TOEKOMST VAN NEDERLAND…

Screenshot_45

Stempelbureau jaren-30.

(Door: “Driek”)

Het was in het stervende licht van een schone lenteavond, geboomte alreeds pronkend in zachtgroen luister, dat mijn gedachten verwijlden naar den tijd dat Nederland in feesttooi zijn bevrijding vierde. Toen, in dien verschrikkelijk verworden tijd, toen wij in diepe duisternis leefden en elke opstandeling terechtgesteld werd wegens landverraad, wij onze gezindheid en vaderlandsliefde moesten verloochenen en ons bange Koningshuis gevlucht naar veiliger oorden, kon de burger met moeite het hoofd boven water houden. Verraad heerste als een besmettelijke ziekte. Nachten vervuld van angst. Voedsel was schaars. Onze schone steden en dorpen waren vervallen of verwoest. Niets in Nederland leek nog op het schone polderland van weleer.

Toen, eindelijk, voltrok zich de bevrijding. De schamel geklede en uitgehongerde burgers juichten en lieten hun tranen de vrije loop. Vlaggen met den Vaderlandsche Driekleur wapperden in de voorjaarsbries. Vrijheid. Onbekommerd, straffeloos, kon men dan eindelijk zijn opgekropte woede uiten over dien gehate vijand. Nu was den zomer in aantocht. Vrolijke blaasmuziek van een muziekkapel schalde door de straten der steden.

Screenshot_46

Een landverrader. In februari 1941 vond de installatie plaats van de NSB’er ir. F.E. Müller tot commissaris der provincie Utrecht. Een half jaar later werd hij benoemd tot burgemeester van Rotterdam.

Vijfenzeventig jaar later. Nederland is in een diepe val neergestort en door ijdele corrupte machtshebbers in Brussel verworden tot een armelijk land met rovende gelukszoekers. Samenzweerders en gauwdieven bedreigen weerloze burgers. Oude lieden worden beroofd en mishandeld. In de straten der steden heerst angst. Kerken en synagogen worden bewaakt. Betonblokken ontsieren het stadsbeeld.

Niet ver meer is de tijd dat wederom zich rijen vormen voor stempelbureaus, gaarkeukens en voedselbanken. Alsof den tijd heeft stilgestaan. Stille tochten. Kaarsjes en bloemen voor de slachtoffers van een moorddadige ideologie. Dictator Erdoğan in Turkije strooit zijn walgelijke vijandigheden uit over Europese volken. Doch Nederlandsche schoolkinderen bukken nederig op gebedsmatjes in protserige moskeeën. Het patriottisme van den Nederlanders is net als in de bezettingsjaren weer ver te zoeken. Wie had dit ooit kunnen bedenken?

En ook nu weer zitten incapabele volksverraders met sympathieën voor een verderfelijk gedachtegoed in hoge functies. Wederom heulen politieke partijen met een misdadige ideologie die ons allen ten ondergang voert. En ook nu weer misleiding en leugens in onze Socialistische Couranten. Onze ‘Deug – Journalisten’ liegen er als vanouds op los. Er is niets veranderd. Het Nederlandsche volk, opgehitst door vileine machtshebbers, wacht wederom verdrukking en onderhorigheid aan nietswaardige lieden. Ik vraag mij af, spitse lezer van “E.J. Bron”, aan welke zijde staat de sympathie van onze regering en Koningshuis in dezen komende strijd? Het is mij zwaar ten moede. Mijn trots als Nederlander te zijn geboren is allang vervlogen.

