgehuwelijkt. Ze vluchtte daarop naar een tante, maar na drie jaar werd ze door haar familie overgehaald terug te gaan. Zij overhandigden het meisje aan de familie van de man.

Na zes dagen bij haar man werd Hussein verkracht, waarbij hij werd geholpen door drie andere mannen. ,,Ze wilde geen seks met hem hebben”, vertelt Sarah ElHasan, één van de activisten die zich voor Hussein inzet, aan al-Jazeera. ,,Hij rekruteerde een paar neven en bracht hen naar zijn huis, zodat zij haar in bedwang konden houden terwijl hij haar verkrachtte.”

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Metro

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Mensenrechten, Moslims, Rotzakken, sharia, Soedan. Bookmark de permalink .

20 reacties op Grote actie voor Noura (19), die de doodstraf krijgt

 1. Saskia Dubbeldam zegt:

  Het zal wel heel bot overkomen, maar dit verhaal doet me erg weinig. Natuurlijk vind ik het niet leuk om te horen en ik vind het triest voor die vrouw, maar het is nu eenmaal hun cultuur hè. Of mogen we dat argument nu ineens niet gebruiken?
  Wat mij het meest irriteert aan dit verhaal is dat er nergens in het nieuws duidelijk wordt gezegd dat dit soort praktijken typische Mohammedaanse normen en waarden zijn.

  Geliked door 4 people

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Wat is de islam toch een prachtig geloof.
  Gelijkheid voor iedereen, zeker voor vrouwen en homoseksuelen.
  Een vredelievende vorm van geloof ook zonder enige vorm van expansiedrift.
  Een geloof van hoop, liefde en mededogen en een ieder in zijn/haar waarde laat.
  En let vooral op het volledige pacifistische karakter van de islam, ook zo fijn.
  En dan vergeet ik bijna het ongeëvenaarde adaptatie vermogen van de islam zich zonder morren te schikken in de normen en waarden van de Europese samenleving zonder een onvertogen woord van deze groep geloofsgenoten.
  Nee, ik vind het een mooie verrijking zeker als je het vergelijkt met de agressieve, eisende, in zichzelf gekeerde, alles terroriserende en opdringerige Boeddhisten, Joden en Hindoes.

  Geliked door 3 people

 3. Wakeupkitty zegt:

  Deze zin: ‘Na zes dagen bij haar man werd Hussein verkracht, waarbij hij werd geholpen door drie andere mannen’ daar lijkt wat mis mee. Gezien dit heel normaal is en ook bij ons, vraag ik mij af wat voor leven zij heeft en waar als zij niet de doodstraf krijgt

  Like

 4. Wachteres zegt:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-5717061/Sudan-teen-19-given-death-penalty-fatally-stabbing-man-forced-marry-raped-her.html

  Teenage bride, 19, is sentenced to death for fatally stabbing man she was forced to marry as he raped her while his cousins held her down

  Noura Hussein given death penalty for killing husband Abdulrahman Hammad
  She was forced to marry him aged 16 and made to live with him in April last year
  In Sudan the legal age of marriage is 10 and marital rape not considered a crime

  Like

 5. Visje zegt:

  getekend, en gedeeld.

  mvg,

  Like

 6. Elisah zegt:

  Een kat in het nauw maakt rare sprongen.
  Ik snap dat ze die vent uiteindelijk gedood heeft en de aandacht die hieraan besteedt wordt kan bijdragen aan het ontmaskeren van de wrede religie die vrouwen massaal onderdrukt en misbruikt.

  Like

 7. spoorinmiddelsbijster zegt:

  Ik kan hier niet wakker van liggen natuurlijk het is in en in triest voor deze (moedige) vrouw maar wat is nu de bedoeling? Elke keer grote acties op touw zetten om een persoon van deze wrede oh nee vredelievende godsdienst/cultuur te redden? Kan je bezig blijven. Beter die hele ideologie bestrijden dan individuele slachtoffers proberen te redden denk ik.

