Rusland is zwak, maar doet zich voor als een sterke staat

Screenshot_243

(Door: “ronald dunki”)

Poetin krijgt net zoveel aandacht als Stalin en Chroesjtsjov, wegens meerdere moordaanslagen op gevluchte Russen in Londen, de invasie van de Oekraïne en de Krim, Syrië, de permanente cyberoorlog tegen het Westen.

Dit mannetje zonder scrupules is gevaarlijk, maar hoeft niet gezien te worden als een alwetende gigant op het politieke wereldtoneel, want hij staat aan het hoofd van een corrupte bananenrepubliek die weliswaar een potentieel fataal kernarsenaal heeft van rond de 4.300 kernwapens, maar nooit verder is gekomen dan het exporteren van olie, wodka en gas, zonder ook maar enige toegevoegde waarde in de eigen economie te creëren. Het enige dat wij zien van Poetin is dat hij zijn uiterste best doet om een nieuw kernwapen te produceren (NAVO ‘nickname’ is Satan 2), maar door zijn politieke, vaak criminele avonturen lokt hij slechts westerse sancties uit die zijn toch al zo zwakke economie steeds verder ondermijnen.

Rusland kan zich eenvoudig niet permitteren om een gigantische 5,4% van het BNP (2016) aan bewapening te besteden met de nadruk op de strategische strijdkrachten ten koste van de rest van het militaire apparaat, dat waarschijnlijk het meest corrupte leger ter wereld is. Vernieuwing is onmogelijk gebleken in een leger met ruim een half miljoen dienstplichtigen, die gedurende een jaar voor hun nummer opkomen, en toen Poetin een jaar geleden een smaldeel vanuit het hoge noorden naar Syrië stuurde, moest het krakkemikkige vliegdekschip Admiraal Koeznetsov nota bene een eigen sleepboot meebrengen om de reis te kunnen voltooien. De Koeznetsov is verder zo slecht onderhouden dat matrozen gemiddeld een paar uur in de rij staan om de nog werkende toiletten te kunnen gebruiken, terwijl de Russische luchtmacht nog steeds 1970 modellen van updates voorziet en er slechts testmodellen van moderne toestellen zijn die de hemel worden in geprezen. Dat maakt nergens meer enige indruk, omdat Poetin’s modernisering uit het jaarlijkse krimpende budget moet worden gefinancierd, reden waarom nu een groot pensioenfonds moet worden leeggeroofd om zijn megalomanie te onderbouwen. In de afgelopen vier jaren is Rusland van een 8% budgettair overschot naar een 4% tekort afgezakt. Dat Poetin nu, naar schattingen van de Neue Zürcher Zeitung en Forbes, zelf rond de € 44 miljard bij elkaar gestolen heeft, zet alles in perspectief… Hij is steenrijk!

Zoals steeds duidelijker wordt, zijn de burgers nu slachtoffer van zijn domme politiek, het enorme gat in zijn corrupte handjes, de onstuitbare corruptie en de pech dat de olie- en gasprijzen tegen zitten, waardoor hij de rekeningen niet meer kan betalen en de bevolking steeds onrustiger begint te worden, met name de jeugd, die grotendeels staat te trappelen om naar het Westen te emigreren en een enorme ‘braindrain’ zal veroorzaken…  Rusland is in alle opzichten ziek.

De recente verkiezingen waren een farce, omdat enerzijds de uitslag al maanden tevoren vaststond, anderzijds deed Poetin onhaalbare beloftes, zoals de ‘oorlog tegen de armoede’, enorme infrastructurele uitgaven, aanpak van de belastingontduiking en verbeteringen aan het niet bestaande gezondheidssysteem. Slechts één van deze projecten is al teveel hooi op Poetin’s vork, nu gaat hij meteen met de billen bloot in een land waar de (plattelands-)bevolking leeft op een schamel Derde Wereld niveau. De levensverwachting ligt een kleine tien jaar onder die van de VS en loopt zelfs achter bij Egypte, Bolivia en Noord-Korea. Medicijnen ontbreken dankzij zijn eigen stop op de import daarvan, ziekenhuizen en medische specialisten ontbreken voor een groot deel van het land.

Met name de sterke groei van de Amerikaanse olie- en gasproductie (shale oil) houdt de energieprijzen laag, te laag voor het inefficiënte Rusland om te overleven, en omdat Rusland de gasexport als een politiek wapen misbruikt, begint West-Europa ook wakker te worden: in de winter van 2009 sneed Gazprom midden in de winter de gas-leverantie aan 16 landen af gedurende enkele weken…   Polen en Litouwen hebben al gas-terminals gebouwd om Amerikaans gas te importeren.

Kortom, Rusland heeft geen kans gezien om een economie op te bouwen die past bij de grootte van het land en zonder kernwapens en militaire bluf zou het niets anders zijn dan Brazilië, maar dan in de diepvries…  Italië, Frankrijk en Zuid-Korea hebben grotere economieën, maar Rusland heeft wel een permanente zetel in de VN-veiligheidsraad, terwijl het geen enkele constructieve bijdrage levert op het politieke wereldtoneel, zelfs China is haar daarin al voorbij gestreefd.  Wellicht is het goed om Rusland ook uit te sluiten van de G20, totdat zij de Oekraïne met rust laat en de Krim ontruimt (in 2014 is Rusland ook uit de G8 gegooid.)

Rusland leert alleen maar op hardhandige wijze, want niemand vroeg hen de Skripal´s te vermoorden of Alexander Litvinenko, dan wel tientallen andere Russen die kennelijk in Engeland zijn afgeslacht; niemand vroeg Poetin de Krim binnen te vallen of Abchazië of de Donbas; ook in Syrië meende Poetin zich alsmaar weer te moeten onderscheiden door zijn gangstergedrag.

Als wij eindelijk zijn bluf doorzien staat daar nog maar een héél klein mannetje.

Door:
“ronald dunki”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Rusland. Bookmark de permalink .

126 reacties op Rusland is zwak, maar doet zich voor als een sterke staat

 1. ieznogoedh zegt:

  reden waarom nu een groot pensioenfonds moet worden leeggeroofd.

  Is toch niet zo heel veel anders dan in het zo geweldige nederland.
  Daar werd het ABP al jaren geleden van miljarden ontdaan.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Oh wacht even.
   Enen “Ronald Dunki” voert hier het woord of de pen…
   Gekende onaangename schrijfstijl.
   Alléén daarom al verwijderen zou ik zeggen.
   Maar wat ’n intense haat-leugen-combinatie.
   Walgen van combinatie leugen/bedrog en misleiding.

   Geliked door 5 people

   • Adriaan Jansens zegt:

    Mee eens Paul, pretendeert rechts te zijn.

    Geliked door 3 people

   • paulzwueste zegt:

    Hoi Adriaan.
    Ik heb nimmer meer iets van onze gezamenlijke vriend Edjan Jussen gehoord.
    Spijtig mis hem.
    Briljante kerel.
    Maakt topklasse bier waarvoor inmiddels ook prijzen ontvangen.

    Like

   • King Arthur zegt:

    Ronald Dunkieeeeee is lijkt wel bezig te zijn met een persoonlijke vendetta tegen Poetin & Rusland. Laat hij demonen666 en de geil links rakkers maar te grazen nemen.

    Geliked door 1 persoon

 2. Sabeltant zegt:

  Maar wel een héél klein mannetje waar je geen ruzie mee moet maken.
  De Amerikanen hebben aanstonds hun defensiebudget verhoogd na het zien van de verrichtingen in Syrië.
  Kennelijk zijn die er nog niet helemaal van overtuigd van zijn bluf.

  Like

 3. BertG. zegt:

  Een mooi verhaal allemaal.
  Maar ik zie geen enkele link waar je al die informatie dan ook vandaan heb gehaald.

  Zo kan ik ook wel een verhaal in mekaar draaien over China.
  En ik heb me toch een partij fantasie.
  Ik krijg werkelijk alles aan mekaar geknopt. als het moet, waardoor het altijd klopt.

  Geliked door 2 people

 4. Petra DeBoer zegt:

  Mijn hemel, ik lees hier propaganda van de EU stikvol leugens en onwaarheden. Rusland is gevraagd door Assad en het was geen invasie in Syrië door Rusland. Het enige land wat legitiem in Syrië is, is Rusland en de NAVO heeft er niks te zoeken met hun proxy oorlogen.

  Op de rest van alle onzin ga ik maar niet eens in want het is pure propaganda van de EU.

  Geliked door 6 people

 5. Chris zegt:

  Wat is dit voor een eenzijdig flutartikel? Meer iets voor de Volkskrant.

  Geliked door 3 people

 6. Taljaard zegt:

  @Ronald
  Laten wij het er maar over eens worden dat wij het over dit onderwerp niet eens zijn.
  En het waarschijnlijk ook niet eens zullen worden.
  Waarom kwaakt u hier waar het Rusland betreft opeens klakkeloos de MSM/NWO duckspeak na?
  Had u, gezien uw andere bijdragen, toch hoger ingeschat.

  Geliked door 2 people

  • E.J. Bron zegt:

   @Taljaard

   Daar kan ik het niet anders dan mee eens zijn. Ik zie het nog even een tijdje aan, maar . . .

   Webmaster

   Geliked door 3 people

   • Taljaard zegt:

    @E.J.
    Ook ik ben niet onkritisch-idolaat jegens Putin.
    Hij mag Rusland dan wel uit de giftige klauwen van de NWO hebben gehaald, de oligarchen beteugeld en orde op zaken hebben gesteld, zodat de Russen het in feite nog nooit zo goed hebben gehad als nu. Maar aan de andere klampt hij zich aan de macht vast als een Churchill in zijn nadagen, die maar beter geen MP meer had kunnen worden na de oorlog.

