Venezuela: honderdduizenden op de vlucht

Screenshot_166

(Vertaling: E.J. Bron)

Ook in Zuid-Amerika is sprake van een enorme vluchtbeweging: van Venezuela naar Colombia en Ecuador. Een schoolvoorbeeld voor alle politici die praten over het bestrijden van vluchtoorzaken. Hier kent men de vluchtoorzaken.

Die Freie Welt

De “Bild-Zeitung” meldt zuinigjes: “Honderdduizenden vluchten uit Venezuela”. Alleen al dit jaar zijn er bijna 300.000 mensen naar het naburige Colombia en naar Ecuador gevlucht door de “Internationale brug van Rumichaca” over te steken.

Het Rode Kruis sprak zelfs van “ongeveer een miljoen mensen”, die in de afgelopen twee jaar vanwege de economische crisis vanuit Venezuela naar Colombia zijn gevlucht.

Dat moet ons bekend voorkomen. In de melding staat verder: “Ongeveer 800.000 Venezolanen zouden zich zonder geldige verblijfspapieren in Colombia ophouden.” Ook Zuid-Amerika heeft een vluchtelingencrisis.

Men kent in dit geval ook de vluchtoorzaken. Politici in Duitsland worden het niet moe om te benadrukken dat men de vluchtoorzaken zou moeten bestrijden – dus de push-factoren, de factoren waardoor de vluchtelingen worden aangedreven. Ze zouden zich beter kunnen bezighouden met de pull-factoren – dus die factoren die vluchtelingen speciaal naar Duitsland lokken. Dat zou hun taak zijn. Dan zouden ze onmiddellijk iets kunnen doen. En juist dat doen ze niet en in plaats daarvan hebben ze het er over vluchtoorzaken in andere landen te willen bestrijden – wat ze niet kunnen en ook niet zouden moeten doen.

In Venezuela is het duidelijk. De mensen vluchten niet voor een oorlog. Ze vluchten niet voor terreur. Ze vluchten niet voor de “klimaatverandering”, ze zijn dus geen “klimaatvluchtelingen”. Ze vluchten niet voor een uit haar voegen geraakte demografische situatie.

Ze vluchten voor het socialisme.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, dictatuur, Elite, establishment, Krankzinnigheid, Links fascisme, Marxisme, nieuw fascisme, Rotzakken, socialisme, Socialisten, Venezuela, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op Venezuela: honderdduizenden op de vlucht

 1. Gaat daar niet eentje eens een gerichte actie ondernemen?

  Like

  • Adriaan Van Ginkel zegt:

   Nee. Ik woon en werk in Venezuela en ik weet waarom geen enkel land of organisatie actie zal ondernemen, behalve dan die arme Trump die helemaal gekielhaald wordt door de liberale media. Lees maar mijn bijdrage dan weet je ook waarom.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Nou van Ginkel.
    Je mag best wel eens wat guller zijn met je info.
    Als je wilt schitteren zul je er moeite voor moeten doen, en niet interessant opzij moeten leunen terwijl je nog om ’n whiskey vraagt.
    Kom op als je wat weet.
    Venezuela, ’n land waar je niet moet zijn.
    Laat staan werken.
    Want dan werkje mee aan het smerige regiem.

    Like

 2. VarAway zegt:

  Doet me een beetje denken aan de DDR tijden…
  Die Oost Duitsers wilden ook allen WEG uit het Socialsten Paradijs der DDR.
  Niet om de honger, niet om de armoede, maar puur om de VRIJHEID.
  Denk ook aan de Cubanen….zelfde relaad.

  Venezuela….er bestaat geen land in de wereld dat ZO rijk had kunnen zijn en dat zo ARM is.

  Geliked door 1 persoon

 3. VarAway zegt:

  Relaas, niet relaad….tiepvaut!

  Geliked door 1 persoon

 4. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  En vanuit andere Zuid-Amerikaanse landen proberen een flink aantal illegaal de V.S. binnen te komen. Voor de V.S. ook weer een probleem om naast de vele illegale Mexicanen deze mensen te weren en/of terug te sturen.

  Like

 5. Williaan zegt:

  “Ze vluchten voor het socialisme”. Nee het is geen socialisme ze maken er grof misbruik van.
  Links or rechts wat dat tegenwoordig ook mag zijn, zijn slechts uit op eigen gewin én macht de gedane beloften kunnen nooit waar gemaakt worden, de verdeeldheid is daarvoor te extreem.

