Frankrijk ziet stabiliteit van de eurozone door Italië bedreigd

Screenshot_15

(Vertaling: E.J. Bron)

De minister van economische Zaken van Frankrijk verklaart: de stabiliteit van de eurozone zou “bedreigd” worden wanneer de nieuwe Italiaanse regering zich niet aan de Europese stabiliteitsrichtlijnen zou houden.

epoch times

Frankrijk beschouwt de stabiliteit van de eurozone als “bedreigd” als de nieuwe Italiaanse regering zich niet aan de Europese stabiliteitsregels zou houden. Iedereen in Italië zou moeten begrijpen dat de toekomst van Italië in Europa zou liggen, dat men zich daartoe echter aan regels zou moeten houden.

De Franse minister van Economische Zaken, Bruno Le Maire, zei vandaag tegenover de zender Europe 1 en andere media: “Als de nieuwe regering het riskeert om zich niet aan haar verplichtingen betreffende schulden en tekorten te houden, maar ook de sanering van de banken, dan zal de algemene financiële stabiliteit van de eurozone bedreigd worden.”

De EU gruwt van de plannen van de nieuwe Italiaanse regering

In de EU bestaat de zorg dat een nieuwe regering in Italië, bestaande uit de Vijfsterrenbeweging en de Lega, gewoon de stabiliteits- en schuldenregels in de EU naast zich neer zou kunnen leggen.

Beide partijen gelden als EU-kritisch en hadden zelfs een uittreding uit de eurozone in overweging genomen. Deze staat nu niet meer in de laatste versie voor een regeringsprogramma, maar beide partijen streven naar een ingrijpende verandering van de betrekkingen tot de EU. Ze wijzen strikte bezuinigingsmaatregelen van de hand.

De beide partijen lieten hun aanhangers over het regeringsprogramma stemmen, dat in het enorm in de schulden zittende Italië o.a. voorziet in belastingverlagingen en een basisinkomen voor iedereen.

De Vijfsterrenbeweging maakte al een instemming met meer dan 94% voor het regeringsprogramma bekend. Bij de Lega wordt dit weekend in rond 1000 plaatsen gestemd.

De Italiaanse president moet het regeringsprogramma goedkeuren

Mochten de aanhangers van de Lega hun fiat geven aan het regeringsprogramma, dan wordt het voorgelegd aan de Italiaanse president Sergio Mattarella. De ontmoeting met Mattarella staat volgens de chef van de Lega, Matteo Salvini, gepland voor morgen.

Tot dan dient er ook een kandidaat voor de functie van minister-president vast te staan. De president moet de nominatie goedkeuren, voordat het parlement er over kan stemmen.

Ondanks de matigende vorm van het regeringsprogramma stuitten de plannen van de coalitiepartners dit weekend in de Italiaanse pers op duidelijke kritiek.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, demoniseren, EU-critici, euro, Eurocrisis, EUSSR, Frankrijk, Hypocrisie, Italië, Patriottisme. Bookmark de permalink .

18 reacties op Frankrijk ziet stabiliteit van de eurozone door Italië bedreigd

 1. Pieter zegt:

  Nee die kutfransen houden zich al jarenlang aan de begrotingseisen.. schei toch uit idioten.
  Beetje aan duitse infuus liggen zelf en dan bijdehand lopen doen!
  Wat een wereld!

  Geliked door 4 people

  • Nemesis zegt:

   Niet alleen aan het Duitse, maar ook aan het Nederlandse, ze hebben geen sou om mee aan hun kont te krabben. De Franse AOWers en werkelozen etc. zijn van onze 2 landen afhankelijk. Maar wel een grote bek en oorlogje willen voeren. Over ego in negatieve zin gesproken.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   “Iedereen zou moeten begrijpen dat de toekomst van Italië in de Eurozone zou liggen…”
   Leugen en bedrog van die Fransoos!
   De werkelijkheid wordt totaal vervormd en omgedraaid.
   Niet de toekomst van Italië wordt bedreigt, maar de toekomst van de Eurozone en met name die van Frankrijk wordt bedreigd als Italië zich terug zou trekken.
   Frankrijk ligt al jaren aan het infuus van de EU en is als de dood dat ze geen geld meer kunnen krijgen.
   De smeerlappen.
   Zo is het en niet anders.
   En maar chanteren en bedreigen.

   Like

   • Perfide Albion zegt:

    De allereerste overtreders van het zogenaamde “stabiliteitspact” waren Frankrijk en Duitsland onder Chirac en Schröder.

    Ik hoop dat onze Italiaanse broeders zoveel geld uitgeven – aan de echte Italianen- dat de euro nog onhoudbaarder wordt dan hij nu al is..

