Nieuwe “vluchtelingen”route Bosnië: duizenden willen verder richting westen

Screenshot_294

(Vertaling: E.J. Bron)

In Bosnië-Herzegovina zijn in de afgelopen maanden duizenden zogenaamde vluchtelingen binnengekomen, die op weg zijn naar West-Europa respectievelijk Duitsland. Vorig jaar waren het in totaal slechts 755 illegale immigranten, dit jaar zijn het al ongeveer 4000 Syriërs, Irakezen, Algerijnen, Turken en Afghanen die naar het westen willen.

journalistenwatch

De meesten van hen hopen via de Kroatische grens naar West-Europa te komen, ongeveer 1500 van hen zitten nu vast in Bosnië, ze mogen niet verder reizen.

Het land zou geen mogelijkheden hebben om ze onder te brengen. In het asielcentrum van Sarajevo zouden maar 200 bedden zijn, te weinig met het oog op de 80 tot 150 nieuwkomers per dag, verklaarde de Bosnische minister van Veiligheid Dragan Mektic twee dagen geleden. Tientallen toekomstige immigranten zouden in tenten in een park in de hoofdstad Sarajevo kamperen. Ze worden door de bevolking voorzien van kleding en voedsel, bericht “RadioFreeEurope”.

“Waar moeten we het geld vandaan halen?”, vraagt minister Mektic zich af met het oog op de zwakke Bosnische economie in een interview met de staatstelevisie en verzocht de EU en andere Balkan-landen om hulp. “De route wordt drukker en daardoor kunnen we in een crisis terechtkomen”, aldus Mektic.

Nadat de oorspronkelijke Balkan-route door Hongarije werd afgesloten, komen de illegale immigranten dit jaar via Turkije en Griekenland en trekken via Albanië, Montenegro en nu Bosnië, Kroatië en Slovenië verder naar “het beloofde land”.

Nadat verleden jaar tussen Servië en Iran visumvrijheid werd overeengekomen, gebruiken Iraniërs nu de kans om via Servië naar Bosnië te komen. Ongeveer 200 tot 250 zogenaamde migranten zouden in een verlaten studentenhuis in Bihac, een stad in het noordwesten van het land, eerst onderdak hebben gevonden. Ook zij worden door de autochtonen en de autoriteiten van het hoogst noodzakelijke voorzien.

“Ibrahim uit Syrië” klaagt dat hij bij een poging om met gelijkgezinden de Servische grens over te steken door politieagenten was geslagen. Zij zouden hun mobiele telefoons kapotgemaakt en geld van hen afgepakt hebben, beweert hij. Ook “Omar uit Irak” jammert: “Ik ben al zes keer uit Kroatië teruggestuurd.” Hij zou met zijn broer in Bosnië zijn aangekomen, nadat ze twee jaar in Griekenland waren.

“Ik moet verder naar Duitsland – daar is mijn familie”, zegt de 19-jarige Omar.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Balkan, Bosnië-Herzegovina, cultuurrelativisme, Demografie, Eurabië, Europa, Graaien, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

25 reacties op Nieuwe “vluchtelingen”route Bosnië: duizenden willen verder richting westen

 1. koddebeier zegt:

  Ze trekken naar “het beloofde land”. Ze bedoelen echter; naar het te beroven land !!
  Sluit de grenzen !!! Idioten !

  Geliked door 1 persoon

 2. T.Troubadour zegt:

  Bosnie heeft geld genoeg van al die moslims uit het Midden Oosten die zich daar zo happy voelen laat zij maar betalen

  Geliked door 1 persoon

  • hendrikush zegt:

   In Bosnië schijnt een moordcomplot tegen Erdogan mislukt te zijn. Op kroonprins Salman schijnt ook een aanslag te zijn gepleegd.
   Als je moslims hun gang laat gaan vliegen ze elkaar naar de strot. Hun Dar al Islam, hun land van vrede, bestaat alleen uit puinhopen.
   Allemaal “echte mohammedanen” die afvalligen te lijf gaan? Veel succes jongens!

   Geliked door 1 persoon

 3. Haksteeg Anton zegt:

  En zie wat dat volk uitspookt in Engeland, Duitsland en Zweden, werkelijk schiet ze weg ze horen niet in de E.U.

  Geliked door 1 persoon

 4. Steven zegt:

  Op naar de oetkiering, verkrachten zonder straf en de GRATIS implantaten!!

  Geliked door 1 persoon

 5. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  ” “De route wordt drukker en daardoor kunnen we in een crisis terechtkomen”, aldus Mektic. ”

  Nou dan weten die moslims daar ook eens wat het is met zoveel islamitisch gajes te worden opgescheept. Aan de andere kant: het zijn geloofsgenoten dus die crisis zal wel meevallen.

