Poetin, brute willekeur of rationele berekening?

Screenshot_260

(Door: “ronald dunki”)

Poetin heeft een gewelddadig systeem gecreëerd dat zich niet alleen keert tegen de bevolking, maar ook tegen de eigen ‘incrowd’, omdat hij nu eenmaal overal het gevaar ziet dat dit door hem zelf geschapen monster hem zal verslinden. Het spreekwoordelijke zwaard van Damocles…

Historische en economische ontwikkelingen, die ik hier kort zal aansnijden, hebben Rusland opnieuw op de drempel gebracht van een identieke deconfiture als tijdens de Reagan/Gorbatsjov periode toen Rusland letterlijk ‘plat geconcurreerd’ werd.  Met zijn overmoedige inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016, die langzamerhand vol voor het voetlicht komt, heeft hij zijn hand overspeeld. Door het aanscherpen van Amerikaanse sancties als gevolg daarvan wordt het moeilijker om die morrende Moskouse ‘inner circle’ te beteugelen, terwijl de Russische bevolking al in het hoekje zit waar de klappen vallen en zijn populariteit daarom volgens een enquête van het Russisch Onderzoekscentrum naar Publieke Opinie in maart j.l. – bron: Moscow Times  – van 58,8 % naar 48,4% is teruggelopen in één maand sinds de verkiezingen.

Hij speelt met vuur door te proberen om teveel ballen in de lucht te houden nu de zwakke Obama vervangen is door een hem aanvankelijk goedgezinde Trump, die nu echter de bewijzen tegen Poetin dagelijks ziet opstapelen. Als de economische groei in 2018 volgens het IMF op maximaal een 2,4% uitkomt, zal het land niet uit de recessie ontsnappen, dat zal zelfs niet gebeuren met  4,8 % p.a.  In die economische teruggang signaleerde SIPRI (Stockholm Institute Peace Research Institute) al in 2017 een significante 17% vermindering van het Russische defensiebudget en als die rot voortzet, is het gauw gedaan met het laatste restje internationaal prestige, ook in Syrië.

De kunst van de politieke sterrenwichelarij wordt daarmee verheven tot een geëxalteerd niveau, gebaseerd op vermoedens en (valse) aannames, maar ook op objectieve feiten. Desinformatie is altijd een belangrijke component geweest van oorlogvoering en bewijst ook anno 2018 goede diensten om fata morgana’s te creëren, deels bevestigd op info van overlopende spionnen (die Poetin dan weer vermoordt, tot in Londen toe), maar ook van andere  vluchtelingen en goede verstaanders van de uit Rusland beschikbaar komende informatie.

In de volgende passages laat ik de rol van een aantal oudgediende Russische leiders summier de revue passeren, waarbij de feitelijke info onderbouwd is in Dmitri Volkogonov’s briljante historische  boekwerk : “The Rise and Fall of the Soviet Empire” (political leaders from Lenin to Gorbachev), uitgegeven door Harper Collins in 1999, waarin een overtuigde communist zijn oprechte en diepe teleurstelling uitspreekt over het mislukken van het communistische avontuur en zijn eerlijke mening geeft over de leiders der recente Russische historie, waarbij hij man en paard noemt.

Na 1987 waanden velen zich in een tijdperk van vreedzame samenwerking, maar Gorbatsjov blies enerzijds het failliete en corrupte communistische systeem op en wilde tegelijkertijd hetzelfde communisme toch een nieuwe kans geven. De overwinning van optimisme over ervaring, maar het communistische monster had al een ander jasje aangetrokken met de komst van een corrupte KGB- ambtenaar in Sint Petersburg, die slapend rijk werd aan alle privatiseringen die hij q.q. organiseerde.

Toen president Jeltsin zoveel gestolen had dat hij niet meer te handhaven was, bood hij Poetin het presidentschap aan op conditie van gratie voor zijn hele kleptomane familie; de rest van het verhaal is bekend en daarmee begon een fase van hegemoniale, ouderwetse machtspolitiek en corruptie.

Op de site van “World Socialist Web Site” (wsws.org), gepubliceerd door het Internationale Comité van de 4e Internationale (ICFI) zal een geïnteresseerde lezer een artikel van een andere overtuigde communist, Vladimir Volkov (d.d. 26-04-2007) aantreffen, waarin ook hij met Jeltsin de kachel aanmaakt : “..…. a new constitution was imposed giving the president practically unlimited powers and transforming the parliament into a largely decorative body. On this basis Yeltsin, who had up to this point already been ruling on the basis of presidential decrees, legitimized his power. In the middle of the 1990s wholesale privatization was carried out, in the course of which the most profitable pieces of industry were transferred through fictitious schemes into the hands of oligarchs for next to nothing. According to one estimate, approximately $200 billion worth of state property was transferred to private hands for a total of $7 billion” (de geboorte der oligarchen).

Poetin heeft de vrije pers, de onafhankelijke rechterlijke macht, de vrije oppositie en de toegankelijkheid van het land voor democratische waarden effectief de nek om gedraaid, reden waarom de politieke sterrenwichelarij weer belangrijker wordt, want die had ook in de Sovjettijd bewezen vaak verrassend betrouwbaar te zijn. Dat dit niet altijd het geval was, bleek in de periode van de Arabische Lente, toen ‘wishful thinking’ de overhand kreeg boven realisme, zeker toen in Rusland massale protesten uitbraken tegen Poetin’s wanbeleid. De Arabische Lente veranderde in herfst en terwijl in december 2011 velen hoopten op een toekomst zonder Poetin, werd de realiteit na duizenden arrestaties pijnlijk duidelijk: het Poetin-systeem functioneerde, ondanks protesten in de straten of druk van binnen uit ‘het systeem’.  Dat dit systeem aan erosie onderhevig is, staat buiten kijf en dit kan soms de indruk wekken dat het protest  weer kan oplaaien, zoals de afgelopen weken waarin Poetin weer vele honderden van de straten liet sleuren, waaronder uiteraard zijn nemesis Navalny. In hetzelfde artikel op de wsws.org-site stelt Volkov over Poetin : “Contrary to the claims of the mass media, Poetin was not Yeltsin’s ‘big mistake’. His appointment was entirely in keeping with the logic of the restoration of capitalism. The new ruling elite did not want to lose its stolen wealth. As the market reforms continued, the level of social inequality in the country deepened. This raised the need for the “strengthening of the state”—that, is the repressive apparatus—and the further narrowing of even the decorative trappings of democratic governance. Yeltsin fully sanctioned this move, and Poetin fulfilled this role, which was worked out by the Kremlin. Poetin’s Russia was not the negation of, but rather the logical continuation of, Yeltsin’s Russia. It is no accident that Yeltsin, upon resigning, never raised any serious criticisms of the Poetin administration”. ( Sic ! )

In 27 v. Chr. werd in Rome de Pretoriaanse Garde gecreëerd en een paar jaar geleden deed Poetin hetzelfde in Moskou, hetgeen duidelijk aangeeft dat hij de oppositie van niet loyale lieden uit zijn directe omgeving  serieus neemt, dit – naast hun kerntaak die oogt op anti-terrorisme en, met name, het onderdrukken van sociale onrust – ter bescherming van de keizer. Het reële gevaar van complotten in en rond het Kremlin is groot, reden waarom Poetin alle oligarchen voortdurend ervan doordringt dat zij in feite met één voet in de gevangenis staan als zij niet loyaal blijken te zijn, want Poetin weet op dit moment niet hoe hij ‘een rustige oude dag’ voor zichzelf moet zien en of die überhaupt mogelijk is, want in de laatste 60 jaar schijnt 65% der wereldwijde tirannen gevallen te zijn dankzij verraad in hun eigen kringen . Het probleem voor Poetin is dat hij de bevolking iedere vorm van globaal nieuws ontzegt, maar dat hij daarmee ook de gevangene wordt van het gebrek aan iedere andere vorm van communicatie die hij zelf veroorzaakt.

