Formatie Italië strandt na veto president

Screenshot_145

Kandidaat-premier Conte heeft zijn opdracht om een regering te vormen teruggegeven aan president Mattarella. De president sprak eerder op de avond een veto uit tegen de kandidaat-minister van Financiën, de euro-sceptische Paolo Savona.

Mattarella ontving Conte vanavond in het presidentieel paleis om over de ministerskandidaten te spreken van de beoogde coalitiepartners Lega en de Vijfsterrenbeweging. Savona was door Lega naar voren geschoven.

Mattarella had al eerder zijn twijfel uitgesproken over de kandidatuur van Savona. Hij is een oud-minister van Industrie, die zich openlijk heeft afgevraagd of Italië uit de euro moet stappen. Zijn benoeming zou de financiële markten alarmeren. De president zegt dat hem geen blaam treft. Hij heeft naar eigen zeggen alternatieve kandidaten naar voren geschoven voor de ministerspost, maar die zijn door de twee partijen afgewezen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, EUSSR, Italië, Rotzakken. Bookmark de permalink .

21 reacties op Formatie Italië strandt na veto president

 1. abouneenee zegt:

  De vraag is natuurlijk “wie heeft die president in z’n zak zitten”. EU-maffia, Rothschild, Bush, Soros? All of the above? Het volk heeft gesproken, daar luister hij dus niet graag naar. Het lijkt Rutte wel. Zou laatstgenoemde weer wat goodwill gekweekt hebben bij zijn meester? Nu gaat het snel…

  Geliked door 1 persoon

 2. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Tja, zo kan het dus ook.
  Het lijkt wel op Spaans gedoe.
  Machthebbers geven zich niet zo maar gewonnen.
  Dus nu terug naar af.
  Jammer voor al diegenen, die te vroeg gejuigd hebben.
  Democratie, wat was dat ook al weer ???

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Oeps.
   Je denkt toch zeker niet dat zoiets in Italië zo zal gaan als jij hier schrijft.
   Het is Italië niet het suffe klootjesvolk in NL.
   Dat wordt nog wat nu….
   Nu wordt het pas interessant.
   Nu kan het pas ècht iets worden dat uiteindelijk tegen de EU gericht zal zijn…
   Let maar op.

   Geliked door 1 persoon

   • Oeps48 zegt:

    @ paulzwueste (28 mei 2018 om 12:08)

    Dames en Heren.

    Het is inderdaad Italië. Daar gaat alles net even anders. We zullen wel zien hoe het balletje daar gaat rollen.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Zeg Oeps.
    Voor de tweede maal… het is echt te komisch om waar te zijn.
    Als jij een zinnetje wil schrijven waarom moet je dan zo nodig alle “Dames en Heren” hier uitnodigen om mee te lezen.
    En dan ook nog met de exacte tijd en datum.
    Want je kunt nooit weten zeker…
    Heb je een of andere afwijking?
    Kan, natuurlijk.

    Like

 3. Bart zegt:

  Had niet anders verwacht, Brussel en de andere incompetente verraders gaan er wel voor zorgen dat er uiteindelijke een verkiezingsuitslag komt die well welkom is

  Geliked door 1 persoon

 4. Peter zegt:

  Oostenrijk wil dat EU al in Afrika vluchtelingen tegenhoudt
  De Europese grenspolitie Frontex moet zijn werkterrein uitbreiden naar Afrika, en daar actief de strijd met mensensmokkelaars aangaan. Dat zegt Sebastian Kurz, de piepjonge bondskanselier van Oostenrijk, in een interview met de Duitse krant Die Welt. Op die manier moet voorkomen worden dat Afrikaanse migranten überhaupt de oversteek wagen.

  Geweldig voorstel dat navolging verdient.

  Like

 5. Johan zegt:

  Wie schuift er nou ook zo een oude knar van 81 naar voren om minister te worden ?
  Die man hoort in het bejaardentehuis in plaats van in de regering.

  Like

  • abouneenee zegt:

   In Nederland is het krachtens de Wet gelijke behandeling op grond van leeftijd bij de arbeid (WGBL) ook gewoon verboden om ongeoorloofd onderscheid te maken, dus de vraag moet zijn: wie doet dat nou niet?