  Like

  • Sjun Demartelaere zegt:

   Niet iedereen in Bosnië is moslim. En zelfs onder mensen die nu eenmaal met die politiek-religieuze persoonlijkheidscultus rondom Mohammed opgroeiden omdat hun voorouders zich onder Turkse bezettingsdruk bekeerden, hebben we bondgenoten. Het komt er op aan deze mensen daar al te mobiliseren om de Europese cultuur te redden en massale burgeroorlog te voorkomen die bij ongewijzigd politiek beleid zeker plaats gaat vinden.

   Like

  • Al-Ida zegt:

   Hier lees ik een misverstand, de inwoners van Bosnië zijn niet allemaal moslim. Bosnië is een arm land, nu geeft de E.U. geld voor de opvang van vluchtelingen die ik dagelijks in groepjes rond zie lopen. Hun kleding wassen ze in de rivier en ze slapen in gebouwen die verlaten zijn of nog niet afgebouwd. Om te eten doden ze eenden. De manieren die deze mensen tonen, passen niet bij de cultuur van de inwoners. Trouwens moslims zijn niet met elkaar te vergelijken.Er zijn grote verschillen.

   Like

  • Ermo zegt:

   Deze mensen horen niet in europa ze zijn lastig en vallen bevolking daar ook aan de vrouwen zijn daar niet velig ook meisjes er werd gevluit achter ze en gevolgt uitgeroepen voor hoer.
   In Bosnie lopen muslim vrouwen ook zonder hoofd doek en in kort mouw kort rok.
   van mij mogen ze terug

   Like

 6. VarAway zegt:

  Irak is toch een ” vrij ” land? Er zijn recentelijk nog verkiezingen geweest.
  Laten deze jonge lanterfant Omar maar zijn eigen land helpen opbouwen.

  Like

 7. bigljohn zegt:

  De tam tam reutelt maar voort in de derde wereld. Zegt het voort, zegt het voort ! In west Europa is alles gratis en je hoeft nooit te werken. Bovendien worden de nationale grenzen voor deze parasieten expres opengehouden, en worden ze gratis naar Europa gevaren met de zee-taxi van Frontex. Geen wonder dat compleet Afrika elkaar staat te verdringen om naar Europa te komen ! Afrikanen denken dat het geld hier aan de bomen groeit, en dat iedere westerse schone met smart zit te wachten op haar prins uit Afrika !

  Geliked door 2 people

 8. kampersrene zegt:

  “Ik moet verder naar Duitsland – daar is mijn familie”, zegt de 19-jarige Omar.Ze krijgen allemaal een goed leefloon , kindervergoeding , huisvesting , medische verzorging ..waarom zou ik in een land blijven waar ik niets krijg en zelfs moet werken ….Merkel Akbar….

  Geliked door 1 persoon

 9. Cleo zegt:

  En ‘onze’ nationale ‘Niet denken, maar doen’-droppl*l Rutte staat erbij en kijkt ernaar….
  De misdadiger!

  Geliked door 1 persoon

 10. Adriana zegt:

  Erg toch, wat hier gezegd wordt. Om te huilen ! Het zijn mensen !!

  Like

 11. jungleelephant zegt:

  Grenzen dicht en wel nu!Spuug- en spuugzat ben ik al dat getinte schuim dat altijd voor gaat bij van alles en nog wat.Er is geen geld,geen werk en er zijn geen huizen!Ik wacht tenminste al jaren op een fatsoenlijk huis,maar door gesjoemel van onze roverheid gaan buitenlanders ten alle tijden voor!We betalen steeds meer voor steeds minder zorg,waar men,ten onrechte,de vergrijzing de schuld van geeft!Maar daar ligt niet het probleem:dat ligt bij al die buitenlanders die de poten plat lopen bij dokter en ziekenhuis;niet omdat het moet,maar omdat het kan;puur uit verveling,soms wel 3 keer per week:belachelijk!En wij maar dokken en interen!Als je de deur uit gaat wordt je omgeven door getinten,zwarten,hijabs,kopvodden en heel af en toe nog een Nederlander!Waar je bijna de krant voor zou bellen:he,een Nederlander!Omgeven worden wij door minachting,agressie en criminaliteit,maar ons nachtmerrie-kabinet vondt het nog niet genoeg en laat liever hun oren hangen naar de Brusselse maffia,in plaats van achter hun,inmiddels veelal noodlijdend,volk te gaan staan!Om letterlijk te kotsen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s