Mahmoud Abbas en de Holocaust-samenzweerders (deel 1)

Screenshot_41

De Palestijnse president Mahmoud Abbas (foto) heeft al maanden geen scrupules meer. Hij laat ons volledig ongegeneerd van zijn antisemitisch wereldbeeld genieten. Enerzijds vind ik het weerzinwekkend, anderzijds ben ik er op een merkwaardige manier heel blij mee dat hij zelf met de illusie opruimt dat hij en zijn mensen “gematigd” en potentiële vredespartners zouden zijn.

Abbas heeft Israël het “koloniale project” van de Europeanen genoemd en het land onder de streep zijn bestaansrecht ontzegd. Hij ligt overhoop met de Amerikanen, maar ook met voormalige Arabische bondgenoten, hij staat aan het hoofd van de Palestijnse autoriteit, die terroristen en hun families sponsort en heel concrete prikkels geeft om Israëli´s te vermoorden. Dag in dag uit worden in hun heerschappij-gebied de schoolkinderen al tot Jodenhaat opgevoed en krijgen met de paplepel ingegoten hoe eervol het is om een martelaar te zijn.

Als Palestina een volwaardige staat zou zijn, zou het volgens mij thuishoren op de lijst met staatssponsors van het terrorisme, die het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bijhoudt.

Maar Abbas zou Abbas niet zijn dat zijn agitator-arsenaal al uitgeput zou zijn.

I. Abbas: de Joden waren zelf schuld aan de Holocaust

Begin mei hield de oude heer in Ramallah voor de Palestijnse Nationale Raad, het hoogste legislatieve orgaan van de PLO, een toespraak, waarin hij het joodse volk de schuld gaf aan de Holocaust. De oorzaak van de genocide was volgens Abbas niet bijvoorbeeld de vernietigende, antisemitische waanzin, maar het “sociale gedrag” van de Joden. Per slot van rekening hadden zij door praktijken zoals het lenen van geld tegen woekerrentes de mensen zelf tegen zich opgezet. Dat berichtte het Palestijnse nieuwsbureau WAFA. Auschwitz was derhalve slechts een reactie, die de Joden zelf zouden hebben uitgelokt.

Het ging nog verder. De “Frankfurter Allgemeine Zeitung” bericht wat Abbas nog meer zei: “Adolf Hitler zou de immigratie van Joden in het historische Palestina door een deal tussen het Duitse ministerie van Economische Zaken en de Anglo-Palestine Bank ondersteund hebben, zei Abbas in de toespraak voor de Palestijnse Nationale Raad. Daardoor zouden Joden bij de immigratie al hun vermogens via de bank hebben kunnen meenemen.”

Abbas bezwoer echter dat hem het er niet om zou gaan Israël uit de weg te ruimen. Hij zou naast Israël willen bestaan.

Onder ons: ik geloof geen woord van wat de man zegt.

Misschien heeft hij, die wat betreft buitenlandse politiek steeds meer geïsoleerd raakt, gemerkt dat hij al veel te ver is gegaan, en probeert hij weer terug te krabbelen. Dat schijnt mij er een plausibele verklaring voor te zijn dat hij plotseling iets meer verzoenende tonen probeert aan te slaan en nu waarde hecht aan de aanwijzing vrede te willen met Israël.

Ik geloof geen seconde dat hij het bestaansrecht van Israël erkent. Als hij dat zou doen, waarom accepteert hij dan niet Israël als nationale staat van het joodse volk? Exact deze gematigde eis van Israëlische zijde wijst de man al jarenlang af (daar past bij dat Abbas ook in zijn toespraak opnieuw de geschiedenis wilde vervalsen dat de Joden geen enkele historische verbinding met het land Israël zouden hebben. De Asjkenazische Joden zouden per slot van rekening slechts nakomelingen van de Chazaren en niet de nakomelingen van de antieke Israëlieten zijn. Nu is het weliswaar juist dat niet alle huidige Joden nakomelingen van de antieke Joden zijn, maar dat is alleen van toepassing voor een deel van hen, dat afstamt van bekeerlingen tot het Jodendom. Om daarom het joodse volk algemeen een historische verbinding met Israël te betwisten, is onhoudbaar. Dat is antisemitische geschiedvervalsing. De bewering dat de Asjkenazische Joden nakomelingen van de Chazaren zouden zijn, geldt inmiddels als weerlegd.).