Gedurende den Duitsche bezetting was er openlijk landverraad. Edoch, dien misdadige sujetten hebben hun verradersloon gekregen. Celstraf en vuurpeloton. Doch de vraag die mij dikwijls kwelt: worden straks, wanneer dezen nachtmerrie ten einde is – worden die kaviaar etende bandieten in Brussel dan ook gestraft voor de deplorabele toestand waarin ze den Europese volken achterlaten? Lezer, ik spreek de wens uit dat dezen ijdele patjakkers hun gerechte straf niet zullen ontlopen.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, Den Haag, dictatuur, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Koningshuis, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op TOEKOMST VAN NEDERLAND…

 1. hotchkisssaiga zegt:

  Mooi gesproken maar zulk schuim blijft meestal bovendrijven en komt er weer mee weg met termen als ich habe das nicht gewust

  Geliked door 2 people

 2. Er was ook eens een landverrader die als naaste medewerker van Seyss-Inquart werklozen de Duitse oorlogsindustrie inschopte (wie weigerde kreeg geen uitkering meer) en in 1959 minister-president werd.
  https://gerard1945.wordpress.com/2015/10/23/van-collaborateur-tot-minister-president/

  Geliked door 8 people

  • toetssteen zegt:

   @Gerard de Boer
   Uw archief is amazing! Ik duik er regelmatig in, en stuit op zaken die me nog steeds ronde ogen bezorgen.
   Super! Een welverdiende 10 van mij.

   Geliked door 5 people

  • bigljohn zegt:

   De Quay, zijn naam zegt alles. Een kwaaie….Met hoge heren is het slecht kersen eten. Vandaag de dag hebben we een hele ploeg van landverraders in ons midden. Aangevoerd door de welbekende Rutte.

   Geliked door 2 people

  • Nemesis zegt:

   @ Gerard de Boer, heeft u misschien ook nog die foto, het was in Den Haag, waar de Nederlanders rijen dik stonden te wachten om met hun handtekening trouw aan de bezetter te bekonden. Stond ooit op internet en ik heb het gedownload. Maar van internet is die krantenfoto verdwenen en mijn archieven zijn met mijn computer gecrashed. Ik had onder die foto geschreven: Kijk, dat zijn de landverraders allemaal, die later ook beweerden dat ze allemaal in het verzet zaten.

   Geliked door 1 persoon

 3. Bob Fleumer zegt:

  De EU bestuurders moeten zonder uitkering worden ontslagen, laten ze maar eens echt werk doen in plaats van te parasiteren op de belasting betaler.

  Geliked door 2 people

 4. Jade zegt:

  3 Wereldoorlogen zouden nodig zijn voor de installatie
  van de “New World Order”.
  Dit is eens bedacht door een halvegare in 1800,
  en de klootzakken in Brussel doen nu alles om dit te
  realiseren. Zij in de bunker, U de dupe…

  Geliked door 3 people

  • toetssteen zegt:

   @Jade
   Ik vrees dat u gelijk hebt.
   Nadat ik het boek : regeren vanuit het duister’ las vrees ik voor de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen.

   Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Och, als het zover komt, dat MEN… ervan uitgaat, dat ze. NA een kernoorlog weer als RATTEN uit hun holen kunnen. kruipen, …hen geen lang leven beschoren zal zijn! door de alom…’aanwezige’radioactiviteit!..EN…daar hoeven we heus niet jaloers op te zijn!.

   Geliked door 1 persoon

 5. Taljaard zegt:

  In het beste geval zullen zij met een riante pensioenvoorziening buiten de politieke macht worden geplaatst. Sommigen zullen zich dan misschien nog in artikelen en boeken voor hun ”vergissingen” verontschuldigen, terwijl anderen zich stomverbaasd en voor de rest van hun leven zullen afvragen wat er toch verkeerd is gegaan. En hoe het mogelijk is, dat men hun prachtige en verheven droom-utopie van verbroedering en vermenging van alle volken, zo rigoreus heeft afgewezen.
  Terwijl weer anderen, de onverbeterlijken, alleen nog maar zullen kunnen omzien in wrok.
  Maar bestraft zullen zij niet worden.

  Let wel; dit is in het beste geval.
  Wanneer hen dus de macht zal worden ontnomen op een vreedzame wijze.

  Geliked door 1 persoon

  • King Arthur zegt:

   Denk daarbij aan bakmetellende die nu lezingen geeft voor 50.000 pleuro anderhalf uurtje lullen. Hij heeft zijn enige plicht gedaan als verrader en nu zakkenvuller.