    Hij meent dat Rusland niet meer zonder hem kan.
    En de ellende is dat hij de oppositie zozeer de mond heeft gesnoerd en het hele binnenlandse politieke discours zodanig domineert dat dit er inderdaad ook op lijkt.
    Hij heeft zonder meer grote verdiensten en beschikt ook over grote capaciteiten; inderdaad kaliber Bismarck, Lincoln, Churchill, De Gaulle, Thatcher, Reagan en Kohl.
    Maar hij zou er beter aan hebben gedaan om te zoeken naar een capabele opvolger, dan wel opvolgers, in plaats van voor de zoveelste ambtstermijn te gaan.

    Want nu bestaat het levensgrote gevaar dat een of andere incapabele, dilletante, maar niettemin zeer ambitieuze, non valeur, door omstandigheden waar hij zelf geen invloed op kan uitoefenen, zich in zijn plaats weet te wringen.
    Zie; Churchill vs. Eden, Bismarck vs. Wilhelm II, Thatcher vs Major en Kohl vs. Merkel.
    Eden verkwanselde het Britse imperium door de Suez crisis.
    Wilhelm II blunderde Duitsland WO 1 in.
    Major bereidde de weg voor die ellendige pofadder van een Tony Blair.
    En wat Merkel heeft geflikt, en nog steeds flikt, weten we allemaal wel.

    Like

 7. pad zegt:

  Misschien kun je je zelf bet Ronald Junki noemen en je huiswerk beter doen wat de echte oorzaak is nlm het criminele westen.

  Geliked door 2 people

 8. Hb.schwarz zegt:

  Hitler met nazi Duitsland maakte ook deze kardinale fout. U weet het resultaat, de hordes Russen waren niet meer tegen te houden en verpletterde het Duitse leger.
  Als wederom deze historie zich herhaalt, stoppen ze niet meer in Berlijn maar aan de noordzeekusten.

  Geliked door 2 people

  • Jan zegt:

   Lend-Lease: How American supplies aided the USSR in its darkest hour

   Downplayed by the Soviet Union, the program was of vital importance to the USSR’s war effort, as even Marshal Zhukov later admitted.

   The USSR received a total of 44,000 American jeeps, 375,883 cargo trucks, 8,071 tractors and 12,700 tanks. Additionally, 1,541,590 blankets, 331,066 liters of alcohol, 15,417,000 pairs of army boots, 106,893 tons of cotton, 2,670,000 tons of petroleum products and 4,478,000 tons of food supplies made their way into the Soviet Union.

   https://www.rbth.com/defence/2016/03/14/lend-lease-how-american-supplies-aided-the-ussr-in-its-darkest-hour_575559

   Like

  • fleckie zegt:

   Hitler’s. WEHRMACHT! Bevatte zo’n 330.000 ‘man’ waarvan een zeer groot gedeelte als ‘lijken’achtergebleven waren!,,Het boek STALINGRAD’ kan Ú daarover meer vertellen, ( o.a. Hoe door de Russen voorgesteld werd ,tot ‘overgave’, met div.afspraken op allerlei gebied, maar…..dat ze GEDWONGEN werden. door te ‘vechten’, ( uitgehongerd, ZWAAR. AAN. DE. DIAREE! GEEN WINTERKLEDING,)……terwijl in het bezet NEDERLAND met de collectebus werd rondgegaan.met opschrift……’WINTERHILFE’…
   ( voor WIE en WAAR. die WINTERHILFE. bestemd was, stond er. NIET. bij!!!

   Like

  • kruisridder zegt:

   Sterker zelfs, ze steken de Noordzee over…….

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Ja.
    En daarna lopen ze gewoon rechtdoor tot ze weer in “Vladivostok” zijn….

    Like

 9. theresageissler zegt:

  Oh-oh, rd; vloeken in de kerk! Zet U alvast maar schrap, want persoonlijk voorzie ik nu al, dat verschillende reageerders bezig zijn, de (verbale) messen te slijpen, teneinde de boosdoener met de grond gelijk te maken, die de euvele moed aan de dag legt, te tornen aan het beeld van wat zij wensen te zien als hun rots-in-de-branding in hun strijd tegen de EU!
  Maar niettemin: Respect voor uw moed om de andere kant van de medaille -die er wel degelijk is, zoals U hierbij aantoont- onder de aandacht te brengen!
  Het werd hoog tijd, dat dit eens gebeurde! Mocht U op dit gebied nog meer in petto hebben, dan zou ik U van harte willen verzoeken: Kom maar op!

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Ik persoonlijk denk daar héél anders over. Ik laat mijn blog/site niet verworden tot een verlengde arm van de EU-propagandamachine met zijn anti-Rusland en anti-Poetin leugens!
   Als @”ronald dunki” meent op deze manier hier een plaatsje te kunnen veroveren op het blog, dan zijn z´n bijdragen geen lang leven beschoren.
   Het artikel hangt wat mij betreft van ongefundeerde aannames aan elkaar. Zéér tegenvallend.

   Webmaster

   Geliked door 8 people

   • BertG. zegt:

    dan had je ‘m van tevoren iets beter moeten doornemen voor dat je iets plaatst.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Nee, ieder mens verdient een tweede kans! zijn eerste stukken waren wat mij betreft veelbelovend.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    dat klopt ook.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Jammer Theresa.

    Geliked door 1 persoon

   • r.dunki zegt:

    Als ik ergens verbaasd over ben is het de ‘aanname’ dat ik EU standpunten zou delen, welke dan ook. In mijn optiek is de EU dermate moreel corrupt, stuurloos en verdeeld, ook nu nog, dat er veel te zwak opgetreden wordt tegen Putin c.s.
    Mag ik svp enkele voorbeelden zien van de mij verweten ‘ongefundeerde’ aanname’s, want ik ben slechts van bekende feiten en enkele macro-economische data inzake het Russisch BNP uitgegaan. Over meningen kunnen wij verschillen, over feiten niet.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    @”r.dunki”

    Die heb ik in mijn mailwisseling naar u toe genoemd: de zaak Skripal (onbewezen Russische inmenging), referendum op de Krim (97% van de bevolking van de Krim voor aansluiting bij Rusland), de “bezetting” door Rusland van de Donbas. De Maidan-putsch werd van harte ondersteund door de EUSSR (Van Baalen, Verhostadt), de VS en de NAVO.

    Webmaster

    Geliked door 3 people

   • theresageissler zegt:

    @E.J. Bron: Als ik eerlijk moet zijn, valt het -na de eerste euforie van mijn kant over een ‘ander geluid’- inderdaad niet te ontkennen, dat rd’s relaas inderdaad niet wordt onderbouwd met desbetreffende ‘links’, zoals in feite wel zou moeten. Dat ik er niettemin op het eerste gezicht heel wat in herken, komt, toegegeven, niet uit de eerste hand -wat ik ooit nooit heb verloochend hier- maar wel uit de tweede, door gesprekken met mijn vriend Gerard, die als oudere circusman in de afgelopen jaren zelf meerdere keren in Rusland is geweest en mij beeldend heeft weten te vertellen over de armoede, die zeker in de meer afgelegen delen van Rusland nog steeds voelbaar was/is, en de bureaucratie, waarmee met name een niet-Russische circus-onderneming stelselmatig te maken kreeg.
    Het kwam wonderwel overeen met de indrukken, die ik al had gekregen uit artikelen en documentaires en waarvan ik weliswaar besef, dat het voor de Russen-zelf, die immers niet anders gewend zijn, waarschijnlijk niet eens zo’n bezwaar ís, maar naar onze maatstaven niet iets om direct lyrisch van te worden. Het zijn al deze indrukken -zij het uit de tweede of derde hand, inderdaad- die mij betreffende Rusland afstandelijk doen zijn en blijven.
    Maar dat rd met bevestigende links zou moeten komen, is natuurlijk waar. Ik vond het afwijkende gelúid verfrissend, maar ik geef tegelijkertijd uiteraard toe, dat dat op zichzelf niet voldoende is.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ E.J. Bron 16 mei 2018 om 18:05

    theresageissler 16 mei 2018 om 17:55 (…)
    Mocht U op dit gebied nog meer in petto hebben, dan zou ik U van harte willen verzoeken: Kom maar op!

    “Kom maar op!”

    Mevrouw denkt te mogen bepalen wat jíj op je site moet/mag plaatsen. Het moet toch niet veel gekker worden. Misschien kan ze samen met Ronald een eigen site beginnen. Kan ze éíndelijk overal haar stempel op drukken.

    Geliked door 2 people

   • r.dunki zegt:

    Heer Bron,

    Dank voor uw reactie en laat ik voorop stellen dat ik één der grootste tegenstanders ben van de moreel corrupte EU en dat – bijvoorbeeld – de Ukraïne mijns inziens niets bij Europa te zoeken heeft, maar dat het wèl een onafhankelijke staat is die het recht heeft op souvereiniteit en dat is een begrip waarvan Putin de betekenis niet begrijpt.

    Een ander van uw voorbeelden, de Krim is, net als de Baltische landen, door Rusland volgepompt met Russen die uiteraard in een referendum zich pro-Rusland uitten, maar dat wil niet zeggen dat Putin eerst maar eens moest binnenvallen met zijn troepen om achteraf het geheel te ‘legitimeren’ met een referendum. (zoals het goede Turkse gebruik om eerst een minderjarig meisje te verkrachten en vervolgens e.e.a. te legitimeren door met het arme kind te trouwen).

    Waar het mij om gaat – als authentieke liberaal in de klassieke zin des woords, d.w.z. iemand die zich laat leiden door ratio, niet door ideologieën, zeker niet die van de ondemocratische, neo-Marxistische EU – is dat elke vorm van machtsmisbruik, bullying en geweld zeer afkeurenswaardig is en het past dan ook volkomen in mijn liberale optiek dat het recht van vrije meningsuiting juist op uw site hoog in het vaandel zou moeten staan. Maar toch worden de messen geslepen…. Is dat vrijheid van meningsuiting of moeten mijn bijdragen dan geweigerd worden omdat zij gevoelige zieltjes raken?