  Like

  • Henk.V zegt:

   Dat is een interessante reactie, Williaan. Ook in Gorbatsjov’s interessante boek ”Perestrojka” dat over de teloorgang van het communistische systeem in de voormalige Sovjet Unie ging, kwam deze leider tot de conclusie dat de Russen het communisme niet goed hadden begrepen. Als partij leider probeerde hij nog het aflopende getij voor de communisten nog te keren, door overal met mensen gesprekken aan te gaan.
   Deze interessante man kwam gewoon te laat.
   Maar waar zien wij dan het communisme en socialisme tot blijvend positief resultaat voor de mensen leidt?Nergens, vrees ik en U geeft de redenen voor het verval van het zogenaamde idealisme zelf immers al aan?. Machtsdrang en machtsmisbruik en verregaande vormen van egoïsme, corruptie. ELKE vorm van religie en ideologie kan te gronde gaan aan persoonlijke drang naar geld en macht.
   Overal zien wij dat de neiging tot onbeperkte gezagsuitoefening over de mensen tot totale waanzin en ellende leidt. En iedere keer opnieuw staan er weer ”idealisten” op die ons met donder en geweld naar een gouden toekomst willen voeren.
   Het linkse (socialistische, communistische) gehalte van de EU top is groot en waar leiden deze mensen ons naar toe? Naar een toekomst waarin wij alles zullen verliezen, onze identiteit en alles wat we menen te bezitten en het eerste wat we definitief zullen kwijtraken is onze vrijheid. Ook vanuit de EU zullen er uiteindelijk mensen wegvluchten

   Like

 6. Haksteeg Anton zegt:

  Ze vluchten ook voor de honger. En het land heeft een zgn. regering die door terreur en mishandeling en malversaties en corruptie en niet gewilde regering heeft. Zelfs rechters uit het
  hoge gerechtshof nemen de benen naar Columbia omdat ze anders de kans lopen afgemaakt te worden. Dit geldt eveneens voor de oppositie.

  Like

  • VarAway zegt:

   Honger in Venezuela?
   Bent u er wel eens geweest? Dit is een vruchtbaar tropisch land.
   Tot vorig jaar waren de Venezuelanen de meest obese mensen van heel de wereld.
   Er zijn andere etenswaren dan alleen maar import vette hamburgers, rijst en bonen en zoete cola’s. Die tranen trekkende verhalen van geen ( import ) wc papier….
   Dan neem je een in stukken gesneden oude kranten.
   Dat deden wij ook vlak na de oorlog.
   Venezuela is gewoon een ABSURD land.
   Grootste oliereserves ter wereld en ze hebben geen zin, geen geld, geen vakmensen,
   geen materiaal om het uit de grond te halen.
   Tel uit je winst.
   Ze hebben jaren op Chavez gestemd, nu op Maduro, dan moet je ook maar op de blaren zitten.
   Eigen schuld, dikke bult…
   Next?

   Geliked door 2 people

   • Haksteeg Anton zegt:

    Ja ik ben er meerdere malen geweest en heb ook lege supermarkten gezien en de fafellah’s zoals die ook in Brazilië zijn. Ik was 4 x per jaar in Zuid-Amerika over een periode van 40 jaar en wist de weg in Buenos Aires en Sao Paulo beter dan in Rotterdam waar ik geboren ben. Ik reisde in 40 jaar 4 tot 5 maanden (in totaal) per jaar en was 4 maal per jaar in Argentinie en Brazilie en ook in Uruguay en af en toe in Paraguay en inderdaad ook enkele malen in Venezuela en ook vaak op Curaçau en in de States het was m’n werk en dan zie en hoor je zo het een en ander. Kreeg ook de speciale KLM kaart die levenslang geldig is. Ben nu al een poosje gepensioneerd.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    VarAway.
    Helemaal juist.
    Ik las laatst dat het volk bij de ll. verkiezingen alwéér voor meer dan 60% op die linkse crimineel Maduro heeft gestemd.
    Nou kan je natuurlijk roepen dat het volk geterroriseerd wordt et cetera, of dat er op grote schaal fraude is gepleegd, maar ik mis hier het grootschalig verzet tegen de regering.

    Of mis ik iets…?

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ja, ja, vandaar dat woordje “koninklijke” op die KLM-kaart.
    Nu gaat me ’n licht op.
    Vandaar dat je die kaart hebt natuurlijk.
    Goed gedaan Anton.

