Duizenden eisen: Merkel moet weg!

Screenshot_136

(Vertaling: E.J. Bron)

Berlijn – De AfD is in Berlijn begonnen aan haar grote demonstratie tegen de Duitse regering. Op de Washingtonplatz voor het hoofdstation kwamen volgwens woordvoerder Guido Reil ongeveer 5000 AfD-aanhangers bijeen. Verslaggevers van de “Junge Freiheit” omschrijven de stemming als euforisch. Op het station ontstonden lange rijen wachtende mensen bij de uitgangen. Blijkbaar waren zelfs de organisatoren verrast door de grote aandrang.

Junge Freiheit

Steeds opnieuw weerklonken er “Merkel moet weg!” leuzen. Veel demonstranten hebben de Duitse vlag bij zich. Het hele plein in de buurt van de Bondskanselarij is een zee van zwart-rood-gouden vlaggen. De politie is met 2000 agenten aanwezig.

Aanval op AfD-aanhangers in Leipzig

Linkse extremisten, maar ook politici van Die Linke en de Groenen hadden van tevoren tot protesten tegen de AfD-demonstratie opgeroepen. Meerdere links-radicale groeperingen hebben aangekondigd de protestoptocht te blokkeren. Een bondgenootschap van Berlijnse clubeigenaars wil bovendien met geluidswagens en schepen onder het motto “AfD wegblazen” de demonstratie van de partij dusdanig storen dat haar sprekers niet meer te horen zijn.

In Leipzig vielen vanmorgen vermoedelijk linkse extremisten een bus van de AfD met zakjes verf en stenen aan. Daarbij werd de voorruit zo beschadigd dat de bus niet meer verder kon rijden. In de bus bevond zich ook de AfD-parlementariër Siegbert Drose, die met 50 partijvrienden op weg was naar de demonstratie in Berlijn.

Tegen 13.30 uur eindigde de eerste manifestatie op de Washingtonplatz. De deelnemers zongen samen het lied “Die Gedanken sind frei”. Daarna zette de demonstratie zich langzaam in beweging in de richting van de Brandenburger Tor. Daar zullen vanmiddag dan o.a. de AfD-chefs Jörgen Meuthen en Alexander Gauland toespraken houden.

Ondertussen kwam het op de Mehringplatz tot de eerste botsingen met linkse anti-demonstranten. De politie moest naar eigen zeggen “dwangmiddelen” inzetten. Pogingen om de omheining te doorbreken en bij de AfD-demonstratie te komen, werden met pepperspray verhinderd.

De politie schatte vanmiddag het aantal deelnemers aan de AfD-demonstratie op “rondom de 4000”. Er zouden “duidelijk over de 10.000 mensen” zijn afgekomen op de antidemonstraties. Het aantal zou “eerder richting de 20.000 gaan”, zei een woordvoerder.

(klik voor meer foto´s op onderstaande link).

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Berlijn, burgermoed, Links fascisme, meningsdictatuur, Patriottisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

16 reacties op Duizenden eisen: Merkel moet weg!

 1. dutchdl zegt:

  Dit is op dutchdl herblogd.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Het linkse tuig kan niet tegen vrijheid van meningsuiting,anders dan links denkende en tegen democratie.
  We weten allemaal geweld en de kogel(s) komen van links en links heeft de grootste moordenaars uit de geschiedenis voortgebracht.
  Alle linkse en links-radicale drek hoort in strafkampen thuis om heropgevoed te worden tot democratische burgers, hetgeen waarschijnlijk tientallen jaren zal duren !
  De doodstraf zal vele malen goedkoper zijn, maar dat zou niet beschaaft zijn. (wel efficiënter)

  Geliked door 2 people

 3. Adriaan Jansens zegt:

  Duizenden eisen: Merkel moet weg! Ja en snel ook!

  Geliked door 1 persoon

 4. Williaan zegt:

  zal niet lukken!

  Geliked door 1 persoon

 5. Ome Henk zegt:

  Ik hoop dat die linksen, zo gauw de moslims het land overnemen in alle verraadgaten van hun smerige ongewassen luizen- en puistenlijven worden genaaid, HARD.

  Geliked door 1 persoon

 6. Tistochwat zegt:

  De politie schatte vanmiddag het aantal deelnemers aan de AfD-demonstratie op “rondom de 4000”. Er zouden “duidelijk over de 10.000 mensen” zijn afgekomen op de antidemonstraties. Het aantal zou “eerder richting de 20.000 gaan”, zei een woordvoerder.

  Ze kunnen ‘Merkel muss weg!’ blijven roepen tot ze een ons wegen, maar voordat haar linkse laarzenlikkers zijn afgeknald, zal er niets veranderen. De linksen zijn ver in de meerderheid en hun aantal groeit sneller dan dat van de realist, die rust, vrede en een betaalbaar leven wil.

  Mooier kan ik het niet maken.

  Geliked door 2 people

 7. Pietersen zegt:

  Merkel muss Tot !

  Like

 8. Cleo zegt:

  Goed zo! Eindelijk komen er Duitsers in opstand tegen het schandalige volksverraad door Merkel en haar collega-EU-ratten!

  Geliked door 1 persoon

 9. guusvelraeds zegt:

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Vanavond op de Duitse T.V. journaal.

   AFD demonstranten plus/min 5000

   Tegen demonstranten plus/min 25000

   Zegt niets over de populariteit of onpopulariteit van de AFD maar alles over de hoge mate van georganiseerdheid van het multiculturele tegengeluid.

   Geloof gerust dat er gepusht werd vanuit de zittende macht.

   Alle belangrijke Duitse semi-overheid organisaties waren vertegenwoordig bij de tegen demonstratie. Vakbonden, Cultuur verenigingen, Studenten verenigingen, Afdelingen SPD, Groenen en Linken, Afgevaardigden kerkgenootschappen enzovoorts, enzovoorts.

   Daarbij komt ook nog dat Berlijn een links bolwerk is sinds mensenheugenis.

   Like

 10. Haksteeg Anton zegt:

  Ze hebben gelijk. Merkel helpt Europa naar de bliksem ze moet zo snel mogenlijk weggestuurd worden

  Geliked door 2 people

 11. Qvic zegt:

  Alle linkse oproerkraaiers krijgen een er geld voor om tegen de Afd. te protesteren, zou dit niet meer het geval zijn. Dan zouden maar een handjevol mensen van overblijven. Links wordt altijd betaald door de linkse politiek, die het geld uit de belastingpotten haalt voor eigen gebruik. Links is dan ook een ander woord voor corruptie. De beroepsdemonstranten zijn dan ook altijd links en weten vaak niet eens waar voor zij moeten demonstreren en krijgen vaak bonussen als zij geweld gebruiken, want dan vallen de personen in kwestie op in de menigte. Het zijn dan eigenlijk min of meer huurlegers die de linkse partijen inzetten tegen de Afd. aanhangers. Daar is niets spontaans aan, aan de linkerzijde en alles is van te voren georganiseerd vandaar de grote aantallen bij elke demonstratie. Daar in tegen worden de Afd aanhangers niet betaald om te komen demonstreren, maar komen spontaan en hun ongenoegen uiten van het politieke beleid van merkel en co.

  Like

 12. Willem zegt:

  Dat Oost-Duitse pokkenwijf moet zo snel mogelijk opgeruimd worden!

  Like

 13. Wie oh wie lanceert een loodje…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s