Waarom werd Tommy Robinson gearresteerd?

Screenshot_144

(Door: Bruce Bawer)

Het verschil tussen hetgeen Tommy Robinson gedaan heeft en welke andere verslaggever dan ook, is dat de BBC en andere mainstream media vastbesloten zijn om zo weinig mogelijk over de massaverkrachting van “ongelovige” meisjes te berichten.

philosophia perennisGatestone Institute

Jarenlang dacht ik  dat de Britse lange traditie van het open debat en van de vrijheid van het individu het mogelijk zou maken beter bestand te zijn tegen de overvallen van de islam dan andere West-Europese landen.

Ik maakte me meer zorgen om Nederland, waar Pim Fortuyn en Theo van Gogh vermoord werden, Ayaan Hirsi Ali in ballingschap werd gejaagd en Geert Wilders, een lid van het parlement, voor de rechter moest verschijnen, omdat hij de islam openlijk heeft bekritiseerd.

Ik maakte me meer zorgen om Denemarken, waar Lars Hedegaard, een serieuze historicus, veroordeeld werd wegens kritiek op de islam in zijn eigen woning en waar de cartooncrisis in “Jyllands-Posten” tot onlusten leidde. Ik maakte me zorgen om Noorwegen, waar mensen op het hoogste niveau samenzwoeren om de uitgever van een klein christelijk tijdschrift, die het gewaagd had de Deense cartoons te plaatsen, een verontschuldiging af te dwingen.

Ik maakte me zorgen om Frankrijk, waar de voorsteden van de grote steden steeds meer sharia-enclaves werden, en om Zweden, waar een cordon sanitaire rondom de enige partij werd gelegd die het waagde de voortdurende islamisering van het land te bekritiseren.

Maar ik had het fout.

Het is Groot-Brittannië dat het snelst aan de islam ten prooi valt. Het is Groot-Brittannië, ons moederland, het thuisland van de Magna Charta, dat zijn eigen historie en waarden het meest verraadt.

Het heeft Robert Spencer, een serieuze en overtuigde Amerikaanse islamcriticus, van zijn oevers verbannen, terwijl het de meest doorgedraaide sharia-predikers binnenlaat. Onlangs werden drie andere islamcritici – de Amerikaanse Brittany Pettibone, de Oostenrijke Martin Sellner en de Canadese Lauren Southern – door de Britse grensautoriteiten geweigerd.

Nu werd Tommy Robinson gearresteerd – niet voor het eerst. Stephen Bellon (pseudoniem Tommy Robinson) woont al zijn hele leven lang in Luton. Hij werkte mee aan de oprichting van de English Defence League, die hij in 2013 verliet, omdat hij het niet eens was met de focus van de beweging op ras in plaats van op ideologie; sindsdien is [vert.: was] hij verbonden met “Quilliam”, een reformistische islamitische denktank; met het alternatieve Canadese medium “The Rebel Media”; en met Pegida-UK, de Britse tak van een Duitse anti-islam organisatie.

Robinson was een onverbloemd criticus van de islam en werd meermaals gearresteerd, vaak vanwege relatief onbeduidende lichamelijke mishandelingen en andere delicten – hij heeft toegegeven dat hij geen heilige is – en vaak gewoon, omdat hij zijn mening gezegd heeft. Ik heb de man nooit ontmoet, maar ik heb urenlange interviews met hem en andere video´s gezien, waarin hij zijn mening uit, anderen interviewt en over verschillende gebeurtenissen bericht. En ik moet zeggen dat hij consequent optreedt als fatsoenlijke man, die vrij is van vooroordelen, zich echter legitiem zorgen maakt om de islam.

Het is zijn zorg om de islam die van Robinson het doelwit van de Britse autoriteiten heeft gemaakt. Enkele jaren geleden, toen ze zijn  openlijke profiel als islamcriticus kenden, stopten ze hem in een gevangenis, de Woodhill gevangenis, terwijl ze wisten dat hij daar door islamitische gevangenen omringd zou zijn en kwetsbaar was voor lichamelijk geweld respectievelijk zelfs gevangenismoord.

Hij werd daar dan ook aangevallen en het was blijkbaar alleen maar dankzij de interventie van Maajid Nawaz, de oprichter van “Quilliam” en een vooraanstaand politicus van de Liberaal-democratische Partij, dat hij naar een veilige gevangenis werd overgeplaatst. Sinds zijn vrijlating werd hij herhaaldelijk door de Britse politie gepest. In mei vorig jaar, nadat hij was benoemd tot correspondent van “The Rebel Media”, werd hij gearresteerd toen hij buiten een rechtbank in Canterbury berichtte, waar een islamitisch verkrachtingsproces aan de gang was.