Wat Poetin, net als iedere dictator, nodig heeft, is buitenlands succes zoals de annexatie van de Krim, die de bevolking net als winnende voetbalsupporters een goed gevoel moet geven. Dat was enkele jaren geleden nog makkelijk te ensceneren toen de zwakke Obama zich alle kaas van het brood liet eten, maar met de actuele harde westerse sancties krijgt Poetin behoorlijk spijt van zijn brutale wandaden. In Rusland bestaat een ‘Levada centrum’ als onderzoeksinstituut om peilingen te doen onder de bevolking, waarvan de uitkomst uiteraard al tevoren vaststaat; na de annexatie van de Krim overheerste het ‘goede gevoel’ bij de voetbalsupporters (lees: Poetin supporters), maar hij kan geen moment verzaken, dus de greep naar de macht maakt hem een eenzaam mens.

Is de megalomane Poetin in een stroomversnelling van eigen fabricaat verzeild geraakt of controleert hij e.e.a. middels een rationele berekening of een gevoel, een instinct voor de vergankelijke macht? Hij moet een delicaat evenwicht vinden tussen de onderdrukking van de eigen bevolking en het in de gaten houden van de kliek in en rond het Kremlin, reden waarom hij kennelijk ook zo desperaat is om zelfs ex-spionnen in Engeland te vermoorden. Poetin leeft onder voortdurende bedreiging van een putsch, een paleisrevolutie, maar ook vanuit de bevolking kan de vlam in de pan slaan als de armoede verder toeslaat dankzij zijn economische wanbeleid.

Rationele berekening of opportunistisch kansspel?  Het zwaard van Damocles bedreigt de soeverein, zowel in de klassieke oudheid als anno 2018, daar zit hem de kneep voor het fenomeen Poetin.

Door:
“ronald dunki”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Poetin, Rusland. Bookmark de permalink .

71 reacties op Poetin, brute willekeur of rationele berekening?

 1. Eigen volk eerst zegt:

  Het is zo raar dat er steeds dit soort verhalen over Putin worden geschreven. Zo graag wil het linkse tuig hem slecht maken. Putin doet het goed voor zijn volk . Is niet voor niets weer gekozen. Hou er toch eens mee op Putin en Rusland zwart te maken! De enigen die heel slecht bezig zijn en de eigen bevolking de armoede in drijven zijn de EUlanden met de migranteninvasie. Daar moet de eigen bevolking voor buigen en boeten.

  Geliked door 10 people

 2. Benesha zegt:

  Na de eerste alinea alweer afgehaakt. Lijkt wel geschreven in een propagandakamer in Langley. Geschreven uiteraard zonder enige kennis of ervaring op het terrein. Ik heb het niet zo op de term fake news maar dit artikel is fake news tot de vierde macht.

  Geliked door 3 people

 3. E.J. Bron zegt:

  @”ronald dunki”

  Waar komt die Poetin- en Ruslandhaat van u toch vandaan, als ik zo vrij mag zijn om dat te vragen? De reacties op dit artikel zullen er opnieuw niet om liegen. En ik snap ook wel waarom. De grote strijd, namelijk die tussen het Westen en de islam, moet nog beginnen.
  Bij deze strijd zullen zowel Rusland als China een onmisbare factor zijn. Van het slappe Westen hebben we wat betreft verzet tegen de islam niets te verwachten, integendeel. Het haalt deze
  mensenrechten onderdrukkende fascistische ideologie juist met alle egards binnen. Door zowel Rusland als China steeds verder van onszelf te verwijderen, snijden we ons uiteindelijk zelf vreselijk in de vingers.

  Webmaster

  Geliked door 11 people

  • Statler & Waldorf zegt:

   “Door zowel Rusland als China steeds verder van onszelf te verwijderen, snijden we ons uiteindelijk zelf vreselijk in de vingers.”

   En exact dat is nu de oikofobische ziekte waaraan Europa ten onder zal gaan.

   Geliked door 4 people

  • Taljaard zegt:

   Het lijkt wel alsof ik hier de Washington (com)Post of de Frankfurter Allgemeine lees.
   Zeker, Putin heeft zijn fouten.
   Die hadden andere grote leiders en staatsmannen ook.
   Churchill is verantwoordelijk geweest voor het debacle van Gallipoli en heeft moedwillig een hongersnood in Bengalen niet willen verhelpen. Om maar niet te spreken van zijn onfrisse rol in de Boerenoorlog.
   Roosevelt en De Gaulle konden geen afscheid nemen van de macht.
   Met als gevolg dat de ene zich tijdens de conferentie van Jalta als doodzieke man door Stalin liet koeioneren, en de andere geen snars begreep van wat er in 1968 in Parijs gebeurde. De rampzalige gevolgen daarvan ondervinden wij nu nog steeds.
   Maar we mogen toch wel heel blij zijn dat er in de recente geschiedenis mannen als zij zijn geweest!

   En weet u, meneer ”Dunki”; ik ben ook blij met Putin.
   Ondanks zijn fouten.
   Want ondanks al die fouten biedt hij ten minste nog een tegenwicht tegen de regelrecht satanische NWO/Bilderberg/Illuminati/George Soros/EU-kliek en hun handlangers en marionetten op het hedendaagse wereldtoneel. Zoals bijvoorbeeld de door u aangehaalde Obama, de God zij dank door de Amerikaanse kiezers nog bijtijds afgeserveerde Hillary Clinton, het krapuul Merkel, de kakkerlak Macron en al hun slippendragers.
   Van een theoloog, historicus, psycholoog en letterkundige, jaargang 1958, die misschien iets verder kan kijken dan uw neus lang is.

   Geliked door 6 people

   • Jan zegt:

    Ik wil Putin niet in Syrië want dat liet toe dat Iran er een basis had en Assad weer Israël aanviel, een proxy-oorlog begon. Netanyahu had besprekingen gehad met Putin dat Rusland niet tegen de Israëlische luchtmacht zou optreden als het Iran in Syrië zou aanvallen en ik denk dat Putin van Trump te horen heeft gekregen dat hij dat ook niet moest wagen.
    Het Russische leger in het MO heeft nog nooit goeds gebracht. Het Russische materieel werd in de Yom Kippur oorlog totaal vernietigd, iets wat het Kremlin niet heeft kunnen verkroppen

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Jan, Iran zat al in Syrië althans herzbollah voor Rusland het land kwam helpen en dat zijn sjiieten. Sjiieten en soennieten hebben een eeuwige strijd en in de landen Iran en Irak wonen de meeste sjiieten en deels ook in Syrië en Libanon. Uiteraard beschermen de sjiieten elkaar tegen de soennieten zoals al Qaida/al Nusra en IS.

    Deze proxy oorlog is gestart door de U.S.A. in Syrië en daar doen Frankrijk, het VK, Qatar, Saoedi Arabië, Turkije en Israël aan mee door jihadisten financieel te ondersteunen maar ook wapens te leveren. Het was niet Assad wat Israël aan viel maar omgekeerd. Israël heeft al honderden keren de soevereine staat Syrië aangevallen.

    U baseert zich steeds op propaganda uit de msm en helaas is dat verre van de waarheid.
    Als ik u was zou ik maar eens wat seculiere Syriërs gaan volgen op twitter dan komt u wel achter de waarheid. Het is dankzij Rusland dat alle christenen in Syrië niet zijn uitgemoord door de U.S.A. en de andere landen die bloed aan hun handen hebben. Ja ook Israël heeft dat want zij ondersteunen de jihadisten van al Qaida/al Nusra. Ze nemen die lui gewoon op in hun ziekenhuizen als ze gewond zijn.

    Like

  • Geheel mee eens!

   Geliked door 1 persoon

   • Taljaard zegt:

    @Gerard
    Mooi blog hebt u.
    Smullen voor een historicus!
    Wat men er vooral uit kan destilleren is dat journalistieke integriteit en sociaal-maatschappelijk engagement in Nederland tot voor een jaar of 50 geleden voornamelijk op links te vinden was.

