“Kick Out Zwarte Piet”

Screenshot_230

De Sint komt dit jaar aan op de Zaanse Schans. Lekker dichtbij de kanjers van Kick Out Zwarte Piet.

Ik vergelijk #KOZP altijd met kerstverlichting. Ze klieken allemaal samen, raken met iedereen in de knoop, de helft werkt niet en de lampjes die wel branden zijn niet zo helder.

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; “Svennus J. Max”)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op “Kick Out Zwarte Piet”

 1. delamontagne zegt:

  Voor degenen die van plan zijn naar Londen te gaan en daar een auto te huren !
  Oppassen, geen Nieuwe “Engelsen” aanrijden, zijn nogal “kort-van-stof”…………………?

  Tranche de vie

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  Ik heb geen hekel aan negers vanwege hun kleur en andere raskenmerken, maar omdat ze zo irritant zeiken!

  Geliked door 3 people

 3. fleckie zegt:

  Tja, als de ‘getinten’ last hebben van Sinterklaasvieringen, etc. is er beslist niemand die hun verbiedt terug te gaan ,waar, vanuit ze zich hier in NL ‘genesteld’ hebben, naar land van eventuele oorspronkele herkomst, te begeven, waar ze zich dan tussen eigen kleurgenoten ‘ ‘ bevinden, en geen irritatie meer hoeven te ondervinden! door een andere huidskleur:: MET andere opvattingen!!!

  Geliked door 4 people

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   Yep Fleckie; helemaal mee eens!

   Like

  • Steven zegt:

   Blanken zijn de enige die ALTIJD tolerant behoren te zijn, zich dient aan te passen naar die debiele culturen die ze allemaal hierheen halen, en mogen van het vele geweld die deze gasten veroorzaken ook de mond er niet over open doen. Alles MOET verdwijnen wat HEN niet aanstaat, hierbij geholpen door de regeringen.
   Maar dat zal allemaal wel bij het spelletje van de OMVOLKING behoren!

   Geliked door 2 people

 4. Henk der Niederlander zegt:

  Ach, enkele jaren geleden was de bezoeker van de alternatieve media nogal lichtelijk geschokkeerd over de uitspraak Deuschland schaft sich ab.
  Tegenwoordig kun je gewoon stellen dat heel Europa sich ab schaft.
  En wel even goed begrijpen dat je wel op dezelfde partijen blijft stemmen.
  Zo niet worden de stembiljetten wel lichtelijk verkeerd geteld.

  Geliked door 2 people

 5. hslot4 zegt:

  Tjah vroeggah vond je het leuk als ZwartePiet kwam dat is nu wel anders .

  Geliked door 2 people

 6. Jules Vismale zegt:

  Stel dat het (sommige linkse) politiek-correcte personen in Nederland, ongeacht of ze nou autochtoon en allochtoon zijn, zou lukken om Sinterklaas en Zwarte Piet hier voorgoed uit te bannen,wat gaan zij daarna doen? Zouden ze soms in Amsterdam op de Dam een groot feest gaan vieren omdat ze het “racisme” betreffende Zwarte Piet hebben uitgebannen en dolblij uitroepen dat Sinterklaas naar Spanje vertrekt om hier nóóit meer terug te komen?
  Mochten deze figuren daar inderdaad werkelijk in slagen dan mogen ze zeker ook vast héél stoer uitroepen dat ze het traditionele feest voor miljoenen Nederlandse kinderen en volwassenen (die Sinterklaas en Zwarte Piet wél willen behouden) hebben verpest, die daarna vast geen cadeau’s meer krijgen op de “afgeschafte” Sinterklaasavond en deze daardoor vreselijk zullen huilen!
  Nou heb ik in mijn jeugd (op de basisschool speelde ik eind jaren ’70 ook eens voor Zwarte Piet en ik heb mijn klasgenoten absoluut niét de roe gegeven!) in een verschrikkelijk Duits kinderboek genaamd ‘Het prentenboek van Tante Pau’ van Heinrich Hoffman uit de 19de eeuw het verhaal gelezen over Moriaantje, een negertje, die iedereen van mijn generatie en daarvoor vast nog wel kent.
  Moriaantje, die zo zwart als roet was, werd toen om zijn huidskleur gediscrimineerd door drie blanke jongens wat de ergernis van Sinterklaas opwekte. Toen de jongens niet ophielden om Moriaantje uit te schelden werd Sinterklaas (die als monnik was verkleed) zo kwaad dat hij de drie racistjes meteen in een enorme inktpot gooide waardoor zij nog zwarter werden dan Moriaantje al was!
  Omdat ikzelf voor 25% allochtoons bloed heb en mijn opa Jules Vismale Sr. een Surinamer was heb ik dus helemaal niets tegen kleurlingen of aangepaste allochtonen in Nederland. Mijn opa speelde zelfs in de jaren ‘30 van de 20ste eeuw met zijn broer Evert voor Zwarte Piet op het prachtige neorenaissance station van ‘s-Hertogenbosch (1896-1944) van Eduard Cuypers.
  Jammer genoeg kom mijn grootvader niet de roe gebruiken om in WO II Duitse nazi’s te tuchtigen die hem uit de Philips-fabrieken in Eindhoven hadden verbannen en na de oorlog zou Jules Vismale Sr. in de buurt van een woonwagenkamp bij Vlijmen (waar hij ooit een café dreef dat ‘De Negerhut’ heette en waar hij tijdens WO II een Canadese piloot liet onderduiken die later helaas wegens “desertatie” werd gefusilleerd!) evenmin een roe hebben om lastige en misdragende woonwagenbewoners op een afstand te houden.
  Mijn opa kon echter geweldig goed boksen en met zijn bokshandschoenen stoute volwassenen (toen hij ooit in Maastricht bokste waren daar talloze Duitse soldaten als toeschouwers aanwezig en dat vond mijn opa, na zijn ontslag bij Philips, om te zien beslist NIET leuk!) vast beter pijnigen dan met de roe van Zwarte Piet!

