Is het een goed idee om de onruststoker Poetin te vervangen?

Screenshot_230

(Door: “ronald dunki”)

Rusland is een tragisch land met een lange geschiedenis van lijden, armoede en bruut geweld, dat in feite nooit de kans heeft gekregen om daarvan te herstellen.  De Russische bevolking is getekend door eeuwenlange terreur van megalomane tsaren en communistische moordenaars en, als kers op de taart, het fenomeen Poetin dat haar arm en dom houdt.

Eeuwenlang geweld doet mensen verlangen naar rust en veiligheid, zowel lichamelijk als geestelijk, meer dan naar ons concept van (geestelijke) vrijheid, reden waarom de Sovjet-periode er – tenminste voor de overlevenden na Stalin – één was die aan die simpele criteria voldeed. Daarvoor hadden de chaotische bolsjewieken met hun botte geweld altijd gecompenseerd voor hun gebrek aan zelfbevestiging dat een sterke staat impliciet in zich draagt. Die (moreel) sterke staat heeft geen geweld nodig om zich te legitimeren naar de burgers, in tegenstelling tot de tirannie der communisten en die van Poetin, die ieder spoortje van beginnende democratie en een rechtsstaat de nek heeft omgedraaid.

Het stalinisme heeft als opvolger van het leninisme de toon gezet voor het bloeddorstige despotisme met de collectivisering van de landbouw en Stalin’s deportatie van 2 miljoen ten dode opgeschreven boeren. Stalin was een pure crimineel die grossierde in gewelddaden en miljoenen de dood in joeg met zijn goelags, maar de doodsbange bevolking hield de koppen onder het maaiveld terwijl Stalin een permanente toestand van terreur, chaos, anarchie en burgeroorlog creëerde en zijn bolsjewieken volgden hem slaafs, omdat hij zonder een spoortje twijfel de koers zette voor zijn hersendode volgelingen. Zelfs het afslachten van 40.000 officieren van het rode leger leidde niet tot protesten! Een kleine 5 miljoen Russen stierven de hongerdood, 2 miljoen werden gedeporteerd, 60.000 boeren werden summier geëxecuteerd en uiteindelijk stond daar de Russische staat, moreel zwak maar ‘gelegitimeerd’ met geweld, althans zo dacht Stalin, totdat Hitler op de deur klopte. Stalin had er niet op gerekend dat Hitler zo dom zou zijn om oorlog op 2 fronten te gaan voeren en bovendien had hij de hele top van het rode leger uitgemoord, dus op dat moment was hij bijzonder kwetsbaar voor een intern complot richting machtswisseling.  Er gebeurde echter niets.

Chroesjtsjov luidde een periode in van relatieve vrede, althans op het binnenlandse front, in een land dat murw geslagen was door alle geweld, waarbij hij de moordlustige dictatuur veranderde in een autoritair systeem waarin iedereen zich ‘gedeisd’ moest houden om zo een relatief veilig bestaan te mogen lijden, waarin kritiek op de partij de rode lijn vormde. Chroesjtsjov kritiseerde Stalin’s misdaden, (dis-)kwalificeerde die ook als zodanig  en haalde hem van zijn voetstuk (waarna Poetin in de afgelopen jaren wetten introduceerde die kritiek op Stalin weer strafbaar stelde… ). De communistische partij gaf toe dat zij decennia lang gelogen en gemoord had, maar voor binnenlands gebruik was Chroesjtsjov een verademing na de tientallen miljoenen moorden van het beest Stalin, temeer omdat het collectieve Russische geheugen nooit anders had gekend, al evenmin onder de terreur der narcistische tsaren. Kortom, de Russen hadden geen enkel referentiekader zoals wij westerlingen dat kennen en ook nu ontzegt Poetin hen dat, terwijl de neo-Marxisten hun uiterste best doen om dat ook aan ons in het vrije Westen te ontzeggen.

Frappant is dat Poetin op relatief weinig weerstand stuitte bij het terugdraaien der democratische verworvenheden, zij het dat de bevolking systematisch verstoken blijft van buitenlandse informatie, afgezien van een relatief kleine, jongere, groep die toegang tot het internet heeft. Ook speelt een rol dat de genadeloze KGB, na alle voorgaande bloedbaden, als een soort ‘ordedienst’ werd gezien i.p.v. een instrument van terreur, terwijl het faillissement van het communisme onder Gorbatsjov altijd geassocieerd zal worden met de achteruitgang van de toch al zo povere levensstandaard.  Rusland zakte af naar het armoedige niveau van de Derde Wereld, dus wie interesseerde zich voor vrije verkiezingen? Het land verloederde weer tot een staat van anarchie met bendeoorlogen die (in 1993) zo’n 30.000 doden eisten en de Russische bevolking aantoonde dat de brutalen véél meer dan de halve wereld kregen.

Poetin is niet bepaald geliefd, maar hij heeft de orde weer hersteld en dat is voor de Russen al heel wat, want de wetteloosheid onder de dronkenman Jeltsin was onhoudbaar. Dat geeft hem erkenning en als hij dan appelleert aan het eergevoel der voetbalsupporters door klinkende successen in het buitenland zoals de Krim en Syrië, dan is de naïeve en slecht geïnformeerde bevolking al gauw content.  Westers sancties tegen Poetin worden gezien als een bedreiging van het vaderland dat door Poetin beschermd wordt, dus hoe kunnen wij in het Westen het best met Poetin omgaan?

Voor alles zullen wij Poetin moeten zien als het product van voorgaande historische ontwikkeling en accepteren dat er in het komende decennium geen democratie in Rusland zal opbloeien zolang deze kleine dictator niet opkrast.  Rusland zal voorlopig een enorm ‘pièce de résistance’ voor rust in de vrije wereld blijven, want ook de oppositie zijn ècht geen fijne jongens, integendeel.

Laten wij niet de fout maken om aan te nemen dat Poetin’s vijanden impliciet onze vrienden zijn!