    Dit gezien de talrijke kritische artikelen op uw blog uit inmiddels niet meer bestaande dagbladen als ”de Waarheid” en ”Het Vrije Volk”, waarin het naoorlogse Nederland te voorschijn komt als een soort van Guatamala aan de Noordzee.
    Een bananenmonarchie met een misselijk makende bestuurlijke regentenmentaliteit, waarbinnen de leden van het toenmalige kartel van bestuurlijke elite en bedrijfsleven elkaar de hand boven het hoofd hield en de bal toespeelde.

    Wat dat betreft is er weinig tot geen nieuws onder de zon.
    Behalve dan dat er op links tegenwoordig geen integere en kritische journalistiek meer bestaat en dat vrijwel alle gevestigde media de gelijkgeschakelde spreekbuizen zijn geworden van de bestuurlijke elite en hun slippendragers.

    Geliked door 3 people

  • Ronald Dunki zegt:

   Goedenavond heer Bron,

   Wilt u mij nog wel geloven als ik u verzeker dat ik geen spoortje haat tegen Rusland koester? Vast niet!

   Het is voor mij echter een fascinerend land met een rijke historie en idem cultuur: prachtige muziek, superbe literatuur en beeldende kunsten waarvan ik al vele jaren met diepe teugen geniet.
   Wat stoort is het treurige niveau van de generatie’s die met het communisme zijn opgegroeid en al helemaal de leiders van die zieke ideologie.

   Ik heb als directeur van één der grootste Zwitserse banken en later Grundig AG in Argentinie te maken gehad met presidenten en ministers van diverse (buur-)landen in de zogenaamde Cono-Sur ( de zuidelijke driehoek ) en daar van nabij geleerd hoe klein kleine mensjes kunnen zijn en herken heel veel van die eigenschappen in Putin, een onscrupuleus mannetje met een verkeerd ego dat geen respect verdient maar wèl verdient tegen het licht gehouden te worden.

   Ik heb ook enkele jaren in het midden oosten gewoond (Bahrain) en daar uit eigen ervaring met uiterst erudiete moslims in Kuwait, UAE en Iran heel veel geleerd over islam en verzeker u dat “de grote strijd” al héél lang lang is begonnen. Uw oordeel over de islam is correct, maar ik kan u er uren lang over vertellen en uiteindelijk weer tot uw hier gemelde conclusie komen, dus daarover zijn wij het wel eens.

   Rusland en China doen beiden aan nietsontziende, cynische machtspolitiek – “so let’s keep them honest” – die hen bepaald niet impliciet tot onze vrienden promoveren in het conflict met de islam, waarover ik best wat wil schrijven, maar gelooft u mij, ik ben stomvrbaasd over de ongenuanceerde en vaak primitieve waardering voor Putin van mensen zoals de negatieve reageerders van gisteravond, maar ben absoluut niet bang voor een stevig discusssie daarover, mits daar ook een spoortje intelligentie en vooral respect aan te pas komt. Dat ontbrak er nog al eens aan en wat mij vooral tegenviel is de puur salonsocialistische ad-hominem stijl van veel reacties op uw site, waarin ik best teleurgesteld was. Met alle respect voor u en uw gewaardeerde site, had ik niet dit povere “Joop.nl. niveau” verwacht…

   Als u dit wilt publiceren in naam van de vrije meningsuiting zal er wel weer veel bot gereageerd worden, maar als dat nou eens inhoudelijk zou zijn – zoals onze gewaardeerde Jan – dan is het tenminste ergens goed voor…

   Een prettige avond,

   Geliked door 2 people

   • Eric zegt:

    ‘directeur van één der grootste Zwitserse banken…’ En zo’n sujet zouden wij moeten vertrouwen?

    Like

   • Michaël zegt:

    Doeiiiiiiiii !

    Like

   • Taljaard zegt:

    @Geachte meneer Dunki
    Wilt u wel geloven dat ik in eerste instantie Joshua Livestro achter u meende te vermoeden? Dit omdat ook hij zich op DDS en Jalta eveneens herhaaldelijk in de zelfde strekking over Putin heeft uitgelaten. En daar overigens ook met nagenoeg de zelfde reacties als hier werd geconfronteerd.

    Van mij mag u hier en elders vanzelfsprekend schrijven wat u wilt. En over de publicatie van uw artikelen op dit blog heb ik ook geen zeggenschap, noch matigt ondergetekende zich een dergelijke pretentie aan. Houdt u er echter wel rekening mee dat het hier geen universitair dispuut is, en dat bepaalde mensen daarom nogal ongepolijst uit de hoek kunnen wanneer zij u van repliek dienen.

    Wat mij betreft is het ”merk” Putin over de datum.
    Dat wil zeggen; hij had er beter aan gedaan om zich niet meer te nomineren voor een volgende ambtstermijn. Maar net als zoveel andere leiders in de geschiedenis kan hij geen afscheid nemen van de macht.
    Nu heeft hij m.i. ontegenzeggelijk grote verdiensten en was hij in zijn begintijd de juiste man op de juiste plaats. Maar juist omdat hij zich de laatste jaren aan de macht vastklampt rijdt hij zichzelf in feite in de wielen, En loopt hij daardoor het risico zijn eigen werk in de soep te laten draaien.

    Vrij recente en bekende historische schoolvoorbeelden van dergelijke leiders, die te lang bleven zitten, waren Bismarck, Churchill, Roosevelt en De Gaulle. En ik ben geneigd om Putin op hun niveau te plaatsen. Bismarck werd aan de kant gezet door Wilhelm II,
    Churchill had er beter aan gedaan om na de oorlog geen MP meer te willen worden.
    Roosevelt had zich niet meer voor een vierde termijn verkiesbaar moeten stellen.
    En De Gaulle; typische XIXe eeuwer, veteraan uit de Eerste Wereldoorlog, die hij alleen maar overleefde wegens krijgsgevangenschap, begreep de tijdgeest van 1968 niet meer.

    Putin is het product van een harde en armoedige jeugd in het communistische Leningrad van de jaren `60-`70. En hij heeft zich door een tomeloze wilskracht en ambitie uit zijn kleinburgerlijke milieu nietsontziend naar de absolute top gewrongen. Gebrek aan ruggengraat en karakter kan hem bepaald niet worden ontzegd. En gebrek aan intelligentie, inzicht, mensenkennis en charisma al evenmin.

    Geen wonder dat een opgeblazen zak met hete lucht en linkse mediahype als Obama door hem finaal werd overspeeld. En dat ook een omhooggevallen natuurkundelerares middelbare school provinciaal Duitsland als Merkel geen partij voor hem is en was.
    Dit tot mijn innige vermaak…..
    Maar ben het wel met u eens dat Rusland tegenwoordig beter af zou zijn zonder Putin.
    Hij heeft wat mij betreft grote dingen verricht, maar hij teert daar nu nog slechts op.
    En dat heeft hij de laatste jaren ook al gedaan. Daarom is zijn populariteit onder de Russen inderdaad, en zoals u dat terecht zegt, tanende.

    Over Putin hebt u uw mening kenbaar gemaakt.
    En die is slechts ten dele de mijne en niet die van de meeste lezers en schrijvers hier.
    Uw artikelen over andere onderwerpen heeft ondergetekende echter buitengewoon gewaardeerd. En daarom spreek ik de hoop uit meer van u te mogen lezen.

    Hoogachtend; W.H.H. (@Taljaard)

    Geliked door 2 people

   • Petra DeBoer zegt:

    @Ronald Dunki, uw werkzame leven verklaard waarom u deze onzin over Poetin uitkraamt. U behoort tot de zogenaamde elite die ons het voetvolk wel even zal vertellen wat de waarheid is. Kom eens uit die bubbel en verdiep u eens in de deep state van de U.S.A. want dan had u geweten dat Obama een loopjongen van de deep state was.
    Deze neocons van de deep state zijn overal in Amerika in geïnfiltreerd. De CIA, de FBI, de rechters en gerechtshoven enz. De deep state is altijd een vijand nodig om maar wapens te kunnen verkopen en hebben als doel om over de gehele wereld inclusief Rusland te heersen. De Rothschild familie zit met hun tentakels in vrijwel alle banken op deze wereld en dus ook in de Zwitserse waar u bewust of onbewust mee hebt gedaan aan de machtsuitbreiding van de deep state.