   Like

  • Statler & Waldorf zegt:

   @Johan

   Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op.
   De 81-jarige econoom Paolo Savona heeft blijkbaar zijn kwaliteiten.

   Bovendien is dit het zoveelste gore spelletje van Brussel om de Euro-kritische, in dit geval Savona, buiten het speelveld te houden.
   En die president Mattarella is een Brussels schoothondje die met deze kwalijke manier van doen het Italiaanse volk in het gezicht spuugt (waar kennen wij dat ook alweer van?)

   Van mij mag het gehele Italiaanse kabinet uit 80-plussers bestaan zolang ze een bom leggen onder de Euro vind ik het prima.

   Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Natuurlijk niet Statler en Waldorf.
    Ben je gek…
    Als ze te oud worden moeten ze gewoon in de vermalingsmolen voor verouderde politici.
    We hebben behoefte aan jonge, energieke, knappe, veerkrachtige, enthousiaste, moderne en ook nog intellectuele nieuwe politici.
    Zoals Baudet, Macron, Trudeau en alle overige veerkrachtige politieke vrouwen nog niet meegerekend.

    Zie, hoe ver we gekomen zijn.
    En het leuke is dat we niet meer terug kunnen…!

    Like

 6. Elisah zegt:

  https://fenixx.org/2018/05/28/vijfsterrenbeweging-wil-italiaanse-president-afzetten-mogelijk-noodregering/
  Vijfsterrenbeweging wil Italiaanse president afzetten, mogelijk noodregering
  De leider van de Italiaanse Vijfsterrenbeweging, Luigi Di Maio, wil dat het parlement president Sergio Mattarella afzet. Mattarella weigerde gisterenavond een euroscepticus als minister te benoemen, waarop de beoogde premier, Giuseppe Conte, zijn opdracht om een regering te vormen, teruggaf. Mattarella heeft een voormalig topfunctionaris van het Internationaal Monetair Fonds uitgenodigd om vandaag langs te komen, mogelijk om een noodregering te vormen.

  Like

 7. Roeland zegt:

  Heel het volk van de EU is verkocht en verraden. Ik ben benieuwd hoe land het duurt voordat oost Europa definitief vaarwel zegt. Maar ook daar speelt het grote geld. Zonder dat Duitse en Nederlandse EU geld zijn die landen helemaal niets. Ik zie het heel somber in.
  Rusland is geen alternatief. Bij de demo in Berlijn deed RT (Ruptly) rechtsstreeks verslag van de verschillende demonstraties. Ook daar zag je , dat men (RT) de Antifa demo veel belangrijker vond dan die van de AFD. RT is een door Rusland betaalde zender. Gewoon modern bolshewisme pur sang klaarblijkelijk. Elke keer (en dat was veel) dat de Antifa schreeuwers in beeld kwamen was de beeld en geluidskwaliteit van RT uitstekend. Bij de AFD viel het geluid vaak weg. Of was het beeld wakkelig. Toeval??
  Menig RT Deutschland “fan” beklaagde zich over de overdreven aandacht van de RT zender voor de Antifa demo. Op het Rusland van Putin hoeven we dus ook al niet te rekenen.tot grote teleurstelling van de AFD, die juist tot vrede met Rusland opriepen!
  Wat Europa nodig heeft is een Trump. To drain the swamp. Nogmaals ik zie het somber in.
  Dan heb ik het nog niet eens over dat idiote gedoe in Eng(e)land gehad wat mij grote zorgen baart.

  Like

 8. Kees zegt:

  Die “oude knar van 81” heeft meer verstand dan alle EU-bobo’s in Brussel bij elkaar…

  Like

 9. guusvelraeds zegt:

  Waarom nog naar het stembureau lopen als de krediet bureau’s toch de dienst uitmaken. Uiteindelijk zal het op straat uitgevochten worden.

  Geliked door 1 persoon

 10. J. C. Th. Köhler zegt:

  Johan,
  wat een volstrekt debiele reactie.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 11. Taljaard zegt:

  Ben ik de enige die een verband ziet tussen de arrestatie van Tommy Robinson en de EU-sabotage van de Italiaanse verkiezingen?