Door:
“ronald dunki”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Historie, Poetin, Rusland, Westen. Bookmark de permalink .

68 reacties op Is het een goed idee om de onruststoker Poetin te vervangen?

 1. peter zegt:

  Russen hebben een heel andere cultuur ,Putin houd het goed in de hand ,hier kunnen ze alleen maar aanmerkingen maken, maar laten zelfs in de kleinste landen de boel totaal uit de klauwen lopen .,Veel meningen ,maar niet een ,die een paar proletaten in Duitsland en Brussel een schop onder d’r achterste geven .

  Geliked door 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Wat moet jij toch met je “democratie” in Rusland Dunki…?
   Democratie is de enige, absoluut zekere en definitieve oorzaak van de ondergang van elk land dat te veel vrijheid en materiële weelde kent.
   Maar dat begrijp jij niet.
   Daar ben je kennelijk te dom voor want als je het nu in deze tijden, dat héél west Europa aan haar eigen democratie te gronde gaat, zo nodig acht om Poetin uit te maken voor een dictator die geen democratie wil, dan ben je wel zo ongelofelijk stom,dom, krom, lomp en plomp dat er met jou geen verstandig woord te wisselen valt!!!

   Hoepel toch op met je domme, onnozele berichten hier !

   Like

 2. theresageissler zegt:

  Hé hé! Een geestverwant!
  Uitstekend stuk, ronald dunki: Eindelijk eens iemand, die Poetin níet idealiseert!
  Het is, zoals U stelt: Voor Rusland is hij waarschijnlijk dan wel een rustpunt, maar het westen heeft geen enkel raakvlak met hem of met zijn bewind.
  Blij, dat ze het nu eens van een ander horen, héél blij!

  Like

  • Statler & Waldorf zegt:

   @theresageissler

   Er is hier geen mens die Putin idealiseert.
   Wel velen die hem als een leider zien die het beste met zijn land en zichzelf, jaja die ook, voor heeft, in tegenstelling tot figuren zoals Rutte, Merkel en Macron en die andere Europese ‘leiders’ die niet eens hun eigen volk willen snappen en hun volkeren ook nog uitleveren aan de islam en het beste met alleen zichzelf voor hebben.

   En dan de raakvlakken waarover jij spreekt, welke raakvlakken heeft Europa met China of de arabieren behalve ordinaire handel en poen verdienen?
   Juist ja, nul komma nul qua culturele raakvlakken.

   Putin mag dan is boef zijn op sommige vlakken, hij en de Russen begrijpen elkaar vele malen beter dan de echte nadenkende Nederlander Rutte snapt, en die Rutte is niet alleen een boef die multinationals en/of hun aandeelhouders matst en daarmede zichzelf maar ook een onvoorstelbare Brusselse leugenaar.

   Laat ik het anders zeggen: ik heb liever een leider die zichzelf verrijkt maar wel ‘zijn’ volk vertegenwoordigt dan een ‘leider’ zoals Rutte die via smerige EU-constructies zijn ziel en daarmee de ziel van zijn landgenoten aan de islam/duivel verkoopt.

   Putin is geen lievertje maar vele malen beter dan dat zooitje landverraders dat in Europa rondloopt.

   Geliked door 6 people

   • Bagul zegt:

    Stadler…..mooi geformuleerd! In mijn ogen is Rutte vogelvrij. Hij leeft in een soort van bonus tijd….

    Geliked door 1 persoon

   • ieznogoedh zegt:

    Mee eens.
    Telkens weer maken velen de fout om te denken dat mensen uit andere culturen net zo denken als zij. Dat .. is meestal niet zo. Die andere culturen hebben en zijn voortgesproten uit een andere manier van denken over bepaalde zaken.
    Sommige culturen zijn min of meer compatibel met de Westerse cultuur (Russen, Oost-Europa bv) andere culturen absoluut niet (islamitisch).
    Dan heb je ook nog culturen die weliswaar hemelsbreed verschillen, maar die meer innerlijke beschaving hebben (Azië).
    Landen als Rusland en China hou je niet bij elkaar met de westerse “democratie” die overigens zoals iedereen weet steeds meer afglijdt naar het niveau van die culturen die we juist negatief beoordelen.

    Like

  • theresageissler zegt:

   @Statler&Waldorf:
   Een paar weekjes doorbrengen onder de Russische praktijk van alledag en U nam uw woorden jankend van ellende terug, resp. sméékte om ‘eruit te mogen.’
   Laat Rusland voor de Russen zijn: WIJ hebben er niets mee nodig.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Theresa.
    Sinds wanneer spreek jij hier voor “WIJ” als je eenzaam en alléén bij de bushalte in de wind staat omdat jouw lijn kennelijk niet zo lang geleden is opgeheven.

    Like

  • Wachteres zegt:

   Merkwaardig; als iemand een andere mening heeft over Putin of Wilders dan heeft die persoon niet ‘gewoon een andere mening’, dat moet toch kunnen?

   Nee, dan idealiseer je Putin of Wilders.

   Theresa is blijkbaar de enige die een nuchtere kijk op mensen heeft.

   Geliked door 5 people

   • theresageissler zegt:

    Draai het s.v.p. eens even om, Wachteres: Ook ík mag omgekeerd die andere mening, die andere kijk op sommige dingen nog steeds hebben, hoop ik.
    Of tóch niet…?

    Like

   • BertG. zegt:

    Op zich best wel knap gevonden om het voor mekaar te krijgen om Theresa en het woord nuchter in 1 zin te verwerken.
    Dat moet ik je nageven.

    Like

   • Wachteres zegt:

    Goed lezen, @Theresa

    Je conclusie slaat als een tang op een varken.

    Heb ik gezegd dat jij geen eigen mening mag hebben?

    Het probleem is dat mensen die een andere mening hebben dan jij in het ‘idealiseer’ hoekje worden geduwd.

    Zij hebben dus eigenlijk niet de juiste, onpartijdige mening: jouw mening.

