Boedapest – een spiegel voor een verloren wereld

Screenshot_122

(Door: “Hannibal”)

Afgelopen weekend werd ik door mijn geliefde meegetroond voor een paar dagen Boedapest. Nooit eerder was ik in Hongarije geweest. Evenmin heb ik veel Oost-Europees vergelijkingsmateriaal voor wat ik aantrof, afgezien van een weekje Praag in 1990 en een bezoek aan Polen als 12-jarige. Maar voor wie een goed geheugen heeft is het contrast dat Boedapest biedt werkelijk schokkend.

Maar ook een warm bad.

Curieus genoeg is dat warme bad niet te danken aan de vriendelijkheid van de Hongaren. Heel vriendelijk zijn ze namelijk niet. Niet speciaal vijandig ook, maar als je leeft in een goedkoop land (voor levensonderhoud 60% goedkoper dan in Nederland op vergelijkbare punten) dat regelmatig wordt overstroomd door toeristen met meer geld dan gerechtvaardigd lijkt, neemt dat je niet voor hen in. Wie een woonplaats heeft waar toeristen de deur plat lopen zal begrijpen wat ik bedoel. Dat gevoel had ik bij de houding van de Hongaren ook.

Lees verder>>>
Nieuwe site

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Europa, gezond realisme, Hongarije, Nederland, Patriottisme. Bookmark de permalink .

4 reacties op Boedapest – een spiegel voor een verloren wereld

 1. Petra DeBoer zegt:

  Bedankt, mooi en interessant artikel.

  Geliked door 1 persoon

 2. Peter zegt:

  Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden !!
  De foto van geldautomaten is illustrerend.
  Daar hebben ze geen last van kut-Marokkanen.

  Like

 3. Elisah zegt:

  Ik ben er geweest en kan niet zeggen dat de mensen onvriendelijk waren, men deed normaal zoals iedereen dat hier ook doet, ik merkte geen verschil.

  Like

 4. Elisah zegt:

  https://fenixx.org/2018/05/27/hongaarse-vice-premier-islamitische-invasie-zal-europeanen-reduceren-tot-minderheid-op-ons-eigen-continent/
  Hongaarse vice-premier: “Islamitische invasie zal Europeanen reduceren tot minderheid op ons eigen continent
  De Hongaarse vice-premier Zsolt Semjen heeft gewaarschuwd dat een “islamitische invasie” een demografische transformatie teweegbrengt die Europeanen zal veranderen tot een “minderheid op ons eigen continent”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s