Erika Steinbach geeft Beierse orde terug

Screenshot_235

(Door: “H.G.” – Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige parlementariër van de CDU en voormalige langjarige presidente van de Bond van Verdrevenen, Erika Steinbach (foto), heeft haar Beierse Orde van Verdienste teruggegeven. Daarmee reageert ze op de vijandelijke oorlogsverklaring van de CSU aan de AfD.

PI News (2)

In haar brief aan de Beierse minister-president Markus Söder schrijft Steinbach op 14 mei:

Destijds was ik heel blij toen uw voorganger, minister-president Horst Seehofer, mij de Beierse Orde van Verdienste heeft overhandigd. Met ingang van vandaag geef ik deze hoge onderscheiding terneergeslagen terug.

Mevrouw Steinbach, die 40 jaar lang lid was van de CDU en nu partijloos is, geeft toe dat ze vroeger blij geweest zou zijn wanneer men landelijk op de CSU zou hebben kunnen stemmen. Ze zegt ook de AfD uit overtuiging te ondersteunen en ook op de partij gestemd te hebben, omdat alle andere partijen willoos, zoals de CSU in het Duitse parlement, of zelfs blij de politiek van de Bondskanselier buiten het recht en de wet om in de laatste regeerperiode gesteund zouden hebben.

In de politieke meningsstrijd zouden echter ondergrenzen van het draaglijke bestaan, aldus mevrouw Steinbach. Wie onder verwijzing naar de AfD zou verkondigen “Het bruine vuilnis heeft in Beieren niets verloren”, zou onder zijn eigen niveau blijven en in de stijl van het nazi-jargon de overtuiging van zeer veel kiezers stigmatiseren, die zich uit zorgen om Duitsland tot de AfD gekeerd zouden hebben.

De CSU zou er anderzijds geen problemen mee hebben om ene Claudia Roth (Duitse Groenen), die zich solidair verklaard heeft met de uitspraak “Duitsland, jij ellendig stuk stront” de Beierse Orde van Verdienste te verlenen.

Erika Steinbach sluit af met “Met treurige groeten” en kondigt aan de orde per post terug te sturen.

Bron:
www.pi-news.net
Door: H.G.

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, christendemocraten, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Duitsland, gezond realisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op Erika Steinbach geeft Beierse orde terug

 1. Sabeltant zegt:

  Erika Steinbach sluit af met “Met treurige groeten” en kondigt aan de orde per post terug te sturen.

  Ik zou ‘m meteen bijsluiten, muts!

  Like

 2. Eric zegt:

  Waarom terugsturen? Zo kunnen de verraders het aan iemand anders geven, een moslim bijvoorbeeld. Nee, eerst de pers uitnodigen en het dan midden in de rivier gooien, waar niemand bij kan. Overigens lijkt dit ordekruis op het ijzeren kruis van de nazi’s. Ze had het al eerder moeten weigeren (Het zou me overigens niet verbazen indien tante Merkel binnenkort een ijzeren halve maan uit handen van Erdogan en de Saoedi’s ontvangt.)

  Like

 3. Jade zegt:

  Politici die tot inkeer komen altijd +1…

  Like

 4. Cathja zegt:

  Als je als CSU er geen moeite mee hebt om deze Orde van Verdienste nu toe te kennen aan iemand die de verderfelijke uitspraak “Duitsland, jij ellendig stuk stront” op haar naam heeft staan, dan wil dit zeggen dat deze Orde van Verdienste TOTAAL GEEN WAARDE HEEFT, EN DIRECT IN DE AFVALBAK GEDEPONEERD KAN WORDEN.
  Wie wil er nog in het bezit zijn van zo’n waardeloos prul?

  Ik voel respect voor mevrouw Steinbach. Met het teruggeven van deze Orde van Verdienste laat ze zien waar ze voor staat.
  Hulde!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s