    Dat ik de EU een slecht hart toedraag moge nu helder zijn, maar dat mijn betoog als pro-EU werd ervaren door een (groot) aantal van uw lezers verbaast mij zeer want dat wordt nergens feitelijk onderbouwd, door geen van hen!
    Zoals de inmiddels overbekende Canadese hoogleraar Jordan Peterson al zei: ” het recht van vrije meningsuiting brengt met zich het risico dat iemand het niet met mij eens is, zelfs mijn mening als onaangenaam ervaart. Maar dat is de essentie van de vrije meningsuiting, omdat er anders nooit een intelligente discussie op gang komt “.

    Vraag is: willen uw lezers behoren tot de Amerikaanse ‘progressieven’ die de vrijheid van meningsuiting willen wurgen omdat hun tere zieltjes wel eens geraakt zouden kunnen worden door ‘andersdenkenden? De koran kent 25 expliciete bevelen om ‘andersdenkenden’ te doden, maar ik meen dat het essentiëel is dat ik, ten eerste, ‘denk’ (zonder ideologische vooroordelen) en, ten tweede, ‘anders denk’ dan anderen, om op uw site iets zinnigs te kunnen poneren voor uw lezers.

    Als zij in intellectueel opzicht een knip voor hun neus waard zijn, komen zij hopelijk met rationele argumenten waarom mijn verhaal niet deugt. Er is niets fout om een eigen vrije mening te hebben en te ventileren, maar feiten zijn feiten.

    Ik ontzeg u en uw lezers die vrije mening niet, dat zou ik nooit doen, maar ik wil graag iets van u leren in dit proces, zodat wij beiderzijds e.e.a. als een verrijkende ervaring zien. Dit ‘boze gedoe’ komt niet erg tolerant over en is intellectueel ook bepaald niet erg verrijkend…..

    Mvg, ,

    R.Dunki

    Like

   • theresageissler zegt:

    @Tistochwat, 19.27u: Een hele woordenstroom heb ik aan deze insinuatie gewijd…
    En weer gewist. De aantijging is te belachelijk voor woorden.
    Ook jij weet best, dat het comment, waaruit jij citeert, pas ontstond na plaatsing, WAARTOE BERT BESLOTEN HAD. Zijn bedenkingen verschenen pas later.
    Als hij op welke manier dan ook had laten weten, de inhoud niet wenselijk te vinden, zou ook ik me daar onmiddellijk bij neergelegd hebben: Het is TOTAAL niet mijn bedoeling om daar ook maar één vinger tussen te krijgen.
    Dat is alles, wat ik er over te zeggen heb. Of nog één ding: Ik vind dit een buitengewoon laag bij de grondse suggestie.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ theresageissler 16 mei 2018 om 21:47

    Het werd hoog tijd, dat dit eens gebeurde! Mocht U op dit gebied nog meer in petto hebben, dan zou ik U van harte willen verzoeken: Kom maar op!

    Ik vond en vind bovenstaand commentaar van jou buitengewoon arrogant.
    Jij dient niet te bepalen wat er op de site van E.J. wordt geplaatst.

    En knoop dit in je oren: ik laat me door iemand als jij noch op de vingers tikken, noch de les lezen.

    Je houding naar E.J. komt overigens altijd erg ‘slijmerig’, haast ‘kruiperig’ over. Net een hond die alleen maar naar zijn baas luistert.

    Vlieg niet tegen het plafond en bespaar me je literaire ‘wrochtsels’, want die helpen je tóch niet.
    Have a nice day!

    Geliked door 1 persoon

   • theresageissler zegt:

    @Tistochwat, 10.51u:
    Het lijkt me eerder, dat j i j degene bent,die deze keer tegen het plafond vliegt.
    Vooral vanwege dit:

    “En knoop dit in je oren: ik laat me door iemand als jij noch op de vingers tikken, noch de les lezen.”

    Oh, en dan verwacht je dat ík dat wel laat? Weet je meteen, waar m i j n verbolgenheid vandaan kwam, Dame, met je “je losser opstellen om minder geplaagd te worden.”
    En verder is het me niet helemaal duidelijk, hoe ik tegelijkertijd “slijmerig en kruiperig naar E.J. toe zou kunnen zijn, “als een hond, die alleen naar zijn baas luistert” en terzelfdertijd er op uit zou zijn om “te bepalen, wat er op de site – z i j n site – geplaatst wordt.
    Je ziet me kennelijk voor een soort vrouwelijke Uriah Heep aan (als je weet, wie dat is) maar dat is te veel eer: Daarvoor mis ik het geduld en het vermogen om me voor onbepaalde tijd te wentelen in gespeelde “nederigheid.”
    Maar: Me uitsluitend wat gelegen laten liggen aan wat hij, de webmaster, aangeeft, en me tegelijkertijd minder hoeven aantrekken van wat anderen vinden, dát lijkt me dan weer niet meer dan logisch.
    Have a not too bad day!

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ theresageissler 17 mei 2018 om 13:49

    Je zit me altijd en eeuwig op zeer irritante wijze te ‘beleren’.
    Paar voorbeelden:

    – Waar haal je de brutaliteit vandaan om mij herhaaldelijk op de vingers te tikken omdat ik pessimistisch ben m.b.t. de toekomst?!

    – Wie denk je wel dat je bent dat je mij, vanwege het feit dat ik geen bezwaar heb tegen landverraders aan de schandpaal, meent te mogen bevelen om gauw naar de middeleeuwen te gaan?!

    – Hoe dúrf je met je ziekelijke arrogantie keer op keer te beweren dat je mijn ‘ware aard’ kent en dat de anderen hier mij binnenkort ook wel zullen doorkrijgen?!

    Ik heb altijd gezegd dat je zeer intelligent en dapper bent, maar in feite kan je in diverse opzichten bij mij in niet in de schaduw staan.
    Kijk eens een keer met een nuchtere blik in de spiegel en doe wat aan zelfreflectie.

    Je lokt ZELF ALTIJD een conflict uit, met wie dan ook!
    Er zitten aardig wat steekjes bij je los.
    Ik heb zelden zo’n vals loeder gezien, als jij.

    Stik er maar in, in je woordenstroom die vast nog zal volgen.

    Geliked door 5 people

   • BertG. zegt:

    Hey dame en, ja wat eigenlijk, ik heb vast bier, popcorn en chips klaar gezet.

    Geliked door 3 people

   • theresageissler zegt:

    @Tistochwat, 19.11u: Ja, hoe dúrf ik, hè? Zullen we dan maar eens punt voor punt zo beknopt mogelijk beantwoorden? Komt-ie:
    – Niemand kan jou verbieden, pessimistisch te zijn, maar kennelijk kan het je niets schelen, dat je, door dat steeds maar weer opnieuw er hier in te hameren, anderen er in meetrekt, die het aanvankelijk nog niet zo somber inzagen. Neem mij dan niet kwalijk, dat ik me op een gegeven moment ga afvragen: “Heb je misschien ook nog iets rooskleurigers naar buiten te brengen?”
    – Bevelen? Kán ik zoiets dan bevelen? Je hebt toch vast en zeker wel eens van overdrachtelijke zin gehoord…? Maar het is waar, dat ik gruw – niet van dergelijke gezegdes op zichzelf, maar van de er aan vastgeknoopte verzekering, dat je dit serieus méént. Dergelijke represailles horen- evenals het ‘oranjesprookje’- in deze tijd hun plaats te kennen en dat is in het tijdperk, waar ze thuishoorden en niet in dit tijdperk. Het is niet zo vreemd, dat je ze in je emotie úít, dat nog niet eens, als er ergens in je achterhoofd maar het besef aanwezig is, dat je pas op de plaats doet maken, wanneer de gelegenheid zich ooit zou voordoen. Bepaalde ‘linksen’ kennen die grens niet, getuige de kotstaarten tegen Pim Fortuyn e.d. Maar wil jij door net zulk soort neigingen dan, als realist, geassocieerd worden met dát tuig? Ik niet, dat zeg ik je bij deze; daar distantieer ik me bij voorbaat van. Vandaar.
    – “Keer op keer”? Nú pas zul je bedoelen: Het viel me nú namelijk voor het eerst op. Niet, dat ik jouw ware aard ‘ken”, zoals jij ervan wilt maken, maar wèl, dat ik bepaalde dingen duidelijker begin te zien. Maar dat doe jij zèlf met zo’n venijnig, triomfantelijk comment zoals gisteren. -ik maak daar verder geen woorden meer aan vuil. Houd je zoiets meer in, dan heb je van mij een dergelijke respons ook niet te vrezen.
    Lees trouwens voor de aardigheid je eigen uitval nog eens terug: “Hoe durf je”, “wie denk jij wel, dat je bent”, “Waar haal je de brutaliteit vandaan….etc, etc. … Tis’ toch: Ben je er wel héél zeker van, dat jouw legendarische gebetenheid op de nep-oranjes niet een beetje voortkomt vanuit het gevoel, dat een dergelijke, geprivilegeerde plaats jou net zo goed toekomt als húllie…? Kan ik begrijpen, hoor: Dat zit er deep down bij mij eveneens achter; dat is de basis voor alle afgunst, die in ons allemaal schuilt. Alleen, ik kom daar dan nog recht voor uit, omdat het nu eenmaal niet anders is, en omdat het iets mènselijks is…

    Maar goed: Wie ik ben? Ik beschouw mij als jouw gelijke. En omgekeerd. En net als nu blijkbaar bij jou, vallen ook bij mij niet alle ‘raadgevingen’ niet altijd even goed, blijven ze malen en komen ze vroeg of laat tot een uitbarsting. Dus in dat opzicht hebben we elkaar weinig te verwijten.
    De rest van je aantijgingen laat ik voor wat het is: Ik zal het er maar op houden, dat jij evenmin als ik, graag een spiegel voorgehouden krijgt; vandaar waarschijnlijk je hevige verontwaardiging met alle uitlatingen van dien.
    Inderdaad: Tóch nog een woordenstroom. Maar het was dát, óf op jouw venijnige aantijgingen zwijgen. Ik koos voor het eerste -Voor het laatst, zogezegd, want ik kom hier vanaf nu niet meer op terug, dan weet je dat.
    Ik hoop, dat je er wat aan hebt.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik wou eerst opschrijven.
    Hey dame en vals loeder,……..
    Maar ik denk dat dat het niet gehaald zou hebben, maar eerlijk gezegd weet ik eigenlijk geen ander woord te bedenken voor zo iemand.

