Utrecht: Kunstwerk viert de ondergang van het Avondland en de intocht van de islam!

Screenshot_120

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

De Nederlandse kunstenaar Dries Verhoeven, bekend om installaties, performances en happenings, viert de val van de “witte” man, zijn cultuur en de ondergang van het Avondland. In de periode van 17 tot 27 mei zou de gevallen reus in het kader van het Spring Festival op de Neude in Utrecht te bezichtigen zijn. Het standbeeld van de op de grond liggende witte man draagt de Latijnse titel “Sic Transit Gloria Mundi”  (Zo vergaat de roem van de wereld) en dient de “aartsconservatieven” voor ogen te houden dat er een nieuw tijdperk is begonnen.

In dit tijdperk hebben noch de oorspronkelijke Europeanen noch hun verworvenheden, hun cultuur en hun civilisatie een plaats meer. Kenmerkend: op de bijbehorende website van het project, “sictransitgloriamundi.nl”, is de eerste taal die het oog ziet… Arabisch!

“Het Westen begint haar dominante positie te verliezen. Niet-westerse landen hebben het westerse economische model de afgelopen decennia gekopieerd en geperfectioneerd. De groeicijfers van sommige landen in Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika zijn hoger dan die in het Westen, waar de industrie stagneert. Van oorsprong westerse multinationals vestigen zich elders.

Sommige nieuwe mogendheden varen een expansionistische koers, terwijl het Westen zich juist bezint op haar vroegere expansie en vaker een meer nationale focus verkiest. Door de veranderende verhoudingen spreken westerse landen zich op het wereldtoneel minder resoluut uit dan voorheen.

Ook cultureel vinden er veranderingen plaats. Niet-westerse landen en mensen met een niet-westerse achtergrond nemen de heersende waarden en tradities niet meer klakkeloos over. De islam krijgt een steeds natuurlijkere aanwezigheid in veel westerse samenlevingen. Het noopt hen hun vroegere Verlichtingsidealen opnieuw tegen het licht te houden.

Hoogtijd voor een monument dat hun vroegere machtspositie herdenkt en de nieuwe wereldorde omarmt.

Sic transit gloria mundi: Zo passeert de wereldse grootsheid”, verheugt de kunstenaar zich in de intocht van de islam met zijn mens-verachtende waarden.

De in 1976 geboren Dries Verhoeven heeft met zijn “maatschappijpolitieke kunst” Wenen, Berlijn, Hamburg en Bremen al “verrijkt”. Tot nu toe is op de plaats van het gebeuren midden in Utrecht alleen nog maar een grote bouwput en een boven-dimensionale hand te zien, zoals “indebuurt Utrecht.nl” laat zien. Maar de bouwput inclusief de als bouwvakkers agerende acteurs horen bij het “kunstwerk” van Verhoeven. De winkeliers zijn minder blij met de metershoge bouwhekken en de nep bouwput.

Tot vanavond 22.00 uur kan de “Ondergang van Europa” nog door kijkgaten in het hek en in een “bezoekerscentrum” bezichtigd worden.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, cultuurrelativisme, Europa, hersenspoeling, Indoctrinatie, Islamisering, Krankzinnigheid, Links fascisme, Marxisme, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Utrecht: Kunstwerk viert de ondergang van het Avondland en de intocht van de islam!

 1. Hendrik zegt:

  Ik stel voor dat de witte man snel opstaat en alle moskeen vernietigt!

  Geliked door 1 persoon

 2. Marc zegt:

  Afschieten, die hap.

  Niet dat ‘kunstwerk’.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Ik heb maar een vraag, wie betaald dit soort “entartete kunst”? Zou me niet verbazen met belastinggeld of via de open society foundation.

  Like

 4. Petra DeBoer zegt:

  De linkse marxistische kerk kan wel denken dat de wereld maakbaar is maar ze hebben het zoals altijd mis.

  Like

  • ShimonEliezer zegt:

   Tenzij zij gaan inzien dat eigenlijk zij die “witte” man zijn. De oude Marxisten die het allemaal beter wisten hoe het proletariaat te beheersen, heeft een nieuwe elan gekregen in het Postmoderne filosofisch denken. Ook zij weten het beter hoe het gepwupel moet denken. Meestal subsidiestoelen zitters die zich laten betalen door het zweet van de werkende klasse en door uitoefening van macht haar centen verdeelt om zichzelf op de stoelen te houden. Inderdaad. Die “witte man” mag wel op zijn bek gaan met de leugens en misleidingen die het propagandeert.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @ShimonEliezer, het zijn niet alleen “witte” mannen die het marxisme aanhangen maar ook getinte en zwarte mannen. De linkse kerk met hun maakbare samenlevingen word door het cultureel marxisme uiteindelijk nihilisme en dan betekenen ze zelf ook niks meer.

