Het verdedigen van grenzen

Screenshot_226

(Door: Wim van Schaik)

Grenzen zijn normaal. Geef je grens aan, zal elke psycholoog adviseren. Dat is niet egoïstisch of zoiets. Het schept alleen maar duidelijkheid. En daarom zal ook iedere pedagoog die niet van de onderhandelcultuur is, ouders aanraden voet bij stuk te houden als hun kinderen proberen de grenzen te verschuiven of te negeren. Wie omwille van de lieve vrede met grenzen sjoemelt, zal heel snel merken dat het met die vrede gedaan is. Nog eens, grenzen zijn normaal.

Maar zodra het over landsgrenzen gaat is er iets geks aan de hand. Dan moeten we  geloven dat grenzen nergens toe dienen en het met de Brit Philippe Legrain prima vinden dat Jan en alleman ongehinderd ons land binnen kan komen. Je zou denken dat iedereen direct inziet dat zoiets gekkenwerk is. Maar in Brussel zien ze dat anders. Toen Legrain tussen 2011 en 2014 adviseur was van Barroso, voorganger van Juncker, moet zijn Utopia daar meer dan welkom zijn geweest. Het Verdrag van Schengen (1985) lag op stoom. De Brusselse bureaucraten hadden met succes alle binnengrenzen van de EU gesloopt en Merkel stond klaar om het Dublin-akkoord op te blazen. Gevolg, de EU lag er volkomen weerloos bij…

Eigendommen en veiligheid van miljoenen burgers worden sindsdien bedreigd. Want, geheel in de lijn met luchtfietsers als Philippe Legrain, liet men de buitengrens praktisch onbewaakt. De burger was er mooi ingeluisd met die binnengrenzen: zó fijn dat je geen paspoort meer nodig hebt! Met open ogen trapten ze er in: het nut van grenzen onderschat en de belemmeringen zwaar overschat. Ondertussen is onze voordeur nog de enige grens. Een zwakke grens trouwens, ook al zitten er nog zoveel sloten op.

En toen kwam 2015 en de invasie van de EU… Ineens bleek no borders toch niet zo’n goed idee. Maar wie aandrong op massief bewaken van de buitengrenzen of,  zolang dat niet op orde was,  het sluiten van de landsgrenzen, kreeg de wind van voren. “Je kunt de grenzen dichtgooien en denken dat je daarmee de komst van vluchtelingen tegen kunt houden, maar zo’n bewering lijkt verdacht veel op een poging tot volksverlakkerij”  preekte Trouw.

Hebben die lijders aan het TINA-syndroom (There is no alternative) gelijk? Is het volksverlakkerij om te eisen dat de buitengrenzen bewaakt worden? Helemaal niet. Hongarije laat zien dat het kan. En recent lukte het Israël, dankzij zware beveiliging van de grenzen, om zijn burgers te beschermen tegen vijandige Palestijnse aanvallen vanuit de Gazastrook.

Wat wel waar is, is dat zelfs de zwaarst beveiligde grens niet werkt als je niet ook bereid bent die grens koste wat kost te verdedigen. Dat weet de vijand. Wat we aan de grens met de Gazastrook zagen, was dan ook geen demonstratie, laat staan een vreedzame demonstratie, maar een provocatie. Gewelddadige Palestijnse terroristen testten onder dekking van de rook van brandende autobanden en toegejuicht door moeders met kleine kinderen hoever Israël zou gaan bij het verdedigen van zijn grenzen. Heel ver dus. Tot het uiterste.

Voor zo’n verdediging zijn onze overheden te laf. Zij zijn niet bereid onze grenzen tot het uiterste verdedigen en doen daarom alsof grenzen achterhaald zijn, geen nut meer hebben. Ja, als je de grenzen niet wil verdedigen, dan dienen ze inderdaad nergens toe. Dat weet iedereen. Ook in Afrika. We leven nu onder dezelfde dreiging als die Jean Raspail zo indringend in ‘De ontscheping’ heeft beschreven: overheden, bang voor hun reputatie, zien de invasie op zich afkomen, maar durven niet doorpakken. Ze werpen zich met hun mooie woorden nog wel op als hoeders van de beschaving, maar in plaats van die daadwerkelijk te verdedigen, verkwanselen ze die. Verlamd door onmacht wachten ze op de dingen die komen. Zoals konijnen staren in de koplampen van de auto die hen bruut overrijden zal. Maar, hoewel zelf verlamd door lafheid, durven ze wel anderen de les te lezen. Daar weten ze in Hongarije en ook in Israël over mee te praten.

Als het Israëlische leger tijdens de permanente vredesmissie voor eigen land en volk doet wat het moet doen, komen zij direct aanzetten met ‘disproportioneel’. Het lijkt wel alsof ze het betreuren als er in de gewapende strijd van Hamas tegen Israël niet minstens evenveel  Israëlische slachtoffers vallen als Palestijnse. De ‘moreel betere’, maar geheel verweekte mens moet en zal met de vinger naar Israël wijzen. Nu krijgt Israël weer het verwijtgeen adequate, niet-dodelijke middelen om demonstranten tegen te houden’ te hebben ontwikkeld. Kan het gekker?