  Geliked door 2 people

  • Elisah zegt:

   Na Sinterklaas is de Kerstman aan de beurt….

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    In Duitsland kennen ze Zwarte Piet blijkbaar niet maar de Kerstman wel. Ik heb niettemin ooit op youtube een film gezien waarin goed was te zien, in het Duitse plaatsje Musberg, tijdens het jaarlijkse narren-, en heksenfeest, hoe een “heks” (blijkbaar een verklede man) een blond meisje, dat was gekleed in een blauwe spijkerbroek, over zijn schouder nam waarna een andere “heks” met diens bezem het achterwerk van de jongedame begon te tuchtigen!
    Gelukkig sloeg deze “heks” niet bepaald hard al leek deze precies op Zwarte Piet die een stout meisje met de roe leek te geven!

    Like

 7. kraftavilqa zegt:

  We Demand: End Professional victimhood Now! Kick out alle beroepszeikerdjes! En daar zou ik graag aan toevoegen Nl. slegs vir blankes.

  Geliked door 1 persoon

 8. In Engeland lopen ze met RAMBO messen rond.

  Geliked door 1 persoon

 9. kampersrene zegt:

  Is dat niet een promotiefimpje een voorlichting over “het hedendaags verkeer en zijn gebruikers”

  Like

 10. kampersrene zegt:

  was bedoeld als antwoord op Delamontagne

  Like

 11. kampersrene zegt:

  Kick out zwarte Piet ! Wie moet zwarte Piet vervangen ?…..een witte Piet of een getaande Piet …….en de discutie kan opnieuw beginnen …een witte Piet , is die dan zoveel beter dan onze zwarte broeder ?…een getaande broeder ! dat is volledig uitgesloten !…een moslim aan de zijde van een katholieke heilige man …ondenkbaar !….De oplossing… Sinterklaas vervangen door Sinter Mohamed , de geschenken zullen er wel anders uitzien… inplaats van een schommelpaard , een genderpop of een treintje… speelgoed messen , handgranaten een meisjespop om te stenigen met speelgoedsteentjes om in de kultuur te blijven van onze nieuwe broeders

  Geliked door 1 persoon

 12. Wolf zegt:

  Altijd dat engels overal in het westen moet ook verboden worden. Wat een onverstaanbaar reemd kauwgom accent daar in het westen en de zwarten doen er braaf aan mee door links engelse brouwel de Nederlandsche taal te vervuilen te besmetten . Trap de NIKKER het land uit!! geen woord engels hollands [ hollonds zoals ze daarginder brabbelen en kauwen ,BAH!!!]]

  Like

 13. Jan zegt:

  Meldpunt Zwarte Piet Sylvana Simons ontploft – Zwarte Piet tóch bij NPO
  Woordvoerder: ‘Er zijn er ook bij die helemaal zwart zijn’

  https://tpo.nl/2018/10/04/meldpunt-zwarte-piet-sylvana-simons-ontploft-zwarte-piet-toch-bij-npo/

  Like

 14. Jan zegt:

  Belgen spotten over de ‘zwartepietendiscussie’ (hilarische video)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s