Rwanda sponsort Arsenal, Tweede Kamer wil opheldering

Screenshot_90

Regeringspartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie in de Tweede Kamer willen opheldering van minister Kaag van Ontwikkelingssamenwerking over het sponsorcontract van Rwanda met de Engelse voetbalclub Arsenal.

De voetbalclub maakte gisteren de shirtsponsoring bekend. Die gaat drie jaar duren. Op de mouwen van de spelers komt ‘Visit Rwanda’ te staan. Het moet de toerisme-industrie van het Afrikaanse land bekendheid geven.

Christenunie-Kamerlid Voordewind: “Ik ben verontwaardigd dat een land waar wij stevig financieel hulp aan verlenen, nu voor maar liefst 30 miljoen euro shirtsponsor is geworden van een grote Engelse voetbalclub.” De partij vindt het een reden om de hulp aan Rwanda te heroverwegen.

Lees verder>>>
(h/t “Elisah”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Naïviteit, Nederland, Ontwikkelingshulp. Bookmark de permalink .

19 reacties op Rwanda sponsort Arsenal, Tweede Kamer wil opheldering

 1. Elisah zegt:

  Met de groeten van arsenal aan sigrid kaag…
  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/05/kaag-zet-in-op-instabiele-regios-en-tegengaan-migratie-616594/
  “Daarnaast blijft er een intensieve relatie met de grote merenregio in Afrika (Burundi, Rwanda, Uganda en Congo) en Bangladesh en Afghanistan. Kaag investeert de komende jaren 60 miljoen euro extra in …..”

  Like

 2. Eva110 zegt:

  Eindelijk, nu kunnen ze eens met eigen ogen zien wat de z.g. hulpbehoevende Rwandezen met de felbegeerde hulpgelden uit Nederigland doen.
  Ik begrijp alleen niet dat de politiek hier verontwaardigd over doet aangezien algemeen bekend is in welke zakken het geld verdwijnt.
  Ik vind het nogal hypocriet om nu te gaan staan huilen, ze hadden al veel eerder moeten controleren waar het geld bleef.
  Vergeet vooral niet met z,n allen naar Rwanda op vakantie gaan!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Hovawart zegt:

  Hoe rijk is ons Nederland, als er ongelimiteerde bedragen (belastinggeld) zonder controle op de bestedingen overgemaakt worden aan derden, uit naam van koning en vaderland……..
  Nederlanders zijn geen Gekke Henkie, knettergek bedoel je……….Arm Arm Nederland .

  Like

 4. Hovawart zegt:

  Met een Kabinet dat, om gezichtsverlies van ‘de onderste steen boven’ te voorkomen, door Australië word gedwongen om ‘Het Land Rusland’ aansprakelijk te stellen, niet de regering van Poetin, maar slechts het land………Haagse helden zijn het.
  En de keutel word weer ingetrokken in 3.2.1.

  Like

 5. Flo zegt:

  Heroverwegen.???? laten ze het de ministers uit d’r eigen zak betalen,dan is het besluit vandaag al genomen .

  Like

 6. alwine kerkhof zegt:

  De hulp overwegen?????????????

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  De partij vindt het een reden om de hulp aan Rwanda te heroverwegen.

  Schaf die hele ‘ontwikkelingshulp’ maar af, seniele ‘christenen’ en zorg eindelijk eens voor de (bejaarde) mensen in dit land.
  Het is toch niet te geloven? De dictators van een landje zo klein als een postzegel willen heel Afrika aan de vreet houden terwijl ze de eigen bevolking in elk opzicht laten barsten!

  Like

 8. Republikein zegt:

  Het kabinet had voor de periode tussen 2014 en 2017 bijna 200 miljoen euro uitgetrokken. Dat geld was bedoeld voor verbetering van de veiligheid en de rechtsorde, voedselzekerheid en watermanagement.
  Gaan ze zelf nog werken, die Hutu en Tutsi?