    Grundig AG deed ook aan machtspolitiek en het is nogal arrogant om een ander daarvan te beschuldigen, ook al ben ik het met u eens dat Rusland en China dat inmiddels ook doen, maar dat is vooral wat Rusland betreft om tegengewicht te bieden tegen de misselijkmakende deep state figuren die een new world order nastreven en vaak ook doen alsof ze dat al zijn, getuige hun “Regime change” technieken door het inzetten van proxy legers en snipers van de CIA.

    Bedankt voor uw denigrerende opmerking over de lezers van meneer Bron die schijnbaar geen intelligente bezitten en uw laatdunkende opmerking om ons te vergelijken met de lezers van de extreem linkse joop site. In elk geval trek ik me daar niks van aan want het zegt alles over u. U heeft dus wel intelligentie wilt u daarmee zeggen maar vergeet dat boeren verstand vandaag de dag eerder de redding is dan liberalen die menen intelligent te zijn. Uw EU en deep state propaganda kan ik missen als kiespijn.

    U zegt open te staan voor discussie maar wat heeft het voor zin als u feiten ontkend en ook hier weer met onnozele beweringen komt. Verder ben u ontzettend naïef want de IMF is onderdeel van de deep state en de Rothschild familie.

    De vrijheid van meningsuiting die u wenst houd ook in dat u een ander dat ook geeft en dan zult u kritiek ook moeten incasseren en niet afdoen als niet intelligent of joop niveau.
    De arrogantie druipt van uw reactie af maar ook het onbenul over de geopolitiek. Waarom geeft u niet toe dat er geen sprake was van een invasie van Rusland in Syrië zoals u eerder beweerde? Waarom ziet u niet dat er in de Oekraïne sprake was van een coup? U ziet dus niet dat vele partijen gebruik maken van propaganda en hun leugens de wereld inbrengen. Da getuigt dus van weinig intelligentie en zie uw eigen gebrek als projectie op de lezers van meneer Bron zijn site.

    Uw meeloper Jan baseert zich vooral op linkse media en zijn beweringen kunnen dus de prullenbak in.

    Geliked door 3 people

   • Jan zegt:

    Vladimir Putin’s rags to riches story: How a thug from the slums became Russia’s most powerful man
    https://www.mirror.co.uk/news/world-news/vladimir-putins-rags-riches-story-9972022

    Ik ken zijn evenbeeld in Duitsland: Merkel. Van IM’er tot ‘machtigste’ vrouw (geen idee waarop dat is gebaseerd)

    Met beide heb ik niets op, beschouw hen als machtswellustelingen. Kon Putin’s decimeren van ISIS waarderen, maar nu wel graag weer uit Syrië

    Like

   • Eric zegt:

    Doe geen moeite meer om deze dunki te woord te staan. Hij stelt vast dat de overige reageerders geen knip voor de neus waard zijn omdat ze geen rationele argumenten aandragen. De rationele argumenten tegen zijn betoog stapelen zich nochtans op, ik heb er zelf een aantal aangebracht maar vermits dunki geen tegenargumenten weet te verzinnen en met de mond vol tanden komt te staan is de webmaster de enige op wiens opmerkingen hij wenst te reageren. In een debat is het de gewoonte dat er gesproken en tegengesproken wordt op een wijze die voor redelijke mensen bevredigend is. Dunki voert een betoog zonder veel argumenten, negeert de vele beargumenteerde tegenwerpingen, verklaart dan dat iedereen die het niet met hem eens is alleen maar een intellectuele nul kan zijn en meent ten slotte dat hij de volledige tegenstand kan verpletteren door te openbaren dat hij ooit directeur van een grote Zwitserse bank is geweest (indien dat zo is verklaart het zijn hoogmoed). Ik denk dat dunki uit de school van Macron komt : een andere ex-bankier die het EU-establishment aanviel om het nadien te kunnen vervoegen en versterken. Een al dan niet betaalde mol in dienst van het westerse establishment, dus. Een beoefenaar van taqiyya die, who knows, binnenkort komt aandraven met zielige propagandastukjes voor de islam. Een struisvogel, ten slotte, met tal van decoraties op de borst en om de nek een groot gewicht aan gouden kettingen, waardoor hij zijn dure hoofd onmogelijk boven de grond kan houden.

    Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Dat is wat ik me ook steeds weer afvraag. Niet alleen bij deze ronald dunki, maar zo te lezen bij het vorige stuk en ook nu weer bij diverse reageerders hier op het forum. Ik schreef al eens, dat hij een kapot Rusland heeft overgenomen, een enorm groot land, bestaande uit veel verschillende volksgroepen en clans, waarvan een flink aantal nu niet bepaald vreedzaam te noemen zijn. Hij heeft in al die jaren geprobeerd en met succes het land weer tot een redelijke bloei te brengen. Dit soort landen hebben een streng bewind nodig om te kunnen functioneren. En bij alle, ik noem het maar pesterijen, van de rest van de westerse leiders, o.a. Obama en Merkel met haar EU bobo’s en de NATO heeft hij het bestaan er niet op in te gaan en de rust te bewaren.
   En dan, wie van de Poetin en Ruslandhaters waren ooit langere tijd in Rusland en wie van hen kent überhaupt een paar Russen? Buiten die dronken torren die ze op een super goedkope all in vakantie tegenkwamen? Nu, ik kan zeggen die verschrikkelijke dronken torren herrieschoppers, vind je dus ook heel veel onder de Nederlanders, die zich in het buitenland net zo slecht gedragen als die Russen, en ook onder de Engelsen, de Skandinaviers en noem maar op.
   Ons bedrijf had ook in Moskouw en diverse andere streken in Rusland vestigingen en een flink aantal collegae zijn daar als expat geweest. Ook kwamen bij ons op het hoofdkantoor en bij de technische buitendienst Russen als expat. Aardige en hoffelijke mensen en ja als ze een borrel op hadden kon het wel eens hilarisch worden, maar nooit vervelend. Ik persoonlijk vind Russen prima en heb respect voor Poetin omdat hij doet zoals hij doet.

   Geliked door 2 people

  • Hein zegt:

   Dat er van het slappe Westen geen verzet komt tegen de barbaarse veroveringsideologie islam en dat China en Rusland zich wel daartegen verzetten doet niets af aan de feiten over ge geschiedenis en de huidige situatie in Rusland.

   In en rond het Kremlin heerst een corrupte kleptomane schurkenkliek die hun machtsbasis steeds verder willen uitbreiden. Die Poetin verheerlijking in het Westen is volledig misplaatst. Desondanks kan Poetin heel soms ook gelijk hebben. Zo is Assad beter dan de alternatieve “rebellen”. Door die door het Westen gesteunde “rebellen” heeft Iran zich in Syrie kunnen vestigen.

   Dat Poetin en trawanten nuttig zijn tegen die vreselijke islam is een prettig maar ook lastig dilemma.

   Like

 4. Republikein zegt:

  Wat een onzinnig artikel man, verkeerde paddestoelen?

  Geliked door 2 people

 5. FerdinanadK zegt:

  Heb de laatste maanden, nooit zoveel onzinnige dingen gelezen.
  Man en rugnummer aub !

  Geliked door 2 people

 6. Trucker zegt:

  “het fenomeen Poetin

  ongewild heeft de schrijvelaar veel bewondering voor Poetin want “fenomeen” (heb het voor de juistheid eens opgezocht) betekend om .buitengewoon 🙂
  zal vast zijn bedoeling niet geweest zijn maar goed perfectie is niet van deze wereld ook niet in proza als bovenstaande.
  Ik peins dat meisje Theresa erg in haar nopjes zal zijn en natuurlijk Poetin hater Jan met deze pennenvrucht, voor mij smaakt het in ieder geval niet als een vrucht maar eerder een gerimpeld en beschimmeld stuk fruit uit de schaal.

