Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken: “Hamas alleen verantwoordelijk voor de doden aan de grens”

Screenshot_105

De Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken Martin Stropnický (links) met de Israëlische president Reuven Rivlin.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken, Martin Stropnický, schreef in een openbare verklaring op de internetsite van het ministerie dat alleen Hamas voor de bij de onlusten aan de grens met de Gazastrook om het leven gekomen Palestijnen verantwoordelijk zou zijn.

Israel Heute

In de voor Europa buitengewone verklaring schreef hij o.a. dat “geen land zich zou neerleggen bij deze provocatieve daden van Hamas.” Verder schreef hij: “Ik geloof niet dat er tussen de gebeurtenissen in de Gazastrook en de opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem verband bestaat. Het conflict in het Midden-Oosten bestaat al jaren. Hamas heeft misbruik gemaakt van de manifestatie (de opening van de ambassade).”

“Het is een feit dat Hamas alleenheerseres over de Gazastrook is, daarom ligt de verantwoordelijkheid van de gewelddadige gebeurtenissen aan de grens tussen Israël en de Gazastrook bij haar. Hamas wordt door de Europese Unie als terreurorganisatie beschouwd en ook herkent ze de staat Israël niet. De poging om door het grenshek te breken en op Israëlisch grondgebied door te dringen, kan terrorisme genoemd worden. Ook heeft Hamas toegegeven dat het grote aantal doden leden van Hamas geweest zouden zijn.”

En daarmee niet genoeg. De Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken schreef verder: “Men kan zien hoe Hamas de bevolking van Gaza behandelt. Leden van Hamas hebben de grensovergang Kerem Shalom aan de kant van de Gazastrook in brand gestoken. De overgang dient om humanitaire hulpgoederen te leveren. Ook moet genoemd worden dat Hamas kinderen naar de frontlijn van de onlusten stuurt, opdat men later Israël in de wereld kan aanklagen als kindermoordenaar. Hamas interesseert de burgers van de Gazastrook niet of de verbetering van hun levensomstandigheden. Het enige dat Hamas belangrijk vindt, is om zoveel mogelijk aandacht van de internationale gemeenschap te krijgen en diens instelling tegenover de situatie te beïnvloeden. Dit gedrag zal de situatie in de Gazastrook niet verbeteren en zeker niet bijdragen aan een oplossing van het Israëlisch-Palestijns conflict. Het wordt tijd het kind bij de naam te noemen.”

De Israëlische ambassadeur in Praag, Daniel Meron, prees de Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken voor zijn uitspraken: “Ik feliciteer de minister van Buitenlandse Zaken van de Tsjechische Republiek voor het brengen van de waarheid m.b.t. de basis voor het geweld in onze regio. Exact 70 jaar geleden hielp Tsjechië ons in de onafhankelijkheidsoorlog en nu steunt het ons tegen de oorlog van de propaganda.”

De Tsjechische president Miloš Zeman was de eerste Europese leider die de verklaring van de Amerikaanse president Donald Trump met betrekking tot de erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël begroette. In december maakte de president zijn ondersteuning voor de verplaatsing van de Tsjechische ambassade naar Jeruzalem duidelijk. Deze zou stapsgewijs uitgevoerd moeten worden. Tegelijkertijd veroordeelde hij de beslissing van de EU tegen de verklaring van Trump en noemde haar “laf”.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, Dhimmitude, EUSSR, Gazastrook, gezond realisme, Hamas, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, propaganda, provoceren, Rotzakken, Terrorisme, Tsjechië. Bookmark de permalink .

12 reacties op Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken: “Hamas alleen verantwoordelijk voor de doden aan de grens”

 1. Cathja zegt:

  Ik vind het prijzenswaardig dat Tsjechië zich niets aantrekt van de meningen binnen de EU, maar dat voor dit land de waarheid het belangrijkst is. Het laat ook de lafheid van de lidstaten binnen de EU zien, die ook nu weer begaan zijn met ‘het lot van de Palestijnen’, maar zich kennelijk niet druk maken om hoe de bevolking in Israël de steeds terugkerende aanvallen op hun soevereiniteit ervaart. Israël wordt vrijwel dagelijks bedreigd. Waarom komt de EU alleen maar op voor landen die het opnemen voor barbaren?

  Het is een schaamteloze vertoning, en laat duidelijk zien hoe de EU tegenover Israël staat.

  Geliked door 1 persoon

 2. Thoth zegt:

  Hadden wij ook maar van deze mensen, maar nee, wij geven het Palestijnse verzet in Nederland juist subsidie…

  http://glop.nl/

  Geliked door 1 persoon

 3. spoorinmiddelsbijster zegt:

  Het is de waarheid maar wie durft die tegenwoordig nog te zeggen? Groot applaus en heel veel respect voor de heer Stropnicky!

  Geliked door 1 persoon

 4. kampersrene zegt:

  Maar de meer beschaafden van de UN veiligheidsraad houden een minuut stilte voor de Hamas slachtoffers van het Israelis geweld , op die video zagen ze er erg geschokt uit en vol medeleven

  Like

 5. kampersrene zegt:

  Ik weet het natuurlijk niet met zekerheid , maar indien de joden dezelfde haat zou koesteren als de islammers op joden en het daadwerkelijk zouden uitvoeren met hier en daar een vermoorde arabier bedreigingen en pesterijen …..dan bestaat Israel niet meer met al de legers die Europa heeft vegen ze Israel van de kaart…want Israel zou de beschaving in de weg staan

  Like

 6. Astrid zegt:

  Feit blijft dat de mensen in de gazastrook zelf tot het inzicht zullen moeten komen dat ze door hun nep rel-leiders gemanipuleerd worden en niet meer mee moeten doen, willen zij uit deze ellende kunnen geraken. Zoalng dat inzicht en verzet uitblijft, is de situatie aldaar hopeloos als altijd. Dit houdt in dat die mensen aldaar nog veel meer ellende over zich heen moeten krijgen, opdat ze werkelijk niets meer te verliezen hebben en zich tegen hun nep-leiders gaan verzetten. Hoe kan het toch dat een gewelddadige minderheid de rest zo kan overheersen. Het volk begrijpt haar eigen macht niet, als zij zich maar samen als één blok zou verzetten. Maar ja, dat doen we hier in de EU ook niet, hier laten we ons ook uitknijpen en vernederen door aantoonbare, ondemocratische, politieke tactieken.

  Like

 7. Thoth zegt:

  Zie hier, de onvolwassen en ‘liefelijke’ Timmer :

  Ik hoop dat ze snel opgroeit.

  Like

 8. Haksteeg Anton zegt:

  Die tsjechische minister heeft volkomen gelijk. Het is als alles wat tot de Hamas behoort zijn moordenaars en niet anders en zij zijn het diedezgn palestijnen dwingen zich “op te offeren” voor de islam en tegen Israel te gaan. De Hamas is erger dan de Duitse SS was in WW II en de einzats commando’s die moorden tot hun hobbie maakten overigens onder toejuiching van de arabieren met de mufti van Jerusalem voorop.

  Like

 9. john van Antwerpen zegt:

  Wat zal Franz Kafka hier van vinden ? Ik wordt in ieder geval op mijn wenken bedient.
  (Birma, Israel, Hongarije, Polen, Italie, Jerusalem en natuurlijk de dodenlijsten van de
  Franse en Britse S.F. Ondertussen wordt er heel wat opgeruimd. Dit is niet genoeg.
  Maar als er 1 schaap over het hek klimt volgen er meer. Zoals Rico Verhoeven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s