    Like

   • Haksteeg Anton zegt:

    Als jou een licht op gaat is een deel van Nederland al heel blij want dat moet toch wat zeggen en ja ik heb een dikke 40 jaar graag met de KLM gevlogen, op één vlucht van Rio de Janeiro via Madrid naar Amsterdam, kreeg ik opeens een vrij stevige pijn. Zoals later bleek was hun conclusie – nier steen – juist en ze hadden ook de juiste pijnstiller aan boord. Natuurlijk hadden ze met een dokter op de grond gesproken. Was ik blij met de Koninklijke te vliegen? hartstikke blij. En overigens ik heb niets tegen het Koninklijk Huis dus stort je haat maar uit het doet mij niets want je weet niet beter.

    Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    Behalve die kaart natuurlijk ook de porseleinen, miniatuur, Amsterdamse grachtenhuisjes.
    Zo,n kaart heb ik nooit gehad, wel een 10-tal jaren geleden zo’n soort “Brevet” dat je de vlucht Amsterdam – Tokiyo over de Noordpool hebt overleefd.
    ( p.s. wat kreeg je bij de vroegere Sabena mee als trouwe klant ? )

    Like

  • Adriaan Van Ginkel zegt:

   De zogenaamde oppositie zit er knusjes bij waar ik woon – Venezuela – en hebben het land uitverkocht doordat ze zaakjes doen met het regime. Maar een of twee oppositieleiders zijn gevlucht. De rest zit hier en kijkt net als de rest van de wereldgemeenschap de andere kant uit.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Haksteeg weer.

    Typisch de reactie van iemand die z’n brein volkomen afsluit voor de werkelijkheid.
    Je roept tegen mij dat ik niet beter weet.
    Wat zou ik niet beter weten wat iedereen weet die zich enigszins heeft geïnformeerd over de vervloekte strapatsen van het koninklijk crimineel gepeupel.
    Maar jij bent diegene die doet alsof hij het niet weet door in zijn eigen stompzinnigheid te blijven geloven.
    Fijn overigens dat het je niets doet… want op die manier kon ik je even confronteren met de werkelijkheid, die voor sommigen gezien hun geestelijke leeftijd net even te veel zou kunnen zijn.

    Bij Sabena was het zelfs héél gewoon om bevallingen te doen op de lange internationale vluchten.
    Tsja, daar valt jouw niersteentje jammerlijk bij in het niets….

    Like

   • Haksteeg Anton zegt:

    Volgens meerdere dames hadden ze wat pijn betreft liever een niersteen dan een bevalling. Ik kan dat natuurlijk niet bevestigen maar jij met jou intelligentie zal dat wel kunnen. Ik had maar een gewone huisarts tot vriend. Ik blijf de Koninklijke dankbaar en jij Haat ze en daar lig ik echt niet wakker van . En de bevallingen bij Sabena? waar een mens allemaal niet naar uit kan zien. Gelukkig werk ik niet meer dus is het vliegen ook sterk gedaald. Wat mij betreft discussie gesloten

    Geliked door 1 persoon

 7. Eric zegt:

  Adam en Eva werden tegen hun zin (maar wel door eigen ‘schuld’) uit het paradijs verdreven. De Venezuelanen vluchten uit het socialistisch droomparadijs. Zelfs paradijzen zijn dus niet meer wat ze ooit zijn geweest ! Spijtig. 🙂

  Like

 8. Steven zegt:

  Heeft de EU-Veerdienst en Soros al honderden schepen gestuurd om al deze mensen op te halen en naar Duitsland te brengen om daar te kunnen genieten van hun welverdiende uitkering?

  Geliked door 1 persoon

 9. Adriaan Van Ginkel zegt:

  Beste mensen,

  Ik hoop dat ik als een in Venezuela woonachtige en werkende Nederlander – jaja – ook hier mijn zegje kan zeggen.

  Ik woon sinds 2006 in Venezuela en heb de ondergang van dit eens zo rijke en welvarende land, met een hoog opgeleide bevolking, die gemakkelijk buurlanden Colombia en Brazilie in de schaduw kan zetten, mee mogen maken.

  Dit heeft niets met socialisme te maken. Dat marxistische Che Guevara gedoe is een vernis laagje dat altijd gediend heeft om linkse leuteraars met teveel geld op hun rekening, aan hun kant te krijgen.

  Chavez heeft in zijn tijd heel veel geleend van het fascisme via het Argentijnse peronisme. Zijn urenlange speeches zaten vol met citaten die zo uit Hitlers redevoeringen hadden kunnen komen. Wat Chavez en zijn hersenloze en gewetenloze opvolger Nicolas Maduro de das heeft omgedaan, is een grenzenloos populisme gekoppeld aan het naar binnenhalen van puur geboefte die dan een plek in de hoogste regeringskringen kregen.

