De religie van de “open samenleving”

Screenshot_77

(Vertaling: E.J. Bron)

Het dogma van onze tijdgeest: “Diversity is our strength”

De “open samenleving” is het dogma van onze tijd. Zelfs wanneer onze samenleving door de toenemende splijting uit elkaar gescheurd wordt: de “diversiteit” bekritiseren, staat tegenwoordig gelijk aan godslastering.

Die Freie Welt

Wanneer een samenleving door opvoeding, propaganda en indoctrinatie mediaal en politiek volledig op een ideologie wordt gericht, zonder dat tegenspraak is toegestaan, dan geeft dit te denken. Dat herinnert aan donkere dagen.

De definitie van totalitarisme op “Wikipedia” luidt tegenwoordig als volgt:

“Totalitarisme is een politiek systeem waarbij de gehele maatschappij ondergeschikt wordt gemaakt aan het staatsidee en de politiek de gehele samenleving tot in de diepste geledingen doordringt. Bij totalitarisme wordt de heersende ideologie in een totalitaire staat gepropageerd als de enig mogelijke weg naar een betere toekomst. Het is een systeem waarbij de staat bijna volledige controle heeft op het dagelijks leven van mensen, zowel in politiek, cultureel, filosofisch, godsdienstig als in sociaal en economisch opzicht.”

Is bovenstaande definitie ook van toepassing op de ideologie van de opgedrongen “open samenleving”?

Wie kijkt naar de huidige ontwikkeling van Europa en Noord-Amerika, stelt vast: we leven (nog?) niet in een totalitaire dictatuur zoals in het Stalinisme, Maoïsme of Hitler-fascisme.

Maar ook nu zijn er trekken van totalitarisme. Want ook nu wordt tegen alle verzet in geprobeerd om een “nieuwe mens” te creëren en de samenleving compleet te veranderen.

Voor deze “nieuwe mens” wordt een wereldwijde miljardenindustrie gemobiliseerd, die enorme invloed heef top reclame, marketing, opvoeding, cultuur, onderwijs en politiek en de samenleving in een mate revolutioneert als nooit tevoren. Overal schalt het als een echo uit alle monden van onze Europese en Amerikaanse politici: “Diversity is our strength!” – “Diversiteit is onze kracht!” Let wel: “Unity is our strength!” geldt niet meer. “Eenheid en recht en vrijheid” zijn woorden van gisteren geworden.

Om de “nieuwe mens” te creëren, worden overal in Europa en Amerika nieuwe wetten gemaakt, die elke kritiek op de nieuwe ideologie criminaliseren. Wie anders denkend is, wordt van de zware misdaad “Hate Crime” verdacht. Critici worden door de media heel openlijk en vrij “vijanden van de open samenleving” of als “vijanden van de “ of “vijanden van Europa” genoemd. Wat zegt dat over de toestand van een democratie wanneer ander denkenden “vijanden” genoemd worden?

Daarmee wordt elke vorm van verzet gebroken, iedere tegenspraak tot zwijgen gebracht. De burgers laten de grootste maatschappelijke verandering aller tijden stom over zich heen komen. Alle waarden en normen, die duizenden jaren geldig waren, worden nu in een eindeloze cultuurrevolutie stap voor stap gerelativeerd, ontleed, geëlimineerd.

Omdat de bevolking er permanent toe opgeroepen wordt om actief mee te doen en passief zijn al verdacht is, kan men eerder spreken van totalitaire dan van autoritaire trekken.

Het perfide: er wordt angst opgewekt en geïntimideerd om tegenstanders van het publieke toneel weg te houden. Men zou geen podium aan rechtsen mogen geven, zegt men. “De-platforming” wordt het genoemd wanneer men van politieke dissidenten het publieke toneel afpakt. Daarbij werkt men, net zoals in het repressiesysteem van de DDR, met de beschuldiging van “contactschuld”. Wie zich met bepaalde mensen op een publiek podium laat zien, wordt ervan beschuldigd met hen in het ideologische bootje te zitten. Zo worden anders denkenden geïsoleerd.

Vaak geldt, vrij naar Hegel, de “heerschappij van de verdenking”. Wie de diversiteit- en welkomstcultuur zou bekritiseren, zou een racist of een nationalist moeten zijn. Op het idee dat in alle landen van de wereld de burgers zich vroege rof later zouden afvragen of een ongecontroleerde immigratie de maatschappij ten gunste van de autochtonen zou veranderen, mag niemand komen. O wee, wanneer een docent aan de universiteit Merkel´s vluchtelingenpolitiek bekritiseert, dan vindt er een massale opstand van de geïndoctrineerde studenten plaats, en uiteindelijk zal de rector de professor of de docent ertoe oproepen zich van zijn uitspraken te distantiëren, omdat anders de naam van de universiteit in gevaar gebracht zou worden. En zo kijken de leraren, docenten en professoren bang gemaakt naar hun leerlingen en studenten, in de wetenschap dat zich onder hen een verklikker zou kunnen bevinden die politiek incorrecte uitspraken van de docent noteert en openbaar maakt. In de DDR en in het Derde Rijk is deze soort van controle ook goed gelukt: verklikken, zelfcensuur en vooruitsnellende gehoorzaamheid.

