Impasse doorbroken, Italië krijgt toch een populistisch kabinet

Screenshot_209

Italië krijgt toch een regering van de Vijfsterrenbeweging en Lega. Vanmiddag wordt de ministersploeg onder leiding van premier Giuseppe Conte beëdigd. “We gaan hard werken om onze doelen te verwezenlijken en zijn vastberaden om het leven van alle Italianen te verbeteren”, sprak Conte gisteravond na zijn bezoek aan president Mattarella.

Screenshot_210

Giuseppe Conte.

Mattarella had deze keer geen zwaarwegende bezwaren tegen de ministersploeg van Conte. Eerder sprak hij zijn veto uit tegen de voordracht van de euroscepticus Savona op Financiën. Omdat de Lega aan de voordracht vasthield, leek de coalitie van de baan.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Italië. Bookmark de permalink .

12 reacties op Impasse doorbroken, Italië krijgt toch een populistisch kabinet

 1. Sabeltant zegt:

  NOS nieuws = NEP nieuws

  Like

  • Jan zegt:

   NPO beweerd dat het steeds warmer wordt maar hier in Amsterdam bevries ik bijna, 14C op 2 juni 2018

   1975, Huizen: …. Om 12:30 uur was het nog 14,6 graden, maar gedurende de middag trok een reeks buien over het Gooi en bij elke bui daalde de temperatuur. Om 18:00 uur was het nog slechts 4,5 graden. Rond 18:30 uur waren er tussen de regendruppels snel vallende natte sneeuwvlokken te zien en rond 18:40 uur had de sneeuw een winters dwarrelend karakter met dikke vlokken.’….
   http://www.weer.nl/nieuws/detail/2013-05-05-viel-er-op-2-juni-1975-sneeuw-in-nederland/

   Global warming, hahaha

   Like

 2. Peter zegt:

  Ik hoop dat ze snel de illegale zwerfnegers het land uit gaan zetten !!

  Like

 3. jantjeuitnl zegt:

  Verbaast me niets dat ze nu toch mogen regeren. Bij nieuwe verkiezingen waren de Vijfsterrenbeweging en Lega nog een stuk sterker geweest, volgens de peilingen.

  Like

 4. Eric zegt:

  Ik denk dat Savona beter voor nieuwe verkiezingen had gezorgd. Op die manier had hij misschien alleen kunnen regeren i.p.v. met die halfslachtigen van de Vijfsterren.

  Like

 5. Wolf zegt:

  Viva Lega Nord! Viva Italia!

  Like

 6. Wachteres zegt:

  https://doorbraak.be/italiaanse-democratie-onder-eu-curatele/

  Italiaanse democratie onder EU-curatele
  Eens staatsgreep van eurofielen tegen eurosceptici

  De onverwachte wending in deze regeringsvorming wordt dan ook door vele Italiaanse kiezers aangevoeld als een slag in het gezicht. Terwijl de meerderheid van de Italiaanse kiezers voornamelijk stemde voor de broodnodige sociaaleconomische en institutionele hervormingen, en niet tegen de Europese Unie, zou het electoraat nu wel eens kunnen radicaliseren. De facto werd gisteren de Italiaanse democratie door het pro-Europese establishment, en met internationale steun van Merkel, Macron en Juncker, onder curatele geplaatst.

  Like

 7. BigLJohn zegt:

  Gelukkig dus geen nieuwe verkiezingen, want ik vreesde al door Brussel aangestuurde manipulaties uitgevoerd door links Italie ! Nu maar hopen dat dat nieuwe kabinet flink doorpakt en een nagel aan de doodskist gaat worden voor de E.U. ! Mogelijk zelfs het einde van de E.U, al blijft dat gissen. Eerder ligt het in de lijn der verwachtingen dat de E.U. de rijkste E.U. landen flink leeg gaat zuigen om het financiele tekort weg te werken. De E.U. gaat volgens mij alleen dan pas verdwijnen, als heel Europa financieel aan de grond zit. Van die E.U. zijn we niet in een twee drie verlost !

  Like

 8. Wachteres zegt:

  https://www.elsevierweekblad.nl/uncategorized/achtergrond/2018/06/juncker-over-italianen-harder-werken-en-minder-corrupt-zijn-620357/

  Juncker maant Italianen: ‘Harder werken, en minder corrupt zijn’

  De Italianen moeten harder werken, minder corrupt zijn, en niet meer de Europese Unie van alle problemen de schuld geven. Met deze woorden zorgt de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker donderdag voor opschudding. Diezelfde dag werd bekendgemaakt dat er in Italië toch een populistische regering komt.

  Like

 9. Pieter zegt:

  Dit gaat ons, nederland en duitsland dus, hoop geld kosten.
  Het goede nieuws is dat het anders op termijn nog meer geld zou gaan kosten.

  Eerlijk gezegd… als het afbreuk aan eussr doet, kan ik wel leven met deze aanstaande crises.

  Like

 10. Jan zegt:

  Culturele verrijking in Italië

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s