  “…overmoedige inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016, die langzamerhand vol voor het voetlicht komt…”
  geen bewijs van, feesboek geleuter en vage beschuldigingen die zonder uitzondering uit de liberals hoek komt of toch lieden dei schatplichtig zijn.
  Tussen haakjes de US bij monde van hun CIA heeft al sedert hun ontstaan in elke verkiezing in Midden en Zuid Amerika de hand gehad, meer zelfs in elke natie die ze dachten een belang te (gaan) hebben heeft de CIA ingegrepen, zij of via de “contractors” à la (inmiddels van naam veranderd maar niet van handelswijze) Blackwater (om de bekendste te citeren).
  Laatste “wapenfeit” maar wel letterlijk te interpreteren) de sluipschutters in Oekraïne die in de massa schoten (“contractors”).
  Citeren uit publicaties van de vorige eeuw,, tja daar kom je een eind mee en de bron “World Socialist Web Site” (je meent het nog ook).
  Zelfs POTUS Trump zal zich hoeden voor de Russiche beer te tergen want Rusland’s wapenarsenaal is superieur aan (technologisch zonder meer) dat van de US (kwaliteit voor kwantiteit zal ik het maar heten 🙂
  Poetin, foutloos neen, toch verkies ik zo’n man dan een parvenu als jullie Rutte en de schare van eurabia NIET regerende handpoppen (van eu HQ brussel) die vergeten zijn dat ze ballen hebben (voorbeelden van te over).

  Geliked door 2 people

  • Statler & Waldorf zegt:

   @Trucker

   “het fenomeen Poetin
   ongewild heeft de schrijvelaar veel bewondering voor Poetin want “fenomeen” (heb het voor de juistheid eens opgezocht) betekend om buitengewoon.”

   Exact wat ik dacht Trucker.
   Projectie.

   Net als die homohaat van de ‘profeet’ Mohammed, feitelijk een homo die niet uit de kast kwam.
   Dat is ook projectie, een bekend fenomeen uit de psychologie.

   Geliked door 2 people

  • Jan zegt:

   Stimmt, ich bin kein Putinversteher.

   Like

 7. Mary zegt:

  De zwakke Obama laat me niet lachen, die vliegt achter ieder bezoek van Trump aan om te proberen dat wat Trump bewerkstelligd heeft weer te keren voor the deep state, daarnaast is Putin wel degelijk geliefd bij de Russen en ook die van de Krim en niet alleen dat, hij schijnt zelfs zeer populair te zijn in Europa, ga een ander je anti Rusland verhaaltjes wijsmaken.

  Geliked door 2 people

 8. Michaël zegt:

  Dunki spuit nog meer leugens en domme lulkoek.

  Geliked door 2 people

 9. Eva110 zegt:

  Weer een stuk van deze meester schrijver waarin hij niets anders doet als Putin zo zwart mogelijk te maken en voor te stellen als een despoot.
  Ik denk daar toch heel anders over en vind Putin die ongetwijfeld ook zijn fouten heeft een leider die voor zijn volk opkomt en niet over zich heen laat lopen door westerse z.g. democratische politici.
  Dit was meteen ook de laatste keer dat ik iets door u geschreven zal lezen en vind het (ondanks dat ik zijn argumenten voor plaatsing wel begrijp en onderschrijf) echt jammer dat dit soort vullnis het blog van Dhr. Bron bevuilt.
  Ik hoop dan ook dat UW naam nooit meer onder een ingezonden artikel op deze site zal staan.

  Geliked door 3 people

 10. Mary zegt:

  Bekijk het volgende filmpje en je krijgt een prima indruk hoe de Russen denken over Putin:

  Geliked door 1 persoon

 11. Trucker zegt:

  Het wachten is op zijn (paar) medestanders op deze blog, vreemd ze geven niet thuis 🙂

  Like

 12. Thoth zegt:

  Poetin opent 2 dagen geleden een brug van Rusland naar de Krim :

  De brug 19 km lang en heeft $ 3700 miljoen gekost.

  Greetings.

  Geliked door 1 persoon

  • Thoth zegt:

   Hier nog een :

   Like

   • Jan zegt:

    De bouw van de brug was vriendjespolitiek en er is heel wat geld naar Putin gegaan. De bouw kwam in handen van Stroygazmontazh (vermogen 276 miljard) en de eigenaar is Arkady Rotenberg, een persoonlijke vriend van Putin.

    De vraag is of de brug niet in elkaar stort omdat de bodem uit modder bestaat en de fundering niet diep genoeg is. Seismische activiteit is ook een probleem en ijs. Met alles is geen rekening gehouden.


    Most disturbing, it is an area of high seismic activity. The piles would need to be much deeper than they are in the current design, and Rosnovsky fears that the construction is likely to be weak. The bridge spans also need to be over 200 meters to ensure that they aren’t damaged when the water freezes; this is currently not in the plan.

    Rosnovsky also takes issue with the bridge’s proposed height. The Russian project is 35 meters high, compared with the minimum 50 meters listed in the recommendations for the Ukrainian projects. This will hamper the movement of boats in the area, especially in storm conditions. A Turkish trawler has already rammed into the bridge’s temporary bearings.

    Criticism comes from Russia as well. Russian construction engineer Yury Sevenard expressed identical concerns about the geology, seismic activity and extreme weather conditions. And in December 2016, Yury Medovar from Russia’s Academy of Sciences said that the bridge is being built without a proper design, since nobody wants to take responsibility for it.
    ….
    http://www.newsweek.com/putin-bridge-crimea-doomed-collapse-541578

    Prestigeproject en niveau sovjetuni

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Jan, er hebben Nederlandse bedrijven meegewerkt aan deze brug en deden o.a. het heiwerk. U kletst uit uw nek.

    https://nos.nl/artikel/2190944-nederlandse-bedrijven-bouwen-mee-aan-omstreden-brug-naar-de-krim.html

    Geliked door 1 persoon

  • Jan zegt:

   De vraag is, houdt de constructie het en ik vrees van niet want het vriendjesbedrijf had 0,0 ervaring met het bouwen van zo’n brug. Ik vrees dat de brug eindigt zoals het Olympische stadion in Sotsji en alles er om heen, een roesthoop waarop niemand zich over een paar jaar nog op waagt. Sotchi werd verwoest, is nu een puinhoop

   Like

 13. BertG. zegt:

  Nou, mr dunki heb nou toch wel ze 2de en 3de en 4de kans gehad, dacht ik zo.
  Het is niks, het was niks, en het zal nooit wat worden ook, met mr. dunki hier.

  Geliked door 2 people

 14. Guardiaangel zegt:

  De kracht van Rusland is nodig om het Westen af te houden van nog meer gestationeerde troepenmachten aan de grenzen met Rusland. Het lijkt wel of het Westen na vele winterslapen een grote inhaalslag wil maken, maar dan wel op de verkeerde manier. Daarbij verdenk ik het Westen zelf van de vergiftigings zaken in Engeland om nog meer indruk te maken en Rusland te vergallen van alles wat maar mogelijk is.
  Nee, dit artikel is een heel fout artikel en ik zou zeggen, ga even met de heer Waterslager praten die er al jaren in Moscow woont, verslaggever is in Rusland, die daar ruim voorzien is van normale Russische vrienden, die het dagelijkse leven en de politiek kent, die rondleidingen verzorgt in de grote galeries
  en zijn visie over Rusland beschouw ik als waar. Elke grote leider heeft zijn minpunten, maar die van Putin zijn niet zo achterbaks en bedriegend voor het volk als die van Rutte.

  Geliked door 3 people

 15. Harry zegt:

  Wat ik hier lees in het artikel , is een hele berg anti-Putin propaganda , waar best een heleboel van waar kan zijn , maar mijn gevoel zegt , dat het zwaar overdreven is .
  Ik krijg er een heel onaangenaam gevoel bij .
  Besef dat dit de beweringen niet ontkracht , maar als je al een tijd meeloopt voel je sommige dingen al op je klompen aan .
  En ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hier sprake is van een hetzerige anti-reclame .
  Het gaat maar door en door .

