Israël: 130 raketten en mortiergranaten in één dag

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Gisteren “regende” het bijna mortiergranaten en raketten uit de Gazastrook. Gedurende de hele dag klonken steeds opnieuw de alarmsirenes in de plaatsen van de westelijke Negev.

Israel Heute

Het eerste “rode alarm” klonk gisteren om 0700 uur ´s ochtends. De dag begon met 27 mortiergranaten, die vanuit de Gazastrook naar Israël werden afgevuurd. Maar dat was pas het begin van de meest onrustige dag sinds de Gaza-oorlog bijna vier jaar geleden. Tot vanochtend 05.00 uur werden niet minder dat 130 raketten en mortiergranaten op Israëlische plaatsen in de westelijke Negev afgevuurd.

Elke beschieting vanuit de Gazastrook wordt beantwoordt met een aanval door het Israëlische leger, die op zijn beurt weer een nieuwe raketaanval uit de Gazastrook tot gevolg heeft. Enzovoort. Het leek alsof iedere partij het laatste woord wilde hebben.

De meeste raketten en ook mortiergranaten konden door de “Iron Dome” worden onderschept, maar niet alle. Zo werd in een kibboets een huis geraakt. Als door een wonder waren de bewoners op het moment van de aanslag niet thuis:

 

Ook een groep jongeren in de stad Netivot had geluk, waar een raket slechts enkele meters van hem vandaan in het stedelijke stadion explodeerde:

 

Als de inslag iets eerder zou hebben plaatsgevonden, op een moment dat er nog kinderen speelden, zou het tot een groot drama hebben kunnen komen.

Volgens berichten zouden zes Israëli´s bij de aanvallen uit de Gazastrook lichtgewond zijn geraakt, onder wie ook drie soldaten. Ze werden geraakt door splinters toen een raket explodeerde in het district Eshkol.

Vandaag werden de bewoners in het zuiden ertoe opgeroepen gewoon hun dagelijkse dingen te doen. Ook de kleuterscholen en basisscholen zijn gewoon open. Men zou echter bijeenkomsten met veel mensen moeten vermijden en zich niet verder dan 15 seconden van een veilige ruimte moeten begeven.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Gazastrook, Hamas, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

16 reacties op Israël: 130 raketten en mortiergranaten in één dag

 1. paulzwueste zegt:

  Die Israëlisch blijven gewoon lachen…
  Wat ’n volk!
  Nooit kapot te krijgen door die achtergebleven zandratten.
  Je moet je eens voorstellen dat wij in NL.130 raket- en mortierinslagen te verwerken zouden krijgen op één dag!
  Ik denk dat de ene helft van de provincies Noord- en Zuid-Holland plus Utrecht spontaan transgender wordt, en de andere helft in regenboogkleuren gehuld van de weeromslag van geslacht veranderd.

  De rest van de bevolking zal Wilders juichend binnenhalen die als eerste politieke daad bovengenoemde provincies onder water zal laten zetten.
  Dat zal later blijken dè oplossing te zijn voor het immigratievraagstuk.

  Geliked door 1 persoon

  • Trucker zegt:

   de schijthuizen in de islam(ieten) haatkazernes zouden een nummer automaat nodig hebben wegens de lange wachtrij van Nederlandse politie schijters die zich na de maaltijd wat bevuild hebben 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

   Like

  • Trucker zegt:

   Hé ja het laatste stuk niet gelezen, kunnen ze beroep doen op het belgischleger/arméébelge de genie troepen mobiliseren ze hebben toch geen schepen meer die nog fatsoenlijk kunnen varen (ik peins dat er twee of drie afdankertjes doberen bij “onze” “marine” (Chinese of Oost europese obsolete materiaal) of is er geen Nederlands verroest fregat dat jullie verpatst hebben aan “ons belgischleger/arméébelge.
   Zie ik de koophandels geest van de Nederlanders wel voor in staat, wij kopen jullie verroeste “oorlogbodems” scheelt afbraak kosten (zuinige Noorderburen kennende 🙂 )

   Like

 2. Johan zegt:

  Geen enkel land zou al die ellende accepteren, die Israël hier te verduren heeft.

  Like

 3. Ijzer67 zegt:

  Je hoort weer niks in de msm hierover . Maar dat is ook logisch gazanen mogen dat arme gazanen geen vers drinkwater geen of slecht eten . Maar geld voor vuurwerk is er wel .

  Like

 4. koddebeier zegt:

  130 raketten en mortiergranaten : Mede gefinancierd door Nederland en de Europese Unie !!!
  De smeerlappen !

  Geliked door 2 people

 5. roel zegt:

  men zit maar over de mh 17 te redeneren terwijl dat oorlogs gebied was en rusland maar de schuld geven ze willen zeker oorlog met rusland hebben en israel maar slecht maken en de de terrostische groeperingen maar steunen met subsidies een omgekeerde wereld hier in nederland de regering is hun verstand kwijt behalve geert wilders maar die is een roepende in de woestijn

  Like

 6. roel zegt:

  men zit maar te redeneren over de mh 17 dat de russen het gedaan zouden hebben maar daar is geen enkel bewijs voor neder land is de schuldige ze wisten dat dit een oorlogs zone was ze hadden nooit toestemming mogen om daar over heen te vliegen de nederlandse regering is knettergek als je de debatten bekijkt zit meer dan de helft met de telefoon te spelen en maar subsiedies geven aan de terroritische groepen alles tegen israel terwijl die er alles aan doet om de vrede te bewaren denederlandseregering moet straks voor het tribunaal gedaagd worden met draaikont rutte voor op behalve geert wilders die is als een roepende in de woestijn

  Geliked door 1 persoon

 7. srael Katz, the Israeli intelligence minister, said: ‘We are the closest to the threshold of war since Operation Protective Edge.

  ‘We don’t want it, and the other side doesn’t either, but we have our red lines.’

  Dit zou desastreus zijn, met name voor Hamas en de Palestijnen. Maar ik denk dat de leiders van Hamas denken dat ze in geval van een oorlog steun zullen krijgen van Iran, Hezbollah en wellicht Syrië. De situatie is in ieder geval behoorlijk gespannen.

  Like

 8. Haksteeg Anton zegt:

  Dus bombardeer dat stuk land waar die raketten en mortieren van dan kwamen volkomen plat. Israel heeft het recht, nee de plicht haar eigen volk te beschermen dus: uitvoeren dat enig juiste antwoord. Met dat volk vaslt niet te praten dus doe dat ook niet maasr bescherm eigen volk en trek je niets aan van die zgn “opinie” van het “Westen” of de “EU” die zijn al verislamiseerd en dus niets meer waard.

  Geliked door 1 persoon

 9. boorzalf zegt:

  Oog om oog tand om tand, gelijk een koekje van eigen deeg geven. Is het zo afgelopen met Hamas.

  Like

 10. Trucker zegt:

  Tijd dat Bibi half Gaza in puin legt, de andere helft als Hamas nog een vinger verroerd.
  Tot stof maken is dan van twee één maken.

  Like

 11. Henk zegt:

  Hamas wil de steun van al het links tuig dat zit ook in Israel helaas .
  De Iron Dome doet goed werk maar kan net als Israel wel wat steun gebruiken
  ik zet mij 100 % hier voor in en hoop binnen kort dit aan Israel te kunnen aanbieden
  wat lasers zouden daar goed werk kunnen doen ik wil voor de stroom zorgen .
  Shalom !

  Like

 12. Jan zegt:

  Een bommenwerper over de terroristen aan de grens en 1 minuut later is het rustig

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s