  Het compleet bedrag van wat er uit de staatskas is gestolen sinds 2000, is niet te berekenen, maar we praten over tientallen, misschien wel honderden biljoenen dollars.

  Wij leven hier in een sfeer die exact lijkt op wat mijn oma over de bezettingstijd in Amsterdam heeft verteld. Maar alleen heel langzaam afgedraaid, wat het geheel nog sadistischer maakt.

  Ik heb het aan de stok met de Nederlandse ambassade htl en met de hele Nederlandse pers, die alles de doofpot stoppen en de andere kant uitkijken. Vooral de sappige contracten die tussen Nederlands bedrijfsleven en het Maduro regime worden getekend op dit moment. Er is een Nederlands bedrijf dat niet ver van waar ik woon, nikkel uit de grond aan het halen is, in het kader van een concessie die indruist tegen de eigen Venezolaanse wetgeving. Ongetwijfeld moet de Nederlandse ambassade weten dat zij om die manier ruggensteun verlenen aan het Maduro regime en daarbij ook nog de landelijke wetgeving breken, maar dat kan Den Haag maar heel weinig schelen. Zolang maar het nikkel tegen een spotprijs in vaderlandse handen komt, met een enorme winstmarge. Het gaat dan weer goed met de Nederlandse economie, hoor je dan op het Neppo journaal blaten.

  Voor alles wat ik zeg, heb ik ruimschoots bewijzen te over. Ook voor de manier hoe mijn mond is gesnoerd door de huidige Nederlandse ambassadeur die na 5 jaar Cuba denkt nu hetzelfde mirakel hier uit te kunnen halen als destijds tussen Obama en Raul Castro.

  DAAROM dat de wereld niets doet. Venezuela is rijk aan aardolie, goud, uranium, coltaan, nickel, natuursteen en nog veel meer. Een rijk land dat alles heeft en op het niveau van Haiti zit nu. Daarom dat het goed zaken doen is met Venezuela.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Hr. van Ginkel.
   Waarom moet de wereld iets doen…?
   Gaan we weer.
   Hulp, helpen, moet geholpen worden, wordt geholpen, heeft geholpen en heeft helemaal niets geholpen…!
   Als die Venezuelanen karakter, energie en pit hadden, konden ze in een rijk, welvarend land wonen.
   Nu wonen ze in de goot.
   Doen ze dus helemaal zelf.
   U geeft een beschrijving van het hoe en waarom, maar dat is geen verantwoording voor de huidige situatie die het volk zèlf heeft geschapen.
   Nogmaals, méér dan 60% heeft ll. weer op die schurk die daar President is, gestemd.
   Nou als je liever kiest voor het in stand houden van armoede en ellende dan voor verandering is dat ook je eigen keus.
   Als die verkiezingen gefraudeerd worden is er maar een oplossing, niet gaan stemmen en vervolgens de beuk er in.

   Like

  • delamontagne zegt:

   Interessant te lezen wat U schrijft. Mijn vader heeft in de jaren 20 en 30 voor de Shell in Venezuela gewerkt, Marcaibo.
   Heeft dit gelukkig niet meegemaakt, is al sinds eind jaren ’60 dood.
   Die rellen in 69 op Curacao was hij ook helemaal overstuur en echt in de war.
   De gewone man in Venezuela is er nu erg aan toe, maar hoe was het in ’t verleden.?
   De verschillen tussen Rijk / arm zijn in heel Z-Amerika wel erg groot.
   Vroeger werden de mensen in o.a. Venezuela ook al door de dictators bestolen.
   Nu door de z.g.n. Socialistische [dictator ].
   In de jaren ’20 was er een inval vanuit Venezuela op Curaçao, dat ze blijkbaar wilden innemen.

   Like

 10. VarAway zegt:

  JUIST Hr.AvG!
  Kijkt u een beetje uit voor uw leven? Venezuela pleegt het hoogste aantal moorden….
  Uw critiek zal niet in dank worden afgenomen aldaar EN in de Haagsche burelen…

  Ik blijf mijn stelling herhalen ” there has never been a country that could have been so rich,
  so poor “.
  En het hele debacle is compleet aan hen ZELF te wijten.
  Deal with it.

  Geliked door 1 persoon

 11. annah zegt:

  Adriaan van Ginkel. …. blij ook eens iets van de andere kant te horen ….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s