  Niemand zal beweren dat Putin een lieverdje is .
  Helemaal niet !
  Maar als je denkt dat je je staande kunt houden tussen een stel Russische ijzervreters aan de ene kant en de leugenachtige boeven- en dievenbende van de EU en deels Amerika aan de andere kant , dan ben je toch te onnozel voor woorden !
  Het artikel krijgt van mij de kwalificatie : HETZE !

  Ik wil best geloven dat Putin hier en daar een spion heeft laten opruimen .
  Maar zouden wij dat ook niet doen , als we in zijn schoenen stonden ?
  En zijn er in Europa en Amerika ook niet een aantal prominente figuren door vreemde aandoeningen , ongelukken , ziektes , neerstortende vliegtuigen en onverklaarbare drugsoverdoses zo maar naar de verkeerde kant van het gras verhuisd ?
  Zelfs meerdere Amerikaanse presidenten zijn beschoten .

  Wat me van Putin altijd opvalt , is dat ie resoluut , snel , adequaat en consistent optreedt .
  Hij doet als een van de weinigen écht iets tegen de islam en Isis .
  Dit in schril contrast met dat laffe zootje leugenaars hier .
  Na meer dan veertig jaar in het bedrijfsleven zou ik met Putin zaken durven doen op basis van een handdruk ! Van Rutte zou ik nog geen mandarijn kopen !

  Schrijft u in opdracht van iemand deze stukjes ?
  Vanuit de overheid aangestuurd ?
  Ik ben er wel een beetje klaar mee !

  Geliked door 5 people

 16. koosv8 zegt:

  Is het waar wat hier weer over Poetin wordt verteld, of zit hier een addertje onder het gras die de zelfde taal uitslaat als de EU vazallen. NEP nieuws….of een verhaal van Ronald eigen dunki, ik hecht er niet veel waarde aan. Maar dat zegt ook niet alles, maar toch …..

  Like

 17. Eric zegt:

  Het lijkt wel of hij het doet om te jennen, om E.J. Bron op zijn paard te zetten en de reageerders op stang te jagen. Drie dagen na elkaar dezelfde onzin. Waarom, mijnheer Dunki? Iets persoonlijks af te rekenen soms met iemand die andere, meer heldere ideeën over Poetin heeft dan uzelf?

  Like

  • Jan zegt:

   Mij jaagt hij niet op stang. Waarover ik mij verbaas is dat ongenuanceerd en ongeargumenteerd gereageerd wordt. Net alsof ik op De Joop zit. Rechts is fout, links is goed.
   Vooruit zeg, ga het net op en geef aan waarom jet het niet eens bent.

   Like

   • BertG. zegt:

    Niemand beweert dat Putin een lieverd is,en ook niet dat het het beste land is om in te wonen.
    Maar ben je nou echt zo blij met de situatie waarin jij en wij met ze alle in leven.
    We zijn over genomen door een EU dictatuur.
    Zonder dat we erg in hadden, nooit heeft er iemand op iemand kunnen stemmen.
    We hebben hier ook geen moer meer te vertellen, maar we worden ook nog eens overgenomen door een vijandig ingesteld volk wat hier met alle medewerking binnen gehaald wordt.
    De gevolgen en waar het op gaat draaien kan jezelf wel bedenken.
    Dan kan je toch beter Putin hebben als baas van je landje.

    Geliked door 1 persoon

   • Petra DeBoer zegt:

    @Jan, ik ben centrum rechts en moet niks van de linkse kerk hebben en dus ook niet van hun media die u steeds aanvoert als bewijs. Volgens mij weet u niet eens wat links of rechts van het politieke spectrum is want als je voor Rusland bent ben je volgens de linkse kerk juist rechts of in hun beredeneringen zelfs extreem rechts.

    Like

   • Jan zegt:

    Rechts is waar mijn duim links zit en omgekeerd

    Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Ik denk niet dat E.J. Bron zich door iemand en zeker niet door ene Dunki op het paard laat zetten. Ook niet dat de reageerders zich op stang hebben laten jagen. Door de baan genomen kwamen behoorlijk verstandige reacties. Buiten van een paar enkelen, die niet wisten hoe ze heel snel als hechelende pitbulls die bloed geroken hebben die Dunki gelijk moesten geven.

   Geliked door 1 persoon

 18. Roeland zegt:

  Bij de herdenking van de Groot vaderlandse oorlog op 9 mei, was premier Netanyahu van Israel eregast bij de parade op het Rode plein in Moskou. Dat zegt toch wel iets dacht ik.
  Ik heb de hele uitzending gevolgd. Ik spreek en versta zeer goed Russisch.

  Ik zou @Dunki eens willen adviseren een gewone ouderwetse landkaart van de Russische federatie aan te schaffen. Dit enorme rijk het grootste van de wereld , heeft een krachtige leider nodig anders valt het uit elkaar. Dan neemt China Siberie en wellicht ook Europa over.

  De meeste Russen die ik al jaren ken zijn blij met Putin. Ja, het gaat de laatste tijd minder met de economie, de westerse sancties beginnen zijn verwoestende werk te doen.

  Rusland is (nog) een Christelijke natie laten we dat vooral niet vergeten! Als die D66 oppositie figuur Navalny ooit aan de macht zou komen , dan betekent dat helemaal het einde van de beschaving in Europa.

  En tot slot; een paar jaar geleden 2010? stelde Lavrov voor om de visumplicht wederzijds af te schaffen voor EU burgers en Russen. Wie was daar tegen? U raadt het al ; de EU!

  De situatie in Oekraine is makkelijk op te lossen. Trump, Poroshenko, en Putin moeten om de tafel. De EU is een papieren zwakke tijger gebleken. NEXIT is nodig! AOW met 65 ook! Dat is wat ik hier wil. Dan lossen andere “problemen” ook wel op. Go Trump! Make the Netherlands great again.

  Liever geen onzin verhalen van @Dunki meer, zo negatief. Slava Rossiya!

  Geliked door 2 people

 19. M. zegt:

  U kunt wel bij de tv. Daar lullen ze dezelfde onzin. Dat schept een band.

  Like

 20. Mdh zegt:

  Ik lees hier heel veel reacties op het artikel en dat maakt me blij.
  We moeten stoppen met rusland slecht te maken , beter eens kijken wat onze zogenaamde schijnheilige vrienden van over het water doen, zowel tegen ons milieu en de wereldvrede. Oorlog in vietnam en irak was zuiver voor de politieke vriendjes van de presidenten.
  Rusland ligt dicht bij ons en zou zowel voor onze economie als voor de macht van europa beter zijn om als vriend te hebben.
  Laat onze eens veranderen van vrienden, en ons niet laten leiden door een land waar alles vierkant draait.

  Geliked door 2 people

 21. Adriaan Jansens zegt:

  Ach het is eenvoudig en niet nodig om tussen de regels door te lezen dat dhr. Dunki dusdanig zwaar is aangeslagen door een storm van negatieve reacties die hij van de lezers en scribenten van E.J. Bron’s blog kreeg gepresenteerd, op een enkeling na die zijn duistere bedoelingen nog niet door hadden. Doordat Dunki in zijn eerdere totaal uit de lucht gegrepen uitlatingen over President Poetin en Rusland werd ‘afgeslacht’ en daardoor gelijk in een cognitieve dissonantie schoot wilde hij de lezers en de mensen die zich in negatieve commentaren uitlieten extra onder druk zetten met een nog zwaarder gechargeerd artikel over President Poetin en Rusland, het aloude actie en reactie is hier bijna een sprekend voorbeeld van opgeklopte negatieve associaties van alles wat Russisch is. Dit past naadloos in het streven van de trans-Atlantische vriendjes politiek, het cliché ‘wie schrijft, die blijft’ gaat dus óók op voor de auteur van deze Poetin haat schriften. Zou Dunki niet iets negatiefs over onze minister president kunnen bedenken?

  Geliked door 3 people

 22. Jan zegt:

  ‘Met zijn overmoedige inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016’
  Tot nu toe is hiervan niets gebleken. Ik baseer mij op Gatewaypundit.

  Wel juist, niemand loopt nog warm voor Putin, gaat de straat op voor hem, alles is georchestreerd, net als vroeger in de DDR, verplicht jubelen op vrijdag na het werk.