    Geliked door 1 persoon

   • theresageissler zegt:

    @Wachteres, 15.29u.:
    Dat is iets, wat je mij niet hebt horen zeggen. Misschien, dat die indruk ontstaat, doordat ik me af en toe íets te sterk uitdruk.
    En de oorzaak dáárvan is dan weer gelegen in het feit, dat ik hier constant het gevoel heb, mijn opinies in mijn eentje te moeten verdedigen tegenover de hele goegemeente.
    Dat ik ze desondanks naar voren blijf brengen,is, omdat ik bepaalde dingen oprecht zo voel, al heb ik tegelijkertijd, ongelogen, het idee, dat ze door de hele rest van de site niet worden geaccepteerd.
    Om maar even voort te borduren op de twee voorbeelden, die je zelf al aanhaalde:
    – De algemene waardering hiervoor Rusland en Poetin: Er zijn er hier zelfs wel, die suggereren, dat een staatshoofd als poetin ook voor Néderland heilzaam zou kunnen zijn.
    Nu, sorry, maar dat beleef ik absoluut niet zo. Ik moet er gevoelsmatig al niets van hebben en ik grúw er al van bij het idéé alleen; kan daar niets aan doen.
    Nu speelt daarbij ook wel mee, dat -ik zal daar geen doekjes om winden- ene “Bobzelf” me in het verleden al digitaal heeft toegebeten: “Hoe krijg ik dat nu toch eens door je strót geramd?!” Tja, het spijt me, maar op die manier moet je tegen mij al helemaal niet beginnen: Als ik t.o.v. Rusland al een aan aversie grenzende afstandelijkheid voelde, dan is die onherstelbaar verergerd in, pakweg, de periode 2014-2015, toen de site gedomineerd werd door “Bobzelf” en zijn kompaan “Maria.” Ik weet niet zeker, of jij dat kunt meevoelen, maar het is misschien wel goed, dat ik dat eens onomwonden uitleg.
    Alles, waar ik Rusland toen al mee associeerde: Collectivisme, dwang en het prevaleren van het groepsbelang boven het individueel belang -iets, waar ik nu eenmaal van over mijn nek ga- werd voor mijn gevoel bevestigd door de manier van optreden van die twee, dat mag je gerust weten.
    Hadden die twee zich hier gehandhaafd, dan was ik hier nu waarschijnlijk niet meer geweest en dat komt telkens weer terug als wie dan ook hier zich enthousiast uitlaat over Rusland. Ziekelijk? Kan wel. Maar dan weet je bij deze, hoe dat bij mij werkt en wat daaraan heeft bijgedragen.
    En Wilders idealiseren….tja…
    Jullie maken er nogal gauw van, dat, als iemand enige aspecten van zijn beleid kritisch beschouwt, hij tégen hem is. Maar dat zie ik nu eenmaal niet zo zwart-wit:
    Ik sta nog steeds achter zijn politieke gedachtegoed. Volkomen. Maar op het interne beleid van de PVV heb ik inderdaad wat af te dingen:
    Voor mezelf zie ik heel duidelijk, dat de PVV het op deze manier op den duur niet gaat redden en ik kan voor mezelf niet instemmen met een systeem, dat de achterban bij voorbaat tot stemvee degradeert.
    De PVV is de enige realistische partij in Europa, die hier star aan vasthoudt, en ik kan niet doen, of ik dat goed vind, als ik dat niet vind.
    Maar helaas is de algemene tendens hier om op dat alles totaal geen kritiek te hebben en verschillenden laten me duidelijk merken, dat ze het me kwalijk nemen, dat ik er mijn mond niet over houd.
    Maar het is mijn oprechte mening, en weer is het hier voor mijn gevoel: Ik tegen de massa.
    Daar kan het ook wel aan liggen, dat ik af en toe drammerig overkom: Ik voel me, geloof ik, af en toe knap in het nauw gedreven.
    Als het dus mocht overkomen, alsof ik anderen het recht op een andere mening ontzeg – wat in de grond dus niet het geval is , – dan is het wel mogelijk, dat al deze aspecten meespelen; niet bewust, maar onwillekeurig.

    Like

  • Statler & Waldorf zegt:

   Metro Parijs

   Like

  • Statler & Waldorf zegt:

   Metro Moskou

   Geliked door 1 persoon

  • Statler & Waldorf zegt:

   Metro Moskou

   Geliked door 1 persoon

  • Statler & Waldorf zegt:

   Metro Moskou

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Schitterend!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Theresa.
    Wat heb jij toch in godsnaam ’n hoop woorden nodig om je gelijk te bewijzen voor je zelf.
    Heb je nou nog steeds niet door dat beperking de ware meester is.
    Trouwens wie leest die ellenlange verhalen…?

    Like

 3. Petra DeBoer zegt:

  Offtopic: de paus denkt er over na wanneer het voor hem tijd word om op te stappen.

  https://abcnews.go.com/International/wireStory/pope-thought-time-leave-55170397

  Like

  • tinekevanschagen zegt:

   @Petra DeBoer
   Daar moet op gedronken worden!

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @tinekevanschagen, dat doe ik pas als hij echt opstapt maar ik verwacht wel dat hij opstapt. Er gebeurd momenteel zoveel (achter de schermen) waardoor de deep state opgerold word en daar hoort deze vreselijke paus ook bij.

    Geliked door 3 people

   • Oeps48 zegt:

    @ tinekevanschagen (15 mei 2018 om 20:53)

    Dames en Heren.

    Juich niet te vroeg !!! En ga vooral niet aan de drank bij elk ballonnetje, dat wordt opgelaten. Daar heb je alleen jezelf maar mee. Zoveel alcohol kan geen enkel mens verdragen. Er worden momenteel wel erg veel ballonnetjes opgelaten.

    Ik heb het gevoel, dat hier conclusies worden getrokken uit woorden van de paus, die uit hun verband zijn getrokken.

    Paus Francis is een jezuïet. En met jezuïeten moet je heel erg oppassen. het zijn onbetrouwbare illuminati’s, die meervoudige agenda’s hanteren en hun vertrouwen al heel lang geleden hebben verspeeld !!! Dus, eerst zien, dan pas geloven.