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ theresageissler 17 mei 2018 om 21:05

    Ik lees je langdradige gewauwel niet eens.
    Dat wilde ik je even laten weten.

    Like

   • BertG. zegt:

    Hoe vaak hebben we dit nou al niet gelezen.
    Wordt vervolgt…………………………………………..
    Maar het laatste woord zal ze nemen, ten alle tijden.

    “Voor het laatst, zogezegd, want ik kom hier vanaf nu niet meer op terug, dan weet je dat.”

    Like

   • delamontagne zegt:

    Wil je wel rekening houden met het volgende ?;

    Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Ik weet niet waar jij het vandaan gehaald heb dit plaatje.
    Maar ze lijkt er ook nog op.
    Alleen de uitgroei in het rood/ roze kapsel ontbreekt.

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Die plaatjes haal ik uit m’n “persoonlijk”-archief.
    Het is niet m’n bedoeling er één van de twee dames mee te duiden ( ik weet soms niet eens waar ’t over gaat ! ), maar een WAARSCHUWING voor jou.
    Tegen hen kun je als man toch niet op, die staan allebei “hun-mannetje-wel”[ sorry Vrouwtje ]………….

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ BertG. 17 mei 2018 om 22:04

    Maar het laatste woord zal ze nemen, ten alle tijden.

    “Voor het laatst, zogezegd, want ik kom hier vanaf nu niet meer op terug, dan weet je dat.”

    Dat is mevrouws tactiek: zogenaamd de eer aan jezelf houden de ‘wijste’ zijn.
    Ze is zo doorzichtig als glas.
    Ach, eigenlijk verdient ze ons medelijden.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ delamontagne 17 mei 2018 om 22:59

    Dat is niet helemaal correct, heer delamontagne. Het moet zijn:

    Theresa Geissler has the last word in any argument.
    Anything someone else says after that is the beginning of a new argument.

    Let u er maar eens op.

    Geliked door 3 people

   • theresageissler zegt:

    @Delamontagne, 12.39u.: Ik zag in de kantlijn staan, dat U hier gereageerd had en nu ik toch eens ging kijken, wat uitgerekend Ú hier in het midden had gebracht, lees ik dít.
    Ik kan het u meteen maar beter ronduit zeggen: Dit overkomt U vaker:
    Ik heb U in al deze jaren leren kennen als een beminnelijk mens, die het nooit kwaad bedoelt en nooit op ruzie- of partij kiezen uit is.
    Toch gebeurt het regelmatig, dat er dan opeens een ‘like’ van U staat bij de één of andere reactie, die voor U dan duidelijk niet anders dan grappig overkomt, maar die in wezen is bedoeld als een gemene sneer richting iemand anders.
    Ik meende al lang begrepen te hebben, dat dat absoluut niet uw bedoeling is, en dat U meestal het verband niet eens ziet, maar dat is dan wèl, wat er achter dat comment zit, dat door U wordt geliked.
    U heeft in dat geval het verband niet door en ziet alleen het schijnbaar grappige.
    Het is absoluut geen verwijt, want het is dan altijd volkomen duidelijk, dat de context U ontgaat, maar het is goed, dat U het nu eens uit eigen beweging merkt: Dit gebeurt vaker, zonder dat U het in de gaten heeft.
    Het is helemaal zoals U verkiest, maar misschien, dat u hierdoor tot de conclusie komt, dat dit niet is, wat U wilt en dat het raadzaam is, in het vervolg de context zorgvuldig checkt, alvorens tot het plaatsen van een ‘like’ of tot het beschikbaar stellen van plaatjes over te gaan…?
    U vindt die gedachte natuurlijk te gek voor woorden, en daarin heeft U gelijk, maar helaas is het hier, i.v.m. de intenties van sommigen, af en toe gewoon nodig.

    Like

   • BertG. zegt:

    Delamontagne, je wordt bij deze even gecorrigeerd, en dat je er in vervolg er even rekening mee wilt houden wanneer je wel en wat en waarbij je ergens iets plaatst.
    Mevr. Geissler is daar niet altijd zo gecharmeerd van.
    En daar hebben wij rekening mee te houden.

    Ik hoop dat je het snapt, en anders laten we de bedrijfs pittbull los gaan.
    Dan kan je geen kant meer op.
    En daar ga je niet blij van worden.

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ theresageissler 18 mei 2018 om 17:58

    Irritante zeikerd!

    Je remt iedereen in zijn/haar spontaniteit!
    Ik ben je spuug- en spuugzat!

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Tistochwat 18 mei 2018 om 18:42

    Aanvulling:

    @ Heer Bronmaster

    BERT, IK STOP ERMEE.
    NIET OMDAT FRAU GEISSLER ‘GEWONNEN’ ZOU HEBBEN, MAAR OMDAT IK GEEN ZIN HEB OM STEEDS GECONFRONTEERD TE WORDEN MET EEN GESTOORDE, GEFRUSTREERDE, JALOERSE FIGUUR, DIE MEENT IEDEREEN TE MOGEN BERISPEN.

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Like

  • Trucker zegt:

   Poetin, wie evenaart de man in eurabia Theresa zeg het me eens ben wel nieuwsgierig.
   Ik ben voor een man die denkt aan zijn natie (dat heten ze een nationalist goed ben ik ook).
   Die een land in verval terug de plaats geeft die het dertig veertig jaar geleden had, een natie waar rekening mee gehouden moet worden.
   In Moskou Theresa staan er geen beton blokken om vrachtwagens tegen te houden, lopen er geen patrouilles miliairen rond die islamieten moeten neutraliseren en wordt misdaad bestraft en niet zoals in eurabia met de zachte heelmeesters die stinkende wonden maken.
   Russen zijn trots op hun natie IK kan dat niet van mezelf zeggen in de verste verte niet want ik heb geen natie waar ik achter sta, het is een vazallenstaat geworden van eurabia met clowns als die landverraders rat Tusk en co en slippendragers als NIET regerende “leiders”.

   Geliked door 3 people

  • Eric zegt:

   Mijnheer Dunki, u schrijft dat de lezers hier, als ze in intellectuele zin een knip voor de neus waard waren, met rationele argumenten zouden aankomen. Onafgezien van de minachting die daaruit spreekt kan ik enkel vaststellen dat uzelf nauwelijks rationele argumenten aandraagt en vooral gedreven wordt door een primaire Poetinhaat die vooral door geruchten en westerse dubieuze veronderstellingen of constructies laaiend gehouden wordt. Anderzijds blijft u blind voor de talloze argumenten die hier aangedragen werden en is de vraag eerder of u zichzelf niet beter zou afvragen of u in intellectueel opzicht wel een knip voor de neus waard bent. U kakelt leugens na, zoals deze dat de Skripals vermoord zouden zijn, zonder erbij na te denken. Iemand met een groot gedacht van zichzelf, zoals u, zou op zijn minst de ‘feiten’ waarop hij zich baseert moeten verifiëren alvorens makkelijk weerlegbare onzin te verkondigen.
   Elders heb ik op Poetin kritiek geformuleerd die niet voortkomt uit blinde emotie maar wel uit inzicht in de rationele strategieën van wereldleiders. Ik verafschuw zijn geflirt met Erdogan, bijvoorbeeld. Anderzijds valt het vanuit de Russische strategie te begrijpen dat hij deze zet in zijn schaakspel opneemt. Strategieën draaien steeds om de verdediging van nationale belangen, dat geldt niet alleen voor de Russen maar ook voor de Chinezen en de Amerikanen. Enkel in Europa gelooft men dat men een beleid op morele waarden en normen kan baseren, een beleid dat trouwens in the long run een zee aan ellende veroorzaakt die de ellende gecreëerd door realpolitiek en strategisch eigenbelang ver te boven gaat.
   Wanneer gaat u overigens de smerige politiek uit het nabije verleden van de EU en de NAVO ten opzichte van Rusland eens onder de kritische loep nemen? Zo u dat doet zal u begrijpen waarom Poetin handelt zoals hij handelt en waarom het Russische volk hem daarbij massaal steunt. Maar je moet natuurlijk moeite willen doen om geopolitieke bewegingen te begrijpen. En het is dat wat eraan schort, vrees ik.

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Inderdaad.
    Universele minachting en géén rationele argumenten.
    Natuurlijk speelt fraude een belangrijke rol.
    Maar het Russische volk is een ontwikkeld volk aan het worden en is niet meer straatarm.
    Poetin is een bijzonder intelligente schaakspeler die niet alléén zichzelf verrijkt maar ook zijn eigen volk een veel betere levensstandaard heeft geschonken.
    Bovendien de islam bestrijdt en niet als marionet van de VS wil fungeren.
    Ik weet zeker dat Trump en Poetin in de toekomst samen de toekomst van de wereld zullen bepalen.

    Geliked door 1 persoon

  • theresageissler zegt:

   Wat hierboven om 18.24u. wordt gesuggereerd is weer eens nonsens:
   Delamontagne heeft dit verschijnsel nu eens met eigen ogen gesignaleerd en duidelijk aangegeven, dat dát niet de bedoeling is van zijn bijdragen.
   Ik maak hem er slechts op attent, dat dit hem inmiddels herhaaldelijk is gebeurd, zonder dat hij het zelf in de gaten had. Wat hij daarmee doet, is verder geheel aan hem.

   Like

   • tinekevanschagen zegt:

    Je hebt het zowaar voor elkaar gekregen,@Tistochwat is weg,en de heer @Delamontagne
    zet je zo n beetje neer als een seniele,dementerende oude man!
    Gefeliciteerd! Je zult wel ongelofelijk trots zijn en goed slapen vannacht.
    Maar er volgt nog meer goed nieuws voor je.

