Het socialisme, dat Venezuela geruïneerd heeft, wordt niet genoemd

Screenshot_187

(Door: Vera Lengsfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Het socialisme maakt het mogelijk: ondanks de ongelooflijke rijkdom van Venezuela brak het paradijs niet uit, maar werd de bevolking steeds armer. Je kunt het niet meer allemaal bijhouden om ook maar bij benadering alle misleidingen, die door onze mainstream media geproduceerd worden, te noemen. Laat in de winter las ik in de sauna in een rondslingerend modeblad een schokkend bericht over Venezuela. Daarin was niet alleen sprake van de ellende van de lege supermarkten, de dagelijkse stroomuitval, de jacht op benzine of op primaire voedingsmiddelen. Daarin werd ook duidelijke taal gesproken dat dit de gevolgen van een opnieuw mislukt socialistisch experiment zouden zijn.

epoch times

Met zijn machtsovername beriep Hugo Chávez zich op zijn voorbeeld Simón Bolívar en diens strijd voor een verenigd Zuid-Amerika. Chávez noemde de Bolivaarse revolutie naar hem, waarin hij socialistische en Marxistische ideeën betrok. Volgens socialistisch model gebruikte Chávez na de nationalisatie van de sleutelindustrieën de olierijkdom van Venezuela om zijn idee van het “socialisme van de 21e eeuw” in de sociale politiek in te voeren. Daarnaast bediende hij zichzelf van de rijkdom om zijn clientèle te ondersteunen.

Chávez´ persoon, zijn politiek, zijn manier van leiding geven en zijn media-optredens hebben de linksen doen jubelen. Eindelijk zou bewezen worden dat het socialisme functioneert. Aandacht en erkenning waren er ook van globalisering kritische groeperingen.

Weliswaar waren er vanaf het begin kritische stemmen, die Chávez zijn autoritair optreden en een niet duurzame economische politiek verweten. Maar dat waren hardleerse rechtsen. Omstreden was ook de samenwerking met verschillende dictators en militante bewegingen evenals zijn omgang met oppositionelen en tegenstanders, maar daarin onderscheidt Chávez zich in principe niet wezenlijk van andere socialistische leiders.

Ondanks de enorme rijkdom van Venezuela brak het beloofde paradijs niet uit, maar werd de bevolking steeds armer. Tegelijkertijd werd het steeds stiller rondom de socialistische toeverlaat. Toen hij ziek werd, was dat nog een keer nieuws waard. Over de ziekte van zijn land werd gezwegen.

Nu had “Focus-Online” ook een bericht. Aan dit bericht is vooral interessant wat er niet in staat.

“Al bijna vier jaar vecht Venezuela tegen een hyperinflatie. Veroorzaker was de daling van de olieprijs van meer dan $ 100,- per barrel naar af en toe $ 20,- per barrel. Venezuela´s economie is voor 95% afhankelijk van olie, zonder de inkomsten uit de export van het zwarte goud ging het bergaf – ook, omdat de regering sindsdien veel fout deed.”

Niet het socialistische experiment, maar de olieprijs is schuld aan de ellende van het land en maar voor een klein deel de regering, die “veel fout deed”.

Voor de rest leest het bericht als taferelen uit een avontuurlijke vakantie.

“Er zijn inmiddels Facebook-pagina´s en chatgroepen om van alles te ruilen, van tandpasta tot baby-pap”, schrijft Fabiola Zerpa uit Caracas, verslaggever van de financiële nieuwssite “Bloomberg”. Hij noemt op wat hij zoal geruild heeft: “Mais tegen rijst, eieren voor bakolie, een kilo suiker tegen een kilo meel bij een straathandelaar.”

Zo komt de socialistische mensengemeenschap toch nog dichter bij elkaar. Bij een inflatie van een geschatte 18.000% per jaar kan men met geld gewoon niks meer beginnen. Bovendien, weet de schrijver, tovert een gelukte ruilactie “een glimlach op het gezicht”, ook al is het maar voor even. Want daarna moet een Venezolaan urenlang in de rij staan voor toiletpapier.

In elk geval geeft de verslaggever toe “dat de motivering in de meeste gevallen pure noodzaak, ja, wanhoop is.” Die neemt ondertussen merkwaardige vormen aan: omdat ook medicijnen schaars zijn, kopen mensen hun medicijnen deels al bij de dierenarts. Omdat bijvoorbeeld tamme konijnen al lang in de pot terechtgekomen zijn, hond en kat zijn afgeschaft, omdat ze niet meer gevoed konden worden, zijn er nog voldoende dierenmedicijnen. De mens moet dan alleen wel voorzichtig zijn met de dosering. Dat is slechts een van de vele valstrikken als het socialisme niet meer leuk is.

