Marseille – Hoofdstad van de misdaad

Screenshot_70

Marseille: “La Castellane”.

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

In de straten van de Franse havenstad Marseille nemen drugsdealers het commando over. Op Pinkstermaandag lieten ze op indrukwekkende wijze aan de inwoners zien wie het voor het zeggen heeft in het “sensibele” district La Busserine.  Over een wild vuurgevecht op straat is er tegenstrijdige informatie. De politie kan met het oog op de zwaarbewapende criminelen niet veel meer doen dan een zoektocht naar de gemaskerde mannen te beginnen.

journalistenwatch

Volgens getuigen zouden er minstens drie donkere auto´s voor het Huis van de Cultuur “La Busserine” zijn komen voorrijden. De gemaskerde criminelen, bewapend met Kalasjnikovs en schrootgeweren, zouden daar een man ontvoerd hebben. Op de speurtocht naar het slachtoffer zouden ze in de lucht geschoten en de bewoners bedreigd hebben. Eén man zou aan zijn hoofd lichtgewond zijn geraakt door een kogel, meldt “La Provence”. Volgens informatie van de officier van justitie, Xavier Tarabeux, zouden aankomende politieauto´s in de buurt van het district Arnavaux door schoten zijn geraakt.

Bij hun aankomst werd de weg geblokkeerd door een donkerrode Renault Megane, waar twee bewapende mannen uitstapten. Ze schoten in de lucht en vluchtten onmiddellijk, meldt “France Bleu”.

Een ander politievoertuig, dat ter ondersteuning van het eerste kwam, werd door een andere Renault geblokkeerd. Daarin zouden zich minstens vier gemaskerde mannen hebben bevonden, van wie eentje zijn Kalasjnikov op een van de agenten richtte, maar niet vuurde. Daarop openden de agenten het vuur en raakten een van de ramen van de auto. De criminelen zouden er in de auto vandoor zijn gegaan. De rechercheurs vonden 9 mm en 7,62 mm patroonhulzen op de plaats delict. Er zouden geen agenten gewond geraakt zijn, er vonden geen arrestaties plaats, het lukte alle daders te vluchten, het onderzoek wordt voortgezet, aldus “Breitbart”.

De Franse krant “Le Figaro” noemt de wijk in Marseille waarin het vuurgevecht plaatsvond een “sensibele” zone – de Franse overheidstaal voor “No-Go-Area” – en vermoedt dat de agenten een drugsdeal verstoorden.

De Franse havenstad Marseille schrijft steeds opnieuw negatieve krantenkoppen. Vooral het stadsdeel “La Castellane”, een trieste wijk in het noorden van Marseille, staat bekend om zijn hoge criminaliteit, prostitutie, drugshandel, wapenhandel en werkloosheid. Daar zouden minstens 6500 tot 7000 mensen wonen in maar 1200 woningen, meestal in flatgebouwen van zes of zeven etages hoog. Grauw beton, smalle ramen, piepkleine balkons en schotelantennes bepalen het beeld. In Franse kranten wordt “La Castellane” omschreven als “supermarkt voor drugs”.

De politie zou machteloos zijn, aldus “Kurier.at”. Als de ene drugsbende zou worden opgerold, zou er korte tijd later een andere ontstaan. Zes tot zeven bendes zouden het zijn die “La Castellane” controleren. De autoriteiten reageerden hulpeloos met verbouwingsplannen op het uit zijn oevers tredende geweld. Inmiddels werden meerdere flatgebouwen afgebroken om de drugshandel in ieder geval een beetje in te dammen. Ook het voetballen in “La Castellane” zou onder bendecriminaliteit lijden. Het voetbalveld in de wijk zou door rivaliserende bendes zijn misbruikt voor schietpartijen. Een van de beroemdste voetballers in de wereld – Zinadine Zidane – komt uit Marseille.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Incidenten", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Demografie, Dhimmitude, Eurabië, Frankrijk, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Maffia, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politie, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Marseille – Hoofdstad van de misdaad

 1. Thom zegt:

  Marseille was 50 jaar geleden al de gevaarlijkste stad in Europa. Een broer van me werkte daar destijds in het kader van zijn opleiding en vertelde toen al dat het een levensgevaarlijke stad was.
  Er is schijnbaar weinig veranderd.

  Geliked door 3 people

  • Taljaard zegt:

   @Thom
   Met een door en door corrupt stadsbestuur, vanaf de maire en de prefectuur tot het laagste ambtenaartje aan toe. Het Napels van Frankrijk, waar de georganiseerde criminaliteit vanouds een dikke vinger in de pap heeft. En er lijkt inderdaad maar heel weinig te zijn veranderd.
   Met dat verschil dat, net als in andere grote West Europese havensteden, de autochtone penose sindsdien steeds meer het veld heeft moeten ruimen voor de Maghrebijnse/Noord Afrikaanse maffia. Dit verschijnsel zien wij op een veel kleinere schaal (althans voorlopig) ook terug in steden als Amsterdam en Antwerpen.
   In Duitsland zijn het Libanezen en Turken en in het Verenigd Koninkrijk veelal Pakistanen, die bij de georganiseerde criminaliteit en de onderwereld betrokken zijn. De overeenkomst; het zijn moslims.
   Het verschil met Marseille; zij worden in de rest van West Europa niet beschermd door een corrupte overheid, maar door een cultuur van verlammende linkse politieke correctheid (zie; Rotherham), die de overheid in feite net zo machteloos maakt.

   Like

 2. Geregeerd door Algerijns Franse maffia met concurrentie van de Italiaanse maffia.
  Volgens een interview uit 2012 zijn liquidaties en elkaars bendes uitdunnen al heel lang bezig. Is de ene bende verdwenen wordt de plek al snel ingenomen door de volgende bende. De wijk Castellane is de meest drukke wijk met handel in verdovende middelen.

  Geliked door 1 persoon

 3. shara zegt:

  europa het verloren land ten gevolgen van slap beleid tav gelukszoekers

  Geliked door 1 persoon

 4. kampersrene zegt:

  Dan mogen wij niet twijfelen aan de cultuurverrijking , de toekomstige harmonieuse samenleving
  Wie dat wel durft is een racist , een vuile rechtse , een islamofoob , iemand die de ene bevolkingsgroep tegen de andere opzet , een onruststoker , een onverlaat ….dan zijn ze nog in de minderheid , moet ge niet afvragen als ze in de …….juist !

  Geliked door 1 persoon

 5. robbie zegt:

  een bom er op

  Like

 6. Sabeltant zegt:

  In onze grote steden heeft links het over alles behalve de bendes die de stad terroriseren.
  Milieu, taalachterstand, armoede, vergroening, minder auto’s, minder parkeerplekken.
  En de kosten? U mag drie maal raden.

  Feit zal zijn dat de islamitische maffia gewoon haar gang kan blijven gaan terwijl de gewone burger de armoede en vergroening mag betalen en de stad uitgejaagd wordt.

  Nederland is verloren, het is hozen in een lekke boot.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2074299/links-pakt-auto-aan-in-amsterdam
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2048434/informateurs-rotterdam-moet-roer-omgooien

  Like

 7. Elisah zegt:

  We hebben een jaar of 10 geleden een overnachting gemaakt in Marseille, toen we ’s ochtends uit ons hotel kwamen stonden we ineens midden op een gigantische markt waar geen Fransman te zien was, het leek meer op Afrika. We hebben uit nieuwsgierigheid nog even over die markt gelopen, maar er was werkelijk niks de moeite waard om te kopen.

  Like

 8. jantjeuitnl zegt:

  Dat is toch al jaren in Amsterdam aan de gang.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s