  Geliked door 4 people

 8. Claudia M. zegt:

  Ik zou graag eenzelfde ophef zien als er christelijke kleine meisjes en jongetjes worden verkracht, vermoord en bij het vuilnis gesmeten!
  https://ejbron.wordpress.com/2018/05/11/ontvoerd-verkracht-vermoord-en-bij-het-vuil-gegooid-het-lot-van-christelijke-kinderen-in-het-islamitische-pakistan/#comment-781368

  #thekillingofinnocentchildren

  Geliked door 5 people

 9. Trucker zegt:

  Religie?????????
  Er wordt door de usual suspects weerom met een verbetenheid naar de misdadige doodscultus islam gerefereerd als zijnde (hetzelfde als) een religie.
  Blijkbaar zijn er op (een) zaterdag morgen lieden nog niet goed wakker als ze plaatsnemen achter hun online verbinding, of is het met opzet (Christenen kl*ten) want een religie is in niks vergelijkbaar met de perfide ideologie islam die (simpelweg) het leven naar de dood staat..
  En (net alsof ze het niet weten) een religie verlaat je als je er geen behoefte meer aan hebt, bij een ideologie heb je behoorlijk veel problemen om dat zelfde uit te voeren en bij de doodscultus islam vertoef je vanaf dan op dead row.

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  Eerlijk gezegd blijf ik er koud onder.
  Mijn weerzin tegen de achterlijke islam is te groot om hiervan wakker te liggen.
  Die mohammedanen zoeken het zelf maar uit met hun ‘sharia-cultuur’!
  Vooral omdat bejaarde Nederlandse mensen hier ook ‘gewoon’ aan hun lot worden overgelaten.
  Wie komt voor hen op? NIEMAND! DÁT IS PAS ERG!

  Ook vind ik het veel erger dat onschuldige dieren mishandeld, uitgebuit, afgeslacht, en als derderangsvoorwerpen behandeld worden.

  Geliked door 3 people

  • Wachteres zegt:

   Tuig met dergelijke opvattingen komen meer en meer naar hier,@Tistochwat.

   En dan zijn er blijkbaar nog mensen die van de veronderstelling uitgaan dat deze primitivo’s zich tot onze opvattingen bekeren, zodra ze de grens met het Westen overschrijden.

   WE HALEN DE VOORMIDDELEEUWEN BINNEN!

   Geliked door 2 people

 11. theresageissler zegt:

  Goed, het gebeurt in dit geval natuurlijk niet hier in het westen, maar gruwelijk blijft het!
  We kunnen dit natuurlijk altijd in ons opnemen als het zoveelste voorbeeld van hoe men binnen islamitische culturen met vrouwen pleegt om te gaan. en dat dat absoluut hier geen gewoonte mag worden.
  Met “ja, maar dat gebeurt dáár” zijn we er even niet, want zo redeneren D66’ers óók.

  Like

  • spoorinmiddelsbijster zegt:

   Ik maak me al genoeg druk over wat die idioten hier aan richten en kan me echt absoluut ook nog niet eens druk gaan maken wat ze daar voor misdaden begaan tegen geloofsgenoten. Tja dan redeneer ik maar als een D’66er, bepaald geen compliment maar dat is dan maar zo😜

   Geliked door 1 persoon

   • theresageissler zegt:

    Druk maken is dan ook nogal een sterk begrip; je blijven realiseren, wat je hier absoluut niet wilt hebben is nog weer wat anders.
    En maak je geen zorgen, spoor’: Op de manier, zoals jij het beschrijft, denk je absoluut niet als een D66’er:
    Die prenten zich namelijk tegen beter weten in, dat er hier doodgewoon niets aangericht wórdt.

    Like

 12. hslot4 zegt:

  Stop maar met politei agentje te spelen over de hele wereld het is daar cultuur .
  Dus niet omporteren en ze zoeken het maar uit .
  Zandneger cultuur niets bijzonders daar dagelijkse kost.
  https://clarionproject.org/remember-nada-al-ahdal-today/

  Geliked door 1 persoon

 13. Johan zegt:

  Het is een zwaar islamitisch land en ze bekijken het maar met de sharia waar ze zelf om gevraagd hebben. Ik kan er niet meer van wakker liggen.

  Like

 14. Haksteeg Anton zegt:

  Weg met de islam en moslims uit Nederland want anders zullen dat soort processen ook hiert plaats vinden zeker met dat D66 rechters gezelschap je zxult het zien (als je nog leeft ten minste)

  Like

 15. Republikein zegt:

  Doei, de ruk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s