    Geliked door 1 persoon

 4. Weethetwel zegt:

  De beschrijving van de Russische geschiedenis leert inderdaad dat de bevolking weinig leed bespaard is geworden. De titel deed me vermoeden dat er een goede motivatie zou komen waarom Poetin een onruststoker is. Helaas zie ik weinig tot geen argumenten in die richting. Als ik van Baalen en Verhofstadt nog zie brallen in Oekraïne om van Rusland een tegenstander te maken dan vermoed ik dat Poetin alle redenen had de hakken in het zand te zetten. Volgens de verkiezingen is hij wél geliefd bij de Russen want ze stemden overweldigend op Poetin. Ze hadden ook weg kunnen blijven.

  Geliked door 5 people

 5. Petra DeBoer zegt:

  Onder welke steen heeft de schrijver van dit artikel geleefd. Het gaat met de economie onder Poetin juist de goede kant op en autocratisch moet hij wel zijn omdat er nog altijd figuren in Rusland zijn die terug willen naar een communistisch land en dat wil hij niet maar zijn aanhang ook niet.

  Geliked door 5 people

  • theresageissler zegt:

   Onder welke stéén? Onder de realístische steen, blijkbaar!
   Hij beweert niet direct, dat de man op zijn manier niet iets voor een land als Rúsland zou betekenen: Tenslotte is het een andere wereld dan de onze, met een andere geschiedenis.
   Maar dat betekent dus niet, dat het wèsten enige reden heeft om naar de man of naar zijn bewind te hengelen: Daarvoor ontbreken alle raakvlakken, zowel historisch als cultureel.
   Wat er toch in sommigen gevaren is om uitgerekend Póetin als navolgenswaardig voorbeeld te beschouwen… i k zal er wel nooit het fijne van begrijpen.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Theresa, ik lees geen realisme wat Poetin aangaat. Poetin is de juiste man voor Rusland en voor de geopolitiek ook waar wij ons voordeel van hebben en zullen krijgen. Alleen al het bestrijden van islamitisch terrorisme door Poetin is een compliment waard.

    De rest van uw betoog klopt en ben het met u eens maar dat was niet wat de schrijver van het artikel het over had. Haal er dus geen dingen bij waar “ronald dunki” het niet over had.

    Like

   • theresageissler zegt:

    Ik haal erbij, wat ik wil: U heeft het zelf wellicht niet in de gaten, maar uw neiging om bepaalde dingen hier te willen voorschrijven, nadert meer dan eens de grenzen van het acceptabele.
    In ieder geval: I k weiger, daar gehoor aan te geven, dus voor de zoveelste maal: Spaar U de moeite.

    Like

   • Eric zegt:

    ‘Daarvoor ontbreken alle raakvlakken, zowel historisch als cultureel.’
    Mevrouw Geissler, ik heb niet echt de indruk dat u iets van Rusland af weet. Bestudeer misschien eens de banden tussen Rusland en West-Europa in de 19de eeuw. Rusland had bij het begin van WOI zelfs een bondgenootschap met Engeland en Frankrijk, tégen het agressieve Duitsland.
    Ik denk dat Duitsland minder bij West-Europa hoort dan Rusland en dat tante Merkel een vreselijker dictator is dan Poetin (overigens kleeft er meer bloed aan háár handen dan aan die van de Russische leider.). Nee, mevrouw Geissler, de democratie zoals die in het westen bestaat is géén voorbeeld dat moet nagevolgd worden, dat ervaren we elke dag weer. En dat zou u moeten weten.

    Geliked door 3 people

   • theresageissler zegt:

    @Eric: Vooralsnog houd ik me wijselijk bij één gegeven en dat is, dat het gras aan de overkant altijd groener lijkt.
    We dienen onszelf eenvoudig niet te verslingeren aan andere systemen, maar zoveel mogelijk te blijven proberen, ons éigen systeem van binnenuit te genezen, dat is en blijft mijn devies.
    De weg van dictatorshielen te gaan likken omdat ze momenteel – in bepaalde opzichten- aan onze kant (lijken te) staan, is een heilloze; daar krijgt U mij niet van af.
    Bondgenootschappen kunnen van de ene dag op de andere wijzigen of uiteenvallen, ook dát heeft de geschiedenis uitgewezen.
    Blijf jezelf als land, en bekijk zogeheten ‘voorbeeldnaties’ liever niet door een roze bril, hoe verleidelijk het af en toe ook kan zijn, dat is mijn eerlijke overtuiging.

    Like

   • BertG. zegt:

    Kijk Eric, en daar raak je wat.
    Een bondgenootschap met Engeland en Frankrijk, tégen het agressieve Duitsland.
    Dan kan je het ook nooit meer goed doen als land.
    Je schrijft, het agressieve Duitsland. Dan heb je lef.
    En laat Trees dat nou net zo’n beetje de beste mensen van de hele wereld vinden.
    Als het mogelijk was had ze haar paspoort omgeruild voor een Duitse.

    Geliked door 1 persoon

   • Petra DeBoer zegt:

    @Theresa, mevrouw de betweter, ik heb in eerste instantie gereageerd op ronald dunki en u mag van mij erbij halen wat u wilt maar staat zo ontzettend dom.

    Like

   • theresageissler zegt:

    @BertG.: Spijker op de kop, Bert! Ik zal de laatste zijn om dát te ontkennen.
    @Petra deBoer: Mooi, dan begrijpen wij elkaar. En hoe dom ik in andermans (uw) ogen wil overkomen, maak ik nog altijd zelf uit.

    Like

  • BertG. zegt:

   Denk dat de man een groot voorstander is van dat hele EU gebeuren.
   Dan hoort zo’n tekst als deze er bij, want die zijn ook tegen Rusland.
   mr. dunki had het ook al over naïeve “palestijnen”.
   Dan spoor je niet helemaal.