    @ Heer Bronmaster.
    Het was me een genoegen,dank u wel voor alles .
    Ik toon me solidair met TTW.
    Ik doe ook niet meer mee.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Jammer. Uw zoon en zijn vriendin zullen zich wel vergenoegd in hun handen wrijven . . . 😦

    Webmaster

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Ik lees nu pas wat een “onschuldig” plaatje allemaal kan veroorzaken. Iemand schijnt mij dan als een “seniele”oude man te willen afschilderen ?????????????
    heb ik niet direct geconstateerd, maar allá[h], ben wel oud, ga richting 80, maar nog niets met denkraam aan de hand, wel met andere onderdelen lichaam.
    Jammer al die ruzies, het gaat toch om elkaar in-te-lichten over de beruchte islam en de gevolgen.
    Niet allerlei “kleine” persoonlijke vete’s zijn belangrijk.
    Ik waardeer zowel Mevr Teresa’s inzendingen, als de reacties van o.a. Bert G en “ttw’.
    De directheid/ “recht-voor-z’n-raap[heid]
    van Bert moet ik vaak om lachen……
    Met plaatje heb ik niemand willen kwetsen, zomaar een “geintje”.
    Gisteren waren wij tweën op de “Indische-maaltijd” op bevriende camping.
    Zat recht tegenover een NL-s man, getrouwd met Francaise. Vond m’n vrouw wel leuk in Fr praten.
    Maar wat bleek, die man had TOTAAL andere indeeën over wereldse toestanden,… islam e.d.
    Dus dat werd wel een woordenwisseling.
    Het was bepaald geen DOMME man.
    Of ik boek zus en zo, had gelezen ?
    “DE mensheid WORDT STEEDS VOLMAAKTER”………!
    Ik repliceerde met bepaalde onderwerpen
    boeken, die ik o.a via deze site/ e.a weet.
    Hij wist niet wat “Dhimmitude”betekent, Laïcité ? onbekend, Deense psycholoog Sennels ? ?, islamisering……..viel wel mee.
    Etc, etc. Het was een openbaring voor mij dat mensen zo kunnen denken.
    Ruzie ?, nee hoor, gaan bij elkaar op bezoek en wisselen wat boeken uit, om ieder “realistischer”te laten gaan denken.
    Jammer als er men ermee stopt………

    Like

   • BertG. zegt:

    Weet je nou zo mooi is van dat hele plaatje.
    Dat jij jezelf er blijkbaar in herkent. Opzet gelukt dus.
    Dus je weet dus heel goed van jezelf wat voor onmogelijk vals loeder je bent.
    Anders had je er nooit wat over gezegd.

    Ik zei dat je er ook nog op leek ook, niemand anders.
    Blijkbaar was je dat dan ook nog met me eens.
    Je zet je zelf wel zo ontzettend voor schut, je beseft het niet eens.

    Maar ik wil je nog 1 goede raad mee geven.
    Ga eens deaud, en doe ons eens een plezier.
    Dat jij een totaal mislukt leven heb, daar hoef je ons toch niet mee te vermoeien.
    Op zich niet zo vreemd natuurlijk, met zo’n instelling.
    Wie wil er nou zo een loeder in ze omgeving hebben, de gevolgen zijn dan ook verschrikkelijk. Je komt er namelijk nooit meer van af.
    Wat zal jij populair zijn daar in je woonplaats, ik denk dat ze je mijden als de pest.

    Like

   • BertG. zegt:

    Bert, wat zal jij je dan wel niet in je handen wrijven met zo iemand als Trees op je blog.
    Die er een dagtaak van gemaakt heeft om elke tegenstander weg te treiteren.
    Wees er dan maar trots op dat ze jou site hiervoor uit gekozen heb.
    Je collega’s webmasters zijn je er dan zeer dankbaar voor.

    En Tineke, ik heb er ook even aan zitten denken, maar ik gun het haar niet.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Collega´s webmasters? Die heb ik niet. Ik ben een “eenzame wolf”.

    Like

   • BertG. zegt:

    Wat betreft een webmaster die hier blijkbaar blij mee is, ben je inderdaad een lone wolf.
    Geen enkele site zit te wachten op iemand die iedereen weg treitert.
    In nog geen 24 uur ben je er nou al weer 2 kwijt.
    Vele zullen nog volgen, ook ik heb geen zin om hier dagelijks weer de strijd aan te moeten gaan of mezelf laten onder sneeuwen door zo’n loeder.
    Kan er niks anders van maken dan dat jij het waarschijnlijk nog vermakelijk vind ook.
    Of zijn we hier een sociaal experiment van 1 of andere psycholoog die wil weten waar iets op uit draait als je een gek in los laat op een site.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ik zeg niet dat ik er blij mee ben en ik ben geen psycholoog.

    Like

   • Harry zegt:

    Ik vraag me echt af waarom een jaloers secreet ( T.G.) , hier zoveel speelruimte krijgt .
    Zoals Bert al schreef , het is een vals loeder .
    Ze is voortdurend op zoek naar iemand , die ze als ” de zwakkere” beschouwt .
    En iedereen heeft haar maar te volgen of je verdaagt in haar treitermodus .

    Hoeveel goede en humoristische reageerders zijn hier al vertrokken dankzij madame G?
    Eigenlijk sta ik ook op het punt om af te nokken , maar dan besef ik dat de verkeerde wint .
    Wij moeten ” madame” ontzien , maar haar vileine getreiter kan betrekkelijk ongestoord doorgang vinden .
    Wordt zij gemaand om iemand met rust te laten , zoekt ze weer een ander slachtoffer .
    Heb geen benul van psychologie , maar is hier geen sprake van een vreselijk minderwaardigheidscomplex wat ze probeert te compenseren ?

    Ik zou graag duidelijkheid zien , OF we mogen haar op dezelfde manier aanpakken , Of we gaan er mee stoppen .
    Welke van de twee moet het worden ?

    De site zal heel saai worden zonder Tistochwat .
    Een beetje humor is toch wat ons overeind houdt ?
    En tevens leuke zinvolle bijdragen , waardoor je gebonden blijft aan dit blog .
    Hoe moet dat nu ?

    Ik snap er eerlijk gezegd niks meer van , heer Bron !
    Hebt u meelij met Theresa ?
    Ik begrijp het gemak wel van aangeleverde vertalingen , maar er komen hier al zo ontzettend veel artikelen voorbij , dat vele nauwelijks of ongelezen passeren , het is al haast niet meer bij te houden , als je ook nog werkt .

    Ik zou in ieder geval geen vriendin laten vallen voor die zelfverklaarde zielenpoot .
    Het is misschien hard , maar wel de waarheid .

    Geliked door 2 people

   • Trucker zegt:

    @ Tistochwat & tinekevanschagen zij die wegblijven hebben ongelijk.

    @ tinekevanschagen

    Webmaster E.J. Bron zegt:
    19 mei 2018 om 09:10
    Jammer. Uw zoon en zijn vriendin zullen zich wel vergenoegd in hun handen wrijven . . . 😦
    Webmaster

    De aanhouder wint, een zeer oude spreuk die een waarheid is als een koe is, met te stoppen geeft u munitie aan uw tegenstanders (in deze uw kinderen waar u in “onmin” mee leeft).

    @ Tistochwat
    Kom terug en doe als ik als je een reageerder/ster uit de weg wil gaan : negeren , je kan het ook en is minder moeilijk als je denkt.
    De slimste houd zijn mond en laat het over zich gaan en denkt meewarig “ach” …

    Deze onaangename zaken is waar onze vijand (links/multikul/islamofiel en tutti quanto) zich nu in verkneukelt en zich zeer vrolijk over maken, de wiggen die gedreven worden in het rechtse islamofobe blok ze hebben niet liever en als het gebeurd van binnen uit lachen ze zich te pletter.
    Weg blijven is geen optie is de foute oplossing.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Harry, voor de verslagen moeten we ook niet echt hebben van Trees.
    Die gaan hoofdzakelijk over Trees zelf en over alles wat haar nog dwars zit.
    Die aanwezigheid van haar ergens gaan meer het om zien en gezien worden, niet uit werkelijke belangstelling.
    Dat heeft ze zelf hier toegeven i.v.m. Pim Fortuyn.
    Vandaar dat die verslagen ook zo oppervlakkig zijn, omdat de interesse er nooit is geweest.
    Want uiteindelijk moeten ze niks van haar hebben, in geen enkele organisatie.

    Like

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   @ TTW:

   Tistochwat zegt:
   18 mei 2018 om 18:48
   @ Tistochwat 18 mei 2018 om 18:42

   Aanvulling:

   @ Heer Bronmaster

   “BERT, IK STOP ERMEE.”……..

   Welnee joh! Doe niet zo gek! Verbaal versla je haar toch steeds?

   Of bedoel je dat je stopt “Voor vandaag”? 😉

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Verbaal stelt ze ook helemaal niks voor.
    Lange zinnen in een verbloemd en warrig taal gebruik.

    Tis, laat je niet gek maken door zo’n achterlijk wijf, we slopen haar waar ze bij staat.
    Ze heeft namelijk helemaal geen ene moer in te brengen hier.
    Ze heeft geen enkele medestanders meer. Alleen nog maar tegenstanders.
    Vandaar ook dat spastische taal gebruik, ze zit zo vast als een huis, en ze weet het.
    En zie je daar dan meer weer uit te lullen, het gaat haar niet lukken.
    Ze zit zowat te janken achter haar computer, ik weet het wel zeker.
    Ze kan het nooit meer winnen, en ze weet het.
    Ik wordt er juist heel creatief van, ze reikt zelf de munitie aan.
    Je hoeft er alleen maar gebruik van te maken.