De weigering van een erkenning van Israël als joodse staat in combinatie met het vasthouden aan het zogenaamde terugkeerrecht voor echte en vermeende Palestina-vluchtelingen staat de conclusie toe dat het er op de middellange tot lange termijn om gaat Israël met demografische middelen te vernietigen en van de joden een minderheid in eigen land te maken.

En nog iets: wanneer Abbas geïnteresseerd is in vrede, waarom heeft hij dan al niet lang de eis ingewilligd om te stoppen met de uitbetaling van zogenaamde “martelaarpensioenen”? Waarom worden de met haat gevulde leerboeken niet uit Palestijnse scholen verwijderd en vervangen door waarheidsgetrouwe?

Het Amerikaanse Congres heeft in maart eindelijk de “Taylor Force Act” aangenomen en zodoende de financiële ondersteuning voor de Palestijnse Autoriteit grotendeels gestaakt – deze dient pas weer te beginnen wanneer de Palestijnse Autoriteit een einde maakt aan de sponsoring van terroristen.

De Palestijnse leiding was hiervan niet onder de indruk. Haar nieuwste jaarbegroting, die even later werd aangenomen, voorziet nadrukkelijk in de voortzetting van de betalingen aan terroristen en hun families.

Wat betreft de beweringen van Abbas over de Holocaust en de zogenaamde ondersteuning van het nationaalsocialistische regime voor joodse emigratie naar het Britse mandaat Palestina, dan passen deze bij datgene wat de man al in zijn doctoraal scriptie heeft geschreven.

Abbas is gepromoveerd historicus – zo´n academische graad kan men blijkbaar zelfs dan behalen wanneer men zich niet echt veel aantrekt van feiten.

II. Mahmoud Abbas en de Zionisten-samenzwering

In zijn in het jaar 1982 geschreven dissertatie over de “geheime betrekking tussen nazisme en zionisme” beweert hij dat de Zionisten in werkelijkheid met de nationaalsocialisten samengewerkt en de anti-joodse politiek van het naziregime zelfs ondersteund zouden hebben om de joodse emigratie naar Palestina te forceren.

De zionistische beweging zou een hetze-campagne tegen de onder Duitse heerschappij levende Joden gevoerd hebben en zodoende extra voeding hebben gegeven aan de haat op Joden, beweert Abbas.

Verder beweerde Abbas in zijn doctoraal scriptie dat er destijds “slechts” een miljoen Joden zouden zijn vermoord. Men zou het aantal van zes miljoen achteraf hebben “bedacht” om politieke munt uit te slaan.

Om Abbas een Holocaust-ontkenner te noemen, wat velen doen, lijkt mij een beetje te eenvoudig. Hij ontkent immers niet de historische gebeurtenis, die omvangrijk gedocumenteerd is.

Het idee dat er een geheime zionistisch-nationaalsocialistische samenzwering zou hebben bestaan, is gewoon niet dood te krijgen. Het doet in ieder geval bij ons in Duitsland vermoedelijk veeleer in randgroepen de ronde, maar het spookt altijd nog door de hoofden van rechts-extremen, links-extremen, maar ook van gematigde mensen.

Wat is de reden? Vermoedelijk gaat het vooral om het sussen van het slechte geweten. Door jezelf in te beelden dat op de een of andere manier een joodse samenzwering de Holocaust pas mogelijk gemaakt of in ieder geval bevorderd zou hebben, lijkt de schuld van de Duitse daders en hun collaborateurs iets minder te worden.