   Geliked door 3 people

   • Harry zegt:

    Iemand die met de moffen zou dwepen zou ongetwijfeld beter scoren bij sommigen .
    Voorlopig hebben we met die ellendelingen al honderd jaar ellende beleefd .
    Hele steden zijn ontzield ! Dat komt NOOIT meer goed .

    En hoeveel ellende hebben we van Rusland gehad ???

    We hebben ze recentelijk bestookt met debiele sancties .
    En nóg zijn ze bereid gas en olie te leveren .
    Hoe stom zijn wij dan ?

    Als ik in Putin’s schoenen stond, liet ik Europa fijn een poosje verrekken .
    Leer het dan maar op de harde manier !

    Geliked door 5 people

   • Petra DeBoer zegt:

    @BertG, mee eens!

    Geliked door 1 persoon

   • Mee eens BertG.

    Ronald Dunki is een dertien in een dozijn opinie maker die zich aan de overheid heeft geconformeerd, dus een Poetin hater net zoals veel linksmenschen die het antisemitisme omarmen. In Nederland worden ook mensen uit de weg geruimd, voor het gemak wordt deze vorm van zelfbevlekking uit het Nederlandse collectieve geheugen verbannen.

    Geliked door 3 people

   • Adriaan Jansens zegt:

    Poetin rijdt vrachtwagen over omstreden brug naar de Krim

    Vladimir Poetin heeft dinsdag de omstreden brug van Rusland naar de Krim geopend. Hij reed zelf in een oranje vrachtwagen over de 19 kilometer lange brug.

    Like

   • Taljaard zegt:

    @Harry
    Onze bevrijding van de nazi’s hebben wij voornamelijk te danken aan meer dan 20 miljoen op het slagveld gesneuvelde Russische boerenjongens. En Stalin en de bolsjewieken waren schurken en pathologische massamoordenaars, die op geen enkele wijze met Poetin kunnen worden vergeleken.

    Doorgaans kan ik mij heel goed in de artikelen van Ronald Dunki vinden, maar hier slaat hij de plank m.i. toch een beetje mis. Idealiseren doe ik Poetin niet. Hij heeft zijn fouten. Maar hij is vaak wel een baken van gezond verstand en pragmatisme in een wereld die soms stapelgek lijkt te zijn geworden.

    En wat de Duitse politici en machthebbers betreft; het lijkt er inderdaad op dat zij Europa voor de derde keer in 105 jaar in een catastrofe storten. Ditmaal niet met militaire middelen, maar met economische en politieke, waarmee zij nagenoeg heel Europa in hun greep hebben gekregen. De Duitse kartelpartijen, die samen met het almachtige Duitse bedrijfsleven zowel binnenlands als in de EU de lakens uitdelen, slepen heel Europa opnieuw mee in hun ellende.

    Ze hadden dat land na de oorlog gewoon in vieren opgedeeld moeten laten.
    Dat wil zeggen de Engelse, Amerikaanse en Franse bezettingszones een autonome regering geven. Maar het ze verbieden om ooit nog opnieuw een federatie te gaan vormen. En van de DDR na de val van het Oostblok een Republiek Pruisen moeten maken, die zich ook niet zou mogen federeren met de andere Duitse landen.

    Want wat zij nu in Berlijn sinds hun vereniging van Oost en West hebben geflikt is van heel West Europa een soort van Bundesrepublik te maken in het gewaad van een EU.
    Nu vind ik Duitsers op zich heel aardige mensen, maar het land wat zij sinds 1871 hebben gevormd (”Danke”, herr Bismarck) heeft tot nu toe niets anders dan problemen opgeleverd.

    Like

  • Eric zegt:

   @theresageissler: ik kijk enkel naar de waarheid, heb geen vooroordelen pro of contra dictators, noch pro of contra democraten. Er bestaan democratische presidenten die een verstandig beleid voeren, er bestaan dictators die een verstandig beleid voeren, en bij beide soorten heb je ook corrupte, boosaardige of gewoon debiele elementen die de ondergang van hun beschaving versnellen. Poetin is eerstens géén dictator, wat u en dunki er ook mogen over beweren, en als democratisch verkozen president voert hij een beleid waarop de overgrote meerderheid van de Russen trots zijn. In West-Europa is zo goed als niemand trots over het door de EU gevoerde catastrofale politiek. Hoort u veel over aanslagen van moslims in Rusland? Er zijn er enkele geweest, maar veel minder dan in onze contreien. Hoe zou dat komen, denkt u? Ten tweede kletsen u en dunki maar wat uit jullie nek, zoals ik hierboven al aantoonde. In tegenstelling tot wat u schreef bestaan er sterke historische en culturele banden tussen Rusland en West-Europa. Rusland is een beschaving op zichzelf, even bewonderenswaardig en rijk als de West-Europese en het gegeven dat de EU-leiders dat enorme land momenteel van zich vervreemden (op aanstoken van Amerika) zegt veel over de onafhankelijkheid / intelligentie van die Europese ‘leiders’. En verder is zowat iedereen het gigantische gelieg waaar het Rusland betreft kotsbeu. Dunki slaagde er zelfs in te stellen dat de Russen de Skripals zouden vermoord hebben, terwijl ze nog leven en het me niet zou verwonderen indien heel dat Skripalscenario door de Britten en de Amerikanen in elkaar werd gedraaid.

   Like

 6. Duchesne zegt:

  Laten we niet de fout maken Poetin te zien als vijand, maar als leider van een land dat een puinhoop was en op het punt stond eigendom te worden van banken en multinationals. Zoals ik het zie heeft Poetin de Russen weer zelfrespect gegeven en hoop op een toekomst.

  En die democratie….we zien hoeveel die bij ons waard is en hoe democratie feitelijk juist dictatuur word. Tel ik alles bij elkaar op is Poetin eigenlijk de persoon die zowel eigen volk beschermd en met verstand en inzicht oorlog zoveel mogelijk voorkomt.