    Like

   • Trucker zegt:

    jammer zo jammer dat Tistochwat deze blog verlaat (gevolgd door tinekevanschagen).
    Consequenties zal het hebben…

    Like

   • BertG. zegt:

    Eigenlijk zouden we er allemaal voor zo’n 2 weken even mee moeten stoppen.
    Zodat alleen nog Trees hier overblijft.
    Gewoon, om iets duidelijk te maken, als statement.
    Anders zullen er nog vele volgen die de site verlaten.
    Aan deze kant hoeft er ook nog maar heel weinig te gebeuren.
    Ik kom nauwelijks nog toe aan iets lezen, je moet de hele tijd er op letten dat je weer niet ergens aangevallen wordt.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Like

 10. Qvic zegt:

  De schrijver van dit stuk is meer een Putin/Rusland hater, want er staat veel onzin in en verdraaide feiten. Kortom het kan voor mij zo de prullenbak in. Weg met die onzin.

  Geliked door 4 people

 11. tylek zegt:

  ik had nooit verwacht dat hier bij E.J.BRON zo een onzin geschreven word. Rusland kan zeker met zijn wapens Amerika evenaren zoniet beter. Als Rusland werkelijk een bananen republiek is dan hadden Europa en Amerika nooit toegelaten dat Rusland de Krim zou pakken.

  Geliked door 1 persoon

 12. Mary zegt:

  “Wellicht is het goed Rusland ook uit te sluiten van de G20 totdat zei de Oekraïne met rust laat en de Krim ontruimt”, eh een groot deel van de Oekraïne heeft aansluiting bij Europa nooit gewenst (ook de toenmalige zittende regering niet), het was Europa en de VS onder Obama (en hun haat jegens Rusland) die koste wat het kost (het associatieverdrag heeft zelfs geleid tot oorlog en vele doden in de Oekraïne, economische malaise etc.etc.) de Oekraïne in wilde nemen en het heeft de Oekraïense bevolking wat gekost!!! en nog steeds en als we het over de Krim hebben heeft 96,6% van de bevolking gestemd voor aansluiting bij Rusland!!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Mary.
   Wat ’n verward stukje schrijf je hier nu.
   Ik kan er geen touw aan vast knopen.
   Hoeft ook niet als jij het maar begrijpt .
   Alleen ik moet je er wel op wijzen dat het onzin is wat je schreef.

   Like

   • Mary zegt:

    paulzwueste 18.21. Ik reageer op een alinea in dit bovenstaande stuk, waar ik het totaal niet mee eens kan zijn, maar ik leg het graag nog even uit.
    1. Een groot deel van de bevolking wenste inderdaad niet met de EU in zee te gaan maar
    met Rusland (veel etnische Russen in de Oekraïne).
    2. De toenmalige zittende president die het EU verdrag niet wilde tekenen is simpelweg
    moeten vluchten toen de door het westen aangestuurde gewelddadige onlusten
    uitbraken.
    3. Na de weigering van Janoekovitsj braken er onmiddellijk ernstige onlusten en chaos uit
    waar, naar later maar ook toen al bekend werd en was, Amerika bij betrokken was,
    welke hebben geleid tot;
    de Maidan-moorden en de oorlog in Donbass (duurt al 4 jaar) welke al 10.000
    slachtoffers heeft opgeleverd.
    4. De corruptie is vele malen erger geworden onder de corrupte Porosjenko die zich
    verrijkt en de bevolking is ernstig verarmd, etc. etc.
    5. De uitslag van de stemming van de bevolking van de Krim is wel duidelijk.
    Dit zijn helaas allemaal feiten.

    Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Mary, klopt. Het was die vreselijke John McCain die in Kiev op het Maidan-plein het volk stond op te hitsen met zijn vrienden van de deep state zoals Lindsey Graham, Victoria Nuland, Hans van Baalen en Guy Verhofstadt. Het was een coup van deze deep state figuren en heeft levens gekost wat niet nodig was, maar goed voor dit stelletje is een leven niks waard.

   Like

  • toetssteen zegt:

   @Mary
   Ahum, er zijn bij contract 25.000 troepen gelegerd. Nog niet eens zolang geleden verlengd. Buiten dat het gros van de inwoner ís Rus. Het zijn de Tataren die daar geen roots hebben.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Ach, ik ga hier niet eens verder op in.
    Heeft geen zin als twee dames op uw bloed uit zijn.
    Hoedt u dan als man en zoek steun bij Poetin!
    Poetin is voor mij de ware leider…!

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Leuk en aardig Mary… maar wees dan ook wat duidelijker in je commentaar.
   En sluit dan tevens af met ’n alles betekenend leesteken.

   Ach ja, je moet ze toch ook alles leren….

   Like

 13. Lucie zegt:

  Waar komt deze Rolland Junki vandaan,een MSM papagaai soms,een infiltrant?
  Wat een totale lariekoek staat er in dit artikel.
  Ik heb een neef in Rusland die daar getrouwd is met een Russin,laat hem deze leugens niet horen.
  De Russen zijn voor het grootste gedeelte dik tevreden met Putin.
  En als je zijn toespraken hoort,dan snap je zeer zeker waarom dat zo is.

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Poetin komt fantastisch voor zijn volk en staat op, ( net als in ISRAEL , NETANYAHU… en ‘dat ‘. gegeven komt niet in de staten van …EURABIA…voor, ( op enkele na, dan)!!!

   Geliked door 1 persoon

   • I.K. Bennurklaarmee zegt:

    Hongarije, Oostenrijk, Polen. Meer weet ik er niet zo gauw op te noemen of zijn dat ze allemaal fleckie?

    Like

   • Jan zegt:

    `Putin komt niet voor de Russen op want dan had hij er voor gezorgd dat de economie groeit wat het niet doet, die is niet groter dan die van Italië en dan te weten dat die feitelijk alleen uit het actieve noorden bestaat. Lega Nord kwam niet uit het niets, had genoeg van het lamlendige zuiden https://nl.wikipedia.org/wiki/Lega_Nord

    Putin is in geen enkel opzicht met Netanyahu te vergelijken.

    Like

   • Jan zegt:

    ….
    The sad fact is that a significant number of people I knew who took part in the protests of 2012-2013 have emigrated and are not coming back.

    Many of those who stayed simply didn’t vote this time, or spoiled their vote. Now they make jokes that to see Russia free, they just need to live longer than Putin. Others have turned to work in charity or culture, hoping that they can just avoid Russian politics for the next six years.
    https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/mar/21/putin-elected-russians-economy-protests

    Like

   • fleckie zegt:

    Tja I.K. K.BENNURKLARMEE 16.5.2018: ER bestaat een DUITS GEZEGDE ,( JA! Mijn voorouders waren. AL. gevlucht voor de NAZI’SI,(1923) , ‘vanwege HITLERS ‘MEIN KAMPF’,!!) etc! …..’ Ein JEDER ist bestechlich, …es liegt nur daran…WIE. GROSS die BESTECHLICHKEIT GEHT!!?…………………( men denke ook aan…SOROS)!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Jan.
    Neem me nou niet kwalijk maar je kunt de economie van Rusland onmogelijk vergelijken met die van Italië.
    Bovendien zou je heel wat objectiever moeten zijn t.o.z.v. Poetin.
    Jammer dat je zulke vooroordelen koestert.
    Had ik niet van je verwacht.

    Like

 14. Duchesne zegt:

  Ik heb een analyse gelezen met een reeds op voorhand bekende eindconclusie, feitelijk in de eerste zin is reeds het einde leesbaar. Het is niet goed, het is niet slecht, het is zoals iemand al opmerkt EU propaganda, en slechte kwaliteit ook nog. Een duisdanige “opinie” moet wel ergens gefinancierd worden.

  Ik had gehoopt op een objectief stuk met zowel pro als contra factoren in het licht…helaas, weer propaganda.

  Ik denk dat een militaire actie van of tegen Rusland gekoppeld is aan totale oorlog, ik denk dat de Russen dat weten en beseffen dat er geen tweede kans is. Ze hebben ervaring met een land dat in puin ligt, meermaals….en ze kennen ook de kracht van massaal aanvallen en alles in de strijd gooien. Zwak als woord om Rusland mee te beschrijven is denk ik jezelf voor de gek houden. maar goed, als dat een wens is, in vrijheid mag dat.
  Om die reden is Poetin denk ik terughoudend, hij weet wat de prijs van oorlog is…. Heeft niks met economie te maken, in oorlogstijd is er feitelijk geen sprake van economie maar enkel van productie onder staatstoezicht. De rekening is voor de verliezer…

  Iets wat in een toekomstige oorlog met kernwapens niet van toepassing is. De tijd van loopgraven en jarenlang bombardferen is over. misschein tien dagen oorlog, dan ligt iedereen in puin.

  Ik denk dat de NAVO en de EU zichzelf enorm overschatten, en de schrijver van dit stukje de Rus onderschat. Als dit de soort bronnen zijn waar onze parlementariers hun informatie halen om over volk en toekomst te beslissen dan is het diep, diep droevig.

  Beste E.J. Bron, sorry maar ik zie van deze schrijver/ster geen meerwaarde of wat dan ook, ik word enkel enigzins angstig van de in mijn optiek labiele gedachtengang die blijkbaar ook de EU top op vrijwel identieke wijze blootlegd…je zou gezien de beschikbaarheid aan onderwijs en informaitie iets meer diepte en helderheid verwachten.
  Ik denk dat de Russen ent als ons een normaal leven willen hebben, er is genoeg dat misgaat dus waarom hety negatieve vergroten?

  Het is alsof een schrijver die in de jaren 50 in coma is geraakt net is bijgekomen en gelijk doorgaat met zijn volledig politiek correcte verhaal. Dit is het gevolg van decennia een vijandsbeeld kweken en doorgeven…..Zo triest…

  Like

 15. Eigen volk eerst zegt:

  Ik geloof helemaal NIETS van deze zwartmakerij van Rusland. Net zoals ik NIETS geloof van de linkse hetze tegen Trump. Putin is een sterke en goede leider voor zijn mensen net als Trump. Wij moeten het doen met een slapjanussenregering die gun eigen gang gaan, de bevolking in armoede storten en ons overspoelen met werkloze en ook.nooit willen werken immigranten. Geef mij Putin en Trump dan maar….