    Like

   • BertG. zegt:

    Leven als een god in Frankrijk.
    Dat komt niet zomaar uit de lucht vallen.
    Zelf schijnen ze geen flauw vermoeden te hebben waar je het over heb, als je dat voor ze vertaald, las ik ergens.
    Nee, dat begrijp ik.

    Like

 2. Claudia M. zegt:

  Q; “Iedereen in Italië zou moeten begrijpen dat de toekomst van Italië in Europa zou liggen, dat men zich daartoe echter aan regels zou moeten houden.”

  Dit is volgens hun van toepassing op alle landen die zich momenteel gebonden hebben aan de Ellende Unie.

  De toekomst ligt… Vooralsnog kan ik persoonlijk geen enkele reden bedenken waarom eigenlijk? De geldverspilling, verslinding zo u wilt. De oncontroleerbaarheid en het hoge ondemocratisch gehalte. De belachelijke regelgeving.

  Oh, en dan even off topic; ik krijg momenteel allerlei mails of ik mijn profiel even bij wil werken? Dit van allerlei bedrijven, van mening dat er eerder contact zou zijn geweest. Buiten het feit dat er veel te laat geïnformeerd wordt over deze EU regelgeving; dit speelt de oplichters naar mening weer lekker in de kaart! Pas wat u doet.

  Geliked door 1 persoon

 3. Trucker zegt:

  Laat ons hopen dat deze te vormen regering lukt, als dit echt uit de steigers komt zou dit voor eu HQ brussel meer als kopzorgen zijn.
  Vertrouwen in de communist Grillo en zijn partij Vijf Sterren heb ik niet, maar ik weet dat het soms nodig is om een bondgenootschap aan te gaan met lieden die in feite een tegenstander zijn als het doel hetzelfde is.
  Het is evident dat Frankrijk zich zorgen zal maken want Macron en Merkel willen hun plannen om een sterk(e) eu ASAP uitvoeren.
  Veel hangt af of Italië hun plannen dwarsboomt, ik hoop op de Lega (Nord) (zeker waar het islamieten invaders betreft) om de wig in de eu te slaan, monetair kunnen ze het de despoten in eu HQ brussel ook het vuur aan de schenen leggen.
  Het enige dat deze optimistische kijk kan wijzigen is als er rivaliteit of onenigheid tussen beide partijen komt, dit is met diametraal tegenovergestelde visie’s op (behalve de eu) bijna alles in hun beide (partij)programma’s niet denkbeeldig.
  Hoewel het gezegde luid ‘hoop doet leven’ en alles wat eu HQ brussel dwarsboomt is goed.

  Like

  • Johan van Vught zegt:

   Hoe meer tegenstand tegen de EU diktators, hoe beter!

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Ik denk niet dat de nieuwe regering direct stappen zal gaan ondernemen om zich terug te trekken uit de EU.
   Allemaal mooie beloftes… maar de praktijk is bijna altijd anders in de politiek.
   Ik moet het nog zien, maar als het die kant op zou gaan is het een triomf voor iedereen die die vervloekte EU weg wil hebben en een totale ramp voor het ongedierte in Brussel.

   Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    paulzwueste louter de vorming van deze coalitie geeft de eu HQ brussel dictators reeds een meer dan onaangenaam gevoel, als de Lega Nord met Vijf Sterren gaat rommelen met hun begroting gaan ze beginnen zweten in brussel en als islamieten invaders no paseran worden in Italië zijn de garen rijp.
    We hebben nog niks gezien dus niet panikeren er valt best nog leuks te beleven als de eufielen en hun leiders in eu HQ brussel het Noorden verliezen.

    Geliked door 1 persoon

 4. Steven zegt:

  Eindelijk wat GOED nieuws…
  Heeft Timmerfrans als wat sancties bedacht of een artikel zoveel?

  Geliked door 2 people

 5. Petra DeBoer zegt:

  Paniek in de EU tent. Heel mooi want hoe eerder we van de EU af zijn hoe beter en dat geld ook voor de muntunie. Dan kunnen we puinruimen (want het gaat een paar centen kosten) maar die EU en muntunie in stand houden kost nog veel meer en dat de EU en de muntunie gaan vallen is zeker.

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  De EU gruwt van de plannen van de nieuwe Italiaanse regering

  Als ‘de EU’ van iets gruwt, kan dat ‘iets’ voor ons alleen maar goed zijn.

  Geliked door 2 people

 7. Guardiaangel zegt:

  Mag de boel nu ontploffen?
  Corruptie ruimen en schone lei beginnen.

  Like

 8. orelius zegt:

  Die italianen spelen bluf poker . Ze willen gewoon geld zien van de eu dus van ons . Als ze uittreden zijn ze helemaal falliet . Schulden in euros kan je niet aflossen met een lire en super inflatie . Dus laat je niks wijsmaken . Allemaal marionetten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s