  Wij in Europa zouden zulk een leider wensen, maar we hebben ruggegraatloze drankorgels en arrogante omhoog gevallen lieden die terreur tot een politiek eigendom hebben gemaakt.

  De nieuwe Rus is er ene die geleerd heeft door ondervindeing, net als vele andere oost Europeese landen, wat vrijheid en vrede eigenlijk is moeten wij opnieuw van hen leren….

  Wij, de democratische beschaafde wereld….

  Duchesne

  Geliked door 4 people

 7. Harry zegt:

  Er zijn landen waar de democratie niet zal werken omdat de mensen er daar nog niet aan toe zijn of er totaal niet geschikt voor zijn .
  Ik denk dat Putin een redelijk mens is , maar het soort democratie als wij hier hebben , komt daar nog tientallen jaren niet in beeld . Dat gaat gewoon niet !
  We hebben het gezien in Irak en Lybië , dat soort landen kunnen alleen maar functioneren met een heel sterke dictator aan het hoofd .
  Dat dat tuig was , is duidelijk , maar het kan niet anders !
  De bevolking is nogal eigengereid .
  Ze doen gewoon wat ze zelf willen .

  En hoeveel doet Putin nou eigenlijk fout ?
  Hij komt op voor z’n “eigen soort” .
  Hij doet werkelijk wat tegen de islam !
  Hij helpt zijn buurland .
  Ik vind hem heel redelijk , onder de gegeven omstandigheden .
  Zelfs die achterlijke beschietingen van de Amerikanen heeft ie niet laten escaleren .
  Wat ben je dan ?
  Volgens mij een kei !

  Sprak een aantal keren mensen die op vakantie waren in gebieden waar de Russen ook vakantie houden . ( Malta , Turkije en Egypte , bij voorbeeld ) .
  De “gewone Rus” .
  Dat waren lompe onbehouwen boeren !
  Gewoon iemand aan de kant duwen bij de receptie of het buffet .
  Lui die geen enkele discipline bijgebracht zijn , ondanks het bewind .
  Wou je die aan “ons soort democratie” blootstellen ?
  Dan snap je er geen bliksem van !

  Een aantal mensen zijn vervroegd van vakantie teruggekeerd vanwege die ongelikte hufters !

  Hier in Nederland hebben we ook wel wat van die figuren , zonder opvoeding en wie geen discipline is bijgebracht . Wárs van enig gezag .
  Ze weten het allemaal zélf het beste .
  Daar kun je ook dagelijks de vruchten van plukken .

  Geliked door 2 people

 8. koosv8 zegt:

  Wat een betweterig verhaal, echt weer zo’n verhaal van een KENNER waar we er voor elk probleem in dit landje (een graszode meer is het niet) iemand hebben die daar zogenaamd alles van weet. Bah……Laat Poetin maar schuiven, daar kunnen die imbeciele agressieve oorlog hitsers uit het steeds minder vrije Westen een punt aan zuigen!!

  Geliked door 2 people

 9. Guardiaangel zegt:

  Voor het Westen is Rusland met zijn eigen cultuur, die heel vriendelijk en warm is, een beer die telkens in de aanval kan gaan. Maar het Westen schept zelf deze condities. Poetin is de juiste persoon die zijn land bestuurt zoals het voor Russische begrippen moet. Alleen moet hij nog meer de corruptie aanpakken en zorgen dat het niveau van gezondheidszorg beter wordt, met een algemeen betaalbaar verzekeringsstelsel voor alle burgers. Nu is het alleen voor de betere inkomens en rijke burgers.

  Geliked door 2 people

 10. Sjoe! zegt:

  Waarom inzitten (vooral zo erg) over een volk die iedere bastaard die vrijpostig genoeg is, met zichzelf laat doen wat hij wil, die heeft geen lef om te vechten, geen ballen om te opstaan en om of dood te vallen of te winnen?
  Joseph de Maistre zei dat elk land de regering heeft die het verdient.

  Like

 11. Ik vind ook dat je een goed stuk heb geschreven Ronald. Ben het volledig met je eens. Sommige zeggen dat hij de islam goed aanpakt. Maar hij is wel een ‘vriendje’ van Iran. Natuurlijk om wat wapens te verkopen voor olie. Terrorisme pakt ie keihard aan. Maar dat doen bijvoorbeeld de Fransen ook. Die schieten terroristen ook gelijk dood. Ik denk dat Poetin verantwoordelijk is voor het neerhalen van de MH17. Daar ben ik van overtuigd.

  Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @Jack Terrible, de Fransen ondersteunen al Qaida en andere jihadisten groeperingen en mede dankzij hun geopolitiek hebben we de ellende van allemaal “vluchtelingen” uit Syrië.
   Daarnaast is Frankrijk ook “bevriend” met Iran want o.a. hun Airbus vliegtuigen gaan naar Iran.

   Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Trump heeft voor 100den miljoen aan wapens aan Arabië verkocht.
   Is dat minder erg.
   En jij bent wel vaker ergens nogal overtuigd van.

   Like

 12. Benesha zegt:

  Wat een onzin als het over Rusland onder Putin gaat. Russen zijn een trots volk en zijn blij dat Putin hen onder het vernederend juk van het Westen heeft gehaald. Als ik er ga hoor ik niemand over dictatuur spreken of klagen. Ik zou zeggen dat er minder dictatuur is ginds dan onder onze cultuurmarxistische nepdictatuur EU. De Russen zijn maar al te goed geïnformeerd en behalve de bejaarden heeft iedereen internet. De lonen zijn nog steeds laag, maar het leven is er ook veel minder duur dan hier. Arm kun je tweeverdieners niet noemen. Ze hebben alles wat we hier hebben. En Putin heeft het geboortecijfer meer in balans gebracht door geboortepremies te betalen waar een doorsnee gezin een half appartement van kan kopen. Dat zou men hier ook beter doen ipv onintegreerbare ongeletterden en masse te importeren. Als Christen vind ik het ook hartverwarmend als je het Christelijke geloof onder de jongeren ziet bloeien. Ook al de verdienste van Putin. Ik zou al deze pseudo Rusland kenners verzoeken eerst ter plaatse te gaan vooraleer vooroordelen neer te pennen.

