Ramadan manie

Screenshot_68

(Vertaling: E.J. Bron)

Tijdens de islamitische vastenmaand ramadan neemt de, sowieso het hele jaar door plaatsvindende, dweperij van veel “links-liberale” opiniemakers voor de islam de vorm aan van een regelrechte ramadan manie. Talrijke journalisten voelen zich geroepen om hun niet-islamitische lezers tips te geven hoe zij zich in hun, uiteraard geenszins geïslamiseerde, Duitse vaderland uit piëteit met de moslims te gedragen hebben.

Junge Freiheit

De “Bayerische Rundfunk” publiceert op internet zelfs een “vasten etiquette”. Daarin geeft een redacteur adviezen hoe men zijn islamitische vrienden tijdens de ramadan zou kunnen helpen.

Je zou graag aan de dame willen vragen hoeveel islamitische vrienden ze eigenlijk heeft. Het aandeel moslims in haar vriendenkring zou wel eens proefondervindelijk, zoals bij de meeste zich nadrukkelijk multiculti-vriendelijk te kennen gevende mediamakers, in de promille kunnen liggen. Mag je in de ramadan eigenlijk van promille spreken?

“Ramadan Mubarak” in plaats van Hallo

Maar zelfs wanneer de vriendenkring alleen maar gerekruteerd zou zijn uit de plaatselijke moskee: waarom zou men islamitische vrienden bij het ongezonde vasten moeten helpen? Je adviseert toch ook niemand om een bevriende kettingroker of alcoholist te ondersteunen door regelmatig sigaretten voor hem te halen of goedkope drank.

Wie zichzelf de pijnigingen van een zomers afzien van eten en drinken wil aandoen, ga je gang. Maar masochisme en zelfvernietiging zijn nu eenmaal, net zoals religie, privézaken. Deze zinnen schenden echter vermoedelijk al de eerste regel van de “vasten etiquette”, waarin staat: “De juiste woorden vinden.”

Wanneer men indruk wil maken op zijn islamitische vrienden, dan zou je gewoon een keer “Ramadan Mubarak” of “Ramadan Kareem” ter begroeting moeten zeggen en daarbij – “heel belangrijk” – moeten bedenken: “Moslims vasten vrijwillig, en doen dat graag. Niemand wordt gedwongen, velen verheugen zich zelfs op de ramadan.” Daarom zou men er best een paar aardige woorden over kunnen zeggen. “Commentaren zoals ´Hé, ben je net door een vrachtwagen overreden?! Je ziet er allerbelabberdst uit. Ik zou maar een beetje kalm aan doen´”, zijn daarbij niet behulpzaam.

Ramadan – “een oud Duits gebruik”?

Maar toch: in de kantine mogen we met toestemming van de redactie van de “Bayerische Rundfunk” ook tijdens de ramadan en in aanwezigheid van islamitische collega´s “zoals gebruikelijk toetasten”. We zouden “het echter niet moeten overdrijven”. Een advies dat altijd zinvol is. Teveel eten en drinken is per slot van rekening ook niet gezond.

Wie nu denkt dat zulke gedragscodes een islamisering of zelfs een onderwerping zouden vormen, wordt door de “Deutschlandfunk Kultur” uit de droom geholpen. De ramadan is “een oud Duits gebruik”, zegt men daar. Waarom wordt niet nader uitgelegd. Misschien was de journalist, Eren Güvercin, al iets verzwakt toen hij de bijdrage schreef.

De ramadan manie is deze dagen alomtegenwoordig. Politici van bijna alle partijen feliciteren de moslims, Twitter heeft speciale ramadan emoticons vrijgegeven, en in de scholen zijn steeds meer vastende kinderen en jongeren.

Kerken in manie

Ook de kerken willen niet achter de tijdgeest aanhobbelen. Vijf katholieke bisschoppen en vertegenwoordigers van drie Evangelische Landskerken in de deelstaat Nordrhein-Westfalen bijvoorbeeld roepen naar aanleiding van de ramadan in een gezamenlijk schrijven op tot solidariteit. Ook zij groeten gewoon een keer met “Ramadan Mubarak” en schrijven bovendien: “Onze religies bieden ons de kans ons erop te bezinnen wat echt belangrijk is. Moge God ons de innerlijke vrede schenken om zijn roep in ons geweten te herkennen en hem op de weg van de vrede te volgen! En moge God ons er bij helpen van elkaar te leren en elkaar wederzijds te ondersteunen!”