  Like

 12. Marc zegt:

  Het is natuurlijk godgeklaagd dat een of andere president kennelijk de macht heeft de wil van het volk naast zich neer te leggen.
  Het doet me denken aan de Oostenrijkse presidentsverkiezing van 1 1/2 jaar terug. Toen bleek gerotzooid te zijn met stemmen waardoor er net geen rechtse kandidaat verkozen kon worden. Bij nieuwe verkiezingen een half jaar later won zeer nipt net de linkse kandidaat. Maar toen werden er geen vervalste stemmen gezocht.

  De macht van Soros lijkt verder te reiken dan menigeen zich lijkt te realiseren.

  Ondertussen doen de politiek-correcte Europese politici er alles aan om Poetin zwart te maken. Staat MH17 weer in de spotlights met natuurlijk maar één verdachte. Of horen we op de radio dat, natuurlijk en uiteraard dankzij Poetin, in Rusland het Aidsvirus zich uitbreidt. Of we met ons allen even een petitie tegen Poetin willen tekenen. Over mobilisatie op grond van fake-news gesproken!
  Waarom niet een petitie tegen willekeurig welk Afrikaans of Aziatisch land dan ook om nu eindelijk eens die bevolkingsaantallen naar beneden bij te stellen!?

  Like

 13. BigLJohn zegt:

  Het was ook allemaal te mooi om waar te zijn. Brussel hief het glas, deed een plas, en zorgden ervoor dat in Italie alles weer is zo als het ooit was ! Zelfs een rechtse regering is niet opgewassen tegen links onkruid, ditmaal de president van Italie. Links is nu gewaarschuwd en zal in aktie komen. Er zullen nieuwe verkiezingen komen die gemanipuleerd zullen worden door links. Gelijk hier in Nederland al jaren gebeurt. Daarom konden Jan Maat, Pim Fortuijn en Geert Wilders nooit een vuist maken ! Italie is vanaf nu voorgoed aan links overgeleverd !

  Like

  • Thom zegt:

   Of in Nederland gemanipuleerd is betwijfel ik. Ik zie het volk er voor aan om zo onbenullig te zijn om gewoon Rutte op zijn reebruine ogen te geloven en op hem te stemmen.
   Ze stemden in Duitsland nota bene op Merkel en degenen die dat doen durven de no-go zones zelf niet in te gaan. Hetzelfde in België. Denkt U dat die linkse Belgische stemmers Borgerhout binnen durven ’s avonds?

   Like

   • BigLJohn zegt:

    Beste Tom. 28 mei 2018 om 21:35 Ook u wil ik mijn ervaring vertellen, waarin ik hard kan maken dat er bij ons al jarenlang sprake is van stembusfraude. Bij de laatste tweede Kamerverkiezingen had Wilders 2 dagen voor de verkiezingen nog 37 virtuele zetels volgens de Hond. De Hond is een linkse rakker, en als hij het al over 37 zetels heeft… En wat te denken van de neo communisten, nu Groen Links genaamd ? Zij sprongen ineens omhoog naar 16 kamerzetels. Zijn de Marxisten soms in opkomst in ons Nederland ? Afijn, na de verkiezingen bleek het volgende; Wilders kwam niet verder dan 20 zetels. Hij blij als een kind, want hij zou in vergelijking met de vorige tweede Kamerverkiezingen wat winst geboekt hebben. Wilders, pas op je zaak ! Rutte’s door velen verguisde VVD werd voor de zoveelste keer de grootste politieke partij. ERGO; Een half jaar van tevoren wist hij met grote stelligheid te verklaren dat er een Rutte 3 kabinet in aantocht was. Anno nu weet meneer ons te vertellen dat over DRIE jaar notabene, er een Rutte 4 kabinet komt. Hij weet bepaalde dingen die hij liever niet aan ons kwijt wil. Onder andere dat ze hem in Brussel voorlopig nog niet nodig hebben. Dat blijkt wel uit zijn laatste uitspraak !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s