  Like

 16. Trucker zegt:

  Poetin… een man met een visie, een man die Rusland teruggezet heeft op de (wereld)kaart.
  Weet niet wie of wat dit figuur is die die baarlijke nonsens bijéén heeft gescharreld op de wijze van een kip die haar pikt, zal maar zeggen dat het gekwaak is van de eerste orde.
  Poetin, hadden we maar een leider als hij die omzit naar zijn onderdanen islamieten in zijn land geen kans geeft en zij die onschuldigen hebben afgeslacht laat opjagen tot het einde der tijden door zijn FSB en special forces. troepen.
  In eurabia hebben we postkaarten à la Rutte, Michel als premier in belgie, een Jood nota bene die het verstond om kritiek te uiten op de opening van de US ambassade in Israël, hij moest er op er eerste rij gezeten hebben ipv van zijn ongenoegen te laten blijken.
  In Frankrijk hebben we de ondertussen wereldberoemde snotneus die met zijn moeder is getrouwd vriendje tevens van het kreng Merkel…
  Ga maar stoppen, de enige die in de nabijheid komt van Poetin is Victor Orban, ken geen andere leider met ballen en een visie voor zijn eigen volk.

  Like

 17. Thoth zegt:

  (..)Dat Poetin nu, naar schattingen van de Neue Zürcher Zeitung en Forbes, zelf rond de € 44 miljard bij elkaar gestolen heeft, zet alles in perspectief… Hij is steenrijk!

  Naast de vele andere onzorgvuldigheden, het volgende n.l. Poetin. Dus, huh? Hoe kom je hieraan? Zie hier b.v. de rijkste mensen van de wereld volgens Forbes in 2018. Van Gates (112 miljard, nr. 1) t/m Wang Yong (1.8 miljard, nr. 1756). Maar helaas, daar staat Poetin er niet bij…

  https://www.forbes.com/billionaires/list/12/#version:static

  Like

 18. Jan zegt:

  ‘ook in Syrië meende Poetin zich alsmaar weer te moeten onderscheiden door zijn gangstergedrag’
  Verklaar dat eens.

  Top 10 Fighter Aircraft
  Nr.3 Sukhoi Su-57

  ‘maar nooit verder is gekomen dan het exporteren van olie, wodka en gas,’
  Klopt niet:
  https://atlas.media.mit.edu/en/visualize/tree_map/hs92/export/rus/nld/show/2013/

  ‘terwijl het geen enkele constructieve bijdrage levert op het politieke wereldtoneel, zelfs China is haar daarin al voorbij gestreefd.’
  China voert in geheel ZO-Azië een agressieve politiek. Zie Filipijnen
  https://www.forbes.com/sites/ralphjennings/2017/08/29/the-philippines-is-forcing-china-to-limit-its-aggressive-maritime-expansion/#3957fae816bb

  Positieve bijdrage van China op het wereldtoneel? Ik zou het niet weten. EU, geen idee

  The ship’s plumbing, we are told, is so bad that many of her toilets are out of action, not an ideal arrangement where the 2,000-strong crew are required to spend months at sea. Meanwhile severe technical problems with the steam turbines that power the ship means that she needs to be accompanied by an ocean-going tug, just in case she breaks down.
  https://www.telegraph.co.uk/news/2016/10/25/vladimir-putins-aggression-means-we-must-speed-up-the-rebuilding/

  Klopt. De Russische verkiezingen van 2018 waren corrupt als voorheen en de oppositie zat achter tralies
  http://www.chicagotribune.com/news/nationworld/ct-russia-election-putin-20180318-story.html

  ‘reden waarom nu een groot pensioenfonds moet worden leeggeroofd ‘
  Klopt:
  Earlier this month, the Russian government seized its citizens’ pension contributions.
  https://www.bloomberg.com/news/articles/2014-08-18/russia-seized-citizens-pension-funds-dot-could-that-happen-in-the-u-dot-s-dot

  Gas als politiek wapen, klopt
  https://www.telegraph.co.uk/finance/2929323/How-Russia-plays-politics-with-Gazprom.html

  ‘zelf rond de € 44 miljard bij elkaar gestolen’
  Klopt

  Liet zich een megalomaan paleis bouwen zoals de Ceaucescus en Erdogan
  ….
  https://www.independent.co.uk/news/people/vladimir-putin-corruption-five-things-we-learned-about-the-russian-presidents-secret-wealth-a6834171.html

  Putin en de Panama Papers
  http://panamapapers.sueddeutsche.de/articles/57161f07a1bb8d3c3495bc36/

  Putin’s liquidaties klopt:
  http://www.news.com.au/lifestyle/real-life/news-life/heres-a-list-of-all-the-putin-critics-who-wound-up-murdered/news-story/4e2952b107b0c7159887e303062c9694

  The long history of Russian deaths in the UK under mysterious circumstances
  From poisoned umbrellas to radioactive substances, Moscow has repeatedly been linked with deaths on British soil
  https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/russian-deaths-uk-history-spies-murder-sergei-skripal-alexander-litvinenko-a8242061.html

  Putin: From Oligarch to Kleptocrat
  http://www.nybooks.com/daily/2018/02/01/putin-from-oligarch-to-kleptocrat/

  Niks te zoeken in de Oekraïne en Krim: mee eens

  Weinig op artikel aan te merken op een paar zaken na.

  Like

  • Thoth zegt:

   (..) Krim ontruimen.

   Huh? De Krim ontruimen? Waarom dan? Krim is pas in 1954 aan de Oekraine gegeven om de verstandhoudingen te verbeteren. En, er wonen veel meer Russen(ong. 70%) dan Oekraïners (ong. 15%). Dat de Oekraïners onafhankelijk werden van de Russen, gaat het slecht tussen de Oekraïners en de Russen. Ik kan mij heel goed voorstellen dat het terugwillen en dat is ze gelukt met de verkiezingen op de Krim in 2015.

   Like

   • Jan zegt:

    Weggegeven is weggegeven en dus niet achteraf jammeren. Ik ken nog een gebied: Alaska, alleen moet Putin dan op consequenties rekenen. Overigens behoorde Siberië ook niet tot Rusland
    https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_conquest_of_Siberia

    In Estland wonen volgens de telling van vorig jaar 1 315 635 Esten waarvan 330 206 Russen. Sinds wanneer geeft het de Russen het recht een oorlog in dat land te beginnen gesteund door Rusland. Zij kunnen hun biezen pakken en vertrekken, maar Putin moest zo nog stoken in de Oekraïne waar hij niets heeft te zoeken.

    Wij zijn spuugzak van Erdogan, die zich gedraagt als Putin en wij konden zien dat als het aan de Turken hier ligt grote delen van Nederland naar Turkije gaan als provincies en Duitsland als geheel.

    De verkiezingen op de Krim waren een leugen dat weet iedereen, net zoals de verkiezing van Putin een leugen was.

    Like

   • Thoth zegt:

    Weggegeven is weggegeven en dus niet achteraf jammeren(…)

    Dat is ‘contradictio in terminis’ met b.v. de oprichting van Israël in (1948)

    De verkiezingen op de Krim waren een leugen(..)

    Dan moet je de Russen – die ong. 70% van de populatie van de Krim uitmaken – dan vertellen.

    Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @Klaas, u komt met artikelen uit de linkse pers om uw gelijk mee te ondersteunen maar de linkse pers liegt om het leven.

   Like

  • Ronald Dunki zegt:

   Ik krijg het gevoel dat ik tegen enkele heilige huisjes heb aangeschopt.
   Blij dat mij ook het recht op vrije meningsuiting gegund wordt, tenminste door jou ….
   Zie mijn reactie van 21:43 uur.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Ronald Dunki, tegen wie hebt u het? Ik baseer me op feiten en niet op propaganda van de EU waar de deep state van de U.S.A. mee verbonden is. Ik heb al aangedragen dat er geen sprake is van een invasie van Rusland in Syrië en heb ook al aangedragen dat het in de Oekraïne om een coup ging. U hebt totaal geen verstand van de geopolitiek en neemt propaganda over als zou het de waarheid zijn.
    Uw vrijheid van meningsuiting hebt u gekregen en vrijwel alle reacties wijzen uit dat ze uw mening niet delen. Bovendien gaat het eigenlijk niet eens om uw mening maar om het verdraaien van feiten en waarheden. Als we leugens en EU propaganda willen horen kunnen we bij de NOS en andere linkse media terecht maar hier op deze site van meneer Bron word dat niet gewaardeerd omdat de mensen wel beter weten.

    Like

 19. Wim zegt:

  Wie Dunki volgt op http://www.sta-pal.nl weet dat hij meezingt in het koor van Rusland demoniseerders. Je moet toch wel heel blind, c.q. blindelings de bureaucraten in Brussel volgen om de coup in Oekraïne goed te praten.

  Like

 20. Eric zegt:

  Wat een primaire Poetinhaat. ‘… niemand vroeg hen de Skripal´s te vermoorden…’ Die zijn niet vermoord, meneer Dunki, de dochter werd een week na de hysterische aanvallen van May (aanvallen die heel wat van haar agenda en haar ware bedoelingen moesten verbergen) uit het ziekenhuis ontslagen. Het feit dat u zelfs dàt niet weet is voldoende grond om te stellen dat uw artikelen niet de moeite waard zijn om gelezen te worden. Ze hangen aan elkaar van vlotjes uit de westerse leugenpers overgenomen verzinsels. Niks dat het westen tegen Rusland inbrengt rust op enig bewijsmateriaal. De sancties die zowel Rusland als West-Europa pijn doen zijn volstrekt onnodig en komen enkel de VS, die zoals vaak de lachende derde is, ten goede. Het wordt eindelijk tijd dat Juncker, Mogherini & Co. inzien dat toenadering tot Poetin ook in het voordeel van Europa zal spelen, een inzicht dat des te belangrijker is in tijden dat Trump met de Saoedische schurken onder één hoedje tégen Europa speelt.