   Geliked door 1 persoon

 6. Hovawart zegt:

  Op continentale vluchten kom ik dikwijls klasjes met Nederlandse schooljeugd tegen die een ‘schoolreisje’ of ‘studiereisje’ maken of huiswaarts keren, en telkenmale sta ik versteld over hun ontwikkeling en het gebrek aan fatsoen, ik besef dat kinderen nu eenmaal kinderen moeten kunnen zijn, maar getuige de reacties van medereizigers (die het Nederlands niet machtig zijn) schaam ik mij soms diep een landgenoot te zijn, zeker gezien ik hen vergelijk met groepen uit andere landen, (zelfs groepjes van kinderen uit speciaal onderwijs), dan bemerk je bij de Nederlandse jeugd een merkwaardig verval van gedrag, een ernstig tekort aan normen en waarden, zelfs hun gebrabbel en geschreeuw in een soort neder/marokkaans/turks, en hun gestuntel met hun puberale ontwikkelingsproces, waarbij het shockeren van anderen, hun onvermogen van fatsoenlijkheid, de Hollandse fierheid niet gunstig stemt, vaak overkomt mij dan een reflexieve gedachte dat Nederlanders hun kroost niet meer opvoeden……voor zover men nog mag spreken over kroost als afstammelingen van de Hollandse maatschappij.

  Geliked door 5 people

  • delamontagne zegt:

   Ik heb het niet meegemaakt wat U hier over die kinderen schrijft in internationale vluchten, maar ik kan het me zo voorstellen.
   Ik heb echter het tegenovergestelde meegemaakt, ook grote groepen kinderen in vliegtuig, ik meen Singapore Airlines ( werkte toen samen met KLM ? )
   Het waren NL-kinderen en waren wel druk, maar zorgden niet voor overlast.
   Toen ik er naar vroeg, bleken kinderen van KLM personeel.
   Hebben / [hadden !] blijkbaar vrij reizen.
   Maar ze gedroegen zich niet onbeschoft, wel beetje druk, maar het zijn kinderen.
   Wanneer dat was………..? jaren ’60 – ’70
   Wat ik toen wel typisch vond, die kinderen spraken over Sydney, Tokyo en b.v. Bangkok alsof het een reisje in NL was.

   Like

  • Taljaard zegt:

   @Havowart
   U ook al?

   Geliked door 1 persoon

   • Wachteres zegt:

    Als wij in een Duits restaurant eten, ervaren wij hetzlelfde. Zitten er Nederlanders met hun kinderen, dan roepen en schreeuwen die zo erg, dat je jezelf naar degenen die met je aan de tafel zitten niet verstaanbaar kunt maken. Ik ben dan even geen Nederlander.

    Geliked door 3 people

   • delamontagne zegt:

    Zijn Duitse kinderen rustiger, beschaafder en minder brutaal dan NL-kinderen ?
    Ik heb geen idee.
    Wat ik wel weet is dat ’t grotendeels aan de ouders moet liggen, dat onbeschaamde gedrag…………

    Like

   • Nemesis zegt:

    @Wachteres, niet alleen gillen en schreeuwen, maar ook als gekken rondrennen, zodat je maaltijd bijna van de tafel vliegt. Onmogelijk.

    Like

  • tinekevanschagen zegt:

   @ Hovawart 22 mei 2018 om 20.28

   Dat het aan de “normen en waarden” schort bij de jeugd kan ik alleen maar beamen.
   Maar vergeet niet dat in dit gekkenhuis wat Nederland heet,dat als je een “corrigerende ”
   tik geeft,je per definitie je kind mishandeld.
   Wanneer je dat toch doet,zullen de omstanders jou corrigeren.
   We zijn door de overheid gek gemaakt met dit soort spotjes.

   De al wat grotere kinderen maken daar handig ge(mis)bruik van.

   Like

 7. kampersrene zegt:

  Een foto van Nederlanders uit de tijd toen Nederland nog Islam-vrij was .Moesten die mensen terugkomen ….dan zou Rutte , Pechtold en dergelijken onmiddellijk naar richting exit geschoven worden .Het opperhoofd van DENK zou ergens aan de slag kunnen als portier bijvoorbeeld en Jesse Klaver als blikvanger van een homobar

  Geliked door 1 persoon

 8. klaas zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s