    Het geven van subsidie aan de linkse kerk, zoals subsidie aan kunst, zou verboden moeten worden. Dan moeten velen gewoon in het bedrijfsleven werken en zijn ze snel genezen van hun linkse gedachtegoed.

    Like

 5. spoorinmiddelsbijster zegt:

  Ziek en niet zo’n beetje ook. Na het zien van de kop van het artikel en de foto ben ik afgehaakt. Walgelijk is het.

  Geliked door 1 persoon

 6. Claudia M. zegt:

  Zo ik het begrepen heb, zullen de horecaondernemers aan het plein opgelucht ademhalen en hun heerlijke terras er weer neer kunnen zetten, alwaar voor de bezoekers ook een plekje in de zon!

  Deze hele shitzooi was voor mij vorig jaar al een ergernis, ze claimen voor dit soort bullshit namelijk ieder voorjaar het hele plein. Je zult je horecazaak er maar hebben. Oké, ze weten het, maar het moet met het weer van nu toch een fikse kostenpost zijn… Zie je kop maar boven water te houden.

  Like

 7. Maxov Max zegt:

  Landverraders Partijen als NIDA en DENK die de sharia willen doorvoeren moeten verboden worden!…https://zlj13051967.wordpress.com/2018/05/26/landverraders-partijen-als-nida-en-denk-die-de-sharia-willen-doorvoeren-moeten-verboden-worden/

  Geliked door 1 persoon

 8. Als je spreekt over het foute deel van Nederland………dit is zo´n voorbeeld.

  Geliked door 1 persoon

 9. Merel zegt:

  Laat hij maar moslim worden, dan kan hij zijn voorhuid afsnijden, eventuele vrouwen dochters kunnen ook onder het mes, en een maand hongerlijden houdoe

  Like

 10. kampersrene zegt:

  Die kunstenaar had beter die witte man vervangen door een baardaap en inplaats van
  “”Zo vergaat de roem van de wereld”” ….””Hij kwam …zag…en …moest rennen terug naar exit”” dat had ons wat meer moed gegeven. Ik heb geluk gehad , lang voor die mosliminvasie woon ik in Thailand De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam .Ik heb in het algemeen geen negatieve ervaringen .In die 13 jaar , heb ik slechts ” een” soepjurk gezien en heel af en toe enkele zeer jonge meisjes met kopvod. Het is een veilig land , dat komt….ze hebben wel een koning …maar boven die koning heerst Bhoedda een verdraagzame godsdienst en levenswijze Alhoewel er enkele moskeeen het land rijk is ,..zal geen baardaap er ooit in slagen dat land ontwrichten met hun sprookjes en eisen . Idem Europa moest het nog diep Christelijk zijn zoals vijftig a zestig jaar geleden

  Like

 11. Taljaard zegt:

  Loop naar de pomp en loop naar de hel met die nieuwe wereldorde van het Babel van menselijke hoogmoed, ongeloof en ongerechtigheid.

  -”Uw hoovaardij is in de hel nedergestort, met het geklank uwer luiten; de maden zullen onder u gestrooid worden, en de wormen zullen u bedekken.”- (Jes. 14:11)

  Daar gaat die hele vervloekte nieuwe wereldorde van goddeloosheid en heidendom naar toe!

  Like

 12. Pingback: Burger uit Kandel eist: Vrouwen moeten politiekosten betalen! | E.J. Bron

 13. Heniusz zegt:

  Begraaf die mongool maar in zijn eigen bouwput. Zou eens zo’n kunstje moeten doen in Mekka…

  Geliked door 1 persoon

 14. Elisah zegt:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2088869/reclassering-vreest-voor-schietende-criminele-jongeren-grens-bereikt
  Reclassering vreest voor schietende criminele jongeren: ’Grens bereikt’
  Reclassering Nederland wil niet langer veroordeelden begeleiden die zich schuldig maken aan doodsbedreigingen of die zelf op een dodenlijst staan.

  Like

 15. Jan zegt:

  Linkse kunst, de cultus van het lelijke

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s