  Like

  • Eric zegt:

   En vooraleer iemand mij verwijt Poetin te idealiseren: ook ik heb kritiek op Poetin, en niet van de minste. De spelletjes die hij met Erdogan (een échte dictator) speelt, tégen de NAVO, zijn walgelijk, maar toch minder walgelijk dan de spelletjes die de EU en de NATO in het verleden tegen Rusland gespeeld hebben (zie de gebroken beloftes die men aan Gorbatsjov heeft gedaan, zie de inmenging van het westen in Oekraïne). Het is begrijpelijk maar niet natuurlijk dat Poetin het aanlegt met de Turken, die in het verleden steeds oorlogen met de Russen hebben uitgevochten. Je kan Poetin hierom dus veroordelen of niet, op dat niveau zijn het de strategische belangen die tellen. Ook Trump volgt een anti-Europese strategie door Iran als de baarlijke duivel te verketteren en vuile zaakjes met de grootste schurk ‘of them all’, Saoedi-Arabië, te doen. Enkel de EU-top volgt geen strategie en vergeet de Europese belangen. Hier gaat ideologie voor op alles: de ideologie van de multiculturaliteit, van het suïcidale christelijke medelijden en van de islamofiele missioneringsdrift. Aan het belang van de Europese bevolkingen wordt in Brussel nauwelijks aandacht besteed.

   Like

 21. toetssteen zegt:

  Allereerst heeft scribent geen flauw idee wat een FOAB is en hoe gaarne de USA achter dat concept zou komen.
  Ach het is niet zoveel anders dan dat zo verguisde hartondersteunende middel Meldonium:

  https://www.1limburg.nl/dopingexperts-meldonium-niet-prestatiebevorderend

  Ach ja, who cares? De big pharma wil het recept en dat krijgen ze niet.

  Wat scribent vergeet is dat de EU zo’n klein babbelgehucht is. China staat alleen al voor anderhalf miljard burgers. En India zal zich ook niet in laten pakken door dit soort babbelaars.

  Geliked door 1 persoon

 22. Statler & Waldorf zegt:

  “Putin nooit verder is gekomen dan het exporteren van olie, wodka en gas.”

  En de USA niet verder dan het importeren van olie en de export van wapentuig en oorlogen over de hele wereld.

  Like

 23. Jan zegt:

  r.dunki zegt:
  16 mei 2018 om 18:18

  Ik ben het roerend met je eens, behalve wat China betreft, het is en blijft een corrupt en verrot communistisch land en wat de Soe-57 betreft, want die is niet bepaald slecht te noemen maar gaat boven het budget van Rusland en wil het daarom het liefst met India produceren maar die ziet er tot nu toe weinig in

  Like

 24. Trucker zegt:

  Jan is te pruimen in alles behalve als Poetin en Rusland ter sprake komt.
  Weinig verschil met Theresa, bij Jan wat linkjes en filmpjes er bij en bij Theresa is het het verleden dat speelt..
  Dat zijn (NIKS) aanvullende reacties op een in elkaar geflanst artikel dat mij doet denken aan het rioolblaadje Humo in belgie HET lijfblad van links multikul en islamofiel.

  Like

 25. Michaël zegt:

  Ik heb nog nooit zoveel lariekoek op deze site gelezen als dit stukje van ene Dunki. Ik ga er niet eens op in, kost me te veel tijd om zoveel onzin weerleggen.

  Like

  • Jan zegt:

   ‘Ik ga er niet eens op in’, en dat komt omdat je dan met de neus op de feiten gedrukt wordt.(Het vliegdekschip is een drijvend wrak en Russische piloten hebben geen kaas gegeten van landen op zo’n schip:
   Russen in verlegenheid: tweede toestel vliegdekschip plonst in zee bij Syrië
   Moskou wilde militaire macht tonen met Koeznetsov
   ….
   Behalve uit propaganda-overwegingen, besloot Moskou de Koeznetsov ook richting Syrië te sturen om ervaring op te doen met het schip. Rusland heeft de Koeznetsov, een relatief oud vliegdekschip uit de Sovjet-tijd, nog nooit ingezet in een oorlog.

   https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/russen-in-verlegenheid-tweede-toestel-vliegdekschip-plonst-in-zee-bij-syrie~b21001d3/

   Je reageert nu net zo als linksvolk op de voormalige site van Jan Marijnissen, die konden niet verdragen dat Cuba een puinhoop is. Hoe vaak tot de dag van vandaag gezegd wordt dat Cuba een geweldige gezondheidszorg heeft en de beste artsen ter wereld, het is bespottelijk.

   Opmerkingen zoals die van jou kom je ook tegen op de sites van Amazon als iemand het boek niet bevalt, dan is het ‘kolder’, trash, maar dat is geen argument.
   Waarheid is pijnlijk.

   Een kennis van mij is nog steeds lyrisch over de zogenaamde ‘obama care’ terwijl onderhand duidelijk mag worden verondersteld dat dit een gigantische leugen was. Zelfs Eva Jinek gaf dit toe toen zij meereisde met de rijdende tandartsen in o.a. de Appalachen.

   Like

 26. Adriaan Jansens zegt:

  Duitsland en de hereniging met ‘Oost-Duitsland’

  In 1989 viel de muur en een jaar later werd Duitsland herenigd, zo leren we op school en in de krant.
  Heel Duitsland ? Nee, niet heel Duitsland. We leren dat Oost-Duitsland weer bij West-Duitsland kwam. In werkelijkheid kwam alleen Midden-Duitsland weer bij West-Duitsland. En Oost-Duitsland ligt tegenwoordig in Polen en Rusland.

  Toen in 43/44 bleek dat de Russen in staat waren om de Duitsers op te rollen kregen de Amerikanen in ene haast en begonnen eindelijk werk te maken van de oorlog tegen den Duitser die ze het grootste deel van de oorlog volop gesteund hadden, want den Rus moest stuk en eigenlijk het liefst heel Europa minus de Britten. Het was gewoon business, maar niet de bedoeling dat de Russen zouden winnen.

  Veel Duitse bedrijven die onmisbaar waren voor de Duitse oorlogsindustrie waren voor een habbekrats in Amerikaanse handen beland, nadat het land door de opgelegde bepalingen in het Verdrag van Versailles, de crisis van ”29 en de Weimar republiek aan de rand van de afgrond gebracht was. Terwijl Duitsland in 1916 de oorlog al gewonnen had, het Russische leger deserteerde, het Italiaanse was als altijd ingestort, het Franse was aan het muiten geslagen nadat er 600.000 dood lagen bij de Somme en Engeland afgesloten was van de buitenwereld en geen nieuwe munitie of voedsel meer kreeg omdat de Duitsers duikboten bleken te hebben waar nog nooit iemand van gehoord had. Er was geen schot gelost op Duitse bodem en geen buitenlandse soldaat had voet gezet op Duitse bodem. Toch bood Duitsland vrede aan. Het mocht niet zijn. ‘Iemand’ haalde de Engelsen over door te vechten en beloofde de Amerikanen in te schakelen, en zo geschiedde. ‘Iemand’ kreeg in ruil de Balfour-Declaration, en het Verdrag van Versailles was bedoeld om Duitsland voorgoed te slopen en leeg te roven.

  Zo werd Opel van General Motors. Wij hebben daar hier een leuk stukje over staan.
  Lees verder >>>> https://fenixx.org/2018/05/17/duitsland-en-de-hereniging-met-oost-duitsland/#prettyPhoto

  Like

 27. Frans Brassens zegt:

  Webmaster Bron,
  Om te voorkomen dat de EJBron-site zo hier en daar afglijdt naar een bedenkelijk niveau, raad ik je aan, met permissie gezegd, om de inmiddels toch wel door een aantal van ons ontmaskerde E.U.trol Ronald Dunki te elimineren.
  In zijn reacties hier neem ik overigens ook waar dat de E.U.variant van ‘taqiyya’ hem niet vreemd is.

  Like

  • Adriaan Jansens zegt:

   Mee eens Frans!

   Men moet werkelijk blind zijn, om niet te zien, dat hier op aarde een groot plan uitgevoerd wordt, en dat wij als trouwe knechten aan de verwerkelijking daarvan, slechts mogen meewerken.

   -Winston Churchill

   Geliked door 1 persoon

   • Frans Brassens zegt:

    Zoals er kennelijk ook, al of niet bewuste, blinden bestaan die Ronald Sneaky niet doorzien, Adriaan. Een jammerlijke zaak.

    Like

 28. Jan zegt:

  Goed stuk Dunki, want Putin is niet kosher. Met Trump aan het roer is geen enkele keer een schijnaanval gepleegd door de Russische luchtmacht, onder Obama was het schering en inslag.

  Geen idee waar de liefde voor dictator Putin vandaan komt, tenzij, tenzij, uit de hekel en haat tegen de EU, maar dat betekent nog niet dat men een andere malloot in de armen moet vallen, want ik dat dat alleen linksvolk dat deed, dat is gecharmeerd van iedere massamoordenaar.

  Overigens wil ik wel eens weten wie zijn bedje hier in het westen liever gespreid ziet onder Putin.

  En eh, ik beven naar de site van Dunki gegaan, maar wat daar links aan is ontgaat mij volledig.

  Beetje stieren en rode lappen krijg ik de indruk.

  Like

 29. Taljaard zegt:

  @Ronald
  Na alle reacties en ook die van u een beetje te hebben gelezen heb ik geen reden om aan uw integriteit te twijfelen. Dat u er een ietwat afwijkende mening en visie over Rusland en Putin op na houdt is wat mij betreft uw goed recht. En ga daar verder ook niet op in.

  Zelf hier ook wel eens iets geschreven, over de diep door mij verafschuwde David Bowie en waar hij voor stond, wat mij bepaald geen bijval van de meeste lezers opleverde.
  Zie; ”Weer eentje minder.” E.J.Bron.
  En verder laat ik het aan het oordeel van de webmaster over.
  Want dit is zijn blog en meet mij in deze geen enkele autoriteit aan.

  Like

 30. fleckie zegt:

  ‘Twee honden vechten om een been,: …….een derde gaat er ras mee heen”. …………. ……….’het gele gevaar’- gezegde is men beslist ‘vergeten’?……..in Afrika?…….o.a…………….voor iedereen ter eigen interpretatie!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s