Ondertussen nam de priester Wolfgang Sedlmeier uit Aalen de solidariteit wel heel erg letterlijk. Hij kwam namelijk op het lumineuze idee om tijdens de Pinkster-mis uit protest tegen de AfD een hoofddoek te dragen. De verantwoordelijke bisschop van zijn bisdom heeft zich van de actie gedistantieerd en een verhelderend gesprek aangekondigd. Of de reden van het gesprek is dat de kerk zich toch nog niet definitief wil verlagen tot een carnavalsvereniging, of dat ze eerder bang is voor zich gekwetst voelende moslims, is niet bekend.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, Christendom, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, politici, propaganda, ramadan, Rotzakken, sarcasme, Satire, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op Ramadan manie

 1. Hovawart zegt:

  Het zijn nog onschuldige berichtjes, maar als Turkije bij de EU komt is het een verplichting, en als Brussel het oppakt is het in de lidstaten Bij De Wet Geregeld………..het is maar een gedachte, een idee, maar niet minder onmogelijk, dat de islam ons leven verandert een feit.

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  Het eisen van respect voor, het steunen van en het dwepen met de islam nemen groteske vormen aan.
  Geen enkele religie wordt zo op handen gedragen, het is gewoon luguber.
  En dan te bedenken dat de islam helemaal geen religie is!

  Het meest onrechtvaardige is, dat WIJ die duivelse ideologie verplicht moeten bekostigen.
  Wat zou ik de hiervoor verantwoordelijken graag onder handen nemen. 👿

  Geliked door 3 people

 3. Klaas zegt:

  Like

  • koddebeier zegt:

   Het linkse tuig dient uit de media verwijderd te worden, ze vergiftigen en hersenspoelen de Nederlanders met hun door en door verrotte gedachtegoed !

   Like

 4. We halen ze binnen met juigende welkomcommité´s en vlaggetjes…..betalen hun bed bad en brood
  + langdurige uitkeringen en moeten alles ondergaan wat de dames en heren nog meer te wensen hebben.

  Geliked door 1 persoon

 5. Flo zegt:

  De jeugd moet maar leren en doorleren,terwijl ze alleen stom worden ,facebook ,handy ,de werkelijkheid ontgaat ze totaal . Slaapkoppen zijn het die denken dat het leven een film is ,en bij afloop een goede afloop heeft .

  Geliked door 1 persoon

 6. koddebeier zegt:

  Het wordt tijd dat ze al het linkse tuig bij de media verwijderen !

  Like

 7. bozeoudeman zegt:

  Valse begeerte bij leden van GroenLinks, SP, D66, PvdA en ‘progressieve’ christenen

  Ik wil zo graag een snoepje
  Dat ik niet wil zien
  Dat ik niet wil horen
  Dat ik niet wil weten
  Dat het snoepje giftig is

  Like

 8. Elisah zegt:

  Over links gesproken,
  http://nieuws.tpo.nl/2018/05/24/1800-polizei-agenten-nodig-om-afd-leden-te-beschermen-tegen-fatsoenlijk-links/
  1800 polizei-agenten nodig om AfD-leden te beschermen tegen fatsoenlijk links
  Complete wijken in Berlijn reeds met prikkeldraad afgesloten, in de open en vrije democratie Duitsland

  Like

 9. Republikein zegt:

  Beetje topic met sm-gehalte.
  Was sich liebt das neckt sich.

  Like

 10. Elisah zegt:

  Manie uit turkije
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/05/Turkije-op-rand-instorting-zoekt-oorlog-met-Griekenland-Cyprus-en-Isral
  Turkse inflatie stijgt naar 39% – Provocaties: Turkse luchtmacht schendt op één dag 56 x Griekse luchtruim

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s