  Overheidsambtenaren, wapenhandelaren en -bedrijven hebben miljoenen dollars van arme West-Afrikaanse landen weggesluisd via offshore belastingparadijzen, een onderzoek door journalisten uit de regio en het International Consortium of Investigative Journalists is gevonden.

  Offshorebedrijven werden opgericht voor een mondiaal ingenieursbureau dat miljoenen aan belasting ontduikte voor Senegal, een van de armste landen ter wereld; voor een weinig bekende ondernemer die een contract verwierf voor de bouw van West-Afrikaanse grootste slachthuis en voor een goed aangesloten wapenhandelaar uit Tsjaad. In verscheidene gevallen werden de bedrijven, evenals de transacties van de bedrijven en de offshore bankrekeningen, niet aangegeven of worden ze nu pas in meer detail bekendgemaakt.

  De bevindingen zijn gebaseerd op een verzameling van bijna 30 miljoen documenten, die verschillende gelekte financiële dossiers vertegenwoordigen die sinds 2012 door ICIJ zijn verkregen en met ICIJ zijn gedeeld.

  “Voor arme regio’s in de wereld, zoals West-Afrika, kan het gebruik van lege vennootschappen, belastingontduiking, agressieve belastingplanning, belastingparadijzen en offshore bankrekeningen dramatisch zijn” in de ontbering en het lijden dat het creëert, aldus Brigitte Alepin, hoogleraar belastingen aan de Université du Québec. “Deze landen hebben behoefte aan overheidsfinanciën en deze derving van belastinginkomsten tast de basisdiensten aan die zij hun burgers kunnen bieden.
  Het geld verschijnt weer in kluisjes bij Europese banken, als eigen vermogen in hoogbouw New Yorkse condo’s en gladde kalksteen Parijse flatgebouwen, ver van de instortende ziekenhuizen en andere gebouwen van West-Afrika. Het vult ook de zakken van rijke beleggers.

  ICIJ werkte samen met 13 journalisten op West-Afrika Lekkages om vooraanstaande personen en machtige bedrijven in de regio te onderzoeken. Onder de journalisten bevonden zich journalisten uit zes landen waar verslaggevers niet eerder dossiers van particulieren en bedrijven hadden onderzocht.

  HSBC Private Bank (Suisse) bleef diensten aanbieden aan cliënten die door de Verenigde Naties, in gerechtelijke documenten en in de media ongunstig werden genoemd als verband houdend met wapenhandel, bloeddiamanten en omkoping.
  HSBC diende de mensen die dicht bij in diskrediet geraakte regimes zaten, zoals die van de voormalige Egyptische president Hosni Mubarak, de voormalige Tunesische president Ben Ali en de huidige Syrische heerser Bashar al-Assad.
  Tot de cliënten die in Zwitserland HSBC-bankrekeningen hadden, behoorden voormalige en huidige politici uit Groot-Brittannië, Rusland, Oekraïne, Georgië, Kenia, Roemenië, India, Liechtenstein, Mexico, Libanon, Tunesië, de Democratische Republiek Congo, Zimbabwe, Rwanda, Paraguay, Djibouti, Senegal, de Filippijnen en Algerije.
  De bank verzekerde de cliënten herhaaldelijk dat zij de nationale autoriteiten niet in kennis zou stellen van de details van de rekeningen, zelfs indien er aanwijzingen waren dat de rekeningen niet waren gedeclareerd bij de belastingautoriteiten in het land van de cliënt. Medewerkers van de bank bespraken met klanten ook een reeks maatregelen die klanten uiteindelijk in staat zouden stellen om in hun eigen land geen belasting te betalen. Dit omvatte het aanhouden van rekeningen op naam van offshorebedrijven om de Europese spaarrichtlijn te omzeilen, een Europabrede regel uit 2005 om belastingontduiking door middel van de uitwisseling van bankgegevens aan te pakken.

  Kijk, zo doen ze dat want soort zoekt soort en geld zoekt geld.
  Ikzelf heb uitstel van aangifte gekregen tot 1 oktober en kreeg ik vannacht een aanmaning ad E 3,59 van de Ohra, da’s schrikken.

