Grote bouwplannen voor Judea en Samaria (“Westbank”)

Screenshot_80

(Vertaling: E.J. Bron)

De Israëlische minister van Defensie, Avigdor Lieberman, heeft grote plannen voor Judea en Samaria (vert.: de zogenaamde “Westbank” of “Westelijke Jordaanoever”). Hij maakte gisteren bekend dat hij zich zou inspannen voor de bouwtoestemming voor niet minder dan 3900 nieuwe wooneenheden in Judea en Samaria.

Israel Heute

De regionale planningscommissie wordt verzocht de onmiddellijke bouw van 2500 woningen toe te staan, voor de bouw van nog eens 1400 andere wooneenheden dient later toestemming te worden gegeven. De huizen dienen in meer dan 30 gemeenten in Judea en Samaria gebouwd te worden. Er zijn o.a. 400 woningen gepland in Ariel, 460 in Maale Adumin, 15 in Kiriat Arba in Hebron, 130 in Avnei Hefetz, 180 in Talmon, 160 in Kfar Etzion en 60 in Halamish (Neveh Zuf).

“We hebben ons tot de bouw in Judea en Samaria verplicht en we zullen aan deze verplichting voldoen”, verklaarde Lieberman tegenover de pers. “tot volgende week zullen we toestemming geven voor de onmiddellijke bouw van 2500 woningen, nog in het jaar 2018. Andere bouwtoestemmingen dienen de komende maanden verstrekt te worden. We zullen Judea en Samaria door daden blijven bevolken en ontwikkelen.”

Van Palestijnse zijde zijn er tot nu toe geen reacties op de aankondiging van Lieberman geweest. Zij zien in de joodse “nederzettingen” een belemmering voor een levensvatbare en samenhangende Palestijnse staat.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Westbank", "Westelijke Jordaanoever", gezond realisme, Israël. Bookmark de permalink .

8 reacties op Grote bouwplannen voor Judea en Samaria (“Westbank”)

 1. paulzwueste zegt:

  Dit is de enige manier om te overleven en groter en machtiger te kunnen worden dan dat vuile achterlijke arabische moslimvolk.
  Goed zo Israël, er komen zeven jaren van voorspoed aan.

  Like

 2. Anneke zegt:

  Fantastisch breidt goed uit!!! Goed nieuws!!!

  Like

 3. Mario Schettini zegt:

  dat is een reactie die de woningnood tegengaat. zou men in NL eens moeten proberen.

  Like

 4. Klaas zegt:

  Like

 5. robbie zegt:

  maar wel de woning nood van het eigen volk en niet zo als hier in nederland waar de huizen weg ge geven worden aan de moslim terroristen

  Like

 6. Alex Delarge zegt:

  Dat is natuurlijk veel te weinig. 39000 is om te beginnen een beter aantal.

  Like

 7. Republikein zegt:

  Wiki vermeldt:
  Pannenbier is een term uit de bouw. Wanneer het hoogste punt van een gebouw is bereikt en de dakpannen gelegd kunnen worden, wordt bier geschonken, dat door de opdrachtgever beschikbaar wordt gesteld. In sommige streken plaatst men wanneer het hoogste punt bereikt is een meiboom op de nok, meestal is het een vlag die blijft wapperen totdat het pannenbier is geschonken en gedronken. Een bezem op het hoogste punt nadat de vlag gestreken duidt erop dat er geen bier is geschonken (en geen fooi is gegeven).

  In Spanje werd het dak niet afgebouwd/afgemaakt anders ging je belasting betalen.
  Nou, proost dan maar weer.

  Like

 8. Cathja zegt:

  Positief bericht. Ga vooral zo door, Israël!

  SHALOM!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s