  Geliked door 1 persoon

  • Helena zegt:

   Helemaal met u eens Benesha, maar ook het lezen van het boek van Marie-Therese Ter Haar ‘De ontgoocheling’ leidt tot betere inzichten. Een èchte aanrader!

   Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @Benesha, ik ben het helemaal met u eens. Dat Poetin openlijk voor zijn christen zijn uitkomt vind ik ook hartverwarmend om te zien en als je ziet wat hij voor de burgers van Syrië doet, waaronder ook christenen, dan is dat ook hartverwarmend. Nadat Aleppo bevrijd was door het Syrische en Russische leger hebben Russische militairen alle bommen en boobytraps in Aleppo opgeruimd, zorgden voor eten plus wat snoep voor de kinderen. Er werden veldhospitalen opgezet zodat de burgers eindelijk weer naar een arts konden, er werd voor medicatie gezorgd enz.
   Wat de Russen in Aleppo deden doen ze nog dagelijks in andere steden die bevrijd zijn van IS, al Qaida/al Nusra en ander jihadisten groeperingen maar dat word in de msm niet gemeld want die volgen de marxistische agenda van de EU en de U.S.A. voordat Trump president werd. Poetin zal de geschiedenisboeken in gaan als een groot leider.

   Geliked door 1 persoon

  • Sjoe! zegt:

   Wat “trots volk”?? Een Een menigte jaloerse bedelaars en opportunisten zonder fatsoenlijke cultuur, fatsoenlijk onderwijs, fatsoenlijke lonen (die aan het afnemen is) en, steeds meer, zonder fatsoenlijke werk/baan. Maar JA! — met een rotsvast geloof in de goede Vadertje-Tsaar (of het nu Ivan de Verschrikkelijke, Lenin, Trotski of Stalin is) die op een dag alles zou repareren. Op een dag. Niet nu. Ooit. In de heldere toekomst. De heldere toekomst is hun vervanging voor het christelijk paradijs (en voor hun grimmige tegenwoordigheid). Net als kinderen houden ze van mythen. Vooral over de toekomst. Of het nu het paradijs of het communisme is. 🙂
   En ja. Zij kunnen niet in vrijheid en democratie leven. Zij hebben een heerser nodig. Een heerser van vliegen.

   Geliked door 1 persoon

  • Eva110 zegt:

   Helemaal mee eens!!!

   Like

 13. Wim zegt:

  https://irmaschiffers2014.wordpress.com/de-gehele-toespraak-van-vladimir-poetin-nederlands/
  Een lange maar zeer lezenswaardige rede van Poetin. Te lang? Lees dan hieronder de kortste toespraak van Poetin in de Doema.
  Vladimir Putin’s speech – SHORTEST SPEECH EVER.
  On August 04, 2013, Vladimir Putin, the Russian president, addressed the Duma, (Russian Parliament), and gave a speech about the tensions with minorities in Russia:
  In Russia, live like Russians. Any minority, from anywhere, if it wants to live in Russia, to work and eat in Russia, it should speak Russian, and should respect the Russian laws. If they prefer Sharia Law, and live the life of Muslim’s then we advise them to go to those places where that’s the state law.
  Russia does not need Muslim minorities. Minorities need Russia, and we will not grant them special privileges, or try to change our laws to fit their desires, no matter how loud they yell ‘discrimination’. We will not tolerate disrespect of our Russian culture. We better learn from the suicides of America, England, Holland and France, if we are to survive as a nation. The Muslims are taking over those countries and they will not take over Russia. The Russian customs and traditions are not compatible with the lack of culture or the primitive ways of Sharia Law and Muslims.
  When this honorable legislative body thinks of creating new laws, it should have in mind the Russian national interest first, observing that the Muslims Minorities Are Not Russians.
  The politicians in the Duma gave Putin a five minute standing ovation.

  Geliked door 1 persoon

 14. Eric zegt:

  Wat een dom artikel. Als de Russen het zo slecht hadden onder Poetin zouden ze niet met zijn allen op hem stemmen. Poetin heeft na de catastrofale politiek van dronkaard Jeltsin Rusland weer hoop, toekomst en zelfvertrouwen gegeven. Van hem zouden onze EU-tirannen zoals die andere dronkaard, Juncker, én Verhofstadt, Timmermans, Merkel etc. een lesje mogen leren. Nee, heer Dunki, u zit er volstrekt naast (U bent net als warmonger Obama iemand die meent dat elk volk de democratie kost wat kost moet opgelegd krijgen. U vindt dat Poetin moet verdwijnen, net zoals Sarkozy, Killary en Obama vonden dat Khaddafi en Assadf moesten verdwijnen. Zie de gevolgen. Het pad naar de hel wordt geplaveid met goede bedoelingen. DAT ZOU U ONDERTUSSEN MOETEN WETEN, mijnheer Dunki !)

  Geliked door 2 people

 15. guusvelraeds zegt:

  Gezien de actuele situatie en de Russische historie is Poetin voorlopig het beste dat Rusland overkomen is.

  Geliked door 2 people

 16. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Kijk uit uw doppen en laat u niet foppen.
  Niet alles is, wat met zegt, dat het is.
  Wat niet màg zijn, ìs niet.
  En wat moet zijn, wordt voorgekauwd.
  Kijk en zie, wat u niet ziet.
  Luister en hoor, wat niet wordt gezegd.
  Wordt wakker en oordeel zelf.
  Zalig zijn zij, die kijken en zien.
  Zalig zijn zij, die luisteren en horen.
  Zalig zijn zij, die weten en begrijpen.
  Zielig zijn de onnozelen van geest.
  Zij worden met een kluitje in het riet gestuurd.

  Wat een misselijkmakend eenzijdig tendentieus verhaal van Ronald Dunki. Hij lijkt wel een spreekbuis te zijn van de Amerikaanse Deep State. Dit verhaal is pure propaganda,om een conflict met Rusland uit te lokken. Het is een publiek geheim, dat de Deep State uit is op oorlog met Rusland.

