Open brief aan de “Tagesschau” over het thema Tommy Robinson: Met uw gedrag ondersteunt u de vorming van een meningsdictatuur

Screenshot_137

De “Tagesschau” – een blik in de toekomst.

(Door: Stefan Jansen – Vertaling: E.J. Bron)

In Groot-Brittannië wordt op dit moment de persvrijheid afgeschaft. Omdat het slachtoffer echter een mening heeft die niet conform is aan het systeem, wordt daar van uw kant vanzelfsprekend niet over bericht. En dan verbaast u zich nog over het verlies van vertrouwen in de publiekrechtelijke omroep.

journalistenwatch

Het is de taak van de publiekrechtelijke omroep, zoals die is ontstaan na de Tweede wereldoorlog, om de burgers zonder voorbehoud te informeren over de dingen die in ons land en de wereld plaatsvinden.

Persvrijheid is een van de grondpijlers van democratische staatsorganisaties. De pers dient de burgers het handelen van hun gekozen vertegenwoordigers te laten zien. Op grond hiervan kan de burger respectievelijk de soeverein zich een mening vormen over de gekozen politici en aan de hand daarvan een beslissing nemen bij de volgende verkiezingen. Het is niet de taak van de pers om een systeem-conforme mening te vertegenwoordigen en zichzelf zodoende tot dienstverlener van de politiek te maken.

In Groot-Brittannië is een islamcriticus, die een verkrachtingsbende aan de tand voelde, gearresteerd. Er zijn tendensen herkenbaar dat er ook in ons land een ontwikkeling in deze richting plaatsvindt. Door het feit dat u niet bericht over de gebeurtenissen in Groot-Brittannië, legitimeert u, in de vorm van de representatie van de publiekrechtelijke omroep, een onderdrukking van systeem-kritische mening. Maar juist daarvoor werd de persvrijheid gecreëerd. De pers dient te en moet informeren, opdat door de politieke klasse genomen foute beslissingen aan het licht komen en veranderd kunnen worden.

Voor u echter zou het een werkverlichting kunnen zijn. Want u zou er helemaal geen dure journalisten op uit hoeven sturen die iets onderzoeken. U neemt gewoon over en presenteert gewoon wat u van het systeem aangereikt krijgt.

Onze democratie heeft tot nu toe meerdere minderheden, die een andere mening hadden dan de meerderheid, uitgehouden. In het geval van de groene politiek, die wel degelijk positieve kanten heeft, heeft deze minderheid ook gezorgd voor positieve veranderingen. Wanneer niet aangepaste meningen onderdrukt blijven worden, zullen ze zulke vooruitstrevende ontwikkelingen in de toekomst verhinderen. Een verhindering uwerzijds van de debatten over de op dit moment niet mainstream mening kan leiden tot op burgeroorlog gelijkende toestanden. Wilt u dat? Als u dat wilt, gaat u dan rustig op dezelfde voet voort, als u dat niet wilt, dan hebt u altijd nog de mogelijkheid om weer met eerlijke journalistiek te beginnen en geen dingen te verzwijgen. Dan zou u ook geen geloofwaardigheidsprobleem hebben en er zouden veel minder mensen uitwijken naar alternatieve of pseudo-media, bij welke ze de een of andere onzin geloven.

Ik vrees echter dat u al zo door uw eigen mening en die van het systeem bent ingenomen, dat uwerzijds een reflectie op de plaatsvindende realiteit niet zal plaatsvinden. Mocht dit het geval zijn, dan zult u als een gebedsmolen de van tevoren vastgestelde mening weergeven en aan het volk voorschotelen. Dan moet u later echter ook niet klagen wanneer uw instellingen ontbonden worden. Ik hoop dat uw verstand en uw verantwoordingsbewustzijn het toelaten dat u veranderingen in de publiekrechtelijke omroep inluidt. Dan hebt u en hebben de burgers een functionerend democratisch systeem van persvrijheid. Dan zou het echter wel vaak noodzakelijk zijn om ongemakkelijke vragen te stellen aan politici. Maar nogmaals, daarvoor werd de pers ooit uitgevonden.

Ik hoop u in ieder geval tot nadenken gestemd te hebben en sta tot uw beschikking voor vragen of ook graag voor gezamenlijke gesprekken om de persvrijheid te redden en de goede journalistiek en zodoende de democratie in haar geheel.

Met vriendelijke groeten,
Stefan Jansen

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Stefan Jansen

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Duitsland, establishment, gezond realisme, Groot-Brittannië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, Persvrijheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, sarcasme, Satire, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Open brief aan de “Tagesschau” over het thema Tommy Robinson: Met uw gedrag ondersteunt u de vorming van een meningsdictatuur

 1. Statler & Waldorf zegt:

  “Persvrijheid is een van de grondpijlers van democratische staatsorganisaties.”

  Hier gaat Stefan Jansen al meteen nat door er vanuit te gaan dat hij in een democratie leeft hetgeen uiteraard niet meer het geval is, veel Nederlanders denken ook dat zij in een democratie leven, zelfde laken een pak, niks democratie maar een lege huls.
  —————————–
  “Dan zou u ook geen geloofwaardigheidsprobleem hebben.”

  Nog zo eentje, het zal een dictatuur aan de kont roesten hoe geloofwaardig zij is, dat is helemaal niet van belang voor een dictatuur.
  ——————————-

  “En er zouden veel minder mensen uitwijken naar alternatieve of pseudo-media, bij welke ze de een of andere onzin geloven.”

  Beste Stefan, voorlopig de enige mogelijkheid om de waarheid nog een beetje boven tafel te krijgen.

  ———————————–

  “Ik hoop u in ieder geval tot nadenken gestemd te hebben en sta tot uw beschikking voor vragen of ook graag voor gezamenlijke gesprekken om de persvrijheid te redden en de goede journalistiek en zodoende de democratie in haar geheel.”

  Wat denk je nu zelf Stefan?
  Weltrusten Stefan en slaap lekker verder, je bent 30 jaar te laat wakker.

  Geliked door 2 people

 2. Henk zegt:

  Obama was destijds ook een NOS show, in plaats van objectieve verslaggeving van een verkiezing.

  Geliked door 1 persoon

 3. kampersrene zegt:

  Volgens onbetrouwbare mediabron zou een raad van” imammen” in de moskee de nieuwsberichten eerst nalezen en ze dan goed of afkeuren

  Like

 4. Ik lees nog milde vriendelijke woorden in deze brief…..
  Terwijl dit een groot hard en duidelijk protest tegen de mainstream media zou moeten zijn!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s