Peiling: SPD in Nordrhein-Westfalen van 28% naar 22% – Groenen en AfD met winst

Screenshot_209

(Vertaling: E.J. Bron)

Geen meerderheid meer: De CDU/CSU-FDP-regering onder aanvoering van Armin Laschet heeft in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen geen meerderheid meer. De CDU/CSU en de FDP komen samen op maar 44% van de stemmen. De SPD daalde in vergelijking met vorig jaar van 28% naar 22%.

epoch times

Een jaar na de verloren deelstaatverkiezingen in de deelstaat Nordrhein-Westfalen is de SPD in de deelstaat met de meeste inwoners in een peiling gedaald van 28% naar 22%.

In vergelijking met januari jongstleden verloren de tot mei 2017 in Düsseldorf met de Groenen regerende sociaaldemocraten nog eens 6%, zoals blijkt uit de vandaag gepubliceerde peiling van “Infratest-dimap” voor de “Westdeutsche Rundfunk”.

De CDU/CSU-FDP-regering onder minister-president Armin Laschet heeft volgens de peiling geen meerderheid meer in Nordrhein-Westfalen. De CDU blijft met 35% en een winst van 1% weliswaar duidelijk de grootste partij. Ze komt samen met de FDP, die daalde van 11% naar 9%, echter nog maar op 44%.

Op de derde plaats gaan volgens de peiling de Groenen en de AfD gelijk op met elk 12%, en met elk een winst van 3%. “Die Linke” zou onveranderd met 7% in het deelstaatparlement komen. Voor de representatieve peiling werden op 7 en 8 mei 1002 stemgerechtigde burgers telefonisch geënquêteerd.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, sociaaldemocraten. Bookmark de permalink .

15 reacties op Peiling: SPD in Nordrhein-Westfalen van 28% naar 22% – Groenen en AfD met winst

  1. Qvic zegt:

    De Grünen zullen eerdaags ook snel naar beneden gaan, nu ze de bruinkool mijnbouw groen licht hebben gegeven. Wat zij voor de verkiezingen nog zeiden dat zij dat tegen zouden houden. Dan blijkt keer op keer dat linkse politici de kiezers keihard voor blijven liegen voor eigen gewin.

    Like

  2. OttoBraeckenssieck zegt:

    Helaas dat het groene schorriemorrie ook nog “mensen” naar zich toetrekt, dit vuil dat zich nog steeds schijnt te identificeren met strottensnijders, godsdienstwaanzinnigen en volkomen dwaze aanhangers van de meest gevaarlijke ideologie op deze aarde. Het enige dat ze willen is ons kapotmaken!

    Geliked door 1 persoon

    • Nemesis zegt:

      Ja juist die, die met mevrouw M. wel de ergste zijn. Het is niet te begrijpen. Wat je hoort is, SPD is niet meer te kiezen, als alternatief dan maar de groenen i.p.v. de AfD, want die zij totaal nazi. Ston geindoctrineerd volk.

      Like

  3. Klaas zegt:

    Like

    • Steven zegt:

      De Kermis was vroeger een leuk uitstapje..tegenwoordig en al héél veel jaren hangen daar hele groepen allochtonen die meisjes, vrouwen en anderen lastig vallen.
      Ik mijdt dit soort gelegenheden…

      Like

  4. I.K. Bennurklaarmee zegt:

    Dan ben je toch niet goed snik als je nog steeds op de groenen stemt.

    Like

  5. guusvelraeds zegt:

    Ook de groenen maken nog steeds groei door in Nord Rheinland Westphalen?!

    Ik val zowat van mijn stoel.

    Like

    • hendrikush zegt:

      Wegkijkers voor echte problemen willen ook graag deugen.
      Als je de werkelijkheid niet aankunt vlucht je in de sprookjeswereld.
      Doen de mohammedanen ook.

      Like

    • droevige mof zegt:

      Ik vraag me elke daag af waroom mensen hier zo blind zijn. Deze regering verpest het land. Er gaat geen dag voorbij zonder ernstige geweldmisdriven, gepleegd door migranten. De migratie kost ons enorme sommen wat leidt tot de vernieting van de infrastruktuur.
      En er is een parlamentair alternatief, de AfD. Ik vermoed dat ze 20% heeft. Die 12% geloof ik niet. Dat is gemanipuleerd.
      Maar waarom heeft ze geen 70%? En waarom zijn er geen grote protestmarsen zoals in de DDR?
      Ik heb geen antword, alleen maar een vermoeden.

      Like

  6. Jean zegt:

    De groene rotzooi is de gevaarlijkste de smerigste en de lafste vuiligheid in onze westerse samenleving, ik erg me elke dag eraan dat bij veel burgers nog steeds niet de ogen zijn open gegaan.
    De groenen heulen, smeren en likken de islam en wat de islam binnenbrengt is dagelijks te zien en helaas voor veel burgers te ondergaan.
    NOOIT of te NIMMER zal ik één stem verknoeien aan groene lafaards want “wie mijn vijand liefheeft is ook mijn vijand”.

    Like

  7. Jan zegt:

    Salonsocialist Gabriel laat zijn bankrekening vullen bij Siemens

    Frisch aus dem operativen Geschäft der Bundesregierung weggelobt, sattelt Sigmar Gabriel sein nächstes Pferd und geht unter die Lobbyisten.

    Gabriel wechselt völlig ungeniert von der herunter gewirtschafteten SPD zu einem sehr gut bezahlten Versorgungsposten in die Industrie. Das verlogene Verhalten der Spitzenpolitiker der Altparteien ist unvereinbar mit unserem Werte- und Demokratieverständnis. Es ist der Abgesang auf das Vertrauen der Bürger in die Politik dieses Landes!

    Net Rosemöller de Zakkenvuller

    Like

  8. Jan zegt:

    Moslimrat kruipt uit zijn hol: geen honden in taxi, uitgescholden voor nazi

    Fahrer wirft Mann aus Taxi und droht ihm – wegen Hunden
    https://www.morgenpost.de/berlin/article214161463/Streit-um-Hunde-im-Taxi-eskaliert-Fahrer-beleidigt-Fahrgast.html

    Like

  9. Jan zegt:

    Gottfried Curio

    Wie de grenzen niet sluit is voor iedere verkrachting en iedere aanval met een mes verantwoordelijk

    Like

Plaats een reactie