In Groot-Brittannië is men al een stapje verder dan de Duitsers. Daar worden nieuwe wetten uitgewerkt, volgens welke alleen al de beschuldiging van “hate speech” juridische gevolgen kan hebben, zonder dat er sprake is van bewijzen en getuigen. In het vervolg moet het volstaan wanneer iemand zich beledigd voelt of zich in zijn gevoelens voelt gekwetst.

Uiteindelijk dringt zich een verdenking op: alles wordt in het werk gesteld om iedere tegenspraak en ieder verzet over de nieuwe “religie” onmogelijk te maken. Maar iedereen moet meewerken om de nieuwe “religie” in te voeren.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit". Bookmark de permalink .

21 reacties op De religie van de “open samenleving”

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Zoals de Chinezen zeggen:

  Moge u leven in interessante tijden.

  En dat doen wij dan ook.
  En wat ik vooral wens is dat de ‘wijze’ twintiger van nu met al haar/zijn ‘wijsheid’ mag mogen genieten van de koers die zij/hij heeft uitgezet voor de toekomst waarvan deze generatie met volle teugen mag genieten.

  De wereld is maakbaar, de mensen ook.
  Succes met jullie utopie.

  Geliked door 2 people

 2. sjuad zegt:

  Betekend dat voor alle partijen?
  Dan zal het nog druk wörden aan de hofjes.
  De MN wereld de winnaars van de 100 jarige oorlog sinds 1914, het moment dat Joseph Retinger door het Vaticaanmetselaars genodigd deze werelden moest gaan verenigen, wat hij deed, Bernhard mocht pronken toen hij de job overnam in 1960.
  Dat kan alleen met nieuwe politiek waar lijntjes met en voor niet beloond kunnen worden met penthousjes of latere functies.
  Dat kan,!

  Like

 3. Daan Kranenburg zegt:

  Ben er zeker van dat genoemde religie er komt. Als het klootjesvolk met de dagelijkse praktijk hiervan geconfronteerd gaat worden en zich dat zou realiseren is het te laat. Ze zullen zich erbij neerleggen en aan meedoen. Vind het alleen jammer dat mijn eens zo mooie, rationele en liberale land niet meer zal bestaan. De veroorzakers en organisatoren ervan zullen er waarschijnlijk wel mee wegkomen. Enkele jaren terug heeft een D66 EU parlementslid gezegd, maak ze afhankelijk van elkaar dan zijn ze automatisch ook verantwoordelijk voor elkaar. Dit is waar de westerse wereld naar op weg is. Resultaat als geschetst in dit artikel. Helaas dit alles wel bij de gratie van de meerderheid van kiezers. Wens ze alles toe waar ze om gevraagd hebben en betreur het lot van degenen die dit niet wenste. Daan Kranenburg

  Geliked door 1 persoon

  • Anneke zegt:

   Beste Daan Kranenburg: het politieke NWO kaartspel is al eeuwen geleden goed geschud. Alles verloopt al tijden, volgens de planning van de duistere globale NWO maffia. De zichtbare politici zijn maar marionetten, van deze vrijmetselaars gekken!!! De democratie is een vette misleiding, om het volk zwáár te verblinden en specifiek zoet te houden.

   Geliked door 1 persoon

 4. orelius zegt:

  EJ Bron dank voor deze vertaling . Is geen spelt tussen te krijgen. Kijk naar de PVV er zullen best hele goeie bestuurders zijn die zich zouden willen aansluiten bij de PVV maar durven niet . Bang voor reacties uit hun sociale omgeving en angst om andere cariere kansen mis te lopen . Vrij land laat me niet lachen.

  Geliked door 1 persoon

 5. kampersrene zegt:

  Wenst U te leven zonder bedreigingen , wenst U behandeld te worden met respect door onze getaande broeders ….aarzel niet bekeer U tot de radicale islam …. neem kontakt met Mohamed den doper In de grote moskee .Bekeringen van 9 tot 12 en van 17u tot 19u

  Geliked door 1 persoon

 6. Diversiteitsbeleid is een eufemisme voor volksvervanging en uiteindelijk loot het uit op etnocide. Je treft het in Europese culturen, niet in Japan of Turkije. Er is wel iets aan te doen. Vervang de politieke leiders voordat zij het volk laten vervangen. In Hongarije, Polen, Oostenrijk en naar het uitziet in Italië is het electoraat al tot dat bewustzijn gekomen.