Bron:
www.epochtimes.de
Auteur: Vera Lengsfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in achterlijkheid, Barbarisme, Rotzakken, socialisme, Venezuela, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Het socialisme, dat Venezuela geruïneerd heeft, wordt niet genoemd

 1. Jan zegt:

  Zoos are forced to slaughter animals to feed others in Venezuela, where bone-thin pumas have become the face of the crisis

  ..
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-5449023/Venezuelans-eat-rats-dogs-economy-nosedives.html

  Traditioneel hoor je linksvolk niet. Slopen tot alles kapot is en dan er stilletjes tussen uit knijpen naar het volgende land om dat kapot te maken enz enz.

  Geliked door 4 people

  • theresageissler zegt:

   Verdomme, arme beesten!
   Een land, dat zijn dieren niet eens te eten kan geven, heeft geen recht op dierentuinen!

   Geliked door 1 persoon

   • Peter zegt:

    Kijk naar dieren concentratie Kamp Oostvadersplassen

    Like

   • theresageissler zegt:

    @Peter: Ik ben het meteen gaan opzoeken, maar is dat nu weer niet wat kort door de bocht?
    Dat is geen dierenpark, maar een natuurgebied, waar de populatie van diersoorten inderdaad ernstig heeft geleden door de laatste koudegolf – waar ze kennelijk niet meer op was ingesteld.
    Geen sprake van een dierenpark, waar men de dieren eerst onderbrengt en ze daarna niet voedert.
    Tragisch, natuurlijk, maar hier is toch echt eerder sprake van een natuurramp, dan van menselijke nalatigheid, laat staan, dat er van een “concentratiekamp” gesproken kan worden.
    (Ik dacht ook al: Heersen deze toestanden dan in een dierenpark in Nederland….)

    Like

   • Peter zegt:

    Beste Theresageissler,
    Een natuurgebied met een hek er omheen is geen natuurgebied. De dieren kunnen nergens heen om voedsel te zoeken. We laten ze als moderne maatschappij verhongeren en als ze bijna verhongerd zijn schieten we een paar af. Dit doet mij aan een concentratie kamp denken. En als onze maatschappij dit normaal vind zijn we niks beter dan Venezuela.

    Like

   • Peter zegt:

    Aanvuling deze dieren zijn door mensen daar geplaatst

    Like

 2. Thom zegt:

  Als ze in de rij moeten staan voor toiletpapier zijn ze hoger opgeleid dan “onze migranten” die hun reet met hun linkerhand afvegen.

  Geliked door 4 people

  • Eva110 zegt:

   Vergis je niet, die mensen daar zijn overwegend straatarm en werken keihard voor hun geld maar ze zijn beslist niet dom en hebben westerse waarden en normen..
   Daarnaast zijn ze overwegend katholiek en diep gelovig.
   Het verschil tussen rijk en arm is onvoorstelbaar,
   Die zouden we vele malen beter hierheen kunnen halen dan de lading koppensnellers die hier dagelijks het land binnenkomt.

   Geliked door 3 people

 3. fleckie zegt:

  De olieprijs…’VERLAAGD’, ( net DATGENE waar dat land zijn inkomsten …’verwierf’! ) dus een zeer flinke deuk in hun ECONOMIE………..EAAR is dat ook weer in een ander land,, waar de KOPERPRIJS…OMLAGGEDUWD , ( door wie)! werd, en de PRESIDENT van dat land vermoord werd door?????HEETTE hij niet …ALLENDE? DOOR WIE..werden …’DOODSESKADERS ” gevormd’?

  Like

  • delamontagne zegt:

   Chili, Anaconda, CIA…………

   Like

   • fleckie zegt:

    En dan verwondert MEN. zich, dat de BEVRIJDINGSTHEOLOGIE zich ontwikkelde, waaronder LEONARDO BOFF, ( die bij de POOLSE paus , ‘op het matje geroepen werd. ‘ De priester ..’Che Chevarre’ werd ook een ‘medestrijder’ tegen de enorme armoede,uitbuiting en …analfebisme, van het Latijns-Amerikaanse volk, ( werd ook al verketterd als ‘communist’.)

    Like

 4. fleckie zegt:

  DAnk U , Delamontagne, ……….( waren er ook niet. in de OEKRAINE, ( ‘ snipers’genaamd) doodseskaders aanwezig?)!’

  Like

  • delamontagne zegt:

   Wat heeft Ukraïne met Z-Amerika van doen ?
   Snipers daar ?, weet ik niet.
   Weet meer van Z-Amerika dan Ukraïne……..

   Like

   • fleckie zegt:

    Tijdens de ‘revolte’ in de OEKRAINE, zouden zich ENGELS-sprekende ‘ schotlustigen” ( snipers) in zwarte pakken,’ bevonden hebben tussen de bevolking . DOODSESKADERS?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s