  Ik heb urgent een dokter nodig, een hele goeie, waar kan ik die vinden?
  Voordewind schreef: “Ben ik nou gek?”
  Nee man, ik ben gek, jij niet!

  Geliked door 1 persoon

 9. Thoth zegt:

  Ja mensen, daar gaat de ‘ontwikkelingshulp’ naar toe. De ‘zielige’ Afrikanen. En in Nederland steeds elke keer meer belasting afdragen. En, de mensen die daar over beschikken hebben voldoende salaris, ze zijn de ‘elite’ oftewel politici die op het ogenblik aan de macht zijn gekomen. En, ze willen niet dat ze aan het salaris gaan knagen. Want dan is de politiek…. nooit meer leuk.

  Like

  • Yvonne zegt:

   Ik dacht dat belastingen ooit eens bedacht zijn om het in eigen land te besteden,o.a wegenbouw enz
   Wij moeten steeds meer belasting betalen, boodschappen worden duurder door hogere btw en dan miljoenen naar andere landen die ook vaak corrupt zijn
   Ik ben bij zorgverzekeraar DSW in Schiedam en die sponsert (als ze dat nog doen) ook een voetbalclub, en de burger maar hogere premies betalen

   Geliked door 3 people

   • leefbarbaar zegt:

    Ik zit ook bij DSW. Alleen omdat het grote graaien, daar minder grof is.
    En ik stoor me er ook enorm aan dat zij een sport sponsoren. Ook energiebedrijven doen dat. Smerig.

    Like

 10. Statler & Waldorf zegt:

  Nederland is een pinautomaat voor Brussel en Afrika.
  Maar ach waar hebben wij het over?
  Het zijn toch maar zuurverdiende belastingcenten.

  Geliked door 2 people

 11. Het mens Kaag kan niet alles volgen en zal het weer afdoen als niet belangrijk.

  Like

 12. jungleelephant zegt:

  Daar gaat ons geld via ontwikkelingshulp dus heen!Ik heb altijd al gezegd dat het een bodemloze put is!

  Geliked door 2 people

 13. Yvonne zegt:

  en zo lieve mensen worden we van alle kanten genaaid, met uitkeringen smijten zielige landen ondersteunen die geld over de balk smijten ipv in hun land proberen iets op te bouwen
  het komt er op neer dat bijvoorbeeld iemand met een zielig verhaal geld van je wilt lenen, je trapt erin en leent een paar duizend en vervolgens zie je die kennis of familielid rijden in een pas gekochte 2de hands auto

  Like

 14. King Arthur zegt:

  Definitie “ontwikkelingshulp”:
  Geld van arme mensen in “rijke” landen voor rijke mensen in “arme” landen

  Geliked door 6 people

 15. leefbarbaar zegt:

  Straks uw vakantiegeld. Tegenwoordig voor meer dan de helft belast door Rutte. U weet nu weer waarom; het smijt zo lekker.

  Geliked door 1 persoon

 16. Wachteres zegt:

  https://www.nu.nl/politiek/5284127/kamerleden-moeten-zich-niet-bemoeien-met-sponsorcontract-arsenal.html

  Kamerleden moeten zich niet bemoeien met sponsorcontract Arsenal’

  Gepubliceerd: 26 mei 2018 02:15 Laatste update: 26 mei 2018 08:45

  Leden van de Tweede Kamer moeten zich niet bemoeien met het sponsorcontract dat Rwanda heeft gesloten met de Engelse voetbalclub Arsenal. Dat zegt de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken van Rwanda, Olivier Nduhungirehe.

  “Beste Kamerleden van Nederland. Met deze deal hebben jullie niets te maken”, zegt staatssecretaris Nduhungirehe op Twitter. “Rwanda gebruikt de inkomsten uit nationale parken om het toerisme te promoten. Op de dag dat Ajax en Feyenoord wereldwijd net zo populair zijn als Arsenal kunnen we praten over zaken.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s