  Yeltsin was een marionet in de handen van het westen, door en door corrupt en even ziek in zijn kop als lichamelijk. Ik zie hem nog voor mij, zwaar bezopen op het podium en debiel huppelen als al die geschifte zwarten in Zuid-Afrika die ‘dood de boeren’ krijsen.

  Vrije pers is er niet in Rusland. Dat is Juist.

  De sancties tegen Rusland door Trump. Ik denk dat deze te maken hebben met de steun van Putin aan Assad en dat Rusland een blijvende haven wil in Syrië, dit tot ergernis van Israël en terecht aangezien is gebleken dat Assad nog steeds even geschift is als voorheen en het bestaan van Israël niet kan verdragen, zoals bleek uit de basis van Iran in Syrië die met de grond gelijk werd gemaakt. Israël gaf dan ook te kennen dat het niet zou aarzelen Assad te liquideren als dit weer voorvalt.

  Putin’s dictatoriale wetten:
  Prominenten gewoon achter slot en grendel zetten, telefoonjustitie helpt hem hierbij

  Artiesten vervolgen, hoewel ik moet zeggen dat ik Pussy Riot-wijven ook achter de tralies had gesmeten en wel heel wat jaren langer, tot zij zo’n beetje tegen hun pensioen zouden lopen. Dat piloot Nadiya Savchenko de gevangenis ingang is schande

  Het begrip verraad is behoorlijk opgerekt en doet niet onder voor wat Mannheimer schreef over het bezoeken van anti-EU-sites (ik bezoek Bron, dus ik verdwijn denk ik ook weldra naar de eindeloze steppes van deVeluwe tussen de hertjes)

  LGBTI criminaliseren, ben ik overigens niet treurig om want ik zou die bende ook uit de Amsterdamse grachten verwijderen. Dat minder dan 3% van de bevolking homoseksueel is maar terreur meent te moeten uitoefenen over de rest is dictatuur te noemen. Bovendien dragen zij bij aan afbraak van de maatschappij, desintegratie, maar dit even ter zijde. Dat volk krijgt dezelfde rechten tot op zekere hoogte, maar niet het recht kinderen te adopteren en in dat opzicht geef ik Putin gelijk.

  Juristen intimideren en hun kantoren overhoop halen. Niet bijster slim van Putin.

  Sinds jaar en dag agenten laten liquideren. Bekend zijn de paraplu-moorden en de sarinvergiftigingen: Boris Nemtsov, Anna Politkovskaya, Alexander Litvinenko (in het buitenland vermoord) enz enz.

  Iedere politicus laten vermoorden die in de weg kan staan. Alexei Navalny kwam alleen vrij nadat Putin er niet meer onderuit kon hem vrij te laten

  Putin is een nep-christen aangezien hij Jehovagetuigen laat vervolgen. Voor het oog van de kamera een kruis slaan, lmnl.

  Feit: Putin is een kleptomaan, steelt waar anderen bij zitten en laat politieke tegenstanders vermoorden zelfs tot voor het Kremlin en dan ben je wel erg ver heen.

  Like

  • Thoth zegt:

   Je moet de volgende documentaire eens goed bekijken Jan, dan praten we verder. Hij duurt zowat 10 uur dus je bent er wel even mee zoet. Oliver Stone interview Poetin. Ik heb’m reeds gevolgd op de NGC een aantal maanden geleden.

   Veel geluk.

   Like

   • Jan zegt:

    Ik ken het gedeeltelijk en weet dat Oliver Stone een doorgewinterde marxist is die van geen kwaad wil weten.
    Ik moest het even opzoeken en vond het o.a. terug op de NYT en citeer het hier:

    Like

   • Jan zegt:

    Ik ken hele delen van het interview en zag dat Stone graag wil geloven en bevestigd wil zien wat zijn mening over Putin en Rusland is en het laat een totaal onkritische en naïef persoon zien, niet verwonderlijk als je beseft dat hij een marxist in hart en nieren is en een bloedhekel aan Amerika heeft (die hem wel tot miljonair heeft gemaakt).

    In een van de interviews zegt Putin het volgende en het komt geen moment bij Stone op om zich op dat moment af te vragen of Putin wel goed snik is.
    Citaat NYT:
    ..
    Putin says. “You can demonize him all you want, or, on the other hand, talk about his contributions to victory over Nazism. But the excessive demonization of Stalin is just one way to attack the Soviet Union and Russia, to suggest that today’s Russia carries the birthmarks of Stalinism. Everyone has one kind of birthmark or another. So what?”

    So what, that is, if Russia increasingly idolizes the man who killed millions of Soviet citizens and confined tens of millions to concentration camps? So nothing, apparently. “Your father, your mother, admired him, right?” Mr. Stone says. “Of course,” Mr. Putin says.
    …..

    Hier zie je hoe naïef Stone is. Putin laat hem een video zien van de Amerikaanse luchtmacht die een aanval uitvoert tegen de Taliban, maar Putin doet alsof het een helicopter is van de Russische luchtmacht in Syrië.

    Oliver Stone’s Junk History of the United States Debunked
    The film director has just co-written a revisionist take on the United States that is ideological drivel, says Michael Moynihan
    https://www.thedailybeast.com/oliver-stones-junk-history-of-the-united-states-debunked

    Discover the Networks
    OLIVER STONE

    Movie director, Kennedy conspiracy theorist
    Admirer of Communist dictator Fidel Castro
    Signatory of Not In Our Name’s anti-war “Statement of Conscience”
    “I think the revolt of September 11th was about ‘F– you! F– your order’”
    Paid a friendly visit to Yasser Arafat in 2002
    enz enz

    Like

   • Jan zegt:

    Ik heb tot 2x toe geprobeerd hier een commentaar neer te zetten en middenin het typen verdwijnt de pagina door een merkwaardige storing van met pc. Geen zin meer uitgebreid te schrijven en dus alleen een verwijzing:
    Citaat NYT. Putin tegen de marxist en Amerikahater Stone:
    ..
    “You can demonize him all you want, or, on the other hand, talk about his contributions to victory over Nazism. But the excessive demonization of Stalin is just one way to attack the Soviet Union and Russia, to suggest that today’s Russia carries the birthmarks of Stalinism. Everyone has one kind of birthmark or another. So what?”
    ….

    Discover the networks:

    Movie director, Kennedy conspiracy theorist
    Admirer of Communist dictator Fidel Castro
    Signatory of Not In Our Name’s anti-war “Statement of Conscience”
    “I think the revolt of September 11th was about ‘F– you! F– your order’”
    Paid a friendly visit to Yasser Arafat in 2002
    enz enz
    ….
    http://www.discoverthenetworks.org/individualProfile.asp?indid=628

    Stone laat zich in de luren leggen door Putin

    Stone haat Amerika (zoals iedere marxist maarwil wel de dollars)
    Oliver Stone’s Junk History of the United States Debunked
    https://www.thedailybeast.com/oliver-stones-junk-history-of-the-united-states-debunked

    Like

   • Thoth zegt:

    Stone haat Amerika (zoals iedere marxist maarwil wel de dollars)
    Oliver Stone’s Junk History of the United States Debunked(..)