We mochten willen dat onze grenzen zo verdedigd werden. Wij leven in een land dat het leger nog slechts inzet om overal en nergens ‘vrede en democratie’ te brengen, de  eigen beschaving niet – desnoods met geweld – wil verdedigen, maar er wel alles aan doet om de bevolking te laten wennen aan de barbaarsheid waarmee ze wekelijks, zo niet dagelijks geconfronteerd wordt.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme. Bookmark de permalink .

17 reacties op Het verdedigen van grenzen

 1. Wachteres zegt:

  “Ik zweer aan de volkeren van het Koninkrijk dat Ik het Statuut voor het Koninkrijk en de Grondwet steeds zal onderhouden en handhaven.

  Ik zweer dat Ik de onafhankelijkheid en het grondgebied van het Koninkrijk met al Mijn vermogen zal verdedigen en bewaren; dat Ik de vrijheid en de rechten van alle Nederlanders en alle ingezetenen zal beschermen, en tot instandhouding en bevordering van de welvaart alle middelen zal aanwenden welke de wetten Mij ter beschikking stellen, zoals een goed en getrouw Koning schuldig is te doen.

  Zo waarlijk helpe Mij God almachtig.”

  Like

 2. VarAway zegt:

  DANK, Hr. Van Schaik, dank!
  Een land zonder ( echte ) grenzen is geen land.
  Dan valt er niets te verdedigen.
  Dan is het over en uit.
  Amen.

  Geliked door 2 people

 3. King Arthur zegt:

  @Wim,
  Kijik even bij 15:30, dan leer je een hoop:

  Geliked door 1 persoon

 4. roel zegt:

  ik ga een geweer kopen om mijn gezin te verdedigen als ik mijn gemoed op volg begin ik zo te knallen op dat tuig van de islam

  Like

 5. koosv8 zegt:

  Iedereen weet het, u kan het goed verwoorden, en toch is het foute beleid met al de blindgangers en utopische praatjes van Links nog steeds aanzet. Dat geldt voor de meeste Europese landen, er is een kentering, maar toch.

  Like

 6. delamontagne zegt:

  Ooit heb ik meegemaakt dat ik als Nederlander op een ambassade in het buitenland te horen kreeg:”U mag niet naar NL, wij houden Uw paspoort in.”
  “U kunt een “laissez-passer krijgen om TIJDELIJK naar NL te gaan.”
  Maar dat was in de “goede” oude tijd toen je nog bij elk land gecontroleerd werd.
  Als ik dan nu lees met wat voor gemak allerlei barbaren en moslims, of
  allebei gelijk het land binnenkomen en binnen de kortste keren “NIEUWE”
  Nederlander wordt, denk ik liever niet daar aan terug.

  Like

 7. Juist zoals hier boven gezegd …….even herhalen……zelfs een eenvoudig boertje heeft zijn land afgezet, aangegeven met prikkeldraad……dit is mijn land! Met vaak nog een sloot er om heen. Mocht je het toch in je hoofd halen zijn land te willen betreden, dan heb je eerst nog een paar natte poten.

  Like

 8. Erik zegt:

  Grenzenloos is Europa op weg naar haar einde, het avondland zal ondergaan er is geen houden aan. Europa is van iedereen, bezit, eigendom, identiteit alles moet kapot.
  Dat de grens, onze voordeur geslecht gaat worden zal de sleepwet mogelijk maken.
  Dan onze huid, ook reeds hier zien we dat de technologie binnen deze grens dringt.
  De echt laatste grens is ons bewustzijn, ons denken dat door indoctrinatie van potentie tot latentie makke schapen van ons maakt.
  De nog jonge mensheid is bezig ten onder te gaan in een slavenvolk, gemakkelijk te beinvloeden, te sturen door de angst, te vermengen tot grijs, waarbij elke afwijkende tint grijs direct gecorrigeerd dient te worden.
  Daarom import van de Islam, het maakt van ons een lam dat slecht nog kan blaten, behehe behehe.
  Vanaf het ontstaan van de mens is de vrijheid steeds verder een illusie gebleken, met mooie woorden gelokt naar zombie status lonkt het de mens.
  Democratie, vrijheid, diversiteit, liefde, humaniteit, eerlijkheid, bruggen, opensamenleving, gelijkheid, eenhied, de utopie zingt haar lied met vooral deze schone woorden die de beloofte van een mooie regenboog waar het goud voor de mens klaar ligt en een eeuwig Rijk van de Nieuwe Wereld Orde ons vangt in een net waaruit we niet meer ontsnappen kunnen.
  We zullen op een gegeven moment het niet meer doorhebben, ons bewustzijn geheel ingekapseld en latent gemaakt.
  Dit is de ondergang van de mens terug geworpen tot Homo Erectus Latentus, verworden tot de slaaf van de Elite, Homo Sapiens Theocratus zal zich God voelen en wij zullen op onze knieën hen aanbidden gelovend dat de Goden bestaan daar we niet beter weten.
  Let wel de NWO zal een Theocratie vestigen, alleen dan zal hun doel worden bereikt, hun doel niet de onze.

  Totdat ergens in 14256 na Chr. na een nieuwe ijstijd een Latentus ergens op de wereld wakker wordt en het hele spel van voor af aan weer begint.

  Opgaan blinken en verzinken is iets dat bij dit levenveld hoort, we zijn echt niet de eerste levengolf op deze planeet iets dat steeds duidelijker wordt.

  Op Wim van Schaik zijn stukkie gingen mijn gedachte heel ver in de toekomst en ik zag dat het wiel rond is en er niets nieuws onder de zon is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s