Enkele weken geleden nog was Robinson de belangrijkste spreker bij een “Day of Freedom”-demonstratie in Londen. Andere sprekers waren de UKIP-chef Gerard Batten, de bekende personen op YouTube Gavin McInnes en Carl Benjamin (die de naam “Sarkon of Akkad” draagt), Anne Marie Waters van de politieke partij “For Britain” en Milo Yiannopoulos. Ik heb het op YouTube gezien. Het was indrukwekkend. Het gaf me een weinig hoop voor dit eiland.

Nu werd Robinson opnieuw gearresteerd. Vrijdag werd hij tijdens een livestreaming op Facebook van buiten de rechtbank in Leeds, waar nog een proces tegen islamitische kinderverkrachters plaatsvond, door een hele serie politieagenten opgepakt. De aanklacht? Verstoring van de openbare vrede.

In werkelijkheid kan iedereen die de video van zijn arrestatie bekijkt, heel duidelijk zien dat hij alleen maar gedaan heeft wat iedere verslaggever van de BBC zou hebben gedaan – voor een rechtbank staan, in een microfoon praten en door een camera gefilmd te worden.

Met dit verschil, dat de BBC en andere mainstream media vastbesloten zijn om zo weinig mogelijk over de massaverkrachting van “ongelovige” meisjes te berichten. Wat de politie betreft, die was al vele jaren lang op de hoogte van deze “grooming gangs” (evenals complete legers sociaal werkers), deed echter niets uit angst racistisch genoemd te worden of islamitische opstanden te veroorzaken.

Diezelfde politieagenten arresteerden Tommy Robinson vrijdag niet, omdat hij iets verkeerds had gedaan, maar omdat hij de aandacht vestigde op islamitische misdaden, die zij liever genegeerd zouden willen zien – en zodoende ook op hun eigen criminele falen om onschuldige kinderen tegen de in principe jihadistische martelingen te beschermen.

Het wordt nog erger. Binnen enkele uren werd Robinson volgens diverse bronnen tot 13 maanden gevangenisstraf veroordeeld. Hem naar een Britse gevangenis te sturen, waar een zeer groot percentage van de gevangenen vermoedelijk islamitisch is, hem te veroordelen tot een leven met brute pesterijen en, zeer waarschijnlijk, een gewelddadige dood. Zelfs in het islamitisch beïnvloede Groot-Brittannië lijkt dit ondenkbaar. Het klinkt naar Sovjet-Russische of nationaalsocialistische “gerechtigheid”, niet naar Britse rechtspraak.

Maar laat u zich niet misleiden: hoe Tommy Robinson in de loop der jaren ook van het rechte geraakt mag zijn, hij is een voorvechter voor deze misbruikte kinderen, een stem voor de vrijheid en een levende terechtwijzing voor de lafheid van de Britse media, van de politie, van de sociaal werkers en andere ambtenaren en persoonlijkheden uit het openbare leven, die wisten wat er plaatsvond in woningen in Rotherham, Newcastle en elders, maar zwegen.

Wie in de vrijheid gelooft, het gevaar van de islam inziet en zelfrespect heeft, zou zich voor Robinson´s zaak moeten inzetten.

Bron:
https://philosophia-perennis.com

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Bruce Bawer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Dhimmitude, dictatuur, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, Groot-Brittannië, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, mainstream-media, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, political correctness, politie, publieke omroep, Racisme, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Waarom werd Tommy Robinson gearresteerd?

 1. Kees van Kesteren zegt:

  HOE KUNNEN WIJ ONS HET BESTE INZETTEN?????

  Like

 2. FRANCOIS zegt:

  Weet iemand hoe we crowdfunding kunnen opzetten voor deze man. Mail mij sakoera@telenet.be THX

  Like

 3. Stradi Song zegt:

  Grote kans dat “de klanten” van de misbruikte meisjes de rechters en politici waren die nu Tommy Robinson het zwijgen willen opleggen…..

  Geliked door 3 people

 4. Kruisridder zegt:

  In de Tweede Wereldoorlog waren dit soort lieden die deze mensen veroordeelden, nazi’s als Freissler.

  Like

 5. kampersrene zegt:

  Ik maakte me zorgen ! We maken ons allemaal zorgen ……prima artikel

  Like

 6. kampersrene zegt:

  Wat zou er gebeuren indien een bio Engelsman een moslima zou verkrachten . Alle kranten blokletteren “Groot schandaal een Engelsman verkracht een moslima” Hij wordt letterlijk voor de rechter gesleept , die zo geschokt was dat hij vergat zijn pruik op te zetten. De rechter uitte zijn spijt uit dat de doodstraf was afgeschaft en stuurde hem voor vele jaren achter de tralies waar de doodstraf alsnog werd uitgevoerd door moslims

  Geliked door 1 persoon

 7. Blaffertje zegt:

  Goed artikel

  Like

 8. koddebeier zegt:

  De Britse politie zijn handlangers van een fout regime !!

  Like

 9. Elisah zegt:


  Goede uitleg door iemand die wel nog vrij kan spreken vanuit Israël.

  Like

 10. Elisah zegt:


  Dit is GB

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s