    Doorgewinterde marxist, haat Amerika, tss, laat me niet lachen. Hij is in Vietnam geweest, is 2x gewond geraakt en heeft onder andere met een Bronze Star en Purple Heart voor zijn service gehad…

    Like

  • theresageissler zegt:

   Jan, jij hebt op deze site door de jaren heen alle stormen doorstaan en je zult ze blijven doorstaan, is het dan al bepaald niet door middel van amicaliteit of toegankelijkheid, dan toch zeker wèl door het vermogen om je nergens in te laten meeslepen en daarnaast door je onmiskenbare feitenkennis.
   Beide doe ik je niet na,daarvan ben ik me terdege bewust. Bij mij drijft alles veel meer op te hooi en te gras verkregen informatie, veel intuïtie en zéker ook op emotionaliteit, als ik heel eerlijk moet zijn.
   Maar heel soms zie je het dan opeens gebeuren, dat die twee uitersten elkaar vinden in een gemeenschappelijk getrokken conclusie, die in dit geval luidt: Het bewaren van gepaste afstandelijkheid jegens Rusland en Poetin.
   Verreweg de meesten hier voelen dat niet mee, met jou noch met mij, maar uiteindelijk is dat toch ieders eigen zaak.
   En wat trouwens niet vergeten mag worden: Tot nog niet lang geleden was zelfs Wílders dit beginsel openlijk toegedaan, tót de algehele politieke verhoudingen hem dwongen, zijn houding in dit opzicht enigszins (dus zéker niet volledig) bij te stellen.
   Maar met het oog op dit alles lijkt het mij persoonlijk nuttig en juist dat ronald dunki uitgebreid in staat is gesteld om zijn verhaal hier te houden: Eens te meer wordt hiermee aangetoond, dat dé Waarheid niet bestaat, dus dat bij tijd en wijle ook de “andere kant” aan bod dient te komen, ongeacht, of men zich daar wel of niet in kan vinden. Een aspect, dat Hr. Bron gelukkig NOOIT uit het oog verliest. En waarvoor ik persoonlijk hem eens te meer erkentelijk ben.
   Dank je, Bert! -En dat meen ik oprecht.

   Like

  • Thoth zegt:

   Geen beeld daar, alleen de interviews. Dan maar deze :

   Je kan hetzelfde opzoeken met Google op ‘Oliver Putin interview youtube’

   Like

  • Thoth zegt:

   Hier zie je ze allemaal, met beeld :

   Hier is de eerste…

   Like

 23. Jan zegt:

  @Eric zegt:
  17 mei 2018 om 22:44

  Waarom zou men jou moeten vertrouwen? Iedereen hier is anoniem

  Like

 24. Ronald Dunki zegt:

  Geachte Heer Bron,

  Onder de vloed van veelal ‘off-topic’, dus weinig relevante ‘ad hominem’ reactie’s n.a.v. enkele serieuze artikelen over Rusland en Putin, is de oogst dat ik een drie- of viertal reageerders heb geïdentificeerd die de moed hebben gehad om niet met die stroom van ongenuanceerde boosheid mee te zwemmen.

  U hebt als motto dat de vrijheid van meningsuiting onbetaalbaar is, reden waarom u mijn artikelen weliswaar plaatst, maar desondanks bent u in zoverre van uw geloof afgevallen – na botte critiek van de typische meerderheid der reageerders – ‘dat u wel nader zou zien of u nog stukken van mij zou plaatsen’ (of woorden van die strekking); dat lijkt mij niet de taak van een objectieve webmaster.

  Mij doet al die hier en elders geëtaleerde ideologische agressie niets omdat ik er zelf voor opteer een artikel in te leveren, maar nette mensen die in deze tijden van linkse terreur de lef hadden om genuanceerd te reageren, zoals Theresa Geissler, verdienen uw bescherming als webmaster tegen deze brutaliteit, zoals u evenmin schroomt om mij te critiseren na unisono gebral van die ‘lynch-mob’; intellectuele eerlijkheid om uw rug daartegen te rechten misstaat niemand.

  Omdat ik daar verder niet op in ging werd mij verweten dat ik arrogant zou zijn, maar ik ga niet tegen de lawaaierige bierkaai vechten.

  Om, tot slot, een door u gewaardeerde reageerder als Jan te citeren uit zijn nuchtere reactie op één ongenuanceerde schreeuwlelijk die kennelijk door mij ‘op stang gejaagd zou zijn’ : ‘ Mij jaagt hij niet op stang. Waarover ik mij verbaas is dat ongenuanceerd en ongeargumenteerd gereageerd wordt. Net alsof ik op De Joop zit. Rechts is fout, links is goed. Vooruit zeg, ga het net op en geef aan waarom jet het niet eens bent.’

  Dàt, waarde heer Bron, is de crux van jarenlange linkse terreur waar de mensen van terugschrikken en als enkele meer genuanceerde lezers van uw site door die ‘lynch-mob’ zomaar onder vuur genomen mogen worden, dan is het mijns inziens aan u om orde op zaken te stellen en niet aan Jan of aan mij. Ik stop; het was een leerzame ervaring.
  Ik zal het waarderen als u dit als mijn laatste artikel op uw E.J.Bron site wilt plaatsen.

  M.vr.gr.,

  R.Dunki

  Like

 25. Eric zegt:

  Dus nog steeds geen rationele argumenten of op waarheid en feiten gevestigde tegenwerpingen. Enkel wat gehuil omdat u zwaar zou aangepakt zijn. Je wordt nu éénmaal zwaar aangepakt wanneer de overgrote meerderheid van reageerders intuïtief én intellectueel aanvoelen dat er iets niet in de haak is. Dat u niet eerlijk bent. Inderdaad, iemand die niet eerlijk is verweert zich niet met argumenten maar doet huilie-huilie: ‘botte critiek’ (wat is dat? kritiek die niet genoeg rekening houdt met de fijngevoeligheid en de kwetsbare ziel van meneer dunki?), ‘ideologische agressie’ (wat betekent dat? Bij mijn weten volgen de meeste reageerders hier geen ideologie, ook geen Poetin-ideologie als die al zou bestaan – zelf heb ik kritiek op Poetin gegeven die wél onderbouwd was), ‘brutaliteit’, een ‘lynch-mob’, etc. Als ik u zo lees lijkt het wel of u in plaats van op de website van E.J. Bron in een Zuid-Amerikaanse martelkelder bent terecht gekomen. Een beetje intellectuele eerlijkheid had vele van uw pijntjes kunnen voorkomen….

  Like

 26. Adriaan Jansens zegt:

  Het binnenmarcheren van Rusland zou een nachtmerrie zijn voor elke “veroveraar” – Zweedse krant

  De invasie van Rusland zou een nachtmerrie zijn voor elk leger, schrijft de Zweedse krant “Svenska Dagbladet”. Het document geeft de moeilijkheden weer die een mogelijke veroveraar op Russisch grondgebied tegenkomt.

  Iedereen die komt met het idee om binnen te vallen Rusland moet verwachten vechten ten koste van alles: De kale bergen, onbegaanbare moerassen, bevroren toendra, turbulente rivieren en eindeloze donkere bossen, “Svenska Dagbladet” benadrukt. De krant merkt ook op dat de Russen die hebben deelgenomen aan grote oorlogen veel ervaring hebben op dit gebied.

  Afgezien van Rusland, de Tageblatt waaronder Zwitserland en Nieuw-Zeeland, heeft toegevoegd aan de lijst van staten waar een bezetting zou een ramp zijn.
  Soortgelijke conflicten in Zwitserland zouden worden belemmerd door de unieke geografische locatie van het land. Want Zwitserland was omringd door bergen en om die reden eeuwen van invasie gespaard gebleven. Hoewel de sterkte van de Zwitserse leger die samen ongeveer 150.000 mensen, zijn er vier miljoen opgeleide burgers die in geval van nood beschikbaar zou zijn onder de armen in het land.

  Een mogelijke invasie van Nieuw-Zeeland wordt “Svenska Dagbladet” genoemd als een “logistieke ramp”. Omdat de eilandstaat meer dan 1.600 kilometer van het dichtstbijzijnde continent van Australië en verder weg van Azië en de rest van de wereld ligt. Daarom is het landen en leveren van troepen daar bijna onmogelijk, aldus de krant.

  Like

 27. Zowel de zogenaamde inmenging in de Amerikaanse verkiezingen als de “Skripalvergiftiging” zijn onbewezen en sterker nog: ze wijzen op vuil spel. Het eerste is als een boemerang teruggekomen en onthult nu een poging tot staatsgreep binnen de USA en het tweede verhaal rammelt aan alle kanten.

  Dat de schrijver bovenstaande aantijgingen voor waar aanneemt en gebruikt als argumenten in zijn anti-Putinbetoog maakt, dat ik niet verder dan dat hoef te lezen om te weten, althans op goede gronden aan te nemen, dat andere argumenten die de schrijver aandraagt ook ver bezijden de waarheid zijn.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s