Ook antisemitisme speelt een rol. Men gaat er met de grootste vanzelfsprekendheid van uit dat Joden de meest duivelse praktijken überhaupt zijn toe te vertrouwen – desnoods ook de moord op miljoenen geloofsbroeders en landgenoten – alleen maar met het doel te zorgen voor de vlucht en de emigratie naar Palestina.

Ik herinner me dat ik enkele jaren geleden bij het surfen op Internet op de een of andere rechts-extreme samenzweringssite (waarvan ik de naam vergeten ben) stuitte, waarop “NaZi” met de hoofdletter “Z” werd geschreven. De schrijver(s) van de site gebruikten “NaZi” als afkorting voor “Nationaal-Zionist”.

Achter dit alles zit een joodse respectievelijk zionistische samenzwering en zelfs Hitler was slechts een marionet van het sinistere wereldJodendom, dat, om een nieuw machtscentrum voor zichzelf in Israël te creëren, zelfs zo ver ging de Joden van Europa in de gaskamers en crematoria te sturen.

Dit soort idioten komen dan ook graag met de al lang weerlegde bewering dat Adolf Hitler zelf Jood zou zijn of in ieder geval van joodse afkomst was geweest (lange tijd vonden er discussies plaats dat Hitler´s grootvader van zijn vaders kant een Jood uit Graz genaamd Frankenberger geweest zou zijn. Dat werd weerlegd. In de tijd waarin Hitler´s grootvader geleefd moet hebben, was er in Graz geen Frankenberger bekend. Destijds was er wel ene Leopold Frankenreiter, die echter geen Jood, maar een katholieke christen was. Maar zelfs al zouden zich onder Hitler´s voorouders een of meerdere Joden hebben bevonden, dan zou dat geen bewijs zijn voor de een of andere joodse samenzwering, waarvan hij het werktuig geweest zou zijn).

Het praktische aan dit wereldbeeld is dat men – net zoals Mahmoud Abbas – uiteindelijk tot de conclusie komt dat de Joden toch sowieso zelf de schuld waren. Uiteindelijk zijn alle anderen ontlast en kunnen opgelucht ademhalen.

Want met de botte Holocaustontkenning komt tegenwoordig niemand meer weg. Deze misdaad is te goed gedocumenteerd om nu nog zo´n standpunt te kunnen vertegenwoordigen zonder jezelf buitenspel te zetten en je eigen geloofwaardigheid onherstelbaar te ruïneren.

Dus wijken allerlei soorten antisemieten uit naar een andere mogelijkheid, door weliswaar het historische feit van de Holocaust niet te ontkennen, maar het geheel zo te draaien dat Joden respectievelijk Zionisten de eigenlijke figuren achter de schermen en heimelijke bondgenoten van het naziregime geweest zouden zijn.

Er is echter één maar: dit verhaal is bedacht. De geheime zionistisch-nationaalsocialistische samenzwering is een mythe.

Nog veel grotere onzin is de bewering dat Hitler en zijn nazi-beulen zoiets als stiekeme Zionisten of in ieder geval handlangers van het zionisme zouden zijn geweest. Niemand minder dan de voormalige burgemeester van Londen, Ken Livingstone, heeft niet eens zo lang geleden beweerd dat Hitler het zionisme ondersteund zou hebben, voordat hij waanzinnig zou zijn geworden, en dat hij zich daarbij zou hebben beroepen op het boek “Zionism in the Age of Dictators” van Lenni Brenner.

Maar even in de goede volgorde:

Einde van deel 1

Bron:
https://conservo.wordpress.com/2018/05/12/mahmud-abbas-und-die-holocaust-verschwoerer/
Auteur: Adrian F. Lauber

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Mahmoud Abbas en de Holocaust-samenzweerders (deel 1)

 1. Pingback: Mahmoud Abbas en de Holocaust-samenzweerders (deel 2) | E.J. Bron

 2. Republikein zegt:

  Het oude verhaal van Barabbas in een “modern” jasje, een eeuwige klaagzang zonder end.
  De 30 zilverlingen.

  Like

 3. Republikein zegt:

  Overigens heeft Ken het veld geruimd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s