  Like

 7. Het lijkt me goed er nog even verder op in te gaan.

  Waarom zou je je maatschappij zo laten veranderen dat je zelf niets meer in te brengen hebt, je oikos afgebroken wordt, je vreemde in eigen land wordt en de sociale systemen zijn ontploft tegen de tijd dat je iets van je levenslange inleg zou kunnen gaan opeisen? Denk er eens over na en bespreek dit met vrienden, bekenden en familie want je zult hier niets over horen in de massamedia. Het is nog niet te laat om dit tij te keren. Neem daarin je eigen verantwoordelijkheid.

  Like

 8. Laten we eens kijken wat er zoal in Europa gebeurt en hoe dat verkocht wordt.

  Er blijken veel meer kosten dan baten aan te zitten. Waarom gaat het dan nog verder? Wordt het niet eens hoog tijd voor een politieke tegenbeweging, bewustmaking van de chaos die gecreëerd wordt en verandering van politiek beleid voordat er niets meer te veranderen valt door een tegen die tijd minderheid geworden meer oorspronkelijke bevolking?

  Like

 9. Waarom worden er niet eens publiek wat meer vrgen gesteld bij de aangenomen heilsleer van het multiculturalisme?

  Stel dat iedereen wijzer wordt, zou dat niet tot veranderend politiek beleid met het oog op een leefbare tokomst leiden waarin inividuele rechten en uitingsvrijheid weer gerespecteerd en gepraktiseerd worden?

  Like

 10. Anneke zegt:

  Vrees dat dit totalitarisme al decennia actief is. Op z’n minst vanaf de vroege jaren-70 van de vorige eeuw. Heb ook een vermoeden, dat het (zgn.) kookpunt van deze ‘ideologie’ héél dichtbij is. Hun figuurlijke snelkookpan gaat overkoken!!!

  Geliked door 1 persoon

 11. kampersrene zegt:

  De nachtmerrie van de “open samenleving”…..Ik ben een Christenen, Wat ! je durft mij beledigen , vuile hond en ik durf er voor wedden dat je ook varkenvlees eet ! Dat zou het toppunt zijn en doe je nog aangifte dat ik je vrouw heb verkracht , onozelaar , ik werd daarvoor vrijgesproken die rechter toonde begrip voor onze cultuur en leefgewoonte , trouwens je vrouw is een hoer ze draagt zelfs geen hoofddoek De Christenen draaide zich om en ging naar huis om te bidden

  Een greep uit het leven zoals het is….. in een open samenleving

  Geliked door 1 persoon

 12. Klaas zegt:

  Like

 13. Hovawart zegt:

  Je kunt kinderen blijven waarschuwen en verbieden, pas op het is heet! maar een blaar doet wonderen, en zo is het met de ‘rubberen tegeltjes generatie’ van tegenwoordig, men uit een ‘gebroken’ gezinnetje komt waarin je enkel hoort hoe slecht ‘de man’ wel niet is, als je bent opgegroeid in een beschermende GTST-omgeving waar je alles mag doen, krijgt, en alles mag zeggen en denken, zelfs geen corrigerende tik meer krijgt, en op school een linksche leuteraar uit de educatieve divisie van de linksche looney brigade als mentor krijgt, om de laatste restjes gezond verstand te verwijderen, dan kun je slechts met verwondering constateren dat de evolutie echt op zijn retour is.
  Het geneuzel en gezever van adolescenten die erg bezig zijn met hun eigen ik en hun kapsel, de tanende taal, schrijf en sociale vaardigheden, (op iPhone-vaardigheid na dan), het toenemende gebrek aan fatsoen, zelfs de omslag in gedrag en incasseringsvermogen tussen jongens en meisjes, en de normen en waardenloosheid geven weinig vertrouwen in de toekomst van de Pays-Bah, en het Europa dat men voor ogen staat, maar dat terzijde.

  Geliked door 1 persoon

 14. dondorp zegt:

  bekering is tottale verandering maar bij mo is dat een excuus niet mo vrouwen/meisjen /getrouwd ongetrouwd te verkracten te slaan te vernederen een excuus niet mo gelovigen te bestelen bij hen in te mogen breken.Met een MO paspoort is geeen bekering vereist want het woord mo geeft toesteming de buren te doden wanner je kinderen trouwlustig worden en de naders denkende zijn woning middels moord af te pakken..HET mo paspoort ben je automatisch lid van een criminele bende!!! Mo was gen doper koppie onder betekent het begraev van het oude leven al het oude achter je te laten terwijl Mo mensen niet breken met diefstal moord afpersing omdat alles tegenover de ongelovige is gepermiteerd

  Like

 15. Republikein zegt:

  Nooit meer oorlog, een bekende uitspraak na WWII.
  Sommige artikelen uit het verboden boek- mijn gevecht- van AH staan in schril contrast tot de kern van dit topic:De “open samenleving” is het dogma van onze tijd.
  Je kan het aan Joost vragen, maar die weet het ook niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s