  Met de val van de Berlijnse muur kwam er een einde aan de koude oorlog. Tegen alle afspraken in, die destijds werden gemaakt, zijn Oost-Europese landen bij de NATO en de EU ingelijfd. De grens van de NATO is 800 km naar het oosten opgeschoven. Er staat momenteel een enorme NATO troepenmacht aan de Russische grens, vergelijkbaar met die uit de koude oorlog aan het ijzeren gordijn. In de complexe problematiek met betrekking tot Oekraïne gaan NATO en EU beslist niet vrij uit. Wie is de agressor ???

  Natuurlijk gebeuren er in Rusland allerlei zaken, die het daglicht niet kunnen verdragen. Maar dat gebeurt ook in Amerika en in vele andere landen, zelfs ook bij ons. Waar niet ??? Maar om Poetin als een onruststoker te betitelen, die vervangen moet worden, gaat mij veel te ver. Wij mogen blij zijn, dat Poetin, als machthebber van Rusland een enorme zelfbeheersing aan de dag weet te leggen. Met menig ander op zijn plaats was het al lang oorlog geweest.

  Een oorlog met Rusland uitlokken is zeker geen goed idee. Als het tot een conflict met Rusland mocht komen, is de kans groot, dat er over en weer atoombommen worden gebruikt. Dan zullen die vallen op Brussel, Parijs, Berlijn, Londen en Rome. Hoe groot is de kans, dat we dat kunnen navertellen ??? Oorlog creëert nog altijd meer problemen, dan het oplost !!!

  Daarom maan ik tot voorzichtigheid. Tart de beer niet tot het uiterste. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Bedenk, dat Poetin wel eens een betere vriend zou kunnen zijn, dan onze zogenaamde bondgenoten.

  Waarom denken poltieke heersers voortdurend in termen van conflicten ??? Dat is zo destructief. Als we allemaal onze schouders eronder zouden zetten en een beetje water bij de wijn doen, wat geven en wat nemen en wat verder kijken dan onze egoïstische neus kort is, dan zouden we van de wereld een paradijs kunnen maken.

  Like

  • Frans Brassens zegt:

   Beste Oeps, Je laatste alinea is me uit het hart gegrepen. Maar net als (ongetwijfeld) jij vrees ik dat dit paradijselijk vooruitzicht weliswaar mogelijk is, maar nooit gerealiseerd zal worden zolang de mensheid in het algemeen niet de graad van ontwikkeling, substitueer dit in ‘menselijkheid’, heeft bereikt die daarvoor nodig is. Persoonlijk heb ik zelfs het idee dat de mensheid met een noodgang bezig is aan een snelle achterwaartse moonwalk zoals Michael Jackson die zo schitterend kon uitvoeren. Enfin, je woorden bevielen mij zeer, maar dat zei ik al.

   Nog even iets prozaïschers: Je mening over Ronald Dunki kon wel eens correct zijn.
   Wat ik proefde in zijn verhaal schaarde ik al lezend onder de term ‘E.U. -trollerij’. Zoals die ook aangekondigd was enige tijd terug.
   Tot op heden hebben wij wat trollen langs gehad die door de lezers hier binnen de kortste keren waren afgemaakt en niet meer terugkeerden, omdat het getrol zo onnozel was en danig opviel.
   Met deze ‘Dunki’ denkt ‘men’ een wat intelligenter ogende trol in stelling te hebben gebracht. Evenwel redt ook hij het niet omdat er hier mensen rondlopen die hem in alle opzichten de baas zijn en zijn verhaal doorprikken. Waaronder ik ook jou reken. 😉
   Let wel, dit is mijn persoonlijke mening. Maar meestal zit ik er niet al te vaak naast.

   Geliked door 1 persoon

 17. Frans Brassens zegt:

  Een merkwaardig tendentieus stuk met bijzonder veel versluierende omhaal van woorden en -in dit geval- nutteloze beschrijvingen van de geschiedenis van Rusland.
  Als we Rutte kwijt willen gaan we tenslotte ook niet aan de slag met de vaderlandse geschiedenis, maar komen we ter zake.

  Wáár gaat het over de kern van de zaak, die in de titel van dit stuk te lezen staat?
  Het (voorzichtig geformuleerde) willen vervangen van Poetin?
  Als je dat wenst, hoort daar een ‘oplossing’ bij. Een voorstel.
  Anders heb je niet écht nagedacht, maar alleen je afkeer geüit.
  En dan moet je die afkeer niet in een vraag verhullen.

  Dit is trouwens óók een ‘mooie’ uit de tekst, om wat meewarig over na te denken:

  ” Westers sancties tegen Poetin worden gezien als een bedreiging van het vaderland dat door Poetin beschermd wordt, dus hoe kunnen wij in het Westen het best met Poetin omgaan?”

  Vrij vertaald: De Russen zien Poetin wel zitten, daarom zijn sancties niet het beste idee. Maar hoe krijgen we Poetin dan wél van zijn stoel?

  Geliked door 2 people

 18. Mary zegt:

  Zullen we het eens naast de “democratische” EU leggen of naast de VS onder de “deep state” of Nederland onder “Rutte en Co”, zelfs een democratisch gekozen Wilders komt niet aan de bak, heb het alsjeblieft niet over Putin en anti democratie terwijl wij in de EUSSR leven, Putin is gekozen door de Russen en de bevolking van de Krim en wel ruimschoots.

  Geliked door 1 persoon

 19. Mary zegt:

  En hij is niet voor niets gekozen, een van de vele redenen is o.a. dat ze nooit meer in de positie willen verkeren waar wij nu al in zitten, met de strop om de nek ( de corrupte EUSSR) die steeds verder wordt aangehaald, laat staan dat ze de Islamisering/omvolking, invasie van heel Afrika mee willen maken, ik noem maar wat onbenulligs toch!!!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s