Belgrado reageert op Brussels Kosovo-chantage: “Dan gaan we gewoon onze eigen wegen”

Screenshot_60

(Vertaling: E.J. Bron)

Op de Balkan staat de EU blijkbaar op het punt om zichzelf in de knie te schieten: omdat Brussel van de EU-kandidaat Servië de verzoening met het tien jaar geleden onafhankelijk geworden Kosovo verlangt – het voormalige kernland van Servië -, denkt men in Belgrado nu na over een politieke verandering. De EU zou er alleen maar een rechtvaardiging voor zoeken dat Servië geen lid zou kunnen worden, kritiseerde de Servische minister van Defensie, Aleksandar Vulin.

Duits - Zuerst

Vulin werd nog duidelijker: “Als voor de EU de kernvraag de oplossing van het Kosovo-probleem is, aan wiens ontstaan de EU actief heeft meegewerkt, dan wordt het tijd dat we gaan nadenken over de verandering van de prioriteiten in onze buitenlandse politiek.” En verder: “Een EU die voorwaarden stelt, waarvan ze weet dat deze niet vervuld kunnen worden, is een EU die er een rechtvaardiging voor zoekt dat we geen lid van haar kunnen worden. Daar moet men notitie van nemen en zijn eigen wegen gaan.”

De Europese Commissie heeft Servië en diens buurland een toetreding tot het jaar 2025 in het vooruitzicht gesteld. Als belangrijkste voorwaarde daarvoor verlangt de EU van Servië echter de normalisering van zijn betrekkingen met het bijna alleen nog maar door Albanezen bewoonde Kosovo. Daar bestaat echter nog steeds een Servische minderheid, die al jarenlang blootgesteld staat aan voortdurende pesterijen en discriminatie. Onlangs had de Orthodoxe kerk Belgrado gewaarschuwd om Kosovo als “hart van Servië” op te geven. Dat zou “hoogverraad” zijn.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Balkan, Brussel, Dhimmitude, Eurabië, Europese Commissie, EUSSR, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Kosovo, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, Moslims, Nationalisme, Patriottisme, Rotzakken, Servië, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Belgrado reageert op Brussels Kosovo-chantage: “Dan gaan we gewoon onze eigen wegen”

 1. robbie zegt:

  de eu moet zich zelf de beide benen af schieten zo dat ze nooit meer kunnen lopen op krassen met die hele eu een bom erop en jucnker timmermans voor het tribunaal

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Dit is weer de volgende stap op weg naar het aloude politieke verbond tijdens het Oostenrijkse Keizerrijk.
   Servië zal nooit lid worden van de EU en samen met Hongarije en Oostenrijk de oude gevestigde waarden en belangen weer in een gezamenlijk verbond aan gaan.

   Geliked door 1 persoon

 2. Flo zegt:

  Verstand komt met de jaren ,Maar wat er niet in zit komt er ook niet uit . Weg met die domme regenten inBrussel .

  Like

 3. Thomasson zegt:

  Het lijkt alsof de EU is gezakt in diep moeras van arrogantie en blindheid tegenover de realiteit. De bende aan de top van deze zieke organisatie waant zichzelf als goden aan de Olympus. Zij weten het daar zo goed! Zij kunnen met een streng lijdende hand beslissen welke beleid past bij soevereine landen die niet bij de EU zijn aangesloten. Servië moet haar conflict met Kosovo neerleggen en accepteren de Verordnungen und Befehlen uit Brussel en Straatsburg. Anders wordt ze geen lid van de toko. Van Kosovo wordt niets verwacht. Het land mag doorgaan met treiterpraktijken tegen de Servische minderheid. Kosovaren zijn moslims en moslims zijn voor de EU Űbermenschen. Hetzelfde geldt ook voor Israël…De EU komt met dreigementen …De EUSSR bobo’s beginnen steeds meer de mentaliteit van hun islamitische troetelbeestjes aan te meten. Hen dreigementen lijken precies op degene van een bende Marokkanen of de aanhangers van Erdogan: : ‘Als je niet doet wat wij zeggen!, Dan pakken wij jullie! Wij zullen jullie dit en dat! …Gelukkig komen ze nog net niet met een kanonnade typische Moccro scheldwoorden zoaks ‘Je K****** moeder en je k** zuster enz.. Neem bijvoorbeeld het dreigement voor de Serviers ..”Dan komen jullie niet in!”. De Serviërs zijn niet onder de indruk. De Servische Min. van BuiZa. Antwoordde: Als voor de EU de kernvraag de oplossing van het Kosovo-probleem is, aan wiens ontstaan de EU actief heeft meegewerkt, dan wordt het tijd dat we gaan nadenken over de verandering van de prioriteiten in onze buitenlandse politiek.”
  Voor Israël gebruiken mevrouw Margarini en haar maten Timmerfrans, Guy Verhoftstad, Emmanuel Macaroni en Gall & Gall vriend Jean Claude Juncker en hardere (beleefde) ‘Shisha Lounge taal’ : “Trump zal niet voor altijd president zijn en zodra hij het Witte Huis zou verlaten, zou Israël zich in een veel minder benijdenswaardige positie kunnen bevinden ….Zoals niemand zich had voorgesteld dat het erfgoed van Obama zo snel zou kunnen worden uitgewist, zou dat ook andersom kunnen gebeuren…Ze zouden Europa niet moeten belasteren .. Ze begrijpen niet dat wij onder openbare druk tegen Israël staan.”

  De kans is groot dat Donald Trump zal weer herkozen worden. De Amerikaanse Economie is in de lift, de werkloosheid is gedaald en Trump laat zijn spierballen zien. Echter, wie zegt dat de EU zal blijven bestaan? De minachting en zelfs haat van de Europese burgers tegenover deze organisatie groeit met de dag. De Brexit is volgend jaar en de Italianen zijn van plan hun eigen weg te gaan.

  Geliked door 1 persoon

 4. De Serven hebben gelijk. Ze hebben intussen al handel met de Chinezen opgepakt die wel willen investeren in een nieuwe handelsroute en in de Balkan goedkope arbeiders en meewerkende politici treffen.. Mij lijkt het zeer sterk dat er voor hen niet eveneens met Putin’s Rusland te dealen zou zijn. Intussen betalen Europese nettobetalers de rekeningen van de narco-staat Kosovo dat functioneert als doorsluispunt voor de instroom van moslims in de rest van Europa.

  Like

 5. Charles Martel zegt:

  Voor de onafhankelijkheid van het islamitische Kosovo heeft de Navo Belgrado gebombardeerd; En voor Catalonië? Maar dat zijn geen islamieten.

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Servië werd verkracht. De islamieten uit Kosovo zijn de daders en de EU is de pooier. In een notendop is hiermee alles gezegd. Dan nog het lef hebben te vragen dat de verkrachte zijn verkrachting accepteert en de dader omarmd. Laat de EU en haar volgelingen wegrotten in de geschiedenis.

  Like

 7. J. C. Th. Köhler zegt:

  “…het tien jaar geleden afhankelijk geworden Kosovo…”

  Moet het niet zijn ONafhankelijk geworden?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 8. Marc zegt:

  “Onlangs had de Orthodoxe kerk Belgrado gewaarschuwd om Kosovo als “hart van Servië” op te geven. Dat zou “hoogverraad” zijn.”

  U ziet het: er zijn toch nog christenen met een hart!

  Like

 9. Republikein zegt:

  Een niet te beantwoorden vraag stellen, is me regelmatig overkomen, is de natte droom van de boven ons gestelden, maar ze verbleken als er een gefundeerd antwoord volgt.
  Ik zeg gnif!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s